Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μιά βόλτα στα χωριά των νησιών μας.

TEΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



Ένας όμορφος περίπατος στα χωριά των Κυθήρων. Άφησα τελευταίο, από αυτούς τους όμορφους περιπάτους, το νησί των Κυθήρων. Δεν ξέρω γιατί, όμως το νοιώθω σαν αδικημένο τούτο το νησί. Αποτραβηγμένο από τα υπόλοιπα τ’ αδέλφια του. Μοιάζει να στέκει μονάχο του εκεί, στην άκρη του Ταίναρου, πάνω στον Κάβο-Μαλιά. Σαν τι μπορεί να φταίει; Ίσως επειδή είναι κάπως ξέμακρα από όλα τα άλλα. Ίσως η διοικητική τοποθέτησή του στην περιφέρεια του Πειραιά. Ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι τούτου του όμορφου νησιού, που δεν κάνουν τίποτα να δεθούν πιό πολύ μαζύ μας. Ξέχωρα από όλα αυτά εμείς δεν το απαρνιώμαστε. Αδέλφι μας ειναι. Έτσι το νοιώθουμε και έτσι το θέλουμε. Γι΄αυτό και σήμερα με αγάπη του αφιερώνουμε τούτον τον όμορφο περίπατο στα χωριά του
Εμπρός λοιπόν και πρώτος μας σταθμός ο...

...Ποταμός
Ο Ποταμός είναι το μεγαλύτερο χωρίο στο νησί των Κυθήρων. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό πνιγμένο σε πυκνή βλάστηση. Ένα παλιό του όνομα ήταν «Της Κυράς το χωριό» Και τούτο το όνομα το χρωστάει στην εκκλησιά της Παναγιάς της Ιλαριώτισσας, η οποία λατρεύεται από τους κατοίκους του χωριού. Κεφαλοχώρι ο Ποταμός παρουσιάζει μεγάλη εμπορική κίνηση από παλιά αλλά και σήμερα, με το κυριακάτικο παζάρι του, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών.
Ο Ποταμός παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον καθώς εκεί υπάρχουν πολλά παραδοσιακά σπίτια. Επίση στο χωριό διατηρούνται ακόμη παλιά αρχοντικά, το Ενετικό κάστρο καθώς και το νεοκλασσικό κτίριο όπου λειτουργούσε το Νηπιοτροφείο. Μπροστά από το κτίριο του Γηροκομείου υπάρχει ένα πέτρινο γεφύρι που είχαν χτίσει οι Άγγλοι το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Σημαντικό γεγονός για το χωριό το κυριακάτικο παζάρι στην πλατεία του, όπου συγκεντρώνει πολλούς ντόπιους και τουρίστες και δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς να προσφέρουν τα παραδοσιακά προϊόντα του χωριού.
Όμως ενδιαφέρον έχει και μια επίσκεψη στην...

...Παλιοχώρα (Άγιο Δημήτριο)
Τούτη η καστροπολιτεία υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Άγιος Δημήτρης το όνομά της για να πάρει το όνομα της Παλιοχώρας μετά την καταστροφή της και την εγκατάλειψή της. από τους κατοίκους της. Βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού, με επιλογή του χώρου της όπου ήταν αθέατη από την μεριά της θάλασσας αποφεύγοντας έτσι τις επιδρομές των πειρατών, αλλά και τρομερά δυσπρόσιτη από την στεριά. Χαρακτηριστικό του οικισμού ότι τα σπίτια δεν είχαν παράθυρα για να μη προδίδονται από το φως.
Παρ’ όλα αυτά ο τρομερός πειρατής Χαϊντερίν Μπαρμπαρόσα κατάφερα το 1537 να φτάσει ως την πόλη, να τη λεηλατίσει και να την καταστρέψει. Οι σφαγές που ακολούθησαν ήσαν τρομερές ενώ όσοι από τους κατοίκους γλύτωσαν το μαχαίρι πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Σμύρνης σαν δούλοι. Μετά από αυτή την καταστροφή η πόλη δεν κατοικήθηκε ποτέ πιά.
Περπατώντας κανείς ανάμεσα στα ερείπια θα δει ογδόντα περίπου κατοικίες και εικοσιμιά εκκλησίες Ανάμεσα σ’ αυτές τις εκκλησίες ο επισκέπτης μπορεί να δει το ναό της Αγίας Βαρβάρας που αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της μονεμβασιώτικης αρχιτεκτονικής. Ο περίπατος ανάμεσα από τα ερείπια της Παλιοχώρας μεταφέρει τον επισκέπτη στην παλιά εποχή και παράλληλα του δίνει την ευκαιρία να θαυμάσει την επιβλητική ατμόσφαιρα της βυζαντινής καστροπολιτείας και την ομορφιά της άγριας φύσης.
Ένα πάρα πολύ όμορφο χωριό είναι ο...

...Μυλοπόταμος
Προχωρόντας προς το δυτικό μέρος του νησιού θα συναντήσουμε το χωριό Μυλοπόταμος, που θα πρέπει να χαρακτηριστεί σαν το πιό όμορφο χωριό του νησιού. Το όνομά του το χρωστάει στους πολλούς νερόμυλους της περιοχής. Η ομορφιά της φύσης είναι φανταστική ενώ τα πλατάνια αποτελούν ένα δάσος. Το χωριό απλώνεται σε μεγάλη έκταση και τα παραδοσιακά σπίτια του είναι μια ζωγραφιά. Στην πλατεία του χωριού υψώνει το ανάστημά του ένας πελώριος πλάτανος. Σε μια πανέμορφη τοποθεσία, πνιγμένη στο πράσινο και μέσα σε μια σπηλιά είναι χτισμένη η μικρή εκκλησιά της Παναγίας της Ορφανής. Εντυπωσιάζουν το ξύλινο τέμπλο της και η ασημένια εικόνα της Παναγίας.
Στο χωριό βρίσκεται ένα κάστρο που χτίστηκε στα 1565. Στην είσοδο μπορεί να δει ο επισκέπτης το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, που στα χέρια του κρατεί το Ευαγγέλιο.
Πάρα πολλές οι εκκλησιές που μπορεί να θαυμάσει κανείς μέσα στο κάστρο. Ξεχωρίζουν ο Ναός των Αγίων Πάντων, του Σωτήρα (15ος αιώνας) του Προφήτη Ηλία, της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας, του Αγίου Αθανασίου, του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Δημητρίου και άλλες.
Όπως αναφέρουν ιστορικές πηγές, στο κάστρο ζούσαν πενήντα οικογένειες Ενετών στρατιωτών, οι οποίοι φρόντιζαν για την άμυνα του φρουρίου. Στην περιοχή του Μυλοπόταμου υπάρχει και ο Καταρράκτης της Φόνισσας ή Νεράϊδας. Πραγματικά ένα υπέροχο θέαμα.
Σειρά για να μας δεχτούν έχουν τα...

...Μητάτα
Πρόκειται για ένα από τα πλέον παλιά χωριά του νησιού αφού το συναντάμε σε ιστορικά κείμενα του 1120. Το χωριό είναι σχεδόν σκαρφαλωμένο σε μια καταπράσινη ρεματιά η οποία οφείλει την πλούσια βλάστησή της στις παρα πολλές φυσικές πηγές της περιοχής. Αξιοπρόσεκτη η γραφική πλατεία του χωριού με τα παραδοσιακά καφενεδάκια. Στα Μυτάτα υπάρχει ο ναός του Αγίου Γεωργίου ενώ κάτω ακριβώς από το ναό υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι που αποτελούσε «κρυφό σκολειό»
Το χωριό Μυτάτα φημίζεται για τα υπέροχα φρούτα του αλλά και για το τυρί και το κρασί του.
Κι’ ας περάσουμε τώρα στο...

…Λιβάδι.
Προς τα νότια της Χώρας, πρωτεύουσας του νησιού και πολύ κοντά σ’ αυτήν βρίσκεται ο οικισμός Λιβάδι. Πρόκειται για ένα κεφαλοχώρι, ένα χωριό αρκετά μεγάλο και με σημαντική εμπορική κίνηση. Το όνομά του ο οικισμός το οφείλει στα πάρα πολλά λιβάδια που τον περιτρυγυρίζουν. Το Λιβάδι, μπορεί να πει κανείς ότι, αποτελεί και την εξοχή πολλών ευκατάστατων Κυθηρίων αφού εδώ, σ’αυτό το χωριό, βρίσκονται πάρα πολλά παραδοσιακά σπίτια κια παλιά αρχοντικά που τα χρησιμοποιούν σαν εξοχικές κατοικίες.
Το μεγάλο πέτρινο γεφύρι αποτελεί το σημαντικώτερο αξιοθέατο του χωριού και βρίσκεται στην τοποθεσία Κατούνι. Έχει μήκος 110 μέτρα και διαθέτει δεκατρία τόξα (καμάρες) τα οποία χαρακτηρίζονται για την απόλυτη συμμετρικότητά τους. Το γεφύρι αυτό είναι έργο του Άγγλου διοικητή Μακφέϊλ και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1826.Έχει χαρακτηριστεί σαν το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων.
Επίσης αξιόλογο κτίσμα του χωριού θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο ναός του Αγίου Ανδρέα, που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα ενώ οι τοιχογραφίες του ανάγονται στον 12ο αιώνα.
Στο Λιβάδι βρίσκεται και η εκκλησιά της Αναλήψεως, ένα κτίσμα του 17ου αιώνα. Στην εκκλησιά αυτή φιλοξενείται και λειτουργεί το Βυζαντινό Μουσείο όπου σ’ αυτό υπάρχουν έργα τέχνης της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης των Κυθήρων.
Θα τελειώσουμε τον περίπατό μας στο...

...Καψάλι. Το Καψάλι, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι βρίσκεται απλωμένο στη ρίζα του βράχου, που πάνω του είναι το Κάστρο της Χώρας. Από τις ωραιότερες ζωγραφιές του νησιού, το Καψάλι, παρ’ όλη την τουριστική του ανάπτυξη δεν έχει αφήσει να επηρεαστεί το χρώμα του.
Χτισμένος γύρω από το φυσικό μικρό κόλπο ο οικισμός, αποτελείται από μικρά κάτασπρα σπιτάκια, τα οποία με τα μπλέ παραθυρόφυλλα θυμίζουν έντονα τα νησιά των Κυκλάδων. Ο μικρός κόλπος μπρος από το Καψάλι χωρίζετα στα δυό από μιά μικρή χερσόνησο. Πάνω σ’ αυτήν υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Στο Καψάλι υπάρχουν το λοιμοκαθαρτήριο και το υδραγωγείο που έχτισαν οι Άγγλοι.
Το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη Εγκρεμνό υπάρχει σε μια σπηλιά που βρίσκεται πίσω από τον οικισμό. Σύμφωνα με την παράδοση από αυτό το εκκλησάκι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ξεκίνησε τη συγγραφή της Αποκάλυψης πριν να μεταβεί στην Πάτμο.
Το νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου έχει το όνομα Χύτρα. Το όνομά του αυτό το έχει πάρει από την υγρασία που δημιουργείται στην κορφή του ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Στις κορφές αυτού του μικρού νησιού φυτρώνει η Σεμπρεβίβα, χαρακτηριστικό φυτό, που αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού των Κυθήρων.
Τελειώνει εδώ ο περίπατος στο όμορφο νησί των Κυθήρω. Στο νησί που στέκει κάπως πιό ξέμακρα από τα υπόλοιπα και που μοιάζει σαν απομονομέν. Όμως δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη πανέμορφο νησί του Εφτανησιώτικου συμπλέγματος.



Εύχομαι σε όλους και όλες σας ένα όμορφο καλοκαίρι και καλές διακοπές όπου κι' αν πάτε.
Φίλες και φίλοι λυπάμαι αλλά για καθαρά προσωπικούς λόγους αναγκάζομαι να διακόψω τη λειτουργία της ιστοσελίδας των Εφτανήσων. Σε κάποιους θα λείψει. Όμως πρέπει να γίνει αυτή η διακοπή.


Νάσται καλά όλοι σας


Ντένης Κονταρίνης





15 σχόλια:

  1. Στέκομαι άναυδη και αναρωτιέμαι αν και τι πρέπει να γράψω σε τούτο το κηδειόσημο;
    Τελικά είσαι πολύ... Κεφαλλονίτικο κεφάλι! Ακόμα και στους μελλοθάνατους ενίοτε δίνουν χάρη,εσυ ούτε χρονο δεν δίνεις σε κάτι που σου έδωσε χαρά.
    Δεν ξέρω αν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη κι αν αυτό θάταν το καλλίτερο,εύχομαι μόνο να πήρες την σωστή απόφαση.
    Εγω χάρηκα που μέσω αυτού του Ιστότοπου γνώρισα τον Ανθρωπο, κι αυτό θα του το χρωστώ.
    Και πού είσαι...οι αποφάσεις είναι και για τις παίρνουμε πίσω καμιά φορά,οπότε δεν λέω ΑΝΤΙΟ (ούτως ή άλλως...)...στο επανιδείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασα αλλά φεύγω γεμάτη θλίψη. Γιατί;αναρωτιέμαι και μόνη μου απαντώ:Κρίμα!!!
    Θα μας λείψεις.
    Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα. Εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου.
    Εμείς θα συνεχίσουμε να σε έχουμε ζεστά στο νου και την καρδιά μας.
    Καλό καλοκαίρι και όχι μόνο.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη: Θα μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι σημαίνει: "ΠΡΕΠΕΙ;;"
    Αυτή η λέξη ΔΕΝ υφίσταται!
    Πως φεύγεις έτσι, σε παρακαλώ τώρα που γνωριστήκαμε;; Πρέπει;;;;;;
    Δεν κάνουν έτσι!! Και ούτε και εξηγείς!!!
    Με όλη την ισχύ που μου δίνει η .."βασιλική" μου ..πορφύρα, και δεδομένου ότι στο ..βασίλειό μου, μου έχει ανατεθεί εσχάτως και η..δικαστική εξουσία, σου δηλώνω ευθαρσώς ότι: ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να φύγεις, εκτός εάν σκοπεύεις ν ανοίξεις άλλο σπίτι και μας πεις ΠΟΥ και ΠΟΙΟ!!!

    Διατελώ μετα Τιμής!
    Και μη διανοηθείς να πεις όχι στη..Βασίλισσα!
    Το "Όχι" δεν υπάρχει επίσης στο λεξιλόγιο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε άλλο παρά κηδειόσημο είναι αγαπητή Χαρά.
    Απλά μια επιθυμία μου να σταματήσω.
    Όσο για κεφαλονίτικο κεφάλι το δέχομαι αλλά δεν αλλάζει. Τι να κάνω;
    Όσο για χάρες έχω δώσει πολλές χωρίς να εκτιμηθούν. Και φυσικά δεν μπορείς να μου αλλάξεις γνώμη.
    Σ' ευχαριστώ που μου χάρισες το κεφαλάιο Α. Δεν ξέρω αν μπορώ να το αποδεχτώ.
    Όσο για να πάρω την απόφαση πίσω θα εξαρτηθεί από πολλά Το μέλλον θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Μαριάνθη
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την αγάπη με την οποία με περιβάλεις κι' εσύ κι΄ο αγαπητός Νίκος
    Κι' εγώ θα σας έχω πάντα με ζέστη στην καρδιά μου σαν πολύ καλούς φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Ρεγγίνα
    Η λέξη ΠΡΕΠΕΙ δτστυχώς υπάρχει στη ζωή μας, είναι καθοριστική και είναι πολλές οι φορές που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε όσο κι' αν το θέλουμε.
    Φυσικά και δεν θα χαθούμε. Κι' εμένα η γνωριμία σου με ευχαρίστησε και το ξέρεις.
    Όσο για εξήγηση θα σε παρακαλέσω να μου αφήσεις το δικαίωμα οι λόγοι να είναι δικοί μου.
    Σέβομαι την δική σου μόνο βασιλική ιδιότητα αφού στους βασιλείς ποτέ μου δεν είχα καμμιά εκτίμηση.
    Όμως θα περιμένω και κάποιες εξηγήσεις - κατ' ιδίαν - περί της δικαστικής σου εξουσίας. Και που ξέρεις; Μπορεί και να με πείσεις να αλλάξω γνώμη Αν τα πούμε....
    Και πάλι αρνήσε την ύπαρξη του ΟΧΙ που μας κληροδότησε ο άλλος μεγάλος μας Μεταξας.
    Έχεις το ε/μαιλ μου και θα χαρώ να τα πούμε. Και ξέρω ότι έχουμε πολλά να πούμε
    Θα περιμένω
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ μου Ντένη,
    τι είναι αυτά που γράφεις; Τα
    παράτησα όλα και μπήκα στην ιστοσελίδα σου να δω τι καινούργιο μας έγραψες κι έμεινα άφωνη, για να μην πώ, επειδή είμαι κι αρκετά ευαίσθητη ότι δάκρυσα. Πρίν να διαβάσω τα σχόλια των αγαπημένων σου αναγνωστών νόμισα πώς δεν κατάλαβα καλά. Τώρα που όλοι σ αγαπήσαμε, που αγαπήσαμε ακόμη πιό πολύ να νησιά μας μας φεύγεις; Τώρα που μας έβαλες τόσο μπλέ;
    Τι να πώ δεν ξέρω. Λυπάμαι και άν
    δεν είναι κάτι σοβαρό μην μας
    πικράνεις. Να περάσεις κι εσύ
    ένα όμορφο καλοκαίρι, αλλά δεν
    θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας
    ξανάρθεις άν όχι μ αυτό, με κάτι
    καινούργιο.Ούτε κι εγώ λέω αντίο.
    Να έχεις μια όμορφη μέρα.
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντένη, Φίλε ΝΤΕΝΗ
    Η ίλΧαρά σου είπε Κεφαλλονίτικο Κεφάλι,
    αυτό τα λέει όλα
    Αν και δεν βρίσκομαι στο σπίτι στο Μπρονξ εν τούτοις δοκίμασα να σου αφήσω ένα σχόλιο από μακριά στο Μπλογκ σου
    για κάποιον λόγο δεν μππορώ να γράψω!
    Επίσης σε έβλεπα για τρεισ μέρες όπου προσπαθούσες να βάλεις την ανάρτηση και δεν σου έβγαινε!

    Σκέπτωμαι ότι το μπλογκ του κάθε ενός μας είναι πρώτα για να ευχαριστεί τον εαυτόν σου, ΝΑ ΞΕΣΚΑΣ εσύ που γράφεις και μετά τους αναγνώστες σου
    καλά δεν σε ξεκουράζει το γράψιμο;

    Επειδη δεν μπορώ να σου γράψω σε σχόλια αν θες το βάνεις εσύ.
    GABRIEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...υποθέτω
    ότι θα πας νας σε ...ΤΙΜΗΣΟΥΝ
    για την έγγραφη αγάπη σου
    στα πανέμορφα νησιά.

    Απόψε, διάβαζα την ιστορία της Κέρκυρας, στης Ρεγγίνας...
    συναρπαστική, κι εκεί.

    Βέβαια, έχω το τηλέφωνό σου..., κάπως μας ανησύχησες...
    Να επιστρέψεις δρυμύτερος,
    τ' ακούς;

    Με την αγάπη μας,
    Υιώτα
    αστοριανή
    και Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα σε ρωτήσω "γιατί", εσύ ξέρεις καλύτερα.
    Όμως θα σου πω πόσο πολύ λυπάμαι...
    Έχουμε έντονη την ανάγκη επικοινωνίας με τόσο σημαντικούς ανθρώπους, όπως εσύ αγαπημένε φίλε Ντένη!!!
    Εγώ θα σε κρατήσω ζωντανό στο blog μου και όταν αρθούν οι λόγοι της διακοπής, θα σε περιμένω με χαρά στην blogγειτονιά μας.
    Εύχομαι ολόψυχα να είσαι γερός και να ξανάρθεις...
    Με πολύ αγάπη και εκτίμηση!

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υπέροχες φωτογραφίες και πληροφορίες για το Τσιρίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντένη.
    Απόψε που είναι μια Ιδιαίτερη βραδυά Συγκινησιακή, και πριν φύγει η Μέρα, ήρθα να σου πω οτι: πάρε μια "άδεια διακοπών" αν τη χρειάζεσαι, και πές μας: "Ραντεβού το Σεπτέμβρη..!"

    Είμαι Σίγουρη οτι: ΘΕΛΕΙΣ να επιστρέψεις, και γιαυτό θα είσαι σ αυτό το ραντεβού απίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πω πω!!!!!εγω περασα γεματος χαρα υστερα απο απουσια μου λογω εξεταστικής και διαβαζω οτι κλεινεις.Να το σκεφτεις παλι γιατι οι σπουδαιοι ανθρωποι με πολλες γνωσεις και εμπειριες παντα χρειαζονται σε μια τοσο μεγαλη γειτονια των μπλοκ.Ευχομαι να περασεις ενα ησυχο καλοκαιρι και να εχετε υγεια.Οποτε εχεις διαθεση να περνας.Θα ειναι τιμη για εμενα.Χαρηκα πολυ που εστυω και απο μακρια ειπαμε καποιες λεξεις.

    Υ.Γ.Σου εχω στειλει αιτημα φιλιας στο facebook αλλα δεν το ειδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μας λείπεις, Ντένη!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ξαναγυρώ, χαίρομαι τις ομορφιές...
    χαίρομαι την μουσική...
    μα λείπεις!

    Κάνε μια προσπάθεια!
    αφού εμείς εδώ είμαστε... οι άλλοι, ταξιδεύουν! Με ποιον θα τα λέμεΣε περιμένω!
    Υιώτα
    αστοριανή
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελπίζω η δυσάρεστη αυτή απόφαση να αναθεωρηθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε αφήνω μία περίοδο... χάρητος! Καλή ξεκούραση, υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή