Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βράβευση προσωπικοτήτων από τα Εφτάνησα.


Εκδήλωση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος.



Ο Σάκης Ρουβάς και η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κ. Ελένη Κονοφάου. 
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και πολλών επισήμων πραγματοποιήθηκε από την Ένωση  Επτανησίων Ελλάδος, το απόγευμα της Κυριακής 24η Νοεμβρίου στο μέγαρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, η δεύτερη βράβευση διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Εφτάνησα. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ραδιοφωνικής εκπομπής «Η φωνή της Ελλάδας» Νατάσα Βησσαρίωνος.
Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κ. Ελένη Κονοφάου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κ. Ελένη Κονοφάου, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην επιρροή που δέχτηκαν τα Εφτάνησα από τον δυτικό πολιτισμό καθώς επίσης και την συμβολή των νησιών στους μεγάλους αγώνες της Ελλάδας για την απελευθέρωσή της. Η ομιλία της κ. Κονοφάου επικεντρώθηκε στον σκοπό της βράβευσης των τιμωμένων προσώπων σύμφωνα με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε επιθυμεί να στηρίζει και να τονίζει προσωπικότητες που ξεπήδησαν μέσα από τις παραδοσιακές αξίες των Εφτανήσων. Προσωπικότητες που διακρίθηκαν στις τέχνες, στα γράμματα, στις επιστήμες, στον πολιτισμό.
Η μαντολινάτα της Ε.Ε.Ε
Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. Κονοφάου αναφέρθηκε στην ίδρυση Μουσικών Συνόλων της Ε.Ε.Ε με σχήματα συμφωνικής μαντολινάτας, ορχήστρα ποικίλης μουσικής, ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία λυρικών καλλιτεχνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ε.Ε.Ε κ. Παναγή Μπαρμπάτη.
Ακολούθως η μαντολινάτα παρουσίασε αποσπάσματα από την γνωστή όπερα «Ερνάνης» του Γκιουζέπε Βέρντι ενώ ακούστηκαν και κλασσικά ντουέτα από επτανησιακή μουσική τα οποία ερμήνευσαν οι Εφτανήσιοι καλλιτέχνες Χ. Κόντος και Μ. Βελησσάριος.
Με το τέλος της μουσικής παρουσίασης η πρόεδρο κ. Κονοφάου απένειμε αναμνηστικό ενθύμιο στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Ε.Ε κ. Παναγή Μπαρμπάτη.
Η Λορέλα Μάνου παραδίδει την τιμητική διάκριση στον Σάκη Ρουβά
Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή της τιμητικής διάκρισης στους δεκαπέντε τιμώμενους., οι οποίοι είναι.
Αρχιεππισκοπος Αναστάσιος, Σάκης Ρουβάς, Ελένη Κονοφάου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, Παναγιώτης Βάρδας, Γιάννης Δόϊκας, Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατσαρός, Κάλλια Κουβά, Δημήτρης Παϊζης, Γιώργος Παξινός, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πολίτης, Σάκης Ρουβάς, Τζένη Ρουσσέα, Μαρία Φαραντούρη, Σπύρος Φλογαϊτης.

Η τιμητική διάκριση
Το αντικείμενο της τιμητικής διάκρισης ήταν ένα αναμνηστικό συλλεκτικό φάκελλο των ΕΛΤΑ με το προσωπικό γραμματόσημο του καθ΄ενός και αναμνηστικό δίπλωμα «Τιμής Ένεκεν»
Τιμητική διάκριση δόθηκε και στον Μίκη Θεοδωράκη για την επιρροή που δέχτηκε στη μουσική του σταδιοδρομία κατά το διάστημα της παραμονής του στην Κεφαλονιά σε νεαρή ηλικία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας
Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, η Πρύτανης του Ιονίου πανεπιστημίου κ. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, η Βουλευτής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Γιώργος Κουκούλης και πολλοί άλλοι.


18 σχόλια:

  1. Παρόλο που μπορεί να παρεξηγηθεί η πρωτιά μου, δικαιολογούμαι, διότι όπως κάθε Σάββατο 3+ χρόνια τώρα έχω συνηθίσει να περιμένω την νέα ανάρτηση με αγωνία, τι το καινούργιο κομίζει;
    Και ποτέ δε με διαψεύδει ο αγαπημένος μου Ντένης!
    Ξεχωριστό και το σημερινό σου θέμα, Ντένη μου και άκρως τιμητικό για τους ανθρώπους που τιμήθηκαν,αλλα και για όλους εμάς τους Επτανήσιους η βράβευσή τους. Ανθρωποι με διαφορετικό εκτόπισμα ο καθένας τους έχει αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα του στα Ελληνικά πράγματα. Σε συγχαίρω και για την ανάδειξη αυτής της εκδήλωσης,αλλά και για τις πάντα ψαγμένες και εμπεριστατωμένες αναρτήσεις σου! Τιμούν τα Εφτάνησα μας έστω κι απο πολύ μακρυά
    Τα φιλιά και την αγάπη μου,για Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου παρεξηγήσημη η πρωτιά σου Χαρά μου αγαπημένη μου.
      Χαίρομαι που συμφωνείς ότι η βράβευση αυτών των ανθρώπων από την Ε.Ε.Ε ήταν κάτι σημαντικό. Απ΄ό,τι γνωρίζω θα ακολουθήσουν και άλλα διότι η Ένωση Επτανησίων είναι μια πολύ δραστήρια οργάνωση.
      Την αγάπη μου καλή μυ και καλό μήνα και σε σένα.

      Διαγραφή
  2. καλημέρα και καλο μηνα
    πολυ ωραια εκδηλωση, εκεινο που μου την χάλασε ειναι, επειδη ημουν παρών:
    οσο μετα κι αν εψαξα στο διαδικτυο για αναρτησεις με σχετικές φωτο, ολα τα μπλογκ αναφεροντουσαν στον τίτλο για βράβευση του ρουβα, και φυσικα φωτο απο αυτον.... οι λοιποι;;; μαλλον στα ψιλα γράμματα περάσαν!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό μου Σκουλήκι χαίρομαι για την παρατήρησή σου. Είδα κι΄εγώ κάτι παρόμοιο. Τις φωτογραφίες μου έστειλε η Ε.Ε.Ε και μάλιστα πολλές. Μπορώ να πω όιτι στο μεγαλύτερο μέρος αυτών πρωταγωνιστούσε ο Ρουβάς. Κατάφερα να ξεχωρίσω κάποιες και να καλύψω το θέμα μου.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Καλή σου μέρα αγαπητέ μου Ντένη και καλό μήνα.
    Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές αυτής της βραδυάς που είχαν την έμπνευση να τιμήσουν με ξεχωριστό τρόπο τους Επτανησιακής καταγωγής καλλιτέχνες. Πολλοί απ αυτούς, σε όλους μας γνωστοί, στην μακροχρόνια πορεία τους πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμη τόσα πολλά στον τόπο μας. Δεν τους φθάνει μόνο ένα βραβείο αλλά πολλά και ίσως τα έχουν πάρει.Πρίν λίγες μέρες στις 15 Νοεμβρίου απόλαυσα εδώ στο Μόναχο την Μαρία Φαραντούρη σε μια κατάμεστη αίθουσα, όχι μόνον από Έλληνες, αλλά από ξένους που την αποθέωσαν. Αισθάνθηκα απερίγραπτη αγάπη και συγχρόνως περηφάνια, όχι μόνον γιατί είναι πατριώτισσά μου,αλλά
    γιατί στην παρουσία της έβλεπε κανείς ολόκληρη την Ελλάδα.
    Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς, πάντα με την αγάπη μου
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ αγαπητή μου Ρισσιάνα για όλα όσα μου γράφεις.
      Κάπως έτσι νοιώθω κι΄εγώ όταν κάποιος δικός μας - όχι πολιτικός - έρχεται εδώ και προσφέρει την Ελλάδα.
      Προσπαθούμε να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας όσο μας το επειτρέπει η αξιοθρήνητη συμεριφορά των πολιτικών μας.
      Καλό σου μήνα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ντένη και καλό μήνα συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης πραγματικά αξίζουν όλοι αυτοί της τιμής .Ο Αναστάσιος ο πατριώτης μας είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος !!! και ιερωμένος ,παραδειγμα για πολλλούς της τάξης του και όχι μόνο ... καλό μήνα και πάλι .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Κάτε μου και καλό μήνα και σε σένα.
      Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους της Ε.Ε.Ε γι΄αυτή τη μεγαλειώδη εκδήλωση. Για τον Αναστάσιο γνωρίζω κι΄εγώ πάρα πολλά και να σου πω ότι είναι μέσα στις μελλοντικές παρουσιάσεις.
      Την αγάπη μου καλή μου και ελπίζω πως σήμερα Δευτέρα θα μιλήσουμε.

      Διαγραφή
  5. Καλή τιμητική εκδήλωση! Τουλάχιστον τους τίμησαν εν ζωή... Γιατί ως επί το πλείστον γίνεται μετά θάνατον.

    Καλό μήνα, Ντένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου μήνα καλέ μου φίλε Στράτο.
      Έχεις δίκιο σ΄αυτά που λες. Συνήθως εμείς, οι Έλληνες, τους δικούς μας τους θυμώμαστε μετά θάνατο. Δυό λόγια και ξοφλήσαμε μαζί τους.
      Νάσαι καλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε αγαπητή μου Ελένη.
      Καλό μήνα και σε σένα.

      Διαγραφή
  7. Ωραία, όμορφη ανάρτηση, οι Επτανήσιοι Ενωμένοι όλι μαζί για έναν κοινόν σκοπό, έψαχνα να βρω κάνα επώνυμο Κεφαλλονίτικο βρήκα του Αναστάσιου Αλβανίας επώνυμο Γιαννουλάτος,


    χαιρετώ σε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια φίλε Γαβρίλη, όπως μου έγραψαν, ήταν μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση.
      Ο Αναστάσιος λέγετα Γιαννουλάτος. Έχω αρκετό υλικό για μια προσεχή ανάρτηση γι΄αυτόν.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  8. Σπουδαίοι άνθρωποι, χαίρομαι που τιμήθηκαν! Θαυμάζω τον Αναστάσιο, είναι σπουδαίος άνθρωπος!
    Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ μου Ντένη, για τις ευχές σου και για την σημερινή παρουσίαση της βράβευσης!
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητή μου Μάγδα.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Στ΄αλήθεια ο Αναστάσιος είναι μια σπουδαία φυσιογνωμία και ελπίζω σύντομα να έχω μαι σχετικλη ανάρτηση.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  9. Ωραίοι οι Έλληνες! Εύγε τους!

    Ντένη μου, ακόμη και δεν καλλιτέρεψε αυτή η γρίππη.
    Να είστε καλά, όλοι, κυρίως με υγεία.
    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα και Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια Υιώτα μου όλοι τους ήσαν άξιοι αυτής της τιμής που τους έγινε.
      Σου εύχομαι περαστικά.
      Την αγάπη μου στον Δημήτρη και σε σένα.

      Διαγραφή