Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ματιές στις ομορφιές της Κεφαλονιάς.



Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Μάϊο.
Κεφαλλονιά. Παραλία στο Φισκάρδο..

Το Αργοστόλι.

Έχω ετοιμάσει για σήμερα, φίλες και φίλοι, έναν όμορφο περίπατο σε κάποιες ομορφιές της Κεφαλονιάς. Ελάτε λοιπόν να τον απολαύσουμε.
Στις 12 Αυγούστου του 1953 ο εγκέλαδος θα χτυπήσει τα Εφτάνησα. Οι σεισμοί, με ένταση 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ και χρονικής διάρκειας 58 δευτερόλεπτα, θα καταστρέψουν το νησί της Κεφαλλονιάς. Τίποτα πια δεν θα μοιάζει με το χτες. Θα ακολουθήσει μια μαζική μετανάστευση με δραματική μείωση του πληθυσμού. Γενικά θα αλλάξουν τα πάντα. Κι΄όμως...

Η Κεφαλλονιά σήμερα είναι ένα πανέμορφο νησί που γοητεύει τους επισκέπτες για τις ομορφιές του αλλά και για τις αντιφάσεις που προσφέρει. Κι΄ακόμα έχει γίνει παγκόσμια γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες της οι οποίες έχουν βραβευτεί πάρα πολλές φορές ακόμα και σαν οι καλύτερες του κόσμου.
Η πολυβραβευμένη και παγκοσμίως γνωστή παραλία του Μύρτου.
Μια τέτοια διάκριση έχει πάρει και ο μυθικός πλέον Μύρτος.
Βέβαια ένα από τα πολλά αξιοθέατα του νησιού είναι το υψηλότερο βουνό στα Εφτάνησα, ο Αίνος. Το Monte Nero των Ενετών. Και τούτο το όνομα του το έδωσαν για τα μαύρα έλατα που είναι μοναδικά για την ναυπήγηση των πλοίων.
Το νησί έχει και τα “μυστήριά” του. Πρόκειται για γεωλογικά φαινόμενα στα οποία σήμερα έχει δοθεί κάποια εξήγηση όμως παραμένουν γνωστά σαν “Μυστήρια της Κεφαλονιάς”. Ουδεμία σχέση με το λογοτεχνικό αριστούργημα του μεγάλου Ληξουριώτη σατυρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου. 
Οι Καταβόθρες.
Κυριότερα απ΄αυτά φυσικά είναι η Κουνόπετρα στο Ληξούρι, οι Καταβόθρες, το Σπήλαιο της Μελισσάνης και άλλα.
Το λημνοσπήλαιο της Μελισσάνης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στην Κεφαλλονιά έχουν βρεθεί σημαντικά μνημεία της παλαιολιθικής εποχής με πιο ενδιαφέροντα τις ανακαλύψεις στη σπηλιά της Δράκαινα, στο φαράγγι του Πόρου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που ασχολήθηκαν με αυτά τα μνημεία όλα δείχνουν ότι η ανθρώπινη παρουσία στην Κεφαλλονιά τοποθετείται τουλάχιστον το 6.000 π.Χ.
Οθολωτός μυκηναϊκός τάφος στα Τζανάτα.
Τελευταία σημαντική ανακάλυψη ο μυκηναϊκός τάφος που ανακαλύφθηκε το 1992 στα Τζανάτα.
Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, από τον 5ο π.Χ αιώνα η Κεφαλλονιά ήταν χωρισμένη σε τέσσερις αυτόνομες πόλεις. Όμως η ειρήνη φαίνεται να ήταν άγνωστη ανάμεσα σε αυτές αφού αναφέρονται πολλές εχθρικές συγκρούσεις μεταξύ αυτών. Κάτι που έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας αφού είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αργοστολίου και Ληξουρίου.
Η "Κολόνα" Ενετικό μνημείο στο λιμάνι του Αργοστολίου.
Γνωστή η αιτία όταν το 1757 οι Ενετοί, κυρίαρχοι των Εφτανήσων τότε αποφάσισαν την μεταφορά της πρωτεύουσας του νησιού από το κάστρο του Άη-Γιώργη στο Αργοστόλι, που ήταν ένας μικρός οικισμός. Οι Ληξουριώτες ξεσηκώθηκαν και η αντιπαράθεση ξεκίνησε. Ευτυχώς στις μέρες μας έχει πάρει τη μορφή φαιδρών αστείων. 
Γύρω στα 365 χωριά διαθέτει το νησί - ένα για κάθε μέρα του χρόνου -  τα ονόματα των οποίων καταλήγουν σε -άτα και προέρχονται από τα επίθετα των κατοίκων.
Το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων χτίστηκε επί Αγγλοκρατίας.
Στο Αργοστόλι, πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχουν οι τρεις χαρακτηριστικοί δρόμοι που συγκεντρώνουν την κίνηση. Είναι η παραλιακή οδός με την ονομασία Αντώνη Τρίτση, η οδός Ριζοσπαστών, ο γνωστός δρόμος με τους φοίνικες
Πανέμορφος δρόμος το Λιθόστρωτο.
και ο μοναδικός πεζόδρομος, το γνωστό Λιθόστρωτο.
Μια άποψη της πόλης του Ληξουρίου.
Το Ληξούρι, είναι η άλλη μεγάλη πόλη του νησιού και έχει πάρα πολλά για να δει ο επισκέπτης.
Το θέατρο το ονομαζόμενο Μαρκάτο, σημείον κατατεθέν της πόλης, παλαιό εμπορικό κέντρο ελληνικού ρυθμού που κτίστηκε επί αγγλοκρατίας. Βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.
Η Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή. Ιδρύθηκε με την διαθήκη του εθνικού ευεργέτη Π. Βαλλίανου και λειτούργησε από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι την μεταπολίτευση.
Ο μεγάλος σατυρικός ποιητής Ανδρέας Λασκαράτος.
Φυσικά ένα από τα αξιοθέατα που θα πρέπει να δει ο επισκέπτης στο Ληξούρι είναι το άγαλμα του μεγάλου σατυρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου στην πλατεία της πόλης.
Κι΄ακόμη πολλά άλλα. Όμως ονομαστό έχει μείνει το καρναβάλι του Ληξουρίου. Και άλλα πολλά έχει το Ληξούρι που θα τα δούμε μια άλλη φορά.
Το οροπέδιο των Ομαλών.
Στη νότια πλευρά του νησιού είναι το οροπέδιο των Ομαλών. Εκεί βρίσκεται και η Μονή του προστάτη του νησιού του Αγίου Γερασίμου.
Προσκύνημα στον Άγιο.
Ένα σημείο που δεν μπορεί να μην επισκεφτεί κάποιος που θα βρεθεί στο νησί.
Κοντά στη Μονή του Αγίου Γερασίμου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας.
Η είσοδος του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.
Στην περιοχή της Λειβαθούς βρίσκεται το Βυζαντινό κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που μάλλον χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Στο κάστρο για αρκετούς αιώνες αποτέλεσε την πρωτεύουσα του νησιού.
Στο Μαρκόπουλο βρίσκεται η Παναγιά η Λαγκουβάρδα, γνωστή και σαν Φιδούσα. Στην εκκλησιά αυτή τον Δεκαπενταύγουστο εμφανίζοντα φιδάκια ακίνδυνα τα οποία στο κεφάλι τους έχουν το σημείο του Σταυρού. Κινούνται πάνω στα σώματα των πιστών χωρίς να τους πειράζουν. Με το τέλος της γιορτής εξαφανίζονται.
Η πανέμορφη παραλία της Σκάλας.
Θα τελειώσουμε με μια επίσκεψη στη Σκάλα, το πιο σημαντικό τουριστικό σημείο του νησιού. Μια πολύ όμορφη παραλία μήκους τριών χιλιομέτρων απλώνει την ομορφιά της και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να μας προσφέρει η όμορφη και χιλιοτραγουδημένη Κεφαλλονιά. Υπόσχομαι να έχουμε και άλλες επισκέψεις.

ΠΗΓΕΣ
w. kefaloniaview.gr
w. kefalonitikanea.gr
w. el.wikipedia.org
w. kefaloniapress.gr
w. kefalonitis.com
w. mykefalonia.com





30 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνώριζα γι'αυτό το υπέροχο νησί!
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Κατερίνα.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και χαίρομαι που σου άρεσε.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Τι να πω κι εγώ φίλε μου, Είμαι γέννημα και θρέμα που λένε Κεφαλονίτης, από την Πυλαρο είναι η Πύλη για την Βόρεια Κεφαλληνία.
    Για την Έρισσο και το Φισκάρδο.
    Στην Πύλαρο ανήκει και η παραλία τοτ Μϋρτου, όπως και παλαιότερα ήμασταν Incomunicado με την Νότια Κεφαλονιά το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
    Το επίνειό μας για να φεύγουμε ήταν Η Σάμη ή η Αγία Ευφημία, για Πάτρα, Τα χρόνια εκείνα πολλά μπαγκάλικα ήταν πιο εύκολα να πάνε στην Πάτρα για αγορά τροφίμων παρά στο Αργοστόλι όπου ήθελες 2 μέρες πορείας με το μουλάρι.
    Σήμερα έχουν αφήσει πάλι την Βόρεια Κεφαλονιά χωρίς ατμοπλοϊκή συγκοινωνία για Πάτρα, Σάμη Ιθάκη άρα είμαστε για μια ακόμα φορα απομονωμένοι.

    Για να πας στην Κεφαλονιά θα πρέπει να ταξιδέψεις στην Κυλήνη Πελοπονήσου να πάρεις το φερι που θα σε βγάλει στο Πόρο κι από εκέί με Ταξί στην Πυλαρο, τιμή ταξί 50 ευρώ
    Είναι πιο εύκολο να πάς Νέα Υόρκη Αθήνα και πιο γρήγορα παρά Αθήνα Πύλαρο.

    Φύγαμε, ερήμωσε η γη μας
    τι άλλο να πω
    τώρα είναι αργά αλλά υπάρχει ελπίδα στην επόμενη ζωή αυτήν που υπόσχοντε οι μεσάζοντες.

    Νάσαι καλά φίλε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γαβρίλη όχι μόνο το νησί μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα την έχουν καταντήσει ένα μάτσο χάλια.
      Τι να κάνουμε; Σ΄εμάς απομένει να αγαπάμε την πατρίδα μας και την αγάπη μας αυτή να την κληρονομάμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  3. Το πόσο με συγκίνησες απόψε δε λέγεται...7 υπέροχα χρόνια έζησα στο Αργοστόλι κι έχω εξερευνήσει κάθε σπιθαμή της Κεφαλλονιάς...δεν είναι τυχαίο που όταν φύγαμε από εκεί, επιστρέφαμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι για διακοπές, αν και τώρα πια έχουμε χρόνια να πάμε!
    Τη λάτρεψα κυριολεκτικά κι αυτή και τους κατοίκους της...ό, τι κι αν πω λίγο θα είναι...
    Και τα παιδιά μου την αγαπούν πολύ...κι επειδή πήγαν μωρά κι έφυγαν κοτζάμ παιδιά, τη νιώθουν πατρίδα...μα κι εγώ πατρίδα την ένιωσα!
    Όνειρό μου κάποτε να γυρίσω εκεί...κι αν το τραβήξω από τα μαλλιά το όνειρο, αποκτάω κι ένα σπίτι πάνω από την αγαπημένη μου παραλία το Μύρτο!

    Να είσαι καλά Ντένη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου χαίρομαι που έχεις ζήσει στο νησί μας και το έχεις αγαπήσει τόσο πολύ.
      Εύχομαι να μπορέσεις κάποτε να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Να φτιάξεις το σπιτάκι σου πάνω από τον Μύρτο και να απολαμβάνεις τη ζωή αου.
      Έχεις πάντα την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. Eίναι πολύ όμορφη η Κεφαλλονιά! Την έχω επισκεφθεί δύο φορές, μία για οικογενειακές διακοπές όταν ήμουν 15-16 χρονών, και άλλη μία με την κόρη μου σε τριήμερη σχολική εκδρομή. Τα σπήλαια, το προσκύνημα στον 'Αγιο, ο Αίνος, τα όμορφα χωριά, θα μου μείνουν αξέχαστα! Κεφαλλονίτης ήταν και ο προπάππος μου, Χαράλαμπος Σκιαδαρέσης!
    Απολαυστική η ανάρτησή σου, αγαπητέ Ντένη!
    Σου εύχομαι μια πολύ καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή μου Marie-Anne και σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Έχεις γνωρίσει λοιπόν κι΄εσύ το νησί μας και οι εντυπώσεις σου είναι άριστες.
      Εύχομαι να μπορέσεις να ξαναπάς αφού οι ρίζες σου είναι από εκεί.
      Καλή σου μέρα αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα φίλε μου πολύ ωραία και πολύ κατατοπιστική η ανάρτηση σου για την ιδιαίτερη πατρίδα μας .Ήθελα μόνο να συμπληρώσω ότι το φρούριο του Αγίου Γεωργίου είναι πολύ πιο παλιά κτισμένο από τον 11ο αιώνα .Με τις τελευταίες επισκευές ανακαλύφθηκαν ίχνη πολύ παλαιότερα .Τη μορφή που έχει σήμερα την έδωσαν οι Ενετοί . Καλή εβδομάδα Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτε μου καλημέρα σου.
      Σ΄ευχαριστώ που περνάς από εδώ.
      Για το Κάστρο όλες οι πηγές που επισκέφθηκα αναφέρουν τον 11ο αιώνα ότι χτίστηκε.
      Θα ξαναψάξω. Θα τα πούμε πριν φύγεις για το νησί.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  6. υπεροχα.. πρέπει να παω στην πατρίδα... να δω ποτε... το λιμνοσπήλαιο: ... ΩΩΩΩ... τι νερα΄!!! άψογα!!! καλή εβδομαδα..γεμάτη ΕΠΤΑΝΗΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Λαμπρινή μου και με χαρά σε βλέπω στο "σπιτικό μου".
    Θα σου έλεγα να αποφασίσεις μιαν επίσκεψη στο νησί μας. Έχεις να θαυμάσεις πολλά και ακόμα να γνωρίσεις και την παραδοσιακή μουσική μας αφού είναι μέσα στα ενδιαφέροντά σου.
    Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...να ΠΑΩ μα πότε;;;;;;;;;;
    Ας είναι! Υπέροχα όλα, μα ελπίζω σε επόμενο να βάλεις και λίγη Μυθολογία...
    Σε φιλούμε,
    Υιώτα-Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Υιώτα μου.
      Όλο δυσκολίες φέρνεις για ένα ταξίδι στα Εφτάνησα.
      Καλοκαίρι έρχεται. Πάρε τον Δημήτρη αγκαζέ κει ξεκινήστε.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  9. Nτένη μου πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου και πολύ μου άρεσε που μας έμαθες πράγματα που δεν γνώριζα και δεν είχα ξανακούσει!
    Να είσαι πάντα καλά για τούτες τις όμορφες ξεναγήσεις!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου Έλενα καλή μου.
      Σ΄ευχαριστώ που περνάς από εδώ.
      Πάντα θα βρίσκεις κάτι ωραίο για τα νησιά μας.
      Γιατί το αξίζουν.
      Καλοκάιρι έρχεται. Πάρε το "σπλάχνο σου" και ξεκίνα για Κέρκυρα.
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  10. Αυτή τη φορά ομολογώ ότι ο περίπατος που μας πήγες μου είναι πολύ γνώριμος!!!
    Το σπήλαιο της Μελισσάνης, απλά καταπληκτικό!!! Ήταν μία υπέροχη εμπειρία!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις Ντένη!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω Αλεξάνδρα μου ότι οπωσδήποτε έχεις εππισκεφθεί την Κεφαλονιά και βέβαια θα πέρασες και από το λημνοσπήλαιο της Μελισσάνης.
      Σου εύχομαι να κάμεις και άλλα ταξίδια για να δεις ακόμη περισσότερα.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  11. Λατρεμένη η Κεφαλλονιά, σχεδόν κάθε Καλοκαίρι την επισκέπτομαι, έχει τόσες ομορφιές να δεις που δεν την χορταίνεις ποτέ.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή σου μέρα Ελένη μου. Να πω ότι σε ζηλεύω που κάθε καλοκαίρι επισκέπτεσαι την Κεφαλλονία.
    Ανήκεις στους τυχερούς. Κι΄ αλήθεια έχει τόσες ομορφιές που δεν μπορείς να τις δεις όλες σε μια μόνο επίσκεψη.
    Νάσαι καλά και να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Ντένη, επειδή εδώ -σε αυτό το blog σου- έχεις τα σχόλια ανοιχτά, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν λογοκρίνεις τα σχόλια των επισκεπτών σου στο άλλο σου blog, ειδικά αν γράψει κάποιος κάτι, με το οποίο εσύ δεν συμφωνείς. Ρωτώ, επειδή το σχόλιο μου ως ανταπάντηση, δεν το ανάρτησες ποτέ στην ανάρτηση σου: "Τι έχετε να πείτε;" http://hellascafe.blogspot.gr/2015/04/blog-post_22.html Όχι τίποτα άλλο, αλλά δημοκράτες θα πρέπει να είμαστε και όχι μόνο να φαινόμαστε, όσο "δυσάρεστοι" κι αν γίνονται κάποιοι επισκέπτες μας, με τις απαντήσεις που εμείς δεν εγκρίνουμε. Τι πιο δημοκρατικό από το να τους απαντήσουμε κι εμείς με τα επιχειρήματα μας; Όπως και να 'χει, μου αρκεί που το διάβασες εσύ αυτό το σχόλιο κι ας το έθαψε η λογοκρισία της "δημοκρατίας". Καλό βράδυ. (έχω μια περιέργεια να δω αν θα λογοκριθεί και αυτό εδώ το σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Πέτρα.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρεις να καταλάβεις με ποιόν συνομιλείς. Το πόσο δημοκράτης είμαι και ποιάς ποιότητας δημοκράτης το γνωρίζει όλος ο κόσμος που με έχει γνωρίσει.
    Ποτέ μου δεν έκανα λογοκρισία στα σχόλια ακόμα και όταν κάποια με προσβάλανε και με απειλούσανε. Δεν έκαμα λογοκρισία ούτε και στου κ. Πέτρου Κ τα σχόλια. Σχετικά με το δικό σου με κάθε ειλικρίνια στο λέω. ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΑ. Αν το είχα λέβει θα ήταν στη θέση του να είσαι σίγουρη γι΄ αυτό.
    Εν πάσει περιπτώσει πλησιάζουν οι μέρες που θα καταλάβετε τι εννοούσα με αυτά που έγραφα στα άρθρα μου και το πολιτικό σας πάθος σας δεν σας άφηνε να τα καταλάβετε. Συμβαίνει εμείς εδώ με τα τόσα χρόνια μέσα σε άλλες κουλτούρες και άλλές συνθήκες διαβίωσης να έχουμε αποβάλει το πολιτικό πάθος. Αν θες πήγαινε στην ανάρτηση της 21ης Ιανουαρίου στο Καφενειο να δεις τι έγραφα τότε στην ανάρτηση με τίτλο "Πως φτάσαμε μέχρις εδώ" και θα δει ότι ήξερα τι έγραφα.
    Στη διάθεσή σου αγαπητή μου Πέτρα και στην διάθεση όλων σας. Θα συνεχίσω να γράφω αυτά που μπορώ να δω και στην διάθεσή σας. Γράφετε ό,τι θέλετε. Πέρασα τόσα πολλά που ξέχασα τι θα πει φόβος.
    Έκαμα ένα διάλειμα αναρτώντας μια κριτική για το βιβλίο μου για να δω αν κάποιοι και κάποιες θα πίστευαν ότι θα πρέπει να δώσουν ένα παρών με ένα σχόλιο. Η λογοτεχνία μάλλον δεν τους απασχολεί. Περί άλλα τυρβάζουν
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη και στην διάθεσή σου πάντα. Συγνώμη αλλά παλληκαρίσια λέω ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μου Ντένη, θαυμάσια και η σημερινή σου ξενάγηση και χαίρομαι ιδιαίτερα, που γνώρισα αυτά τα μέρη!
    Σ΄ευχαριστώ για τα τόσα που μας μαθαίνεις!
    Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τον καλό σου λόγο Μάγδα μου καλή μου φίλη.
      Και οι δικοί σου περίπατοι πανέμορφοι και πάντα τους περιμένω.
      Την αγάπη μας καλή μου σε όλους σας και φιλιά.
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  16. Από τα πιο αγαπημένα μου νησιά.
    Ειδικά η παραλία Πλατιά Άμμος είναι Η ΚΟ-ΡΥ-ΦΑΙ-Α !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απόλυτα σωστός φίλε μου. Στ΄αλήθεια η Πλατιά Άμμος είναι το κάτι άλλο.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσα έχει και αυτό το νησί για να μας φέρει κοντά του και να μας μαγέψει;
    Αμέτρητες ομορφιές, πολιτισμός, ιστορία και μνημεία και... το αποκορύφωμα τα μυσήρια, που όσο κι αν τα εξιγούν οι επιστήμονες εμάς η φαντασία μας θα κάνει τις δικές της διαδρομές...
    Καλή Πρωτομαγιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στ΄αλήθεια αγαπητή μου Νίκη, η Κεφαλονιά έχει και κάτι το ξεχωριστό από όλα τα άλλα νησιά. Τα μυστήρια. Βέβαια όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του σεισμικού τόξου πάνω στο οποίο ακουμπάει όλο το νησί. Όμως δεν πάυουν να είναι μυστήρια που όλοι οι επισκέπτες τρέχουν να τα γνωρίσουν.
    Καλη μέρα σου και την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντένη η Κεφαλονιά έχει πολλές ομορφιές, αλλά το κλίμα τον Χειμώνα υγρό μπορεί να βρέχει βδομάδες ολόκληρες μια σιγανή βροχή που σε περωνιάζει μέχρι τα κόκκαλα.
    Τον καιρό εκείνο κρεμάγαμε κουρελούδες στον τοίχο για να μας προστατέψει από την υγρασία, ¨οχι δεν υπήρχε ούτε καλοριφέρ ούτε ηλεκτρικό φως ούτε φαϊ

    Δια τηλεφώνου ο Ντένης μου είπε ότι είναι ασθενής στο κρεβάτι...
    του εύχομαι περαστικά του

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή