Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σάμη Κεφαλονιάς

Ένα ονειρικό ταξίδι στο μύθο.


Μια άποψη της Σάμης
Σήμερα θα κάνουμε έναν όμορφο περίπατο στη Σἀμη. Στην πρώτη πόλη του νησιού της Κεφαλονιάς που βλέπει κανείς σαν φτάνει με το καράβι από την Πάτρα. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Κεφαλονιάς, χτισμένη στο βάθος ενός πανέμορφου θαλάσσιου κόλπου, ο οποίος περιστοιχίζεται από καταπράσινα βουνά κι΄αποτελεί το κύριο λιμάνι του νησιού. Κι΄είναι στ΄αλήθεια μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κεφαλονιάς.
Παραλία στην Αντίσαμο
Κοντά στον οικισμό υπάρχουν υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλινα νερά όπως η Αντίσαμος, ο Καραβόμυλος, η Αγία Παρασκεύη και άλλες.
Η Σάμη, μπορεί να πει κανείς, ότι έχει τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που αρχίζει από την προϊστορική εποχή.
Από τον Όμηρο ξεκινάει, ο οποίος την αναφέρει σαν τμήμα του χώρου που βασίλευε ο Οδυσσέας.
Το ενδιαφέρον των Ρωμαίων για τη Σάμη εκδηλώνεται τον δεύτερο πΧ. αιώνα. Λόγω της στρατηγικής της θέσης οι Ρωμαίοι το έτος 189 πΧ. εκστρατεύουν να καταλάβουν το νησί της Κεφαλονιάς. Από όλες τις τότε πόλεις του νησιού μόνο η Σάμη αποφασίζει να αντισταθεί. Η πολιορκεία της κράτησε τέσσερεις μήνες και οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να φέρουν πολιορκητηκές μηχανές με την βοήθεια των οποίων το 188 πΧ. η πόλης παραδίδεται. Όπως ήταν επόμενο ακολούθησε μια άγρια λεηλασία και η Σάμη σχεδόν ερημώνεται. Όμως οι Ρωμαίοι, λόγω της στρατηγικής θέσης που είχε η πόλη, την αναδιοργανώνουν για να την χρησιμοποιήσουν σαν ενδιάμεσο σταθμό στα ταξίδια τους από Ιταλία προς Ελλάδα.
Αρχαία ερείπια στη Σάμη.
Στην περιοχή της Σἀμης έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκισης από την προϊστορική εποχή. Τα ίχνη αυτά μαρτυρούν την ύπαρξη μιας άρτια και πολύ καλά οργανωμένης πόλης.  Αρχαία μνημεία που γράφουν την ιστορία της πόλης βρίσκονται στο λόφο που είναι πάνω από τη Σάμη. Ερείπια αρχαίου κάστρου, το γνωστό Παλαιόκαστρο, και η αρχαία ακρόπολις Κυάτις, όπου εκεί βρίσκεται και η Μονή των Αγίων Φανέντων.
Το λημνοσπήλαιο της Μελισσάνης
Στην περιοχή της Σάμης βρίσκονται συνολικά δεκαεπτά σπήλαια. Τα πιό αξιόλογα από αυτά είναι το λινμοσπήλαιο της Μελισσάνης, στον Καραβόμυλο και το σπήλαιο Δρογκαράτη κοντά στο χωριό Χαλιωτάτα.
Το σπήλαιο αυτό ανακαλύφθηκε πριν 300 χρόνια περίπου όταν κάποιος ισχυρός σεισμός χτύπησε το νησί της Κεφαλονιάς και τότε κατέπεσε ένα τμήμα του και αποκαλύφθηκε το σημείο που σήμερα αποτελεί την είσοδό του.
Το σπήλαιο Δρογκαράτη
Είναι πιθανόν να επικοινωνεί και με άλλα σπήλαια καθώς το βάθος του ξεπερνά τα 60 μέτρα. Το εσωτερικό του είναι πλουσιώτατο σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Η Μονή Αγριλίων είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θρησκευτικά αξιοθέατα. Είναι χτισμένη στο ύψωμα πάνω από την Αντίσαμο και προσφέρει μια ανεπανάληπτη θέα προς την Ιθάκη και τον πατραϊκό κόλπο. Η Μονή χτίστηκε τον 18ο αιώνα στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της.
Το Μοναστήρι των Αγίων Φανέντων
Στο λόφο Άγιοι Φανέντες βρίσκεται η ομώνυμη μονή η οποία είναι αφιερωμένη στους Αγίους Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα. Οι Ενετοί είχαν αρπάξει τα λείψανα που εφυλάσονταν στην Μονή και τα μετέφεραν στη Βενετία. Εκεί τα ετοποθέτησαν σε μαρμάρινη λάρνακα και τα φύλαξαν στον ναό του προφήτη Ζαχαρία.
Οι Άγιοι Φανέντες Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέοντας
Χρειάστηκε να περάσουν 700 ολόκληρα χρόνια για να εντοπιστούν τα οστα των Αγίων και ο Καρδινάλιος της Βενετίας δώρησε στην Μητρόπολη της Κεφαλονιάς ένα μικρό μέρος των λειψάνων.
Στο λόφο των Αγίων Φανέντων υπάρχει ένα τμήμα οχύρωσης της ελληνιστικής περιόδου καθώς επίσης και τα ερείπια της παλαιάς Μονής.
Στα αξιοθέατα της Σάμης και το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου. Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν πέρνωντας μια γεύση πως μπορεί να ήταν ένα παραδοσιακό, αστικό εφτανησιώτικο σπίτι, καθώς μέσα από παλιά έπιπλα, φωτογραφίες, πορσελάνες, βιβλία και πολλά άλλα αναβιώνει η παλιά εποχή.
Μια γωνιά από το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου
Στους χώρους του μικρού μουσείου επικρατεί η ατμόσφαιρα του 18ου αιώνα μέχρι τον Αύγουστο του ΄53 που έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί.
Λίγο έξω από την Σάμη υπάρχει μια σειρά από όμορφα χωριά με γραφικά σπιτάκια και αυλές που είναι πνιγμένες στα λουλούδια.
Αντίσαμος
Φυσικά είναι γνωστό ότι η Σάμη έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή από τα εξωτεριά γυρίσματα της ταινίας Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι, που έγιναν εκεί.
Λοιπόν; Τι λέτε; Αξίζει μια επίσκεψη;
Και ακόμα ολίγα λάφυρα. Δεν λένε να τελειώσουνε!!!

ΠΗΓΕΣ
w. kefaloniaview.gr
w. holiday.gr
w. kefaloniaisland.com
w. kefalonia.net

28 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου Ντένη
    όμορφο κι αυτό το οδοιπορικο,στη μαγευτική Κεφαλονιά!
    Τα σπήλαια που αναφέρεις τα έχω επισκεφθεί (ποιός έχει πάει Κεφαλονια και δε τα έχει επισκεφθεί;) και είναι επιβλητικά και μοναδικής ομορφιάς!!!
    Οσο για την Χολυγουντιανή ταινία, έκανε πράγματι γνωστή στην Υφήλιο την όμορφη Σάμη, που δυστυχώς για άλλη μια χρονιά παρά τις καλές προθέσεις δεν επισκέφθηκα
    Μ ε αγάπη πολύ σου στέλνω τη σκέψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου αγάπη μου.
      Φαίνεται πως αγαπάς πάρα πολύ την Κεφαλονιά. Και τυχερή που την επισκέφτεσαι. Ένα νησί που αξίζει να το αγαπάει κανείς.
      Με το καλό να ξαναπάς.
      Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. Πρίν από πολλά, πολλά χρόνια -στα νιάτα μου- είχα επισκεφθεί την Σάμη, τον Καραβόμυλο και την γύρω περιοχή, και ακόμα θυμάμαι τα όμορφα εκείνα μέρη! Πολύ την χάρηκα αυτήν την ξενάγηση!!! Και πάντα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον ότι αφορά την Κεφαλλονιά και τα Επτάνησα γενικά, αφού και ο προπάππος μου ήταν Κεφαλλονίτης! Πολύ θα μου άρεσε να είχα περισσότερες πληροφορίες, γενεαλογικά εννοώ, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα...
    Καλή Κυριακή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Marie - Anne καλησπέρα σου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Χαίρομαι για τις κεφαλονίτικες ρίζες σου. Λυπάμαι που δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω στις γενεαλογικές ερωτήσεις σου. Στην επόμενη επίσκεψή σου στο νησί μας πήγαινε στο χωριό του προπάπου σου και όπωσδήποτε κάποιοι θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Αξίζει τον κόπο να ψάξεις για τις ρίζες σου.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπημένε μου Ντένη, χάρηκα πολύ πάλι την ξενάγηση στη Κεφαλονιά που αρκετές φορές κοντεψα να επισκευτώ, αλλά δυστυχως για κάποιους λόγους ακυρώθηκε, γι' αυτό βλέπω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις σου. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα μας δείξεις και τα Παρισάτα που προφανώς είναι η καταγωγή του ανδρα μου. Περιμένω νέα σου με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρα μου γλυκιά μου, Δώρα μου αγαπημένη μου, καλησπέρα σου.
      Κρίμα που δεν τα κατάφερες να γνωρίσεις το νησί μας. Ελπίζω το ερχόμενο καλοκαίρι να το πραγματοποιήσεις.
      Έχουμε και άλλους περιπάτους στην Κεφαλονιά.
      Για τα Παρισάτα θα ψάξω και θα σου γράψω.
      Φιλάκια καλή μου.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ντένη καλή εβδομάδα .Όλα θαυμάσια όσα αναφέρεις για τη Σάμη .Είναι ένας ξεχωριστός τόπος και ιστορικά αλλά και τουριστικά καθημερινά το καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται τα δυο σπήλαια και δεν είναι μόνο αυτά υπάρχουν άλλα δυό συνεχόμενα με τη Μελισσάνη ,αλλά δεν υπάρχουν ούτε χρηματα ούτε διάθεση να αξιοποιηθούν .Το Αγκαλάκι και το Ζερβάτι το πρώτο έχει έκταση 15 στρέμματα και περιλαμβάνει δυο λίμνες ,η μια έχει έκταση 3.οοοτμ και βάθος 11μ και η δεύτερη 70 στρέμματα και βάθος 4 και το νερό είναι γλυκό και στα δύο όπως της Μελισσάνης. χαιρετώ .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτε μου καλή μου.
      Βέβαια εσύ την Σάμη την γνωρίζεις πολύ καλύτερα από όλους μας.
      Εγώ μια φορά έχω πάει και μάλιστα μόνο στη Μελισσάνη.
      Όσο για τα άλλα σπήλαια θα μιλήσουμε αργότερα αφού ολοκληρώσω τις έρευνές μου.
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι κι ελπίζω να μ' αξιώσει ο Θεός, Ντένη, να επισκεφτώ την Κεφαλλονιά, ν' ανέβω και στην Πύλαρο, να είναι καλοκαίρι και να βρω εκεί ξαπλωμένο να διαβάζει το φίλο μου τον Γαβρίλη... Να με περπατήσει σ' όλο το νησί.
    Αν κι έκλεισα άλλο ταξίδι με τη Χαρά και περίπατο στο γραφικό δρομάκι "Θερμοπύλες"... δεν λέω, όμως που ακριβώς βρίσκεται... για να ζηλέψετε.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι, αγαπητέ μου Στράτο να καταφέρεις κάποια φορά να πας στην Κεφαλονιά. Αν καταφέρεις να πετύχεις και τον Γαβρίλη τότε να είσαι σίγουρος ότι το νησί μας θα σου μείνει αλησμόνητο.
      Όσο για το ταξίδι σου με τη Χαρἀ, τι να πω;; Σε ζηλεύω. Εγώ με μια τέτοια συντροφιά θα ανέβαινα και στο Έβερεστ. Καλό σας ταξίδι λοιπόν.

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένη Κεφαλονιά! Απ'άκρη σ'άκρη την λάτρεψα! Εύχομαι να μπορέσω να ξαναβρεθώ σ'αυτό το υπέροχο νησί. Πολλά φιλιά Ντένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γλυκιά μου.
      Εύχομαι να αξιωθείς να ξαναβρεθείς στο νησί μας. Αξίζει να το λατρεύεις ασυτό το νησί.
      Μην ξεχνάς το μοντέλο που σου έστειλα.
      Φιλάκια καλή μου.

      Διαγραφή
  7. ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ ΠΑΛΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΣΑΜΗ. ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΑΙΡΙΑΣΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΕΜΟΙΑΖΑΝ... ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΒΡΗΚΑ ΔΙΑΦΕΡΕΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ. ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΔΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ , ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΗ ΣΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΓΕΒΡΙΗΛ!!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήκεις στους τυχερούς αγαπητή μου Μαριάνθη που έζησες τόσες όμορφες στιγμές στο νησί μας. Είναι αλήθεια πως οι παραλίες της διαφέρουν από την μια περιοχή στην άλλη. Μην ξεχνάς ότι τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από σεισμούς.
      Και τυχερή που βρέθηκες στις όμορφες στιγμές των γυρισμάτων της ταινίας που έκαμε αυτή την μικρή πόλη διάσημη σε όλο τον κόσμο.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  8. Κοίταξε τις βουνοκορφές στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας, πίσω από το δένδρο, είναι το καλόν όρος της ΠΥΛΑΡΟΥ.
    μετά κοίταξε αριστερά πίσω από το δένδρο η τρίτη βουνοκορφή στο βάθος είναι ι του βουνού Αγία Δυνατή όπου στους πρόποδές της είναι το σπίτι μου το πατρικό.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, που όταν βλέπω τα μέρη μου δακρύζω, άλλοι ήταν αυτοί που καθόριζαν την τύχη μου. Φίλε μου σήμερα στο χωριό μου λαλούν κουκουβάγιες, ότι και να κάνω, όσο και να κλαίω το ποτάμι δεν γυρίζει προς τα πίσω.
    όταν πάω τα καλοκαίρια ούτε φαντάσματα δεν υπάρχουν για να μου κάνουν παρέα τα μοναχικά βράδυα.
    ¨ενα αιώνιο γιατί είναι μέσα μου και με αυτό θα τελειώσω όταν θα έρθει η ώρα.
    Είναι αυτά που μου στέρησαν, είναι ένα μέρος της ζωής μου,
    Νάσαι καλά.
    Τέτοιες αναρτήσεις μου φέρνουν μια νοσταλγία που δεν μπορώ να της κοντρολάρω, μάλλον μια λύσσα γιατί η ζωή να είναι έτσι;
    Ποιος Φταίει,

    Νάσαι καλά
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβρίλη φίλε μου ξέρω που είναι το χωριό σου. Τα δυό βουνά μας, Αγία Δυνατή και Καλονόρος σας κλείνουν στην αγκαλιά τους.
      Τώρα αν ήτανε της μοίρας μας να βρεθούμε στα ξένα δεν φταίμε εμείς. Τι να κάνουμε;Τουλάχιστον μας έχει απομείνει να τα θυμώμαστε όλα με αγάπη.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  9. Στην αρχή ήθελα να πω Κοίταξε τις βουνοκορφές στο δεξιό μέρος της φωτογραφίας, πίσω απ το δένδρο...

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...ΌΛΟ ΚΑΙ ΜΑΘΑΊΝΩ, ΜΑΖΊ ΣΟΥ, ΦΊΛΕ ΝΤΈΝΗ.
    ...μέχρι και τα λάφυρά σου, να ...παραβγαίνουν με τα αμέτρητα που μένουν στο συρτάρι μου και μερικά να τα έχω παρουσιάσει σε παλιότερες ιστοσελίδες...

    Από το βιβλίο σου, λόγω περιστάσεων, έχω ακόμη να διαβάσω περίπου 100 σελίδες. Δύσκολοι καιροί, να μη ξανάρθουν!

    Όσο για τα εγγονάκια σου! Σχέτη γλύκα και αγάπη.

    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα και Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Υιώτα.
      Χαίρομαι που εκτιμάς τις παρουσιάσεις των νησιών μας. Πίστεψέ με ότι αξίζει τον κόπο.
      Για τα κοχύλια πάλι να σου πω ότι ειλικρινά είναι ατέλειωτα αυτά που έχω μαζέψει.
      Όσο για τα εγγόνια στ΄αλήθεια είναι ένας θησαυρός. Όταν μάλιστα τύχει να συγκεντρωθούν και τα εφτά μαζί κάθομαι σε μια άκρη και τα καμαρώνω.
      Νάσαι καλά και θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ μου Ντένη
    Καλώς σε βρίσκω μετά από την καλοκαιρινή απουσία μου, λόγω παιδιών, θάλασσας και εγγονής:)
    Υπέροχο και το σημερινό σου αφιέρωμα στην πανέμορφη Σάμη, που είχα την ευτυχία να την επισκεφθώ.
    Έμαθα πάρα πολλά σήμερα, την γνώρισα καλύτερα, χάρις σε σένα!
    Ευχαριστώ πολύ!
    Σου στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητή μου Μάρθα και καλώς όρισες κι΄εσύ μετά από τις καλοκαιρινές σου αποδράσεις.
      Για τα νησιά μας κάνω ότι μπορώ το καλύτερο.
      Καλό χειμώνα να έχουμε και θα τα λέμε.

      Διαγραφή
  12. πολύ καλη η ξενάγηση στον τοπο αυτο, αν και ποτε δεν πηγα Κεφαλλονιά, δυο βήματα απο την Ζακύνθου.....
    καλημερα!!!!!
    Συνεχισε να μας κανεις κοινωνούς του τοπου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε.
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Πως και δεν πέρασες Κεφαλονιά; Δοκίμασε. Θα δεις πολλά που θα σου μείνουν αλησμόνητα.
      Νάσαι καλά και θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  13. λάικ Σάμη.. και Κεφαλλονιά... αλλά και τα όστρακα!! τέλεια.. α... καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου καλή σου μέρα.
      Πανέμορφη η Σάμη. Ακολουθούν σύντομα και άλλες γωνιές της Κεφαλονιάς.
      Τα όστρακα συλλογή ατέλειωτη πίστεψέ με. Είναι η αδυναμία μου.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  14. Πανέμορφη η Κεφαλονιά. Και η Σάμη στολίδι.
    Εξαιρετική η ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Ευρυτάνα σ΄ευχαριστώ που περνάς από τα νησιά μας.
    Και πολύ σωστά τα λες. Πανέμορφη η Κεφαλονιά. Στολίδι η Σάμη.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή