Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Στα νότια της Κεφαλλονιάς. Μέρος 2ο

Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Φλεβάρη.
Ιθάκη. Ο οικισμός Κιόνι.

Αυτή την ομορφιά παρουσιάζουν οι νότιες παραλίες της Κεφαλλονιάς.
Πριν ξεκινήσουμε τον περίπατό μας ας απολαύσουμε λίγο Λασκαράτο. Ήταν ο άνθρωπος που εκπροσωπούσε το μεγαλείο της Κεφαλλονιάς. Το βρήκα στα Κεφαλλονίτικα Νέα.
"Κάποιος φανατικός εχθρός του Λασκαράτου - και είχε πολλούς ο μεγάλος μας ποιητής -θέλοντας να τον κογιονάρει, επήε κι΄αγόρασε ένα κουτί γλυκά να του κάμει δώρο. Αντί όμως για τα γλυκά έστειλε στον σιορ-Αντρέα το κουτί γεμάτο με ακαθαρσίες. Ο σιορ-Αντρέας χωρίς και πάλι να τα χάσει του έστειλε μια ωραιότατη ανθοδέσμη από τον κήπο του και μια κάρτα που έγραφε, Ό,τι έχει ο καθ΄ένας χαρίζει.
Αυτοί είμαστε εμείς οι Κεφαλλονίτες. Έτσι σκεφτόμαστε, έτσι νοιώθουμε, έτσι ενεργούμε.
Ξεκινάμε λοιπόν τον περίπατό μας και σήμερα, φίλες και φίλοι και φτάνουμε....

....στα Μουσάτα.
Στις ομορφιές του νότου της Κεφαλονιάς και τα Μουσάτα, όπου η θέση που είναι σκαρφαλωμένα και η γραφικότητά τους εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
Τα Μουσάτα όπως και άλλα μικρά χωριά εκεί τριγύρω βρίσκονται στους πρόποδες του Αίνου όπου κυριαρχεί το πράσινο.
Η πανέμορφη παραλία Τραπεζάκι.
Οι θάμνοι και οι ελαιώνες τα αγκαλιάζουν και συντροφιά τους έχουν την πανέμορφη παραλία Τραπεζάκι, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Είναι γεγονός ότι η περιοχή της Λάσσης όπου ανήκει το χωριό Μουσάτα βρίσκονται οι πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλλονιάς. Το χωριό προσφέρει μια πάρα πολύ όμορφη θέα προς την θάλασσα.
Στο λόφο, πάνω από την παραλία βρίσκεται η εκκλησιά της Παναγιάς της Τραπεζοφόρου.
Το φθινόπωρο του 2015 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στην κυβέρνηση για την απόφαση που είχε πάρει να πωλήσει σε ιδιώτες την παραλία Τραπεζάκι και το λόφο με την εκκλησιά. Οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα Μουσάτα είναι η ύπαρξη ενός παραδοσιακού φούρνου που παρασκευάζει διάφορα αρτοσκευάσματα και κάνει διανομή σε όλο το νησί.
Επίσης είναι γνωστό το υπέροχο μέλι που προσφέρει το χωριό.
Από τους σεισμούς του 1953 το χωριό υπέστει σοβαρές ζημιές οι οποίες έχουν αντικατασταθεί.
Ελάτε να περάσουμε....

....στα Λουρδάτα.
Ο οικισμός Λουρδάτα 
Πανέμορφο χωριό, σχετικά μικρός τουριστικός προορισμός, στα νότια της Κεφαλλονιάς και αυτό με μια πανέμορφη παραλία που και αυτή έχει το όνομα του χωριού. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη περιοχή με έντονη βλάστηση χάρις στα πολλά νερά που κατεβαίνουν εδώ από το μεγάλο βουνό της Κεφαλλονιάς, τον ελατοσκέπαστο Αίνο. Η περιοχή είναι γεμάτη από καταπράσινα αμπέλια και ελαιώνες.
Η όμορφη παραλία Λουρδάς. 
Η ομώνυμη παραλία είναι μια από τις μεγαλύτερες στο νησί με ψιλή χρυσή άμμο. Στην παραλία διοργανώνονται αθλητικά τουρνουά και beach party.
Το λιμανάκι στα Λουρδάτα.
Τα τελευταία χρόνια ο οικισμός Λουρδάτα αναπτύσσεται τουριστικά. Υπάρχουν ήδη πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα που αλλοιώνουν την ομορφιά της περιοχής. Ακόμη υπάρχουν και οι σχετικές καφετέριες και ταβέρνες.
Προχωράμε...

...στα Σιμωτάτα.
Τα Σιμωτάτα. Στο βάθος η Ζάκυνθος. 
Τα Σιμωτάτα, ο πανέμορφος αυτός οικισμός της νότιας Κεφαλλονιάς, είναι χτισμένος και αυτός στους πρόποδες του Αίνου και σε υψόμετρο 205 μέτρων. Πάνω του υψώνεται ο ορεινός όγκος του βουνού με τα πανέμορφα έλατα και το τοπίο παρουσιάζει μια μαγευτική όψη. Μέσα από το χωριό περνάει ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει το Αργοστόλι, πρωτεύουσα του νησιού, με το λιμάνι του Πόρου που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στα Σιμωτάτα παράγεται η πεντανόστιμη φέτα του νησιού της Κεφαλλονιάς.
Το χωριό διαθέτει έναν αξιόλογο πολιτιστικό σύλλογο, τον Κόκκινο Βράχοο οποίος πραγματοποιεί σπουδαίο έργο σε τομείς τέχνης, πολιτισμού και περιβάλλοντος.
Ό,τι έχει απομείνει από την Μονής των Σισσίων.
Πρόσφατα ασχολούνται με την διατήρηση των ερειπίων της Ιεράς Μονής των Σισσίων τα οποία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν μετά την ολοκληρωτική αμέλεια της Πολιτείας για την συντήρησή των.
Να κλείσουμε τον σημερινό περίπατό μας....

...στον Βαλεριάνο.
Το χωριό του Ιωάννη Βαλεριάνου - Φωκά. 
Στον επαρχιακό δρόμο από το Αργοστόλι προς την Σκάλα θα συναντήσουμε το χωρίο Βαλεριάνος. Στο σημείο αυτό ο δρόμος χωρίζει και αριστερά οδηγεί στο Μαρκόπουλο, όπου εκεί βρίσκεται ο ιερός ναός της Παναγίας της Λαγκουβάρδας, γνωστής σαν η Παναγία η Φιδούσα, όπου τον Δεκεπενταύγουστο κάνουν την εμφάνισή τους τα φιδάκια. Δεξιά ο επαρχιακός δρόμος πηγαίνει προς το Βαλεριάνο και Σκάλα. Ο Βαλεριάνος είναι και αυτός ένα από τα νότια χωριά της Κεφαλονιάς, πατρίδα του μεγάλου θαλασσοπόρου, και εξερευνητή της ιστορίας, του Ιωάννη – Απόστολου Φωκά που ήταν γνωστός και με το όνομα Βαλεριάνος. Είχε γεννηθεί στην Κεφαλλονιά το 1536 στο χωριό Βαλεριάνος. Πολύ νέος άφησε το νησί του και βρέθηκε στην Αυλή της Ισπανίας, όπου σύντομα έγινε πλοηγός στον ισπανικό στόλο των Δυτικών Ινδιών και εξερεύνησε για λογαριασμό της Ισπανίας τις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής για περισσότερο από σαράντα χρόνια. Πέρασε στην ιστορία με το όνομα Χουάν ντε Φούκα, (Juan De Fuca) και το όνομά του δόθηκε στο στενό που ανακάλυψε και το οποίο περνάει ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Βανκούβερ.
Πολύ όμορφη η μικρή εκκλησιά του χωριού. 
Στο χωριό Βαλεριάνο βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησιά των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Το πανηγύρι του χωριού. 
όπου στις 29 Ιουνίου, ημέρα μνήμης των Αγίων, γίνεται μεγάλο πανηγύρι.
Στην πλατεία του χωριού υπάρχει η προτομή του μεγάλου θαλασσοπόρου.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε για να επισκεφτούμε τον ιστορικό οικισμό της Σκάλας. Έναν οικισμό που αντιστάθηκε σκληρά στην κατοχή του νησιού από τους Ενετούς και στη συνέχεια από τους Άγγλους.




ΠΗΓΕΣ
w. kefalonitis.com
w. el.wikipedia.org
w. 520greeks.com
w. inout.gr
w. κεφαλονια. Net
w. greece.terrabook.com

32 σχόλια:

  1. ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΠΟΙ. ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΗΡΕΜΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΝΗ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ... ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μου καλή μου φίλη σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Χαρά μου που σε ξεναγώ σε μέρη που έχεις γνωρίσει.
      Περίμενε με την υπόσχεση ότι θα σου προσφέρω ακόμη πολλά.
      Την αγάπη μου και νάσαι πάντα καλά.
      Καλή σου εβδομάδα σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  2. Όπως πάντα πολύ ενδιαφέρουσα η βόλτα που μας έκανες !!!
    Γιατί βέβαια ότι έχει ο καθένας δίνει..... κι εσύ μας δίνεις πάντα πολύ όμορφες εικόνες και πληροφορίες !!!! Να είσαι πάντα καλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου καλή μου φίλη.
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που απολαμβάνεις αυτά που προσφέρω.
      Νάσαι παντα καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Παναγία η Φιδούσα, όπου τον Δεκεπενταύγουστο κάνουν την εμφάνισή τους τα φιδάκια. Δεξιά ο επαρχιακός δρόμος πηγαίνει προς το Βαλεριάνο και Σκάλα. Ο Βαλεριάνος είναι και αυτός ένα από τα νότια χωριά της Κεφαλονιάς, πατρίδα του μεγάλου θαλασσοπόρου, και εξερευνητή της ιστορίας, του Ιωάννη – Απόστολου Φωκά ....

    ...ΠΟΥ ΜΑΣ πας, Ντένη μου!
    από την Παναγιά και τα...φίδια της (δαγκώνουν άραγε;;;) στο Βαλεριάνο (ακουστό, όπως και η Παναγιά των φιδιών...) και τί περιήγηση! Κρυφή επιθυμία να πάμε... μα αποκλείεται να δούμε και να μάθουμε τα όσα μας αναφέρεις εδώ!

    Εχεις επισκεφτεί, πες μου- όλα αυτά, άραγε;

    Ωραία και η ημέρα σήμερα! επιτέλους!!! χαιρετισμούς,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μουμ καλησπέρα σου.
      Με βάζεις στην υποχρέωση να σου πω ότι πολλά από α μέρη που αναφέρω τα έχω γνωρίσει. Δεκαέξη χρόνια στα νησιά, με βάση μας την Κέρκυρα όπου μέναμε μόνιμα, κάθε καλοκαίρι ο πατέρας μου είχε την υποχρέωση να επισκέπτεται τα νησιά και να ελέγχει την κατάσταση σχετικ΄λα με το λαθρεμπόριο που τότς οργίαζε από την Αλβανία. Φυσικά μας έπερνε μαζί του. Έτσι γνώρισα όλα τα νησιά και πιο πολυ τους Παξούς, την Λευκάδα την Ιθάκη, χωρίς τα τσιμέντα του τουρισμού. Θα τα ξαναπούμε όταν αποφασίσετε να πιούμε έναν καφέ.

      Διαγραφή
  4. Ό,τι έχει ο καθείς προσφέρει και εσύ Ντένη μου έχεις το χάρισμα να μας ξεκουράζεις με τα ταξίδια σου και να μας φτιάχνεις τη διάθεση.
    Ωραίοι προορισμοί όντως. Ειδικά τα Λουρδάτα τα λατρεύω!
    Περιμένω και το επόμενο ταξίδι για τη Σκάλα
    Καλή σου μέρα όλη μέρα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου γλυκιά μου και καλή μου.
      Σ΄ευχαριστώ που απολαμβάνεις αυτά που μπορώ να σας προσφέρω από τα ποανέμορφα νησιά μας.
      Τα Λουρδάτα είναι μια ζωγραφιά. Όσο για την Σκάλα θα την απολαύσεις και αυτή.
      Την αγάπη μου καλή μοπυ Αννούλα.

      Διαγραφή
  5. Και κάτι άλλο φίλε Ντένη για την νότια Κεφαλονιά, οι κάτοικοί της διαφέρουν από τους της βόρειας στην ντοπιολαλιά, οι της νότιας και του Ληξουρίου είναι κανταδόροι σέρνουν λίγο την φωνή τους σαν τους Κερκυραίους τραγουδούν καντάδες, Αριέτες, οι της Βόρειας είναι πιο άγριοι βουνήσιοι μπιστικοί τυροκόμοι...

    όσο για το ότι έχει ο κάθε ένας προσφέρει του Λασκαράτου απ' το Ληξούρι, έχει πολλές παραλλαγές....
    την καλημέρα μου

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά όλα όσα παρατηρείς φίλε Γαβρίλη. Οι νότιοι Κεφαλλονίτες είναι πιο πολύ επηρεασμένοι από τους Ενετούς αφού αυτοί οι κατακτητές απέφευγαν να παραμένουν στην ορεινή Κεφαλλονιά .
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητε Ντένη καθε φορα που ερχομαι εδώ ένα μεγαλο ταξίδι με περιμενει να το απολαυσω και επειδή ήρθα στο δευτερο μερος αυτού το ταξιδιου στην Κεφαλονια είπα να μην χασω το πρωτο μερος και ετσι αρχισα το ταξιδι μου απο εκει εκανα μια μεγαλη βόλτα απόλαυσα τα πανεμορφα μερη της... και συνεχιζοντας το ομορφο ταξιδι μου μεσα απο τις δικες σου φωτογραφίες εφτασα μεχρι εδώ...!!!! τι πανεμορφα μερη και τι ομορφα που μας ξεναγεις καθε φορα !!! να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... !! καλη εβδομαδα απο αυριο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μλερα αγαποητή μου Ρούλα.
      Όπως βλέπεις οι περίπατοι στα νησιά μας είναι απολαυστικοί αφού είναι πολλές οι ομορφιές που μας προσφέρουν αλλά και οι άνθρωποι, όπως αναφέρει πιο πάνω ο Γαβρίλης, είναι πράοι και ευγενείς.
      Πάντα καλοδεχούμενη καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  7. Όλη η Κεφαλλονιά μια ομορφιά είναι και δεν τη χορταίνω!!
    Λατρεύω κάθε της σπιθαμή!
    Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο ταξίδι!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εσύ τη γνωρίζεις την Κεφαλλονιά και δικαιολογημένα την λατρεύεις.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  8. Πόσο χαίρομαι Ντένη μου που σήμερα έδειξες μέρη που έχω επισκεφτεί. Όμως έμαθα και πράγματα που δεν ήξερα, όπως για τον μεγάλο θαλασσοπόρο από τον Βαλεριάνο. Όλα πανέμορφα.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου Ελένη.
      Χαίρομαι που πάντα κάτι μαθαίνεις από τούτες τις αναρτήσεις.
      Σχετικά με τον Φωκά να σου πω ότι πριν λίγα χρόνια εκυκλοφόρησε από τον ΚΕΔΡΟ το βιβλίο της Ευρυδίκης Λειβαδά - Ντούκα "Στα στενά της χίμαιρας" Πρόκειται για μια καταπληκτική καταγραφή όλης της ζωής του Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρου. Αν μπορέσεις να το βρεις θα δεις τι έγινε εκείνη την εποχή. Στο συμβουλεύω.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  9. Πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες Ντένη μου, μου άρεσε η ιστορία με τον ποιητή!
    Υπέροχη και διδακτική!
    θα τη μοιραστώ και με τους μαθητές μου στο σχολείο! :))
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου αγαπητή μου Αριστές.
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Ο Λασκαράτος ήταν ένα μεγάλο πνεύμα για την εποχή του. ¨Ηταν αυτός που μπορούσε να τα βάλει με το άδικο και αυτό πάντα πολεμούσε.
      Νάσαι καλά αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή
  10. Ηταν αδυνατο να χασω τη δευτερη ξεναγηση.σας ευχαριστουμε.πολλα φιλια στη συζυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ καλή μου που πάντα είσαι εδώ. Χαίρομαι που απολαμβάνεις αυτά που μπορώ να δώσω στις αναρτήσεις μου.
      Και τα φιλιά σου καλοδεχούμενα και το είπα στην σύζυγο. Σου στέλνει και αυτή τα δικά της.
      Νάσαι πάντα καλα καλή μου Λίτσα.

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφα μέρη, κι αυτά τα όμορφα μέρη είναι δικά μας.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που μαθαίνω για όλα αυτά μέσα απο το υπέροχο μπλοκ σου.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφη όλη η πατρίδα μας αγαπητή μου Κική.
      Γι΄αυτό όλοι μας ζηλεύουν.
      Σ΄ευχαριστώ που περνάς από εδ΄ψ.

      Διαγραφή
  12. Πόσα και πόσα χωριά με τις ονομασίες τους σε ...άτα, είχα επισκεφθεί με τους γονείς μου, αλλά δεν τα θυμάμαι καλά. Μα τί όμορφες παραλίες είναι αυτές!!! Νά'σαι καλά που μας τις γνωρίζεις, Ντένη! Μου άρεσε πολύ και η ιστορία του Χουάν ντε Φούκα...δεν την γνώριζα!
    Καλή εβδομάδα, σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 90% των χωριών της Κεφαλονιάς, αγαπητή μου Marie-Anne τελειώνουν σε -άτα. Οι παραλίες μας είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη.
      Να σου πω - και το γράφω πιο πάνω στην Ελένη Φλογερά - ότι η ιστορία του θαλασσοπόρου Γιάννη Φωκά είναι τρομερή. Αν μπορείς να προμηθευτείς αυτό το βιβλίο θα γνωρίσεις πάρα πολλά.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  13. Διαβάζω, διαβάζω και δεν χορταίνω!
    (Άσε που χάζευα αρκετή ώρα ό,τι έχει απομείνει από την Μονή των Σισσίων)... Φαίνεται εκπληκτικό μέρος...
    Να είσαι καλά, Ντένη μου που μας παίρνεις μαζί σου σε αυτές τις θαυμάσιες αποδράσεις!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Γιάννα μου καλή μου.
      Τα ερείπια της Μονής των Σισσίων είναι μια τραγωδία. Αφήνουμε να χάνεται ένας θησαυρός της ιστορίας μας. Τι να πω;
      Χαίρομαι καλή μου που σου αρέσουν αυτά που μπορώ να προσφέρω.
      Νάσαι πάντα καλά και εσύ και ο Γιάννης σου.

      Διαγραφή
  14. Α ωραία του απάντησε!!! Θα φαγε την γλώσσα του ο άλλος!! :))
    Υπέροχη Κεφαλλονιά κύριε Ντένη!! Μας ξεσηκώσατε πάλι και δεν θέλουμε και πολύ!!! Σας φιλώ και καλό σ/κ να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας και μοναδικός ήταν ο Λασκαράτος; γλυκιά μου Μαριλένα.
      Θα σου επρότεινα να επισκεφτείς την Κεφαλλονιά. Θα γνωρίσεις ένα άλλον κόσμο.
      Θα συνεχίσουμε καλή μου τους περιπάτους.
      Έχεις πάντα την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  15. Μαρία Έλενα καλή μου φίλη.
    Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Φιλάκια και από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία Έλενα καλή μου φίλη.
    Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Φιλάκια και από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ μου Ντένη
    Μαγεία η Κεφαλλονιά! Είδα τώρα και τις δύο αναρτήσεις σου! Πόσα έμαθα και με πόση ομορφιά γέμισαν τα μάτια μου!
    Σ΄ευχαριστώ, να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή