Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Όμορφες παραλίες για το καλοκαίρι.



Με μαθηματική ακρίβεια φίλες και φίλοι των Ιόνιων νησιών μας, βαδίζουμε για ν΄ανταμώσουμε ένα ακόμη όμορφο καλοκαίρι. Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο πολύ κοντά του. Σε λίγο θ΄αρχίσει να μας χαϊδεύει η επιθυμία να βρεθούμε στη θάλασσα, σε κάποια αμμουδιά, στην ομορφιά μιας παραλίας.  Ας δούμε λοιπόν κάποιες παραλίες που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας, αν βρεθούμε στην Ελλάδα

Η παραλία στις Ερμόνες. Κάπου εδώ έφτασε ο Οδυσσέας
Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα επισκεφτείτε τον οικισμό Ερμόνες. Βρίσκεται στις δυτικές ακτές της περιοχής της Μέση Κέρκυρα. Πριν όμως γνωρίσουμε την παραλία ας μάθουμε λίγα για την ιστορία του οικισμού.
Οι Ερμόνες είναι ένας τόπος τυλιγμένος στο μύθο και τον θρύλο. Είναι κλεισμένος στον ομώνυμο όρμο ο οποίος κυριολεκτικά είναι πνιγμένος από καταπράσινους απότομους λόφους οι οποίοι αφήνουν στον επισκέπτη μια γεύση απομόνωσης.
Σύμφωνα με τον μύθο σ΄αυτό τον όρμο έπαιζε με τις θεραπαινίδες της η Ναυσικά, κόρη του Αλκίνοου, βασιλιά των Φαιάκων. Κάποια μέρα, η θάλασσα έφερε και απίθωσε στην αμμουδιά ένα περίεργο δώρο γι΄αυτήν. Τον ναυαγό Οδυσσέα. Φυσικά τον μύθο επιβεβαιώνει και ο Όμηρος οι στίχοι του οποίου στην Οδύσσεια περιγράφουν ακριβώς τον τόπο στον οποίο βρέθηκε ο πολύπαθος βασιλιάς της Ιθάκης. Το ιδανικό καταφύγιο που μας περιγράφει είναι ακριβώς το ίδιο με τις Ερμόνες λες και το πέρασμα χιλιάδων χρόνων από πάνω τους δεν έχει αγγίξει τίποτα.
Ένα μπάνιο στις Ερμόνες είναι μια απόλαυση
Η παραλία στις Ερμόνες καλύπτεται από μια ψιλή χρυσαφένια άμμο και πολλά κάτασπρα βότσαλα. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Και οι απότομες μεταβολές στον βυθό της προσφέρονται σε όσους τους αρέσει να απολαμβάνουν αυτές τις αλλαγές του βυθού.
Ανάμεσα στα βράχια σχηματίζονται πανέμορφοι μικροί κόλποι τους οποίους μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο με βάρκα.
Στον οικισμό λειτουργεί και οργανωμένο καταδυτικό κέντρο που προσφέρει εξορμήσεις στον πλούσιο σε θέαμα βυθό της Κέρκυρας.
Οι Ερμόνες είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο που προσφέρει στον επισκέπτη όλα τα απαραίτητα για μια αλησμόνητη διαμονή.

Να περάσουμε στην Κεφαλονιά όπου θα γνωρίσουμε ένα ζευγάρι υπέροχες παραλίες που όχι μόνο μοιάζουν αλλά είναι και αδελφούλες. Ο λόγος για τον Μακρύ και τον Πλατύ Γυαλό.
Πρόκειται για δυο συνεχόμενες παραλίες από τις πλέον δημοφιλείς της Κεφαλονιάς αλλά και όλης της Ελλάδας και με κοινά χαρακτηριστικά.
Η χρυσή παραλία του Μακρύ Γυαλού
Ο Μακρύς Γυαλός, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, στην περιοχή της χερσονήσου της Λάσσης.  Όπως λέει και το όνομά του πρόκειται για μια παραλία με έκταση μεγάλη, με χρυσαφένια αμμουδιά και χωρίς βότσαλα και  βράχια. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα.
Ο Πλατύς Γυαλός είναι φυσική προέκταση του Μακρύ Γυαλού και χωρίζονται μεταξύ τους με λίγα βράχια.
Απέναντι από τις δυο παραλίες αντικρίζει κανείς την απέραντη θέα του Ιονίου αλλά και την χερσόνησο της Παλικής, ενώ λίγο πιο ξέμακρα φαίνονται οι Βαρδιάνοι.
Ο Πλατύς Γυαλός
Πρόκειται για δυο πανέμορφες παραλίες οι οποίες συνδιάζουν οτιδήποτε μπορεί να επιθυμήσει κάποιος στις καλοκαιρινές του διακοπές.
Αν βρεθείτε τούτο το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά μην διστάσετε να περάσετε από αυτές για ένα αλησμόνητο μπάνιο.
Η παραλία Βάτσα.........
Μια ακόμη μαγευτική παραλία της Κεφαλονιάς είναι το Βάτσα, στον οικισμό του Αγίου Νικολάου. Όπως λένε πολλοί που την έχουν επισκεφτεί, είναι μια παραλία από άλλη εποχή. Πρόκειται στ΄αλήθεια για ένα επίγειο παράδεισο, για ένα γαλήνιο μέρος που αντικρίζει αγέρωχα το Ιόνιο.Φτάνει μια πρώτη γνωριμία και το Βάτσα θα το λατρέψετε. Η όλη περιοχή, στο τέλος ενός ποταμιού, είναι πανέμορφη και υπέροχη.
......είναι στ΄αλήθεια μια παραλία από άλλη εποχή
Η παραλία Βάτσα βρίσκεται στα νότια της ακτογραμμής της Παλικής. Από εκεί φαίνεται ο φάρος του Γέρο-Γόμπου αλλά και το εκκλησάκι τ΄Άη-Νικόλα, που είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού, έτσι για να κρύβουμε τον πολιτισμό και την δόξα της πατρίδας μας. Δεν πειράζει.
Και φυσικά θα συνεχίσουμε και με τις παραλίες των άλλων νησιών μας.

18 σχόλια:

  1. Μας ταξίδεψες κι ανυπομονούμε για το καλοκαίρι!!
    Καλό βράδυ και όμορφη Κυριακή να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Κατερίνα.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Κι΄εμείς εδώ, μετά από τον τρομερό χειμώνα που περάσαμε, λαχταράμε για το καλοκαιράκι.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  2. Μύρισε καλοκαιράκι! Τι όμορφες παραλίες... αυτή την τελευταία την ζήλεψα! Ευχαριστούμε και περιμένουμε τη συνέχεια. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλή σου μέρα.
      Με χαρά μου σε βλέπω εδώ.
      Στ΄αλήθεια η παραλία Βάτσα είναι μια παραλία άλλης εποχής.
      Να σου ευχηθώ καλό καλοκαίρι.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Ηδη η καταγάλανη θάλασσα και οι υψηλές θερμοκρασίες ερωτοτροπούν με την επιθυμία να βρεθούμε και ν αφεθούμε στην αγκαλιά της,πόσο μάλλον που μας κάνεις μια τόσο ελκυστική παρουσίαση Ντένη μου!
    Τις παραλίες της Κεφαλονιάς ,πλην της τελευταίας τις έχω επισκεφθεί,της Κέρκυρας πάλι όχι,επειδή δε φεύγω συνειδητά απο την Πόλη.
    Ελπίζω να μας προτείνεις κι άλλες τέτοιες ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές προτάσεις και να καταφέρω φέτος να επισκεφθώ ξανά το γειτονικό αγαπημένο Νησί.
    Φιλάκια πολλά με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους τυχερούς Χαρά μου, εσείς εκεί στην πατρίδα, που θα απολαύσετε αυτές τις ομορφιές.Εμείς εδώ, στην ξενητιά μας, κομμάτι δύσκολο. Και αν βρεθούμε σε καμιά παραλία, στ΄αλήθεια, αυτές οι ομορφιές δεν υπάρχουν.
      Την αγάπη μου καλή μου και φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  4. Θέλω καλοκαίρι τώρα θέλω μπάνιο στην θάλασσα τώρα!
    Τι καταπληκτική ανάρτηση Ντένη μου!
    Χτύπησες φλέβα!
    Εχω τρέλα με το καλοκαίρι και την θάλασσα!
    Η μία είναι καλύτερη από την άλλη.
    Να σαι καλά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω καλή μου Έλενα. Το ίδιο κι΄εγώ. Σαν νησιώτης λατρεύω καλοκαίρι και θάλασσα, αλλά δεν τα έχω. Φέτος μάλιστα, μετά από το χιόνι που φάγαμε, λαχταράμε το καλοκαίρι.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη και καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
  5. Πρώτα από όλα να σου ευχηθώ μια χαρούμενη και καλή Κυριακή αγαπητέ μου κ. Ντένη.
    Η αλήθεια είναι πως τώρα που ανεβαίνουν πια οι θερμοκρασίες, το φλερτ με τις παραλίες και τα καλοκαίρια γίνεται εντονότατο. Τη λαχταρούμε τη θάλασσα. Κι εσύ με τις όμορφες εικόνες σου και τα όσα γράφεις μας χαρίζεις απόλαυση καλοκαιρινή αισθήσεως.
    Να είσαι καλά κ. Ντένη μου. Πολλούς χαιρετισμούς με την εκτίμηση και την αγάπη μου πάντα. ( Κι αν αργώ να απαντήσω στα σχόλια που μου αφήνεις στο δικό μου μπλογκ, μη δίνεις σημασία :) , τα διαβάσω , χαίρομαι και γεμίζει η ψυχή μου. Τα περιμένω πάντα). Και πάντα έχεις την αγάπη μου. :))) Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μου αγαπητή μου καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την εκτίμησή σου προς το πρόσωπό μου.
      Ξέρεις πως το ίδιο νοιώθω κι΄εγώ για σένα και την οικογένειά σου.
      Σε λίγες μέρες τα σχολεία τελειώνουν και το νησί σε περιμένει για ένα απολαυστικό καλοκαίρι.
      Νάσαι καλά και την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  6. Τα γαλάζια νερά, αυτές οι παραλίες που κάποτε ήτανε δικές μας και δικές σου, Η τύχη τάφερε έτσι ώστε να τις αναπολούμε αό μακριά, ίσως σε μια άλλη ζωή να φτιαχτεί η κατάσταση στην Ελλάδα ώστε να μην τρώει τα παιδιά της. Μιλώ για τις πέτρινες εκείνες τις αξέχαστες εποχές, αυτές που υποχρεωθήκαμε να εγκαταλείψουμε ένεκα ανέχειας κλπ...
    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γαβρίλη καλημέρα σου.
      Σέβομαι την νοσταλγία σου και την πίκρα σου γι΄αυτά που κάποιες ανάγκες μας έκαμαν να στερηθούμε. Όμως, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας ίσως είναι καλύτερα για εμάς που δεν είμαστε εκεί.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  7. Αυτές οι όμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά που όμοια δεν έχω ξαναδεί γεμίζουν την ψυχή μας Ελλάδα .Και εμείς εδώ μπορούμε να τις γευτούμε ίσως περισσότερο από τους Έλληνες της διασποράς , όπως αναφέρει και ο αγαπητός Γαβριήλ.
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Νικόλ.
      Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την επίσκεψη.
      Στ΄αλήθεια τυχεροί εσείς, που παρ΄όλη την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την πατρίδα μας κάποιοι ανίκανοι ηγέτες, έχετε την χαρά να απολαμβάνετε τις ομορφιές της. Εμείς εδώ προσπαθούμε να γευτούμε το καλοκαίρι με πολλούς τρόπους.
      Καλή σου βδομάδα σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  8. Πανέμορφη, δροσερή, καταγάλανη η σημερινή σου ανάρτηση, αγαπητέ μου Ντένη!
    Πολύ χάρηκα την ξενάγηση σου !!!
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάγδα μου αγαπητή μου καλή σου μέρα.
    Προσπαθώ να σας δώσω τις ομορφιές της πατρίδας μας και μαζί σας να τις απολαύσω κι΄εγώ νοερά. Θα έχουμε και συνέχεια.
    Την αγάπη μου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντένη μας,
    ...πώς να ...πάω η "...έρμη" (!) στις Ερμόνες"
    και σ' όλες τις θαυμάσιες ακρογιαλιές;;;;
    ...όχι ακόμη, λέει ο Δημήτρης.
    Πρέπει να μεγαλώσει ο εγγονός, να τον πάρουμε μαζί μας...

    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα
    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υιώτα μου καλή μου.
    Κι΄εμείς μ΄αυτά τα εγγόνια τα έχουμε αφήσει όλα για .....κάποια άλλη φορά, που λένε.
    Τι να κάνουμε;
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή