Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Χωριά της Μέσης Κέρκυρας



Τα χωριά της Μέσης  Κέρκυρας.

Συνέχεια των περιπάτων μας λοιπόν, στις ομορφιές των νησιών μας. Οι οποίοι περίπατοι βλέπω ότι πολύ αρέσουν. Κι΄έχετε δίκιο. Τέτοιες ομορφιές σαν τα νησιά μας δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Έτσι σήμερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα  χωριά της Μέσης Κέρκυρας.
Θα είναι ένας περίπατος σε πανέμορφα και ιστορικά μέρη.


Κύριο χαρακτηριστικό της Μέσης Κέρκυρας οι απέραντοι ελαιόνες.
Η Μέση Κέρκυρα είναι αναμφίβολα η πλέον όμορφη περιοχή του νησιού. Στ΄ αλήθεια πνιγμένη στο πράσινο, με απέραντους ελαιόνες, πεύκα, κυπαρίσσια, αγριόδεντρα και πολλά άλλα. Μέσα της κλείνει πανέμορφα χωριά, που σε παραπέμπουν στο Βυζάντιο, στην εποχή των Ενετών αλλά και στην λαϊκή αρχιτεκτονική του 17ου και 18ου αιώνα, ενώ ξεπροβάλουν ευρήματα από την αρχαία ή την ρωμαϊκή εποχή. Ολόγυρα αντικρίζει κανείς εικόνες, που η καταγωγή τους χάνεται στο βάθος των αιώνων. 
Πανέμορφα όλα τα χωριουδάκια της Μέσης Κέρκυρας
Τα χωριά αυτά έχουν να πουν ιστορίες από τα παλιά. Ιστορίες με πειρατές, με αρχόντους, με δούλους, με καταχτητές. Έχουν να μας πουν το καθένα την δική του ιστορία. Πολλά τα χωριά της Μέσης Κέρκυρας. Σήμερα θα επισκεφτούμε τρία και κάποια άλλη φορά θα συνεχίσουμε.
Περνάμε λοιπόν στο πρώτο. Στον...

..Πέλεκα.
Μια άποψη του οικισμού Πέλεκας
Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο πάνω σ΄έναν από τους ωραιότερους λόφους της Μέσης Κέρκυρας, περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο τοπείο και δάση από εληές. Η θέα από όλα τα σημεία του χωριού είναι υπέροχη ενώ παράλληλα φημίζεται για το μαγευτικό του ηλιοβασίλεμα. 
Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Πέλεκα
Σ΄αυτό το χωριό συνήθιζε να έρχεται και να απολαμβάνει από την κορφή του λόφου το ηλιοβασίλεμα, ο αυτοκράτορας της Γερμανίας, Γουλιέλμος Β! που είχε αγοράσει το ανάκτορο Αχίλλειο μετά το θάνατο της αυτοκράτειρα Σίσσης. 

Ο θρόνος του Κάϊζερ
Αυτή την κορφή του λόφου που έχει πάρει το όνομα Παρατηρητήριο του Κάϊζερ, επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο και θαυμάζουν το ίδιο εκείνο ηλοβασίλεμα στα ήρεμα νερά του Ιονίου.
Ο Πέλεκας σ΄αυτό το ηλιοβασίλεμα αλλά και στις πανέμορφες παραλίες του, Γλυφάδα, Κοντογιαλός, που διακρίνονται για το φυσικό τους κάλλος, χρωστάει την τουριστική του ανάπτυξη.
Η εκκλησιά της Παναγίας της Οδηγήτριας
Χαρακτηριστική εφτανησιώτικη αρχιτεκτονική παρουσιάζουν οι τρεις εκκλησιές του χωριού. Η Παναγία η Οδηγήτρια που είναι και η κύρια εκκλησιά του χωριού, καθώς και ο Άγιος Νικόλας, στην Πάνω Πλατεία και το μοναστήρι της Μυρτιώτισσας.
Και προχωράμε στο επόμενο χωριό. Στους πανέμορφους....

...Κυνοπιάστες.
Ένα ακόμη πανέμορφο παραδοσιακό χωριό της Μέσης Κέρκυρας. 
Ένα όμορφο κεφαλοχώρι, που φημίζεται για το εξαιρετικό νερό της πηγής του.
Πολλές οι παιδικές μου αναμνήσεις σ΄αυτό το χωριό. Σπίτια παληά, αρχοντικά του 17ου αιώνα.
Ένα χαρακτηριστικό δρομάκι στο χωριό Κυνοπιάστες
Δρομάκια στενά, πλακόστρωτα που είναι μια απόλαυση να περπατάς μέσα σ΄αυτά, τις μικρές πλατείες και τα σπίτια που διατηρούν τα παραδοσιακά τους χρώματα. Κι΄οι εκκλησιές του μαρμαροστολισμένες με τη δική της ιστορία η κάθε μιά.
Μια από τις εκκλησιές του χωριού
Άξιες θαυμασμού οι εκκλησιές αυτές, με χαρακτηριστικά εφτανησιώτικα καμπαναριά. Πρώτη και πιο φημισμένη η κεντρική εκκλησία του χωριού, η Παναγία η Ελεούσα. Πρόκειται για μια τρίκλιτη βασιλική εκκλησιά με μοναδικά στοιχεία αρχιτεκτονικής και μια εντυπωσιακή μαρμαρόγλυπτη είσοδο. Ένα πραγματικό εκκλησιαστικό μουσείο, που μπορεί να θαυμάσει και να σπουδάσει κανείς την θρησκευτική τέχνη των Εφτανησίων. Σ΄αυτή την εκκλησιά υπάρχει και η Εφεστεία εικόνα της Παναγίας η οποία είναι ζωγραφισμένη πάνω σε πέτρα. Αξιόλογο επίσης είναι και το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, στην άκρη του χωριού, που είναι ένα κτίσμα του 17ου αιώνα.

Η ταβέρνα του Τρύπα γνωστή σε όλον τον κόσμο.
Ο οικισμός φιλοξενεί και μια ταβέρνα που είναι παγκοσμίως γνωστή αφού από αυτήν έχουν περάσει βασιλείς, πρόεδροι Δημοκρατιών, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων.
Νέες και νέοι με τις τοπικές ενδυμασίες σας υποδέχονται στην ταβέρνα του Τρύπα
Πρόκειται για την ταβέρνα του “Τρύπα.” Από αυτή την ταβέρνα έχουν περάσει οι βασιλείς της Ελλάδας και Αγγλίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Άντωνη Κουήνς, η Τζέην Φόντα και άλλοι.
Το εξωτερικό του Μουσείου της Εληάς

Επίσης στον οικισμό υπάρχει το μοναδικό στο νησί της Κέρκυρας μουσείο της εληάς. Είναι  στεγασμένο σ΄ένα τέλεια συντηρημένο ελαιοτριβείο των αρχών του 20ου αιώνα και φιλοξενεί μιά πλούσια συλλογή εργαλείων. Επίσης στη θέση Μηλιά υπάρχει το Εργαστήρι Παραδοσιακής Κεραμικής, που συνεχίζει την μοναδική τέχνη των κεραμικών για τα οποία η Κέρκυρα φημίζεται από την αρχαιότητα. Και τώρα ας τελειώσουμε τον σημερινό μας περίπατο στην...

...Κορακιάνα.
Μια χαρακτηριστική γωνιά του χωριού Κορακιάνα
Ο οικισμός της Κορακιάνας είναι χτισμένος στους πρόποδες του όρους Παντοκράτωρ. Αποτελείται από δύο οικισμούς. Την Άνω και Κάτω Κορακιάνα, ή Κατωμέρι, (Κάτω Μέρος)
Η Κάτω Κορακιάνα, που αποτελεί και το χαμηλότερο μέρος του οικισμού, είναι αυτό που πρώτο ιδρύθηκε. Στην ανατολική πλευρά της Κέρκυρας, το Κατωμέρι, στην πλευρά που βρέχεται από το Ιόνιο και σχηματίζει μια σειρά από ακρογυάλια, όρμους και κολπίσκους. Ήταν έδρα των αρχόντων και διατηρεί ακόμη και σήμερα κάποια παληά αρχοντικά σε πολύ καλή κατάσταση. Η θέση του κοντά στη θάλασσα το έκανε να είναι στόχος των πειρατών με συνεχείς καταστροφές, κυριώτερη των οποίων ήταν αυτή το 1716 με τους Τούρκους του Μπαρμπαρόσα. Μάλιστα στην εκκλησιά της Ζωοδόχου Πηγής που κάηκε δυο φορές, διακρίνει κανείς ακόμη και σήμερα τα λογχίσματα των Αγαρηνών πάνω σε ορισμένες εικόνες που σώζονται από εκείνη την εποχή.
Η περιοχή χτυπήθηκε και από σημαντικές κατολισθήσεις με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να υπάρχουν γεωλογικά φαινόμενα. Ένα από αυτά είναι “η Γράβα του Μενίγου.” για την οποία έχει αποδειχτεί ότι τα νερά που εισβάλουν εκεί, με κάποιες υποθαλάσσιες διόδους εκβράζονται στις ακτές του Αμβρακικού.  Στην περιοχή αυτή διέμενε ο μεγάλος Έλληνας λυρικός ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.
Η Βίλλα Μπιμπέλι
Στην ίδια περιοχή υπάρχει ο μεσαιωνικός πύργος της οικογενείας Πολυλά, γνωστός σήμερα σαν Βίλλα Μπιμπέλι. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα που βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος από κουκουναριές, έλατα και αιωνόβια δεντρά. Σ΄αυτό τον πύργο έχουν φιλοξενηθεί βασιλείς και αυτοκράτορες ενώ οι πρώην Έλληνες βασιλείς τον χρησιμοποιούσαν σαν εξοχική κατοικία.
Οι αδελφοί Bandiera
Σ΄αυτόν τον πύργο σχεδίασαν την αποτυχημένη απόπειρα για επανάσταση στην Νότια Ιταλία το 1844 οι ήρωες αδελφοί Emilio  και Attilio Bandiera.

Τα ερείπια του Πύργου Γαρούφα

Ένας ακόμη μισοερειπωμένος μεσαιωνικός πύργος, ο Πύργος του Γαρούφα, υπάρχει λίγο έξω από το χωριό. Στον πύργο αυτόν ερχόταν για να ηρεμήσει και να γράψει ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
Έδώ, φίλες και φίλοι ένας ακόμη περίπατος τέλειωσε. Όμως είναι πολλά τα όμορφα χωριά αυτής της περιοχής που μας περιμένουν και τα οποία θα επισκεφτούμε μια άλλη φορά.

Παρακαλώ, επισκεφτείτε το ιστολόγιό μου http://hellascafe.blogspot.com  και απολαύστε την Φούστα την Μπλούζα και το Πιστόλι.

ΠΗΓΕΣ
w.corfuvisit.net.
w.Holiday.gr
w.wikipedia.org
w.corfu-kerkyra.eu
w.texni-psixis.com
w.koinonkynopiaston.com
w.corfufeakes.gr


30 σχόλια:

  1. Σήμερα με τιμωρείς και το ξέρεις,αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στη σαγήνη που μου ασκεί η κέρκυρα και η περιγραφή σου.
    Αγαπημένε μου Ντένη,ξανά κοντά σου,αλλά δυστυχώς μακρυά απο την Κέρκυρα(βέβαια τίποτα δεν έχει αποκλεισθεί εντελώς...χαχαχα)παρόλα αυτά μου ξαναθύμισες τον Πέλεκα,τους Κυποπιάστες ακι την όμορφη βραδυά στου "Τρύπα" (αξέχαστη απ όλες τις απόψεις) τα υπόλοιπα μέρη θα τα επισκεφθώ αν το όνειρο γίνει πραγματικότητα.Μέχρι τότε τ απολαμβάνω μαζί σας.
    Φιλιά πολλά με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν σκέφτηκα να σε τιμωρήσω Χαρουλάκι μου γλυκό μου.
      Χαίρομαι που τόσο πολύ αγαπάς το αγαπημένο νησί της ζωής μου. Την Κέρκυρα, που εκεί έχω αφήσει τα πιό όμορφα χρόνια της ζωής μου.
      Εύχομαι να πάνε όλα καλά και αυτό το ταξίδι να γίνει μια πραγματικότητα.
      Την αγάπη μυ πάντα.

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ, καλώς την, τη ΧΑΡΑ μας,
    Μας έλειψες, Ρωτούσα το γιατί; εύχομαι να είσαι πάντα καλά.


    Ντένη μας έκανες την καρδια περιβόλι που λένε τέτοιες 'ομορφες τοποθεσίες,

    Μα και τι παράξενο όνομα τς ταβέρνας "τρύπα"= οπή
    Ευχαριστούμε για την περιήγηση στην μέση Κέρκυρα

    Χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Γαβρίλη, ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή κι ...όχι μόνο. Νάσαι καλά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις ευχές.Κι εμένα μου λείψατε και το φωνάζω.
      Οσο για την καρδιά-περιβόλι, δεν έχεις καθόλου άδικο! Μοναδικής ομορφιάς μέρη,περπατάμε σήμερα(έστω και νοητά)
      Για τον "TRIPA" που λες και η ετυμολογική ερμηνεία της ονομασίας(αν δε κάνω λάθος,είναι το επώνυμο των ιδιοκτητών)νάταν θα κυριολεκτούσαν, γιατί πρόκειται(το πρώτο τουλάχιστον κτίσμα) απο ένα παλιό κερκυραϊκό χωριατόσπιτο,απίστευτα ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ !Μια σκονισμένη τρύπα,που οι αράχνες κρέμονται απο τα ράφια που έχουν παραμεινει ως είχαν χρόνια πολλά τώρα. Εκεί δε πρέπει να πας θεονήστικος,διότι οι δίσκοι σου έρχονται χωρίς παραγγελία και είναι υποχρεωτικό να φας όλα τα φαγητά, μέχρι σκασμού. Δε νομίζω να γίνεται πουθενά αλλού αυτό.
      Κι αφού κατέθεσα τις γνώσεις, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου για την έγνοια σου,να ευχηθώ: Νάσαι καλά και να περνάς καλλίτερα!
      Με αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
    2. Καλή σου μέρα φίλε Γαβρίλη.
      Καταλαβαίνω ότι κι΄εσύ λατρεύεις την Κέρκυρα. Κι΄αυτό το χαίρομαι. Όσο για την ταβέρνα, όπως και η Χαρά σου εξηγεί, δεν έχει καμμιά σχέση με την τρύπα = οπή. Το επίθετο του ιδιοκτήτη είναι Τρίπας.
      Θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  3. Πέρασα να πω την καλημέρα μου και ένα ευχαριστώ για τις ευχές σου.
    Όμορφα και με περίεργα ονόματα τα χωριά που μας ταξίδεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Ελένη και ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα χωριά της Κέρκυρας έχουν πολύ παράξενα ονόματα. Μην ξεχνάμε όμως ότι από αυτά τα νησιά πέρασαν πολλοί ξένοι και άφησαν πολλά.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Έχεις δίκιο Ντένη, σ'όλο το κόσμο υπάρχουν ωραία νησιά αλλά σαν τα ελληνικά νησιά πουθενά. Τί κι'αν είναι στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο η αύρα και η φύση τους είναι μοναδική. Πόσα κοινά έχουν αλήθεια η Κέρκυρα και η Λέσβος! Οι απέραντοι ελαιώνες, τα πεύκα, τα αρχοντικά! Πόσο ευλογημένος είναι τούτος ο τόπος αλλά και πόσο κακοποιημένος.... Την αγάπη μου και τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρα μου καλή μου, καλή σου μέρα.
      Όλος ο κόσμος το γνωρίζει ότι οι ομορφιές των ελληνικών νησιών είναι μοναδικές. Γι΄αυτό και έχουν βαλθεί να μας τα αρπάξουν. Σε λίγο τα Εφτάνησα θα είναι αποικία των Ρώσων και του Κατάρ.
      Την αγάπη μου καλή μου και φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Ντένη μου,
    ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ας μένω στο όνειρο...
    Ας έχουμε την παρουσίασή σου να θαυμάζουμε
    και να σε ευχαριστούμε.
    Θα σε δώ, το απόγευμα;

    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα-Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Υιώτα, καλημέρα Δημήτρη.
      Όσο μπορώ και αντέχω θα σας ταξειδεύω στα πανέμορφα νησιά μας.
      Χάρηκα που σας είδα χτες και τα είπαμε λιγάκι.
      Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  6. Kαλημέρα Ντένη καλή εβδομάδα σου φέρνω ευωδιές από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, αυτήν την εποχή είναι ανθοστόλιστη .Πολύ ενδιαφέρον και ο σημερινός σου περίπατος .Ομολογώ παρ' ότι έχω επισκευθεί δυο φορές στην Κέρκυρα τα χωριά αυτά δεν τα γνώριζα, την επομένη επιφυλάσσομαι να τα επισκευθώ είναι πολύ γραφικά και ενδιαφέροντα ,την καλημέρα μου Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλωσόρισες Κάτε μου καλή μου.
      Πολύ σ΄ευχαριστώ για τις ευωδιές από την Κεφαλονιά.
      Θα πρέπει, στην επόμενη επίσκεψή σου στην Κέρκυρα, να πάς μια βόλτα και σ΄αυτή την περοχή. Είναι πολύ κοντά στην πόλη.
      Θα τα πούμε αύριο.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. ...Σε είδαμε,
    σε απολαύσαμε...
    Συγχαρητήρια για το Βιβλίο σου, περιμένουμε,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Υιώτα μου.
      Είν΄αλήθεια ότι η χτεσινή μας συγκέντρωση ήταν υπέροχη και είχε μεγάλη επιτυχία. Δεν περίμενα να έχουμε τόσο πολύ κόσμο. Αυτό θα πει ότι η Ομογένεια μας θέλει.
      Θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  8. Υπέροχο αφιέρωμα Ντένη μου. Στις Κυνοπιάστες υπάρχει εσχάτως και μια χορωδία την οποία διευθύνει η μαέστρος Σταματίνα Καρύδη και μαθαίνουμε τη λειτουργία στο Κερκυραϊκό ιδίωμα. Καλά να είσαι και να μεγαλουργείς σ όλους τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη, αγαπητή μου Τατιάνα και για τα καλά σου λόγια. Για την χορωδία δεν το γνώριζα. Μπράβο σας που δείχνετε έτσι την αγάπη σας για τον όμορφο τόπο σας.
      Και πάλι σ΄ευχαριστώ καλή μου και να είσαι κα΄λά.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε Ντένη σ'εύχαριστούμε για το άφθονο άρωμα της πατρίδας μας που μας κέρασες σήμερα!!εξαιρετική όπως πάντα η ανάρτησή σου και με μαγευτικές φωτογραφίες..εκείνη με το ηλιοβασίλεμα στον Πέλεκα ειδικά μας πήγε στα αγαπημένα!!στα πολύ αγαπημένα χρόνια!!Καίτη(,το έγραψα) γιατί η Κάτε είναι άλλη!!!!!!Εγω είμαι η Καίτη.καλό απογευματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Καίτη μου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Είναι χαρά μου που τόσο πολύ σου αρέσουν αυτά που παρουσιάζω. Τα νησιά μας το αξίζουν.
      Τα γνωρίζω τα μέρη αυτά και σου το λέω. Είναι πανέμορφα.
      Νάσαι καλά αγαπητή μου.

      Διαγραφή
  10. Φίλε Μου ντένη,
    Επίτρεψέ μου μέσα από το Μπλογκ σου να ευχαριστήσω τη Χαρά για τα τόσο όμορφα λόγια της. "Καλέ μου Γαβρίλη, ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή κι ...όχι μόνο. Νάσαι καλά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις ευχές.Κι εμένα μου λείψατε και το φωνάζω.
    Οσο για την καρδιά-περιβόλι, δεν έχεις καθόλου άδικο! Μοναδικής ομορφιάς μέρη,περπατάμε σήμερα(έστω και νοητά)"

    χαιρετώ σας

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι φίλε Γαβρίλη που απόλαυσες τις ομορφιές της Κέρκυρας.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  11. Τι υπέροχη παρουσίαση!! Στην Κέρκυρα πήγαμε ταξίδι του μέλιτος με τον άντρα μου. Περάσαμε υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι όσοι επισκέπτοντε την Κέρκυρα, αγαπητή μου Pegy, πέρνουν μαζί τους πάντοτε τις καλύτερες εντυπώσεις.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  12. Ωραίο το άρωμα Κέρκυρας που μας κέρασες αγαπητέ μου κ. Ντένη !!!! Μια ομορφιά η Κέρκυρα με την ιστορία της και το τοπίο της που χρόνια τώρα τη διαλαλούν οι πάντες. Και να σου πω πως απολαμβάνω κάθε φορά εδώ στη Θεσσαλονίκη το Σύλλογο των Κερκυραίων που συμμετέχει με τις τοπικές του ενδυμασίες και δίνει ένα ιδιαίτερο ύφος στις παρελάσεις. Άλλον αέρα!!! Και μια φορά που έτυχε να βρεθώ στο πανηγύρι τους εδώ στην περιοχή της Τριανδρίας του Αγ. Σπυρίδωνα συμμετείχαν χορωδοί με τις στολές τις τοπικές. Υπέροχοι!!!!
    Χαιρετισμούς με την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομορφιά, η ιστορία και το άρωμα της Κέρκυρας, αγαπητή μου Μαριάνθη, είναι ανεπανάληπτα. Δίκαια έχει το όνομα η Νύμφη του Ιονίου.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφο και κοσμοπολίτικο νησί η Κέρκυρα αγαπητέ μου Ντένη. Το 2002
    πέρασα δυό υπέροχες εβδομάδες εκεί, επισκέφθηκα αρκετά απ αυτά που αναφέρεις.Μέναμε στο Pelekas Beach Hotel και κάθε μέρα ανεβαίναμε με τα πόδια στο χωριουδάκι.Από τον θρόνο του Καΐζερ η θέα είναι πράγματι μαγευτική.Εδώ έχω γνωστές και γνωστούς απο τις Μπενίτσες και Λευκίμη, θαυμάσιοι άνθρωποι. Συναντιόμαστε στον Επτανησιακό Σύλλογο σχεδόν κάθε Κυριακή κι όταν μπαίνω μέσα με υποδέχονται με χαμόγελο και λένε: Καλώς την Κεφαλονιτοπούλα μας.Μπορώ λοιπόν να μην τους αγαπώ;
    Νάσαι πάντα καλά Ντένη και καλή σου νύχτα
    Ρισσιάνα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αγαπητή μου Ρισσιάνα που έχεις πάρει μια γεύση από την Μέση Κέρκυρα. Στ΄αλήθεια πανέμορφη περιοχή. Πέρασα αρκετά από τα παιδικά μου χρόνια σ΄αυτά τα χωριά.
      Νάσαι καλά αγαπητή μπυ.

      Διαγραφή
  14. Από τα αφιερώματα που πραγματικά τα χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κι έγώ, αγαπητέ μου Ιχνηλάτη, όταν αρέσουν όσα παρουσιάζω.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  15. Είσαι μια όαση στο διαδίκτυο Ντένη μου, για όποτε μπαίνω συχνά πυκνά κι αφήνω ή δεν αφήνω ίχνη στην άμμο.. Γεμίζει η ψυχή με θάλασσα και απελευθερώνει την ανάσα της.. Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή