Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Καλοκαίρι στα Εφτάνησα ! ! !

Στους Παξούς και την πανέμορφη Κέρκυρα θα τελειώσουμε το καλοκαίρι μας।
Καθ’οδόν προς την Κέρκυρα με μιά μικρή στάση στο μικρό γραφικό και πανέμορφο νησάκι των Παξών। Μικρό παιδάκι η πρώτη μου επίσκεψη σ’ ένα
φτωχικό ψαροχώρι τότε.
Ο Γάϊος. Η πρωτεύουσα. ‘Ενα ταβερνάκι, μιά εκκλησούλα, λίγα φτωχικά σπιτάκια και το Τελωνείο. Το γραφείο του αείμνηστου πατέρα μου.
Χρόνια πολλά μετά η δεύτερη επίσκεψη. Δεν πίστευα σ’ αυτό που έβλεπα. Ο Γάϊος αλλά και οι άλλοι εδώ οικισμοί, Λάκκα και Λόγγος, αγνώριστοι όλοι. Πάνω τους το άγριο θεριό του τουρισμού είχε απλώσει το τσιμέντο του. Ξενοδοχεία, μπαράκια, ξενυχτάδικα, εστιατόρια. Παρ’ όλα αυτά η ομορφιά του νησιού παραμένει υπέροχη.
Ο Γάϊος, πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένος στο βάθος ενός κλειστού κόλπου. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η πυκνή βλάστιση κάνουν τον μικρό οικισμό να μοιάζει με ζωγραφιά. Κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η εκκλησιά των Αγίων Αποστόλων και το Αρχείο του νησιού. Επίσης στο Γάϊο υπάρχει και το Μουσείο των Παξών όπου μέσα από τα εκθέματά του θα γνωρίσετε την ιστορία του νησιού. Απολαύστε το μπάνιο σας στις πανέμορφες παραλίες Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα.
Σε κοντινή απόσταση υπάρχει το νησάκι Αντίπαξοι με τις ωραιότερες παραλίες των Εφτανήσων. Χαρακτηριστικό τους η κάτασπρη άμμος και τα καταγάλανα νερά. Στη βόρεια πλευρά του νησιού ο οικισμός της Λάκκας χτισμένος και αυτός στο βάθος ενός γραφικού κόλπου. Εδώ η πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι την ακροθαλασσιά. Από τα αξιοθέατα της περιοχής η βυζαντινή εκκλησιά της Υπαπαντής με το εντυπωσιακό καμπαναριό. Στις ανατολικές ακτές του νησιού βρίσκεται ο οικισμός Λόγγος, κυριολεκτικά πνιγμένος από τα πεύκα και τις εληές. Δυό πανέμορφες αμμουδιές με διάφανα νερά. Το Μαρμάρι και το Λεβρεχιό. Κι΄είναι ακόμη πάρα πολλές οι ομορφιές που μπορεί να απολαύσει όποιος επισκεφτεί τους Παξούς
Και φτάνουμε στην Κέρκυρα.Το χιλιοτραγουδημένο νησί του Ιονίου. Το νησί της μουσικής, της ομορφιάς, της γοητείας, της ιστορίας, της παράδοσης.
Ένα προσκύνημα στον Άγιο. Τον Άγιο προστάτυη του νησιού. Τον Άγιο Σπυρίδωνα. Το ιερό και όσιο όλων των Κερκυραίων. Κι’ από κει ξεκινάμε. Λίγο πιό πέρα ο ιστορικός δρόμος Λιστόν. Το όνομά του από την χρυσή λίστα των πλουσίων την εποχή των Ενετών, που μόνο αυτοί είχαν τότε πρόσβαση σ’ αυτό το δρόμο. Χαρακτηριστικό οι βενετσιάνικες καμάρες και οι κολόνες στη σειρά των οικοδομών. Στο Λιστόν, στο καφενείο του Παπαφλωράτου, το 1938 έκαμε την πρώτη της εμφάνηση η αλησμόνητη Ρένα Βλαχοπούλου. Δίπλα η Σπιανάδα. Η μεγάλη πλατεία της πόλης. Απέναντι επιβλητικό υψώνεται το παλαιό Φρούριο. Στο πάνω μέρος της πλατείας δεσπόζει το μέγαρο της Ιόνιας Ακαδημίας. Το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Ένα έργο του φιλέλληνα Γκίλφορντ με τις προτροπές του Καποδίστρια.Το κτίριο είχε αποτεφρωθεί από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών στις 14 Σεπτεμβρίου του ’43 – τότε είχε καεί όλη η πόλη - και ανοικοδομήθηκε μετά τον πόλεμο.
Μέσα από το γραφικό δρομάκι Καντιλάκουες, θα περάσουμε έξω από το εποιβλητικό οικοδόμημα του Δημαρχείου και θα βρεθούμε στη γραφική γειτονιά Καμπιέλο.Η γειτονιά έχει πάρει πλέον εμπορικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό τα πολύ στενά δρομάκια πράγμα δύσκολο γιά δυό ανθρώπους ή και γιά έναν εύσωμο.
Προχωρόντας φτάνουμε στην γραφική πλατεία Σαν Ρόκκο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται η Μονή της Πλατυτέρας στο προαύλιο της οποίας υπάρχει ο τάφος του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Ακολουθώντας το δρόμο αριστερά θα φτάσουμε στη Γαρίτσα. Πανέμορφος παραλιακός δρόμος που τελειώνει στη εξέδρα του Ανεμόμυλου. Δεξιά ο δρόμος προχωράει προς το Μον Ρεπό, Παλαιόπολη, και τελειώνει στο Κανόνι.
Στα παιδικά μου χρόνια θυμαμαι εδώ πάνω ένα καφενεδάκι με δυό τραπέζια από λαμαρίνα και έξη καρέκλες. Άνοιγε μόνο το καλοκαίρι. Σήμερα ο τουρισμός έχει απλώσει τα τσιμέντα του μ’ ένα κακόγουστο καφέ-μπαρ, ένα ξενοδοχείο και άλλα. Κάτω χαμηλά, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλκιόπουλου μοιάζει να ταξειδεύει στο όνειρο το πανέμορφο Ποντηκονήσι. Ευτυχώς που κάποιοι φρόντισαν να απαγορεύσουν στον τουρισμό να το πλησιάσει. Μπροστά από το νησάκι φαντάζει υπέροχο το μαναστήρι της Παναγίας της Βλαχέραινας. Ακριβώς απέναντί μας το Πέραμα και λίγο πιό πάνω το Γαστούρι. Εκεί αξίζει μιά επίσκεψη γιά να θαυμασέτε το ανάκτορο της Ελισάβετ της Αυστρίας. Το Αχίλλειο. Ένα από τα πλέον ονομαστά αριστουργήματα του κόσμου. Ένας περίπατος προς τα βόρεια θα σας οδηγήσει στις πανέμορφες παραλίες, Κοντόκαλι, Γουβιά, Δασιά, Ύψος. Πυργί, Άγιος Στέφανος. Αν προχωρήσετε πιό πάνω θα φτάσετε στον οικισμό Σιδάρι όπου θα σας αποζημιώσει η πανέμορφη παραλία του.
Στα βορειοδυτικά του νησιού θα συναντήσετε τη πολυσυζητημένη Παλιοκαστρίτσα.


Μιά πανέμορφη ειδυλιακή περιοχή με γραφικά λιμανάκια, πυκνή βλάστηση και βαθυγάλανα νερά. Πιό πάνω θα δείτε τις Ερμόνες, μιά ακτή όπου σύμφωνα με την παράδοση η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα
Αμέτρητες οι ομορφιές του χιλιοτραγουδημένου νησιού. Θα αφήσουμε τις πιό πολλές γιά άλλους περιπάτους.
Θα τελειώσω εδώ τις περιπλανήσεις μου με τις ευχές μου σε όλους σας γιά ένα όμορφο και γεμάτο αγάπη καλοκαίρι.
Μαζί και πάλι τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Νάσται καλά.

Πηγές
Καθημερινή.gr
http://www.holiday.gr/
Δήμος Παξών
Δήμος Κερκύρας
Ένωση Επτανησίων Ελλάδας
Ιόνιοι Νήσοι

36 σχόλια:

  1. Όπου και να σας βρει το καλοκαίρι κ. Ντένη καλά να περάσετε όλοι στην οικογένεια.
    Το φθινόπωρο να μας βρει όλους στη διαδικτυακή παρέα ανανεωμένους και ορεξάτους για νέες αναρτήσεις.
    Χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Μαριάνθη
    Σ' ευχαριστώ γιά τις ευχές. Το καλοκαίρι θα το περάσουμε.....εντός με μικρές κοντινές αποδράσεις.
    Με το καλό το Σεπτέμβρη και πάλι μαζί
    Καλό καλοκαίρι σε σένα και την οικογένεια
    Με αγάπη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ντένη καλώς σας βρίσκω!

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στο "σπιτικό" μου.
    Σας γνωρίζω από καιρό μέσω της κοινής μας φίλης Pansofix και έχω ήδη επισκεφτεί τα δύο blog σας, τα οποία και βρήκα εξαιρετικά, αντάξια ενός συγγραφέα-δημοσιογράφου!

    Με τα εφτάνησα με συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας και αγάπης, από τα φοιτητικά μου χρόνια (σπούδαζα στην Πάτρα). Χρόνια παραθερίζω με την οικογένειά μου στα πανέμορφα νησιά σας και νοιώθω να τα γνωρίζω καλά. Και φέτος ο Ιούλης θα με βρεί σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη!

    Οι δεσμοί μου ισχυροποιούνται και με την κουμπαριά μου με Ληξουριώτη "κολλητό" και συμφοιτητή μου και την επίσης "κολλητή" θιακιά σύντροφό του!

    Οπότε, καταλαβαίνετε πόσο ευχαριστήθηκα τα τελευταία σας άρθρα για τις καλοκαιρινές αποδράσεις στο Ιόνιο!

    Να'σαστε καλά λοιπόν και θα τα λέμε! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα! πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, έχουν κάτι από μαγεία! εμένα προσωπικά μου θυμ'ιζουν εξωτερικό!νομίζω είναι το μόνο νησί που θυμίζει λίγο Ιταλία (η αρχιτεκτονική εννοώ) Είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά μας!φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου φίλε Πορτιάτη
    (Δεν γνωρίζω το όνομά σου)
    Σ' ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια και την επίσκεψη. Χάρηκα που είσαι τόσο πολύ δεμένος με τα Εφτάνησα τα οποία έζησα γιά πολλά χρόνια λόγω της υπηρεσίας του εκεί του αείμνηστου πατέρα μου.
    Να περάσεις καλά στις διακοπές σου στα νησιά μας και όταν γυρίσεις θα χαρώ τιςε εντυπώσεις σου.
    Και με την Πάτρα έχω δεσμούς. Μάλιστα το ένα από τα βιβλία που έχω εκδόσει έχει γιά τίτλο
    "Η Γειτονιά του Κάστρου" και αναφέρεται σε κάποιες περιόδους αυτής της Γειτονιάς. Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας έχω καλό μου φίλο τον καθηγητή Χρήστο Αλεξόπουλο.
    Περιμένω νέα σου.
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή μέρα καλή μου φίλη
    Ευχαριστώ γιά την επίσκεψη. Χαίρομαι που σουάρεσε η Κέρκυρα. Από όλα τα νησιά την ξεχωρίζω. Ίσως γιατί εκεί έζησα πιό πολλά χρόνια. Η αρχιτεκτονική των Ενετών έχει επηρεάσει πάρα πολύ την αρχιτεκτονική όλου του νησιού
    Περιμένω νέα σου
    Φιλάκια
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα κύριε Ντένη.
    Το όνομά μου είναι Φάνης.
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας.
    Βρίσκω τα blogs εξαιρετικά ενδιαφέροντα, γι'αυτό και πρόσθεσα και σχετικό link στο δικό μου. Οπότε, θα τα λέμε σίγουρα στο μέλλον.
    Στην Πάτρα σπούδασα μαθηματικά πριν 25 χρόνια και τον κ. Αλεξόπουλο μόνο κατ'όνομα τον γνωρίζω, μιας και δίδασκε σε διαφορετικό Τμήμα. Τη γειτονιά του Κάστρου της Πάτρας πάντως τη γνωρίζω καλά.
    Να'στε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ φίλε Φάνη.
    Κάπου είδα ότι σε γράφανε Κώστα.
    Ό,τι κρίση διατυπώνω γιά οτιδήποτε είναι μετά από μελέτη, σκέψη και διαπίστωση.
    Ο Αλεξόπουλος είναι πρύτανης στη σχολή τηλεπικοινωνιών.
    Στη γειτονιά του Κάστρου έχω ζήσει κ;aποια χρόνια. Κρίμα που δεν έχω ένα αντίτυπο του βιβλίου να σου στείλω.
    Μπορείς να μου γράφεις στο
    denniskontarinis@yahoo.com
    Νάσαι καλά και περιμένω τα νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη καλέ μου φίλε.
    Καλό καλοκαίρι και σε σένα. Με χαρά θα σε δω και πάλι τέλος Αυγούστου. Καλά να περάσεις όπου κι' αν πας.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ντένη,καλημέρα σας!
    Η συνταγή ανέβηκε στο blog,θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι θερμά!!
    Με εκτίμηση
    Εύα Μονοχάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ και αξιόλογε κε Ντένη
    ενω πολλές φορές σας είχα "συναντήσει" και πέρναγα απόξω απο το σπίτι σας,σήμερα μία μυρουδιά πολπέτας μου σπασε τη μύτη και επιτέλους μπήκα!
    Σας ευχαριστώ για το ταξίδι που μου προσφέρατε στα στολίδια των 7νήσων Παξούς και ΚΕΡΚΥΡΑ, μια που δυστυχώς ούτε φέτος διαφαίνεται η προοπτική της επίσκεψης.
    Νάστε καλά να περνάτε καλά και να μας μεταφέρετε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα βιώματά σας για να μην ξεχνάμε ...
    Με εκτίμηση
    Χαρά Θεοδωρίτση
    απο Ζάκυνθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύα μου καλή μου φίλη.
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
    Θα σου στείλω και άλλες εφτανησιώτικες συνταγές
    Φιλάκια
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aγαπητή μου Χαρά.
    Πάντα ευπρόσδεκτη στο σπιτικό μου και πάντα κάποια εφτανησιώτικη μυρωδιά θα υπάρχει γιά κέρασμα.
    Λυπάμαι που δεν φαίνεται προοπτική επίσκεψης των νησιών και φέτος. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρεις. Με την ίδια ελπίδα ζω και εγώ εδώ στην ξενητιά μου
    Θα περάσω κάποια στιγμή από το "σπιτικό" σου να χαρώ και να απολαύσω τους υπέροχους κατοίκους του
    Την αγάπη μου πάντα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σας. Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψή σας στο blog μου και για τα καλά σας λόγια. Στην Κέρκυρα μεγάλωσα, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν ζω εκεί πλέον, οπότε τέτοιες εικόνες και περιγραφές με γεμίζουν πάντα νοσταλγία!

    Να είστε καλά και ελπίζω να μας μεταφέρετε περισσότερο άρωμα και γεύση από Επτάνησα στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ μου κε Ντένη
    η επίσκεψή σας στο φτωχικό μου είναι μεγάλη τιμή όπως και τα καλά σας λόγια.Πώς θα μπορούσα λοιπόν να μην ανταποκριθώ στην καλοσύνη σας να συμπεριλάβετε το blog μου στα links σας.
    Η διεύθυνσή μου λοιπόν είναι: http://kantomagapi.blogspot.com
    Νάστε πάντα καλά και να περάσετε όσο το δυνατόν καλλίτερα το καλοκαίρι σας!
    με εκτίμηση
    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή μου Dark Chef
    Χαρά μου η επίσκεψή μου στο μπλοκ σου. Είναι φανταστικό. Δείχνει αγάπη και ενδιαφέρον γιά το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεσαι. Στη Κέρκυρα έζησα μέχρι 20 χρόνων όπου έφυγα γιά το στρατό και από κει στην ξενητιά. Παραμένει μαζύ με τα υπόλοιπα νησιά στα οποία έχω ζήσει κατά διαστήματα, η μεγάλη μου αγάπη.
    Είναι τρόπος ζωής γιά μένα η παρουσίαση του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου των νησιών αυτών. Λυπάμαι που παρ' όλες τις προσπάθειές μου κανείς δεν με βοηθάει με την παροχή υλικού που χρειάζομαι. Εγκληματική αδιαφορία από όλους τους υπεύθυνους των νησθών. Ευτυχώς που υπάρχει ένας άνθρωπος που κάτι κάνει.Όμως δεν θα σταματήσω να παρουσιάζω τα Εφτάνησα. Απλούστατα γιατί είμαι τρελλά ερωτευμένος μαζύ τους.
    Την αγάπη μου καλή μου φίλη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή μου Χαρά
    Η επίσκεψή μου στο σπιτικό συ ήταν μιά μεγάλη έκπληξη. Χάϊδεψα τα γατιά και τα σκυλάκια, πήρα λίγο ζακυνθινό άρωμα κι' έφυγα γεμάτος από πατρίδα και ανθρωπιά.
    Να σου πω ότι από τη μάνα μου έχω ρίζες και στη Ζάκυνθο.
    Το μπλογκ σου ήδη βρίσκεται στα αγαπημένα μου
    Περιμένω την επόμενη επίσκεψή σου.
    Την αγάπη μου πάντα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nτενη μου, με εκανες και νοσταλγησα την Κερκυρα και ας παω εκει σε λιγο καιρο για μονιμα! Ειναι βρε παιδι μου ενα ονειρο αυτο το νησι!
    Σε ταξιδευει, σε μαγευει, σε κυριευει!!!
    Ο κωδικος (banner) του blog μου μιας και μου το ζητησες ειναι στο τελος της σελιδας μου! Δυστυχως εδω δεν με αφηνει να περασω τον κωδικο!

    Περνα απο το blog μου και αφησε μου και τον δικο σου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κρυσταλένια
    Το μπλοκ σου το πέρασα ήδη στα Εφτάνησα.
    Ο δικός μου κωδικός είναι
    http://eftanhsa.blogspot.com
    Φιλάκια
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ Κονταρίνη οι περιγραφές σας μας ταξιδεύουν και για όσους έχουμε επισκεφτεί τα Επτάνησα μας τα ξαναθυμίζουν.
    Έχω επισκεφτεί την Κέρκυρα τη Ζάκυνθο την Ιθάκη, την Κεφαλλονιά και την Λευκάδα μου απομένουν οι Παξοί, ίσως σε κάποιο άλλο ταξίδι μας.
    Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στη σελίδα μου http://asproylas.blogspot.com/
    κι ελπίζω πάλι από το φθινόπωρο να μας χαρίζεται τις πολίτιμες
    γνώσεις σας.
    Με εκτίμηση
    Ξανθή Μπαξεβάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και πάλι καλημέρα καλή μου φίλη
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
    Χαίρομαι που έχεις πάρει μιά γεύση από τα νησιά μας. Εύχομαι να μπορέσεις να επισκεφτείς και τα υπόλοιπα. Είκοσι χρόνια έζησα εκεί. Τα πιό όμορφα χρόνια της ζωής μου. Και πάντα όταν ερχόμαστε Ελλάδα θα κάνουμε οπωσδήποτε ένα προσκήνυμα εκεί.
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα! Ανταποδίδω την ευγενική επίσκεψη στο μπλογκ μου! Σας εύχομαι να περάσετε καλό καλοκαίρι στα ονειρεμένα νησιά! Πέρυσι ήμουν για μια βδομάδα στους Παξούς και ακόμα νοσταλγώ τα γαλαζοπράσινα νερά στις παραλίες!
    Με υγεία να τα ξαναλέμε!
    Αγγελική Ν από Ν. Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα αγαπητή μου Αγγελική
    Σ' ευχαριστώ γιά τις ευχές σου. Μόνο που δεν είμαι στα νησιά αλλά στην Νέα Υόρκη. Και μάλιστα δεν πρόκειται να τα επισκεφτώ φέτος.
    Πάντως χαίρομαι που έχεις πάρει μιά γεύση από Επτάνησα και σου έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις.
    Θα σου έλεγα να συνεχίσεις γιά να γνωρίσεις και τα άλλα.
    Θα είσαι παντοτε ευπρόσδεκτη στο σπιτικό μου
    Με αγάπη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Κέρκυρα είναι ένας από τους αγαοημένους μου προορισμούς. Τα τελευταία χρόνια, χρειάστηκε να πηγαίνω μια φορα το χρόνο για δουλειά και το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση! Τη λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κική μου δεν έχεις άδικο
    Η Κέρκυρα είναι το κάτι άλλο
    Εκεί πέρασα το μεγαλύτερο και πιό όμορφο μέρος της ζωής μου.
    Έχω ζήσει σε όλα τα Εφτάνησα αλλά την Κέρκυρα την΄λατρεύφω.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποσο πολυ ηθελα να παω στους Παξους...τωρα ακομη πιο πολυ...!
    Στην Κερκυρα θα ξαναπηγαινα ευχαριστως οσες φορες κ αν εχω παει!
    Να και κατι που δεν ηξερα...για το πρωτο Πανεπιστημιο της Ελλαδος και για την πυρκαγια στην πολη!
    Μου αρεσε πολυ το ταξιδι που μας κανατε!
    Καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητή μου Λαμπρινή
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψή σου στο σπιτικό μου και την αγάπη σου για τα Εφτάνησα.
    Η πυρκαγιά που έκαψε την Ιόνιο Ακαδημιά ήταν ένα έγκλημα των Γερμανών. !4 Σεπτ. του ΄43 κι΄ενώ η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει οι Γερμανοί τους ζητούν να παραδώσουν τρην Κέρκυρα. ΟΟι Ιταλοί δεν την παραδίδουν και οι Γερμανοί βομβαρδίζουν με εμπρηστικές βόμβες. Αποτέλεσμα η καταστροφή όλης της Χώρας.
    Νάσαι καλά και θα τα ξαναπούμε
    Ντυένης
    ΥΓ Δ'ωσε μου το Bunner σου να περάσω το ιστολόγιό σου στα αγαπημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολυ ομορφο νησι η Κερκυρα!!!εχω παει δυο φορες.....
    Απο τα επτανησα ομως εχω ζησει ενα χρονο στη Ζακυνθο που δουλεψα ως δασκαλα...φανταστικες παραλιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή Live and Love
    Ευχαριστώ γιά την επίσκεψη στη σελίδα μου
    Χαίρομαι που σας αρέσει η Κέρκυρα και συμφωνώ γιά την ομορφιά της Ζανύνθου. Σε γενικές γραμμές συναγωνίζονται σε ομορφιά.
    Τον Σεπτέμβρη θα συνεχιστούν οι αναρτήσεις και χαρά μου να τις επισκέπτεσθε.
    Φιλικώτατα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια βουτιά στον Αϊ Γιώργη των πάγων για μένα και αν βρεθείς προς Μαγουλάδες ένα γειά στο σπίτι των παππούδων μου! Να ΄σαι καλά να μας γεμίζεις όμορφες εικόνες.
    Καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητή μου Moua
    Σ΄ευχαριστώ γιά την επίσκεψη.
    Στους Μαγουλάδες έχω πάει αρκετές φορές. Μακάρι να μπορούσα και τώρα να βρεθώ και να στείλω έναν χαιρετισμό στο σπίτι των παπούδων σου, αλλά.......
    Από Σεπτέμβρη έχω πολλές και ωραίες αναρτήσεις. Σε υπολογίζω στους ταχτικούς επισκέπτες.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σας επισκέφθηκα με χαρά! Αγαπώ πολύ τα Επτάνησα και τα έχω επισκεφθεί όλα (πλην Κυθήρων)... Η αδυναμία μου είναι η Κεφαλονιά... Το 1997 είχα κάνει ένα ντοκιμαντέρ το "Κεφαλονιάς -Ιθάκης περιήγησις" για λογαριασμό της Νομαρχίας. Να είσαστε καλά και να μοιράζεστε τις ομορφιές του τόπου σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα αγαπητέ μου
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και χαίρομαι γιά την αγάπη που έχεις γιά τα Εφτάνησα.
    Μπράβο σου γιά το ντοκυμαντέρ Πιστεύω πως θα έκανες κάτι καλό διότι φωτογραφικά αλλά, και ιστορικοπολιτιστικά τα νησι΄'α προσφέρονται γιά μιά τ΄'ετοια εργασία.Θα χαρώ να τα λέμε μιά κι' εγώ είμαι παλάιμαχος κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος. Μπορείς να μου γράφεις αν θέλεις στο
    denniskontarinis@yahoo.com
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας! Σας ευχαριστούμε!! Πολύ θα ήθελα να τα επισκεφτώ αυτά τα μέρη κάποια στιγμή!
    Και οι φωτογραφίες πανέμορφες!!

    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητή μου Εμμανουέλα
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη.
    Να προγραμματίσεις κάποια στιγμή ένα ταξίδι στα Εφτάνησα.
    Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το λησμονήσεις ποτέ.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή