Το Αργοστόλι έχει απλώσει την ομορφιά του |
Αναμφισβήτητα η Κεφαλονιά ξεχωρίζει από όλα τα άλλα υπόλοιπα νησιά του
Ιονίου για τα εύφορα εδάφη της. Οι απέραντοι ελαιώνες και αμπελώνες, εκτός από
την ομορφιά τους, χαρίζουν στο νησί και εκλεκτά προϊόντα. Κρασί, λάδι, τυριά,
μέλι, ξεχωρίζουν καθώς είναι από τα πλέον φημισμένα.
Αμπελώνες ρομπόλας |
Η αμπελουργία έχει μια πάρα πολύ μεγάλη ιστορία στο νησί, αφού οι ρίζες της
χάνονται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με την παράδοση το πρώτο κλήμα στο νησί
το φύτεψε ο Κέφαλος,
Στην ιστορία του νησιού η αμπελουργία υπήρξε σημαντικός παράγοντας για την
οικονομία της Κεφαλονιάς. Οι κληματολογικές συνθήκες και η μεγάλη ποικιλία των
αμπελιών ευνοούν την παραγωγή κρασιών εξαιρετικής ποιότητας. Ένα από αυτά είναι
η παγκοσμίως γνωστή Ρομπόλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κλήματα της Ρομπόλας
κυριολεκτικά βγαίνουν μέσα από τις πέτρες.
Ένα τσαμπί σταφύλι ρομπόλα που μοιάζει με ένα κάδρο |
Το άρωμά της χαρακτηρίζεται από την ευωδιά φρούτων, όπως ροδάκινο, κίτρο,
μήλο.
Εκτός από την Ρομπόλα ονομαστή είναι και η μαυροδάφνη της Κεφαλονιάς καθώς
και τα κρασιά Βοστιλίδι, Τσαουσί και Μοσχάτο.
Μετά από τα κρασιά ας γνωρίσουμε το λάδι της Κεφαλονιάς, ένα ακόμη
φημισμένο προϊόν του νησιού. Το κεφαλονίτικο λάδι είναι αρίστης ποιότητας και
ξεχωρίζει για την γεύση του, που όπως λένε, είναι μοναδική.
Κεφαλονίτικο λάδι |
Η φέτα είναι ένα παραδοσιακό τυρί της Κεφαλονιάς Μάλιστα οι Κεφαλονίτες
παινεύονται ότι από αυτούς η παραγωγή της φέτας εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Η ονομαστή φέτα της Κεφαλονιάς |
Εξ άλλου στα τυροκομεία της Πυλάρου παρασκευάζονται τα πιο νόστιμα τυριά
σε όλη την Ελλάδα.
Μέλι από την Ελάτη |
Επόμενο είναι και από την Κεφαλονιά να μην λείπει το μέλι. Ένα ξεχωριστό
προϊόν του νησιού και μάλιστα σε δύο κατηγορίες Το θυμαρίσιο μέλι και το μέλι
Ελάτης. Το θυμαρίσιο μέλι της Κεφαλονιάς είναι αρωματικό και έχει μια ιδιαίτερη
γεύση. Το μέλι της Ελάτης είναι ένα από
τα καλύτερα μέλια που μπορεί να συναντήσει κανείς στον ελλαδικό χώρο.
Από τα πιο γνωστά και δημοφιλή παραδοσιακά προϊόντα της Κεφαλονιάς
αναμφισβήτητα είναι οι μάντολες. Πρόκειται για μια μικρή, ζαχαρωτή λιχουδιά με
κόκκινο χρώμα. Πρώτες προσπάθειες για την παρασκευή της μάντολας θα πρέπει να
χαρακτηριστούν αυτές που έκαναν οι νοικοκυρές οι οποίες έριχναν στο λιβανιστήρι
αμύγδαλο μαζί με λίγη ζάχαρη παρασκευἀζοντας έτσι το αμύγδαλο καβουρντισμένο με
ζάχαρη.
Κεφαλονίτικο μαντολάτο |
Τελειώνει εδώ η βόλτα μας στην Κεφαλονιά και η γνωριμία μας με τα
παραδοσιακά της προϊόντα. Κάποια άλλη φορά ίσως να πούμε ακόμη περισσότερα.
Φίλες και φίλοι μου.
Είστε προσκαλεσμένοι να περάσετε από το Καφενείο η Ελλάς. http://hellascafe.blogspot.com Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετικά με τον πονοκέφαλο σας περιμένει.
Περάστε και απολαύστε την.
ΠΗΓΕΣ
w. greecevacationtour.gr
w. travelbook.gr
w. iatronet.gr
w. My Kefalonia.com
w. News-kathimerini.gr
Φίλες και φίλοι μου.
Είστε προσκαλεσμένοι να περάσετε από το Καφενείο η Ελλάς. http://hellascafe.blogspot.com Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετικά με τον πονοκέφαλο σας περιμένει.
Περάστε και απολαύστε την.
ΠΗΓΕΣ
w. greecevacationtour.gr
w. travelbook.gr
w. iatronet.gr
w. My Kefalonia.com
w. News-kathimerini.gr
Καλημέρα φίλε μου Ντένη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε συγχωρείς αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω στην φωτογραφία δεν είναι μάντολες αλλά μαντολάτο, οι μάντολες είναι αμύγδαλα περιτυλιγμένα με ζάχαρη κόκκινη χρωματιστή (παλιά λέγανε αυτό το κόκκινο χρώμα καρμίνιο), δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθεί...
Ναι μάλιστα η Πύλαρο παράγει τυροκόμους επαγκελματίες και παράγει και το παραδοσιακό τυρί Φέτα, ένα από τα καλύτερα του κόσμου.
¨ομως το οξύμωρων είναι ότι Σήμερα η Κεφαλληνία απαγορεέται να παράγει τυρί με την ονομασία ΦΕΤΑ, έτσι λέγεται λευκό τυρι.
Η Ιστορία είναι ότι όταν κατοχυρόθηκε από την Ε.Ε. η ονομασία Φετα (ακουσα) όταν ανάλυσαν το τυρί Κεφαλληνίας ανακάλυψαν ότι περιείχε γάλα σκόνη
Επίσης η βόρεια κεφαλονιά όπως η Πύλαρο, η Έρισος δεν είναι έφορα μέρη είναι πετρώδει παραγουν μόνο λάδι και τυριά, να φανατστείς ότι περιμέναμε τότε καο τώρα ακόμη να μας φέρνουν χορταρικά πατάτες κλπ από το Ληξούρι, ή παλαιότερα από τα Φαρακλάτα και κρασί από την Θηνιά.
Αυτοί με το κρασί ερχόταν με το γαϊδουράκι στο οποίον φόρτωνα δυο στενομακρα βαρέλια, ένα στην κάθε μεριά το ονομαζόμενα σκίτσες και φώναζαν Κρασί Θηνιάτικο, πήγαι κι έπαιρνα με την μπουκ΄λα μία πίντα και καρτεζί.
Σήμερα φέρνουν οι Ληξουριότες με τα αγροτικά ακόμη και λάδι
την καλημέρα μου
Γαβριήλ
Σ΄ευχαριστώ φίλε Γαβρίλη. Το διόρθωσα. Κι΄εγώ αμφέβαλα όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα.Την έπαθα. Κι΄όχι για πρώτη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τα άλλα πολύ χρήσιμες και οι υπόλοιπες παρατηρήσεις σου. Έχεις ζήσει την Κεφαλονιά πιό πολύ από μένα αλλά και πιό απλά.
Νάσαι καλά και ελπίζω αύριο να καταφέρουμε να φτάσουμε στην Αστόρια.
Οπως για την ονομασία της φέτας η Ελλάδα βρίσκεται σε διαμάχη σε Παγκόσμιο επίπεδο με τον Καναδά, λες να υπάρξει και μεταξύ των νησιών μας για το μαντολάτο; Σίγουρα η μάντολα είναι Κεφαλονίτικη και το μαντολάτο Ζακυνθινό. Αλλά ο σύνδεσμος και η αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών μας έχει μπλέξει και τα προϊόντα του,αφού όλα παράγουν απ όλα. Γλυκύτατα όμως για όσους αντέχουν την ΄πολύ ζάχαρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα παραπάνω γράφονται με πολύ καλή πρόθεση προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων,στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Πράγματι η Ρομπόλα και το ελατίσιο μέλι της Κεφαλονιάς είναι ανυπέρβλητα.
Καλό Σαββατοκύριακο κι εύχομαι Καλή επιτυχία στην αυριανή εκδήλωση των Γραμμάτων.
Ειλικρινά λυπάμαι που τούτη η ανάρτησή μου έγινε η αφορμή να ανακύψουν τόσα πολλά. Καμμιά πρόθεση από μέρους μου. Άσχημη συνήθεια να πιστεύω στους ανθρώπους. Πίστεψα και σε αυτά που βρήκα σχετικά με την μάντολα και το μαντολάτο.
ΔιαγραφήΛυπάμαι και ζητώ συγνώμη.
Επειδή ήξερα τι εξυπνος λαός είναι οι Κεφαλονίτες και οτι εσύ είχες την αίσθηση του χιούμορ τα έγραψα,με την επισήμανση οτι γράφονται μ αυτό το σκοπό. Αλλοίμονο αν θεωρούσα προσβλητικό ένα λάθος που ΜΟΝΟ ο Γαβρίλης είδε! Δεν χρειάζεται ε΄συ λοιπόν να ζητάς για τίποτε, Συγγνώμη για μένα
ΔιαγραφήΔεν έκαμα τίποτε πάρα πάνω, αγαπητή μου Χαρά, από αυτό που έχω μάθει να κάνω από τα παιδικά μου χρόνια. Να μελετώ και να αναλύω την κάθε λέξη που με αγγίζει.
ΔιαγραφήΣ΄ ευχαριστώ.
Καλησπέρα Ντένη, σου έχω γράψει κι' άλλη φορά ότι κατά τη γνώμη μου, το Ρομπόλα είναι το καλλίτερο άσπρο κρασί της Ελλάδας. Διαβάζω ότι αύριο έχετε πάλι εκδηλώσεις, πάντα τέτοια σου εύχομαι. Αν συναντίσεις το Γιάννη το Λιβανό πες του χαιρετισμούς. Φαίνεται πως μόνο όταν επιστρέψω στο Μόλυβο θα μπορέσουμε να επικοινωνίσουμε. Σου ξαναέστειλα το μήνυμα που δεν είχες λάβει, δεν ξέρω άν το πήρες τώρα. Την αγάπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώρα μου καλησπέρα σου.
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ για την ήπια από μέρους σου υποδοχή της ανάρτησής μου.
Ελπίζω να δω τον Γιάννη και θα του μιλήσω για σένα.
Ναι, αύριο έχουμε την εκδήλωσή μας. Το πρόβλημα είναι αν θα μας επιτρέψει το χιόνι να πάμε εκεί.
Τα μόνα δικά σου που λαβαίνω είναι εδώ σε αυτόν τον χώρο. Στα Εφτάνησα. Δεν μπορώ να υπολογίσω τι να συμβαίνει.
Την αγάπη μου καλή μου.
Για να γράψω κι εγώ κάτω απο την αγαπημένη μας Ζακυνθυνοπούλα Χαρά και να της πώ
ΑπάντησηΔιαγραφήότι αγαπάμε και τους Ζακυνθινούς γείτονές μας και τους Κερκυραίους μας, μόνο ότι μας
διακατέχει λίγη Κουρλαμάδα, αλλά τι να κάνουμε μ αυτήν μας προίκισε ο Παντοδύναμος.
Εδώ έχουμε έναν Σύλλογο Επτανησίων, ευτυχώς που πλεονάζουν οι Κερκυραίοι, τρείς
Ζακυνθινοί και γύρω στους πέντε Κεφαλλονίτες, αν είμαστε περισσότεροι θα τον είχαμε
γκρεμίσει.Και τώρα έρχομαι στα υπόλοιπα. Είπα κι εγώ αγαπητέ μου Ντένη, από πότε έγιναν
οι Κεφαλλονίτικες μάντολες από κόκκινες άσπρες;Έχεις φάει Ζακυνθινό μαντολάτο; Τρομερό!
Τα υπόλοιπα τα είπε όλα ο Γαβρίλης, εγώ τι να προσθέσω; Η φέτα μας ασυναγώνιστη,
η ρομπόλα μας ξακουστή, το μέλι μας το καλύτερο της Ελλάδος κι εμείς ξεχωριστοί άνθρωποι.
Νάσαι πάντα καλά, τις καλησπέρες μου
Ρισσιάνα
Κι΄από σένα ζητώ συγνώμη αγαπητή μου Ρισσιάνα αλλά δεν φταίω. Πίστεψα κάποιους που θεωρούσα ειδικούς. Όσο για την κουρλαμάδα μας είναι γνωστό παγκοσμίως. Μάλιστα έχω ένα ωραίο να αναρτήσω, αν αποφασίσω να συνεχίσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια τα προϊόντα μας είναι παγκοσμίως γνωστά. Κι΄εδώ η ρομπόλα είναι από τα πλέον ζητούμενα ποτά παρ΄όλο που δεν είναι καθαρά κεφαλονίτικη.
Αυτά καλή μου και θα τα ξαναπούθμε. Το βίντεο που μου έστειλες έχουν πεθάνει από τα γέλια όλοι που τους το έστειλα.
Νάσαι καλά.
Καλημέρα αγαπητέ μου Ντένη και καλή Κυριακή.
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει λόγος να ζητάς από μένα συγνώμη γιατί και πράσινες να ήταν οι μάντολες
δεν παίζει κανένα ρόλο.Αστειάκι ήταν.Αντιθέτως εγώ έχω να σου πώ ένα μεγάλο
ευχαριστώ για τα τόσα που έχω μάθει από σένα, γιατί μπορεί να γεννήθηκα στην αγαπημένη μου Κεφαλονιά, αλλά δεν έζησα εκεί, άλλωστε τόσα χρόνια στην ξενητιά
πολλές φορές ξεχνάμε κι αυτά που ξέραμε.Βέβαια τα της παιδικής ηλικίας είναι
χαραγμένα πολύ βαθιά και δεν ξεχιούνται και χαίρομαι γι αυτό.
Από ότι διάβασα σήμερα κάποια εκδήλωση έχετε, καλή επιτυχία. Έμείς το απόγευμα
στον Επτανησιακό μας Σύλλογο θα κόψουμε την Βασιλόπιτα.
Καλή σου μέρα, με την αγάπη μου
Ρισσιάνα
Υποχρέωσή μου, αγαπητή μου Ρισσιάνα να ζητώ συγνώμη όταν σφάλω. Βασική αρχή του χαρακτήρα μου και ματαιοπονώ ζητώντας και από τους άλλους να μου μοιάζουν σε αυτό.
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πάντως για μια ακόμη φορά που πάντα έχεις λόγια καλά να πεις για μένα.
Το απόγευμα σήμερα η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής, της οποίας είμαι μέλος γιορτάζει την Ημέρα των Γραμμάτων. Η εκδήλωσή μας έιναι στο Πολιτιστκό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, στην Αστόρια. Να δούμε όμως πως θα πάμε και αν θα έλθει κανείς λόγω των πολικών θερμοκρασιών που μας χτυπούν αλύπητα.
Κάσαι καλά καλή μου φίλη
Καλησπέρα Ντένη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ρομπόλα(έχω τύχει και στην γιορτή ρομπόλας που κάνουν το καλοκαίρι) και τις μάντολες τις έχω δοκιμάσει. Είναι το κάθε ένα στο είδος του εξαιρετικά.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ελένη μου καλησπέρα σου.
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Χαίρομασι που έχεις πάρει γεύση Κεφαλονιάς και μάλιστα...επιτοπίως, όπως λένε.
Νάσαι πάντα καλά και καλό Σ/κ και σε σένα.
ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΝΗ. ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΛΑ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα αγαπητή μου Μαριάνθη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοδεχούμενες οι ευχές σου.
Χαίρομαι που σ΄αρέσουν τα κεφαλονίτικα προϊόντα μας
Καλή σου βδομάδα και σένα.
... μου θύμησες τα "κέρινα", τα δικά μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμοναδικά, όλα, στην οικονομία "μας" (της πατρίδας εννοώ,) μόνο που δεν τη ...σώζουν!
Χαιρετισμούς, Υιώτα
Τα θυμάσαι τα κέρινα Υιώτα μου; Η μεγάλη μας απόλαυση.
ΔιαγραφήΌσο για την οικονομία της πατρίδας μας άφησέ την για μια άλλη φορά.
Νάσαι καλά.
Ντένη καλημέρα από τη βροχερή Αθήνα! Είδες οι διαθέσεις του καιρού; Χτες λέγαμε, στο Μηθυμναίο για ηλιόλουστο πρωινό και σήμερα ξημέρωσε μια υγρή Κυριακή. Τέλος πάντων…
ΑπάντησηΔιαγραφήΛένε πως «τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν», βέβαια εδώ διαβάζοντας όλα τούτα που γράφεις, ομολογώ πως δεν είναι ούτε ανήθικα, μήτε παράνομα, άρα…
Γράφεις: "Εξ άλλου στα τυροκομεία της Πυλάρου παρασκευάζονται τα πιο νόστιμα τυριά σε όλη την Ελλάδα",Πύλαρος, Πύλαρος, κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει… δεν το βρίσκω…
Βλέπεις με την πλάκα μου θα το ξεχνούσα… Εύχομαι για σήμερα η εκδήλωσή σας να στεφτεί με επιτυχία!
Στράτο μου αν σε ενοχλεί η βροχή έλα εδώ να χορτάσεις κρύο. Κατεψυγμένοι είμαστε και να δούμε πως θα φτάσουμε Αστόρια και αν θα τολμήσει κανείς να έλθει στην εκδήλωση.
ΔιαγραφήΤα προϊόντα των νησιών μας φίλε μου είναι και ηθικά και νόμιμα και δεν παχαίνουν Μπορείς να τα απολαμβάνεις άφοβα. Όσο για την Πύλαρο κι΄εμένα κάτι μου θυμίζει. Θα το βρω.
Νάσαι καλά φίλε.
Kαλημέρα κι από μένα Ντένη όλα ωραία τα γράφεις .Όπως ανέφερες η ρομπόλα που πωλείται ,δεν είναι η γνήσια ,διότι είναι αναμεμιγμένη με άλλο λευκό σταφύλι μοσχάτο η κάποιο άλλο, για τον εξής λόγο .Η παραγωγή είναι πολύ μικρή καλλιεργείται στα βουνά γύρω από τον κάμπο των Ομαλών μέχρι τα Φαρακλάτα ,δηλαδή μια απόσταση σε μήκος πέντε χιλιομέτρων και τριών σε πλάτος , διότι μόνο αυτό το πετρώδες έδαφος ευδοκιμεί ούτε μετά τον τρύγο γίνεται το πάτημα των σταφυλιών με τον παραδοσιακό τρόπο κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα . Αυτά τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, διότι μεγάλωσα μέσα σ' αυτήν την περιοχή και ο πατέρας μου παρήγαγε μεγάλες ποσότητες ρομπόλας .Επίσης έχουμε και μια άλλη εξαιρετική λιχουδιά που γίνεται από το μούστο ,το κότο .ΤΙ έιναι το κότο ; Το πετιμέζι , από το οποίο γίνεται το κότο .Είναι είναι πολύ μικτό όπως το μέλι και το βάζουμε πάνω στο ψωμί μας και τις κρύες μέρες του χειμώνα ήταν εξαιρετική λιχουδιά μαζί με τις περήφιμες μιστόπιττες κοινώς μουσταλευριές από μούστο αμύγδαλα κανέλα και σουσάμι. Σήμερα δεν υπάρχει, διότι ήταν καθαρά σπιτικό γλυκό και το κρασί πια δεν γίνεται με τον παραδοσικό τρόπο ,διότι τα σταφύλια τα παίρνει από το αμπέλι ο συναιτερισμός και τα πατούν οι μηχανές . Αυτά είχα να σας αναφέρω ως γνώστης της παραδοσικής ρομπόλας . Επίσης ένα άλλο παραδοσικό γλύκισμα κεφαλονίτικο εκτός από τις μάντολες είναι το παστοκύδωνο , από κυδώνι και αμύγδαλο καβουρδισμένο για τα τυριά έχω να συμπληρώσω και το περίφημο ξεροτύρι ,το οποίο όπως γράφει και ο Γαβρίλης μόνο στην Έρισο και την Πύλαρο παράγονται ,.Είναι ένα υπέροχο τυρί κι αυτό καθαρά κεφαλονίτικο προϊόν . Την καλημέρα μου .Κάτε
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωστή η κακοποίηση της ρομπόλας αγαπητή μου Κάτε. Μήπως έχουμε αφήσει και τίποτα όρθιο; Όλα έχουν θυσιαστεί στο βωμό του πλούτου.Για το κότο δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία. Γνωστά και όλα τα άλλα και ποιό να πρωτοαναφέρεις. Κάποια φορά ίσως να ξαναγράψω και γι΄αυτά.
ΔιαγραφήΑύριο θα είμαι έξω. Έχω τα δρομολόγια. Θα τα ξαναπούμε.
Φιλιά.
Ντένη μου καλημέρα πολύ όμορφα όλα φαίνονται και πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ όμορφη Κεφαλονιά που σήμερα πέρασε λίγο δύσκολη μέρα!
Ελπίζω να είναι όλοι καλά και να χαίρονται το πανέμορφο νησί τους!
Πολλά φιλιά φίλε μου Ντένη!
Καλή σουθ μέρα Έλενα καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτ΄αλήθεια πολύ δύσκολη μέρα για την Κεφαλονιά σήμερα, απόό,τι είδα στις ειδήσεις. Βέβαια μαθημένο το νησί μας από τέτοια αφού είναι αποδεδειγμένο ότι συνεχώς κουνιέται από δονήσεις.
Σ΄ευχαριστώ που περνάς από το σπιτικό μου και σου αρέσουν όλα τόσο πολύ.
Καλή σου βδομάδα με φιλιά και αγάπη.
Εξαιρετικό το ελατίσιο μέλι του νησιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Στ΄αλήθεια, φίλε Ιχνηλάτη, είναι ένα από τα καλύτερα μέλια που υπάρχουν στην πατρίδα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου βδομάδα.
Αφού δεν μπορώ να επικοινωνήσω αλλιώς μαζί σου, σου γράφω εδώ γιατί είμαι συγκλονισμένη με τα βάσανα της Κεφαλονιάς. Μιλούσαμε για τις ομόρφιές και για τα εξαιρετικά προ'ι'όντα της και να ο εγγέλαδος ξαναχτύπησε το πολυπαθο νησί. Τους ανθρώπους σκέπτομαι μέσα στο χειμώνα. Είμαι πολύ στεναχωρημένη και ευχομαι να 'χουν το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες. Εστρέφω στις 16/2 έχω το εισητήριό μου. Πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτ΄αλήθεια Δώρα μου, πρόκειται για ένα φοβερό χτύπημα μέσα στην καρδιά του χειμώνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι Κεφαλονίτες όπως συνήθως έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν το κάθε χτύπημα από όπου και αν προέρχεται.
Πέρασε αν μπορείς και από τους Μακρυνούς Αντίλαλους να δεις μιαν σχετική ανάρτηση.
Φιλάκια καλή μου.
Αγαπητέ μου Ντένη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κρίμα που οι άνθρωποι περνάνε τόσα, μέσα στον χειμώνα.
Η Παναγία να είναι μαζί τους, να είναι όλοι καλά.
Εσείς πάλι με χιόνια και κρύα, σας έχω στον νου μου. Να είστε όλοι καλά στην οικογένεια σας.
Με αγάπη
Μεγάλο το χτύπημα, αγαπητή μου Μάγδα για το νησί μας. Και μάλιστα μες στην καρδιά του χειμώνα. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για εμάς εδώ καλά πάμε. Θα συνηθίσουμε το χιόνι και θα το ζητάμε και το καλοκαίρι.
Νάσαι καλά καλή μου φίλη.
μου άρεσε πολυ η ανάρτηση αυτή με τα παραδοσιακά προίοντα και ότι έχει να κάνει με τη παράδοση
ΑπάντησηΔιαγραφήγνωρίζω το ρομπόλα δε δοκίμασα
και το μαντολάτο το δοκίμασα
και το άλλο το κόκκινο αμύγδαλο τις μάντολες τις δοκίμασα - νόμιζα αυτό ήταν το προιόν της Κεφαλονιάς
Υπάρχει ένα μέλι που ξεχωρίζει στη Κεφαλονια. Το μέλι μάυρο δασος. Ειναι μιγμα απο ανοιξιατικο μελι απο τη Λειβαθώ, ελατησιο απο το βουνό, και θυμαρισιο από τα ομαλά στον Αγιο. Σε μια κουταλια βρισκεις ολα τα αρωματα του καμπου της Κεφαλονιας, είναι απίστευτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα σας! Γνωριζετε αν υπαρχει στην Αθηνα ή στην Αττικη γενικα καποιο μαγαζι με παραδοσιακα κεφαλονιτικα προϊοντα; Ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφή