Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πάμε...παραλία ! ! ! Μέρος τρίτο.

Κέρκυρα και Παξοί

Η Κέρκυρα και το Παλιό Φρούριο
Παραλία και σήμερα φίλες μου και φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι. Και που αλλού;  Φυσικά στην πανέμορφη Κέρκυρα, που αυτόν τον καιρό θα τη βρούμε πνιγμένη στο χρώμα και στο άρωμα.
Στην Κέρκυρα, για να γνωρίσουμε μερικές από τις αμέτρητες παραλίες της. Και φυσικά μετά θα περάσουμε και από τους Παξούς.

Κέρκυρα λοιπόν και μια πανέμορφη παραλία, μπορεί να πει κανείς ότι είναι όλο το νησί γύρω - γύρω. Η θάλασσα που το, αγκαλιάζει  έχει κεντήσει παραλίες, αριστουργήματα της φύσης. Πάρα πολλές οι παραλίες και η κάθε μια ξεχωριστά, με τη δική της ομορφιά αποτελεί και ένα μαγικό τοπίο αφού αγκαλιάζεται από το πράσινο, τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσαφένια άμμο και τα άσπρα βότσαλα. Εμπρός λοιπόν για μια βόλτα. Πρώτη επίσκεψη στην παραλία του...

...Άη-Γόρδη.
Η παραλία του Άη-Γόρδη
Πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία. Αρκετά μεγάλου μήκους, με μια υπέροχη αμμουδιά αλλά και πολλά βότσαλα.
Το γκρίζο των γυμνών βράχων, η καταπράσινη φύση, η χρυσαφένια ψιλή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζουν ένα ονειρικό τοπίο, Πρόκειται για μια από τις πλέον εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.
Περνάμε από την...

...Παραλία Αρίλλα.
Μια άποψη του οικισμού Αρίλλα
Λίγο πιο βόρεια από την Παλαιοκαστρίτσα και κοντά στην παραλία του Άη-Γιώργη βρίσκεται ο οικισμός του Αρίλλα με την όμορφη παραλία του.
Η παραλία του Αρίλλα
Μια θαυμάσια και ήσυχη παραλία στρωμένη και αυτή με μια χρυσαφένια άμμο, βότσαλα και πετραδάκια. Έχει βραβευθεί με τη Γαλάζια Σημαία. Θέλει λίγη προσοχή γιατί η περιοχή συχνά έχει ισχυρούς ανέμους, παρ΄όλο που είναι ανάμεσα σε δυό μικρές χερσονήσους. Λίγο πιο κάτω συναντάμε την...

...Παραλία του Άη-Γιώργη των Πάγων.

Η μαγευτική παραλία του Άη-Γιώργη των Πάγων
Το όνομά της οφείλει στον κόλπο που λέγεται κόλπος των Πάγων. Η παραλία αυτή βρίσκεται σ΄έναν καταπράσινο κόλπο κοντά στην Παλιοκαστρίτσα και στην παραλία του Αρίλλα με πεντακάθαρα νερά, ενώ την πλαισιώνουν ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια και άλλα δέντρα. Μια παραλία γεμάτη άμμο που διασχίζει όλον τον κόλπο. Η μέρα σας εκεί θα τελειώσει με την απόλαυση μιας μαγικής δύσης του ήλιου.
Λίγο πιο κάτω θα σας μαγέψει η...

...Παραλία του Porto Timone.
Porto Timone. Μια παραλία για ερωτευμένους
Ένα γραφικό και πανέμορφο λιμανάκι που έχει πάνω του την ιστορία. Αυστριακοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την ομηρική Φαιακία του Αλκινόου. Η επίσκεψη γίνεται από ένα μικρό και στενό μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό του Αφιώνα, ή το καλύτερο με βάρκα. Ενδεδειγμένο μέρος για ερωτευμένους και φυσιολάτρες.
Επόμενη επίσκεψή μας στην...

...Παραλία του Αρκουδίλα.
Άγριο τοπίο η παραλία του Αρκουδίλα
Ένας μικρός όρμος, στο νοτιότερο άκρο του νησιού που περιβάλλεται από ψηλά και άγρια βράχια δίνει την εικόνα ενός άγριου τοπίου στην παραλία αυτή. Οι ελιές και τα πεύκα φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Η αμμουδιά της είναι κιτρινωπή και τα νερά της πολύ ρηχά αλλά πολύ κρύα.

Καιρός τώρα να περάσουμε στους Παξούς.
Παξοί. Γάϊος
Αμέτρητες και εδώ οι πανέμορφες παραλίες. Και ποιά να πρωτοδούμε. Περπατάμε, περπατάμε και να που φτάνουμε στην...

...Παραλία της Κακιάς Λαγκάδας.
Μια ζωγραφιά η παραλία της Κακιάς Λαγκάδας
Είναι μια πανέμορφη παραλία στρωμένη σε όλο της το μήκος με ατραφτερά βότσαλα. Την περιτριγυρίζουν πανύψηλοι άγριοι βράχοι. Η θάλασσα μια ζωγραφιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.
Και κλείνουμε τον περίπατό μας στις παραλίες των Εφτανήσων περνώντας στους Αντίπαξους και στην...

...Παραλία Βουτούμι.



Η παραλία αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Τα κρυστάλλινα νερά της, η λευκή άμμος σε συνδυασμό με τη βλάστηση του μικρού νησιού παρουσιάζουν την όψη ενός παραδεισένιου τοπίου.
Κι΄εδώ τελείωσε ο όμορφος περίπατός μας στις παραλίες των Εφτανήσων. Εύχομαι όσοι μπορείτε από εσάς να απολαύσετε κάποια από όλες και θα χαρώ να έχω τις εντυπώσεις σας.
Νάσται πάντα καλά.

ΠΗΓΕΣ
w. corfuvisit.net
w. kerkyrainfo.gr
w. travelgallery.gr
w.paxoi.info.gr
w. ionian-island.com



13 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου ξεναγέ πολύ θάθελα να μην τέλειωναν αυτά τα ταξίδια, ειλικρινά μου φτιαξες τη μέρα! Την Κέρκυρα έχω δηλώσει οτι τη λατρεύω κι αυτή η λατρεία δε μ έχει επιτρέψει να εγκαταλείψω την Παλιά Πόλη για τις παραλίες της (άλλωστε δ εμου λείπουν). Παρολ αυτά σε κάποιες έχω πάει,την επόμενη φορά με προκαλεί, ομολογώ, το Porto Timone! xaxaxa δε το φανταζόσουν;
    Οσο για τους Παξούς εξίσου αγαπημένοι γαι την γραφικότητά τους, συμφωνώ με την πρόταση των Αντίπαξων! Μοναδική κι ανόθευτη ομορφιά!!!
    Θεού επιτρέποντος ελπίζω να επισκεφθώ κάποιες απο τις προτάσεις σου και νάσαι σίγουρος οτι θάχεις "αναφορά",άλλωστε... θα συνταξιδέψουμε (έστω κι ως εκτυπωμένες πληροφορίες) τόσα ταξίδια μας πρόσφερες δε δικαιούσαι κι εσύ, λίγη απόλαυση;
    Σου στέλνω την αγάπη μου και την καληνυχτιά μου,εύχομαι μια εβδομάδα γεμάτη χρώμα κι άρωμα απο τα Εφτάνησα που τόσο αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ'αυτή θέλω να πάω Χαρά μου... αλλά από την άλλη μεριά...μη σ'ενοχλώ...χαχαχα...Πολύ όμορφες παραλίες, το Ιόνιο μοναδικό!!! Αν και η Κέρκυρα δεν έχει τις πιο ξεχωριστές(σε σχέση με τα υπόλοιπα Επτάνησα,προσωπική άποψη), δεν παύουν να είναι μοναδικές!!! Για τους Παξούς δεν έχω άποψη, εύχομαι να αποκτήσω όμως κάποια στιγμή!!! Φαίνονται μαγευτικοί!Ευχαριστούμε για την ξενάγηση... μας άνοιξες την όρεξη για διακοπές!

      Διαγραφή
  2. Ούτε στην παραλία ν αγιάσω μη μ αφησεις μοναχή!!!χαχαχαχα
    Συμφωνώ για άλλη μια φορά μαζί σου, οτι η Κέρκυρα υστερεί σε παραλίες των άλλων νησιών ακόμα και των Παξών που είναι μια σταλίτσα Τόπος,αλλά ΜΑΓΙΚΟΣ Τόπος!
    Το θέμα είναι οτι όλα τα νησιά διαθέτουν παραλίες για όλα τα γούστα ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ κι εδώ πρόταση βλέπω... χαχα... Όχι πως δεν μας αρέσει...Αχ μας έφαγε το Κρητικό και το Λιβυκό τα τελευταία χρόνια. Θα'ρθει όμως και η σειρά σας...

      Διαγραφή
  3. Εγώ θα επιχειρούσα μια βόλτα στις πράγματι μαγευτικές αυτές παραλίες του πελάγου σας με την προϋπόθεση να με συνοδέψουν οι φίλες Χαρά και Τατιάνα.
    Κι αν θα ήθελε και η κυρία Βιλιώτη ευχαρίστως θα δεχόμουν να γίνω ο βοηθός της κρατώντας την παλέτα για να τις ζωγραφίζει με όλη της την άνεση.

    Καλό απόγευμα, Ντένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω!Τέτοια πρόταση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη! Κι εγώ με την σειρά μου να βάλω ως απαραίτητη προϋπόθεση και την παρουσία του Ντένη μας.

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου κάνει σαν τους 3 Σωματοφύλακες και τον προσωπικό τους ζωγράφο που τους ακολουθεί,χαχαχα

      Διαγραφή
  4. Τι να πω κι εγώ!

    Όλες οι φίλες αγκάλιασαν τον Ντένη για την επόμενη εξόρμησή του Στο Ιόνιο!

    Κέρκυρα ή και Ιθάκη,
    μα για σκεφτείτε το λιγάκι τι έμεινε για εμένα;

    Μόνο η Πύλαρος η παραλία της Αγίας Ευφημίας, αν και υπάρχει και ο Μύρτος που όμως δεν είναι της αρεσκείας μου, βαθιά κυματώδει νερά κλπ...

    Α! έστω και με αυτά τα ολίγα αρκούμαι, μόνο που ίσως φέτος θα τα ονειρευτώ όλα αυτά γιατί τα προηγούμενα χρόνια τα επισκεπτώμουν

    Είμαι και ολογαρκής, όπως λέει και το τραγούδι (μας φτάνει μόνο μιαν ακρούλα στ' ακρογιάλι...)

    χαιρετισμούς σε όλους σας, μαζί και ο φίλος Μιθυμναίος

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαλέγω... ΑΡΚΟΥΔΙΛΑ... μια χαρά την βλέπω... πάμε!! πλατς!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπό όλες φίλε μου τις κερκυραϊκές παραλίες επιλέγω το porto- Timone .Πραγματικά πολύ ρομαντικό και ήσυχο ,δεν το ήξερα κανείς δεν μου το σύστησε και τις δυο φορές που ταξίδεψα στην Κέρκυρα .Όταν καταφέρω να πάω για τρίτη ,η πρωτη που θα επισκεφθώ θα είναι αυτή . χαιρετώ .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγευτική ομορφιά ,ολες οι παραλίες που μας ξενάγησες Ντένη μου!δεν ξέρω ποιά να διαλέξω!!οι φωτογραφίες απλά magic!!σου στέλνω χαιρετισμούς απόλη την οικογένεια απο μιά Αθήνα που βράζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφοι που είναι οι Παξοί; Χρώμα... Όλα τόσο όμορφα, τόσο επίκαιρα :))
    Να είσαι καλά κ. Ντένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίστευτες ομορφιές.
    Οι Παξοί διεκδικούν αριστείο!!!
    Όπως και εσύ φίλτατε Ντένη για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή