Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πωλείται το Ιόνιον.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά πλέον είναι ένα γεγονός.  Το πανέμορφο Ιόνιο με όλα τα παραδεισένια νησιά του είναι προς πώληση.

Η  Οξιά
΄Ήδη ο Σκορπιός, η Οξιά, ο Άτοκος και άλλα νησάκια έχουν ήδη αλλάξει ιδιοκτήτες περνώντας, με τον πιο ψυχρό τρόπο, στα χέρια ξένων μεγιστάνων. Πρωταγωνιστούν οι Εχινάδες νήσοι.
Μέρος των νησιών από αέρος
Πρόκειται για μια συστάδα από μικρά νησάκια, που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Αχελώου, απέναντι από την Ιθάκη. Γεωγραφικά έχουν σχηματιστεί από τα φερτά υλικά που ο ποταμός μεταφέρει εκεί. Σύμφωνα με την μυθολογία, τα νησάκια αυτά ήσαν Νύμφες, που τιμωρήθηκαν από τον Αχελώο επειδή δεν τον υμνούσα. Ο μύθος λέει ότι ο ποταμός Αχελώος από τους αρχαίους Έλληνες εθεωρείτο Θεός.
Στα νησιά αυτά το 1571 έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Ένα από τα νησάκια
Οι Εχινάδες νήσοι χωρίζονται σε δύο συστάδες. Στις βόρειες και τις νότιες. Στις βόρειες ανήκουν τα νησιά Άπασα, Γκρόβαρης, Δρακινέρα, Καλόγηρος, Καρλονήσι, Μοδιό, Λαμπρινός, Πεταλάς, Πίστρος, Ποντικός, Πράσο, Πρόθαλι, Σοφία, Σωρός, Τσακαλονήσι και Φίλιππος. Στις νότιες Εχινάδες ανήκουν τα νησιά Βρομώνας, Κουνέλι, Μάκρη και Οξιά.
Τα νησιά αυτά παρ΄όλο που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, πολιτικά και διοικητικά ανήκουν στον νομό Κεφαληνίας. Το μεγαλύτερο από αυτά, ο Πεταλάς, εκτάσεως 4.200 στρεμμάτων, βρίσκεται στο κέντρο επιλογής για αγορά από τον Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Αλ Θανί. Το υψηλότερο σημείο του Πεταλά έχει ύψος 251 μέτρων. Διαθέτει δεντρώδη βλάστηση σε αντίθεση με τα περισσότερα νησιά που καλύπτονται κυρίως από θάμνους. Η τιμή του νησιού είναι 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Εμίρης Αλ Θανί έχει ήδη αγοράσει την Οξιά και άλλα τέσσερα νησάκια. Να πούμε εδώ ότι η νήσος Οξιά είναι προστατευόμενη από την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Και όμως πουλήθηκε στην τιμή των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Θαυμάστε ομορφιά που ξεπουλάμε
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν οι αγορές των νησιών από τους Άραβες πιθανόν να είναι μεμονομένες κινήσεις μεγιστάνων, που θέλουν να αποκτήσουν έναν ιδιόκτητο παράδεισο. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που υποστηρίζουν ότι η αγορά τεσσάρων, πέντε νησιών στην ίδια περιοχή πιθανόν να κρύβει ευρύτερο σχέδιο μετατροπής της περιοχής σε προορισμό για υψηλά βαλάντια.
Όποια και να είναι τα σχέδια και οι μετατροπές η αλήθεια είναι μία. Οι ανίκανοι πολιτικοί μας θα μας φέρουν στο σημείο να μην μπορούμε να απολαύσουμε το πανέμορφο Ιόνιο.

Θεέ μου. Βοήθησέ μας. 

ΠΗΓΕΣ
w. toklysma.com
w. 1400g.wordpress.com
w. dasarxeio.com
w. iefimerida.gr

18 σχόλια:

  1. Διαβάζω όλα αυτά τα κολακευτικά για το Ιόνιον,
    πριν 3 χρόνια επισκέφτηκα τον Σκορπιό, μόνο από θάλασσα, όμως αν ποτέ υπάρχει δικαιοσύνη σε τούτο τον κόσμο του Ωνάση η ψυχή αν ποτέ υπάρχει θα καταριέται για την πώληση της γης του όπου είναι θαμένα τα κόκκαλά τους.
    Ένα άλλο τώρα εμείς έχουμε γεννηθεί στοο Ιόνιο, ας πάρουμε παράδειγμα τον εαυτόν μου γεννήθηκα στην Πυλαρο, για εμένα μια από τις πιο όμορφες περιοχές, ρώτησε κανένας γιατί φύγαμε; και ήρθαμε να ζήσουμε σε αλλοδαπές χώρες;

    Γιατί μόνοι μας βγάνουμε τα μάτια μας, από τους κυβερνώντες μέχρι και τον τελευταίο χωρικό αγρότη ή μπιστικό, που σου κλέβει το χωράφι, που κόβει τις ελιές σου για να φάνε τα κατσίκια του, που σε μισεί γιατί πιστεύεις σε άλλο κόμμα, το δε κράτος ούτε θέλει να σε ξέρει.
    Άμα τυχόν κι αρρωστίσεις σε στέλνουν στην Πάτρα. πως θα πας εκεί δεν τους ενδιαφέρει.

    Μόνοι μας χάνουμε το Ιόνιον, με τις παρωπίδες που μας φορέσαν, πολλοί από ανάγκη σιωπούν, άλλοι διότι δεν τους ενδιαφέρει, άλλοι για ατομικό τους κέρδος.

    που είναι η φιλοπατρία; το φιλότιμο;
    που είναι η Ελλάδα με τις αρχαιοελληνικές της αρχές;
    όλοι κάνουν τεμενέδες εμπρός στο ΕΥΡΩ.
    περιμένω τα χειρότερα, ακόμη κι αυτοί που απέμειναν κι εξακολουθούν να ζουν εκεί βλέπουν κι ενδιαφέροντε μόνο για την τσέπη τους.

    Για εμάς που φύγαμε όταν γυρίσεις έστω και για επίσκεψη αυτοί που εκμεταλευοντε τα ξεροχώραφά σου, τις ελιές σου αναρωτιούντε: Άρα τι σκοπό να έχει αυτός και γύρισε;

    ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

    νάσαι καλά φίλε Ντένη

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε Γαβρίλη. Μεγάλο και πολύ δίκιο σε όσα γράφεις.
      Κρατώ τα τελευταία σου λόγια, που τόσο σοφά έγραψες.
      Πωλείται η Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Οξύ, μα πόσο δίκιο,
    Γαβρίλη μου!

    ...και πόλεμος να ήταν, κάποτε θα τέλειωνε, Ντένη μου!

    Χαιρετισμούς

    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Υιώτα μου στην Ελλάδα τίποτα δεν τελειώνει αφού τίποτα δεν αρχίζει. Ο Θεός να βοηθήσει τη δόλια πατρίδα μας.
      Καλή σου μέρα κι΄εσένα και του Δημήτρη σου.

      Διαγραφή
  3. ... πολλά τα δεινά τούτης της χώρας, που πολύ αμφιβάλλω αν είναι χώρα δηλαδή οργανωμένη και ευνομούμενη.
    Καλημέρα!!!! να είσαι καλά, πάντα σε διαβάζω έστω κι αν αργώ να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά τα δεινά τούτης της χώρας, αγαπητή μου Μαριάνθη κι΄ουδέν δεινότερον των πολιτικών που την καταδυναστεύουν.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Συγκλονιστικό θέμα!
    Αντίσταση στη λαίλαπα των ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων-
    δεν τους ανήκει είναι περιουσία του λαού μας.
    Υπεράσπιση της γης μας, από τα Ιόνια μέχρι και το τελευταίο χωριό.
    Αποτελεί καθήκον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό φωνάζω κι΄εγώ, φίλε μου Ιχνηλάτη. Αντίσταση στους επιδρομείς. Σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε την πατρίδα μας.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  5. Για να δούμε τι θα μείνει δικό μας, Ντένη...
    Με τόσες "αντιστάσεις" τί καταφέραμε; Μου λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ίδιες με σένα σκέψεις, φίλε Μηθυμναίε βασανίζουν και μένα.
      Τελικά θα μείνει τίποτα δικό μας;
      Νάσαι καλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Ντένη μου..πολύ λυπηρό το θέμα του ξεπουλήματος της πατρίδας μας..αισθάνομαι φρίκη αηδία και λύπη που υπάρχει αυτός ο εφησυχασμός..δεν ξέρω πολλές φορές νιώθω ότι το ποτάμι που κυλάει τόσα χρόνια τώρα,παρασέρνει τα πάντα και δεν το σταματάει τίποτα...εξαιρετικές οι πληροφορίες και τα στοιχεία που μας δίνεις όπως πάντα.αλλά θλιβερό όταν κανείς δεν σε ακούει και τα πάντα καταστρέφονται κάτω απο τη μύτη μας και εν γνώσει μας..χαιρετίσματα απ'όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου KateCakeBox, καλή σου μέρα.
      Όπως και πιό πάνω γράφω στο φίλο Μηθυμναίο, όλοι μας βασανιζόμαστε από την ίδια αγωνία. Που θα μας οδηγήσει τούτη η παραφροσύνη των άχρηστων πολιτικών που καταδυναστεύουν την πατρίδα μας. Δίνουμε πλέον την εικόνα σε όλο τον κόσμο ότι ξεπουλάμε το σπίτι μας γιατί δεν μπορούμε να το κουμαντάρουμε.
      Ο Θεός να μας λυπηθεί.
      Νάσαι καλά καλή μου

      Διαγραφή
  7. Δεν ξερω φίλε μου αν σε μερικά χρόνια θα ξέρουμε αν είμαστε στο τόπο που γεννηθήκαμε η στην Αραβία ,Κίνα , Ρωσία ....η δεν ξέρω που αλλού ...Λυπηρό και απογητευτικό Χαιρετώ Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτε μου καλή μου.
      Πολύ σωστά τα λες και πολύ δίκιο έχεις.
      Στ΄αλήθεια θα ψάχνουμε να βρούμε ποίοι είμαστε.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  8. Καλή σου μέρα αγαπητέ μου Ντένη,
    θέλω να ελπίζω πως δεν θα βγούν αληθινά τα όσα διαβάζω για τα νησιά μας.
    Το ίδιο νόμιζα και για τον Σκορπιό,φήμες έλεγα είναι, αλλά δυστυχώς πουλήθηκε.
    Όταν λείπει το συναίσθημα και μόνο το χρήμα κυριαρχεί, πουλάει κανείς και
    την ψυχή του την ίδια. Τι άλλο να γράψω; Λυπάμαι!!
    Νάσαι καλά, πολλούς χαιρετισμούς
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ρισσιάνα.
      Χαίρομαι που περνάς από το σπιτικό μου.
      Το τι θα απογίνει η πατρίδα μας κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν ξεσηκώνετε. Αντίθετα τους βλέπω να πανηγυρίζουν γιατί ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού πήγε σε μια ταβέρνα της Λευκάδας και έφαγε και άφησε λίγα ευρώ. Ιδού η κατάντια μας.
      Νάσαι καλά φίλη μου.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα.Είναι πραγματικά φρικτό το οτι ξεπουλάνε τα πάντα.Το μόνο που μας μένει είναι να να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και το προσωπικό συμφέρον και να ενωθούμε όλοι σε μια ενωμένη αντίσταση μπας και μπορέσουμε να σώσουμε και τίποτα σε αυτή τη χώρα.
    Ακόμα πέρασα να σου πω οτι έχω international giveaway με δώρο εκπτωτικά κουπόνια και γυαλιά ηλίου ή οράσεως.Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ
    http://handmade-by-spyridoula.blogspot.gr/2013/06/firmoo-glasses-giveaway-international.html
    Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Σπυριδούλα, αυτήν την αντίσταση περιμένουμε όλοι μας και αυτόν που θα μπορέσει να μας συγκεντρώσει. Όμως που είναι αυτός ο άνθρωπος, ο Έλληνας, που χρειάζεται η πατρίδα μας;
      Για το θέμα της προσφοράς σου θα σου γράψω.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή