Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πάμε...παραλία ! ! !


Φίλες μου και φίλοι μου αγαπημένοι.
Λόγω του καλοκαιριού που έχει ήδη αρχίσει το τηλεοπτικό δύκτιο cnn
έκαμε μια δημοσκόπηση για τις καλύτερες παραλίες όλου του κόσμου. Μέσα στις 100 πρώτες και καλύτερες υπάρχουν και τέσσερεις ελληνικές όπου από  αυτές οι τρεις είναι εφτανησιώτικες.
Εγκραιμνοί Λευκάδας, Μύρτος Κεφαλονιάς και Ναυάγιο Ζακύνθου. Η τέταρτη είναι κρητικιά.
Πως λοιπόν να μην είμαστε υπερήφανοι για τα πανέμορφα Εφτάνησά μας;
Έτσι λοιπόν από σήμερα και για όλον τον Ιούνη θα δούμε από τούτη τη σελίδα μερικές από τις πιo όμορφες παραλίες των Εφτανήσων και όσοι από εσάς επισκεφτείτε την πατρίδα περάστε να τις γνωρίσετε και να τις απολαύσετε.
Ξεκινάμε από τα Κύθηρα όπου σαν πρώτη παραλία θα επισκεφτούμε το...

ΚΑΛΑΔΙ.

H παραλία στο Καλαδί
Για πολλούς είναι η καλύτερη και η πιo γνωστή παραλία του νησιού. Δεν θα πρέπει κανείς από όσους αποφασίσουν να επισκεφτούν τα Κύθηρα να την αποκλείσει από μια επίσκεψη. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα και ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται δίπλα στην Παλαιόπολη.
Άλλη μια άποψη της πανέμορφης παραλίας
Είναι γεμάτη με γρανιτένια βράχια, μικρούς κόλπους και σπηλιές. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν η μια από τις τρεις πιο όμορφες παραλίες του νησιού των Κυθήρων.
Και συνεχίζουμε στο...

ΜΕΛΙΔΟΝΙ.
Μια ζωγραφιά η παραλία στο Μελιδόνι

Και αυτή η παραλία είναι μια από τις τρεις καλύτερες του νησιού των Κυθήρων. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Δρυμώνα με τον οποίον  συνδέεται με έναν χωματόδρομο. Η όλη παραλία είναι ένας μικρός πανέμορφος κόλπος με ψιλή άμμο και κρυσταλλένια γαλαζοπράσινα νερά. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η βραχονησίδα Χύτρα. Από την παραλία αυτή μπορείτε να απολαύσετε ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα με ένα εκπληκτικό κύμα από ένα όργιο χρωμάτων.
Περνάμε στην...

ΦΥΡΗ ΑΜΜΟ, στον ΚΑΛΑΜΟ.
Φυρή Άμμος. Μια απόλαυση η παραλία της
Με το όνομα Φυρή Άμμος υπάρχουν δύο παραλίες στο νησί. Η πρώτη και η πλέον γνωστή, βρίσκεται πλησίον του χωριού Κάλαμος, στα νοτιοανατολικά του νησιού. Πρόκειται για μια παραλία μεγάλη σε έκταση η άμμος της οποίας έχει ένα χαρακτηριστικό κοκκινοπό χρώμα. Το ίδιο χρώμα έχουν και τα βότσαλα της παραλίας. Πριν από χρόνια η παραλία αυτή έχει τιμηθεί με το βραβείο “Χρυσός Αστερίας”
Κι΄ελάτε τώρα να γνωρίσουμε και την δεύτερη...




ΦΥΡΗ ΑΜΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ
Πρόκειται για την δεύτερη παραλία με το όνομα Φυρή Άμμος. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον παραδοσιακό οικισμό της Αγίας Πελαγίας. Και στην παραλία αυτή τόσο η άμμος όσο και τα βότσαλα έχουν το χαρακτηριστικό κοκκινοπό χρώμα.Συγκαταλέγεται και αυτή στις πλέον όμορφες παραλίες του νησιού.
Καιρός ν΄ αφήσουμε τα Κύθηρα και ν΄ανηφορίσουμε προς τ΄απάνω. Μια στάση στην πανέμορφη Ζάκυνθο. 

Το φιόρο του Λεβάντε. Και μια πρώτη στάση στο παγκόσμια γνωστό....

ΝΑΥΑΓΙΟ.
Μια άποψη της περιοχής του ναυαγίου
Είναι μια από τις τέσσερεις ελληνικές παραλίες, που το τηλεοπτικό δύκτιο CNN συμπεριέλαβε στις 100 καλύτερες του κόσμου.
Πρόκειται για μια παραλία που είναι γνωστή παγκοσμίως αλλά και η πλέον φωτογραφημένη παραλία σε όλον τον κόσμο. Το 1982 το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και βλάβης της μηχανής του έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του πάνω στον σκελετό του  πλοίου
Από τότε η παραλία, που πριν ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος πήρε το όνομα Ναυάγιο. Έγινε το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού. Μια μικρή σχετικά αμμουδιά και με αρκετά βότσαλα αποτελούν την παραλία Ναυάγιο. Πάρα πολλοί οι επισκέπτες που έρχονται για να δουν το πλοίο αλλά και για να απολαύσουν ένα υπέροχο μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της. Προχωράμε στον....

ΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ.
Το νησάκι του Αγίου Σώστη 
Πρόκειται  για μια μικρή και ήσυχη ακρογυαλιά, στον κόλπο του Λαγανά. Ό,τι πρέπει για όσους αποζητούν ηρεμία. 
Η ξύλινη γέφυρα που ενώνει την παραλία με το νησάκι
Μια ξύλινη γέφυρα ενώνει την ακρογυαλιά με το απέναντι νησάκι του Αγίου Σώστη. Καταγάλανα νερά και πλούσια βοτσαλόστρωση σε όλη την παραλία. Επόμενη στάση μας στην...

ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Άγιος Νικόλας Βασιλικού. Κι΄εδώ η παραλία είναι μια ζωγραφιά
Η παραλία του Αγίου Νικολάου στο βασιλικό, είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Ζακύνθου. Μια παραλία πλατιά, με πλούσια αμμουδιά, που προσφέρει στον επισκέπτη μιαν ατέλειωτη απόλαυση. Τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της έχουν κάμει την παραλία αυτή πόλο έλξης, ιδιαίτερα για τη νεολαία, αλλά και για όσους αναζητούν κάτι το κοσμοπολίτικο. Η παραλία είναι προστατευόμενη διότι σ΄αυτή γίνεται η ωοτοκία της χελώνας Caretta-Caretta.
Εδώ τελειώνει ο σημερινός μας περίπατος. Την επόμενη φορά ανηφορίζουμε σε Λευκάδα, Κεφαλονία και Ιθάκη. Μέχρι τότε γειά σας και να είστε όλοι καλά.

ΠΗΓΕΣ
w. e-zakynthos.gr
w. go-zante.com
w. kythera.gr



21 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου Ντένη
    φέρνεις το Καλοκαίρι που εδώ εν τούτοις ανθίσταται σθεναρά να κάνει εντυπωσιακή είσοδο,αφού ο Ιούνιος μας μπήκε με κρύο και βροχές.
    Οι παραλίες που μας προτείνεις είναι ΜΙΑ & ΜΙΑ!Το Καλάδι στα Κύθηρα πρώτη επιλογή,όσο για τις δικές μας,προτιμώ μακράν το νησάκι του Αγ.Σώστη,γιατί δεν αντέχω πια την πολυκοσμία κι εκεί απομονώνεσαι κι απολαμβάνεις μ όλες σου τις αισθήσεις.
    Υπέροχες προτάσεις γενικά για καλοκαιρινές διακοπές.
    Φιλιά πολλά με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου αγαπημένη μου.
      Στ΄αλήθεια το Καλάδι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όσο για τον Άη-Σώστη τα έχουμε πει και παλαιότερα, αν θυμάσαι, ότι είναι μια παραλία γι΄αυτούς που ζητούν κάτι ξεχωριστό.
      Φιλάκια αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. Ντένη μας άνοιξες την όρεξη για διακοπές...και δεν ξέρουμε και τι να πρωτοδιαλέξουμε!!! Μία και μία η παραλίες που παρουσιάζεις. Διάβαζα κι εγώ για τις 4 παραλίες που αναφέρεις...αλλά διάβασα για δυο κρητικές...τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο. Και οι δύο εκπληκτικές. Δεν είχε τον Μύρτο και μου έκανε εντύπωση γιατί παλιότερα ήταν πάντα. Βέβαια έχει πέσει κι αυτός θύμα του τουρισμού, όπως και πολλές άλλες παραλίες της χώρας μας... Ευτυχώς τον πρόλαβα στα καλά του! Φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι, αγαπητή μου μαρία, που σου αρέσουν όσα παρουσιάζω. Τον Μύρτο, λόγω καταγωγής τον πρόστεσα εγώ σε πείσμα του CNN. Η αλήθεια είναι ότι ο τουρισμός, ανεξέλεγκτος στην Ελλάδα, έχει καταστρέψει αυτή την πανέμορφη παραλία αλλά και πολλές άλλες. Τι να κάνουμε;
      Νάσασι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Αναδημοσιεύουμε σήμερα το θέμα σας στη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης". Η συγκεκριμένη στήλη βρίσκεται στην πλαϊνή κάθετη μπάρα του blog μας και η αναδημοσίευση γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σας ιστολόγιο.
    Καλή συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To είδα καλέ μου φίλε Ιχνηλάτη και σε ευχαριστώ.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Ντένη μου καλέ μου φίλε!!δεν θα σου πω κάτι διαφορετικό κι εγώ!!Απλά έκανες πάλι ένα απίστευτο post με τις πιο όμορφες παραλίες και τώρα θα είσαι ο ταξιδευτής των καλοκαιρινών μας ονείρων!!μία προς μία οι παραλίες,δεν ξέρεις ποιά να διαλέξεις!!μου έκανε κι εμένα εντύπωση που δεν υπήρχε ο Μύρτος μέσα,αλλά να μου πείς πόσες άλλες είναι ακόμα που είναι απίστευτα μαγευτικές που τρελαίνουν τον νου και την ψυχη....Νάσαι καλά που μας προσφέρεις πάντα τις πιο όμορφες αναρτήσεις απο τα λατρεμένα μαςΕφτάνησα!!
    Καλή βδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου KateCakeBox, καλή μου φίλη.
      Έχουμε ακόμη να δούμε πάρα πολλές παραλίες σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη,Παξούς, Κέρκυρα. Όπότε περιμένουμε και διαλέγουμε. Πάντως εσείς στην πατρίδα τυχεροί που μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις ομορφιές. Εμείς στην ξενητιά μας βολευόμαστε με κάτι ξεροπαραλίες.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα καλό μήνα και καλή εβδομάδα ,αλλη μια ανάρτηση ταξιδιάρικη ,δροσερή , με υπέροχες φωτογραφίες.Όσο για ακρογιαλιές η Κεφαλονιά έχει άφθονες, μεγάλες ,μικρές ,απόκρυμνες ,ήσυχες με άμμο με βότσαλα οι περισσότερες και οι ωραιότερες κυρίως στην νότιο περιοχή .Είναι καταπληκτικές ιδίως της Σκάλας με τα μικρά πολύχρωμα βότσαλα .Το καλοκαίρι ασφυκτιούν από κόσμο.Εγώ δεν αλλάζω τη μικρή του Καραβάδου .χαιρετώ .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Κάτε και καλό μήνα και σε σένα.
      Βεβαίως και το νησί μας, η Κεφαλονιά έχει υπέροχες παραλίες, κάποιες από τις οποίες θα δούμε στην επόμενη ανάρτηση. Την παραλία της Βάτσα την ξέρεις;
      Νάσαι καλά και θα δεις και την Κεφαλονιά.

      Διαγραφή
  6. άψογα... μπράβο μας!! θαυμάσιες φώτο.. πάμε σίγουρα παραλία!!! τα λέμε, φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου σ΄ευχαριστώ που πέρασες από τα Εφτάνησα.
      Πολύ όμοιρφες οι παραλίες μας και ακολουθούν ακόμη ομορφότερες.
      Εμπρός λοιπόν. Πάμε παραλία.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  7. πολύ μου αρέσει αυτό το αφιερωμα που θα κάνεις και λόγω επτανήσων και λόγω θάλασσας..την αγαπω πολύ.. αγαπημένα μου επτάνησα.. καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου μήνα Δελφινάκι.
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Χαίρομαι που αγαπάς τα Εφτάνησα.
      Ακολουθούν πολλές παραλίες ακόμη.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με την αγαπημένη μας Χαρούλα και επιλέγω κι εγώ την πρώτη, μόνο που με μπερδέψατε... Τελικά είναι Καλαδί, Ντένη μου ή Καλάδι, Χαρά μου;
    Πάντως όπως και να 'ναι εκεί θα πάω ή μάλλον σ' αυτή θα με πάνε τα όνειρα...

    Να είσαι καλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Στράτο χαίρομαι που πρώτη σου επιλογή είναι το Καλαδί.
      Πραγματικά είναι μια πανέμορφη παραλία.
      Εύχομαι να σε πάνε εκεί τα όνειρά σου και να την απολαύσεις.
      Νάσαι πάντα καλά καλέ μου φίλε.

      Διαγραφή
  9. Ο κάθε ένας μας λέει και για τις παραλίες του νησιού του ή περιοχής του
    Εμείς από την Πύλαρο έχουμε εκτός από την παραλία της Αγίας ευφημίας (πολλες πέτρινες μικρές) έχουμε και την του Μύρτου. Όμως δεν την είδα σε φωτογραφία

    νάσαι καλά φίλε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Γαβρίλη.
    Η παραλία του Μύρτου είναι στην Κεφαλονιά. Κι΄εγώ εδώ σήμερα, σ΄αυτήν την ανάρτηση, μιλάω για τα Κύθηρα και την Ζάκυνθο. Πως να δεις τον Μύρτο;
    Περίμενε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάμε φύγαμε, τα μπανιερά και δρόμο καλέ μου κ. Ντένη. Σε θάλασσες καλοκαιρινές ας βρουν καταφυγή ο νους η ψυχή αλλά και βέβαια όπου είναι δυνατόν η φυσική μας παρουσία.
    Να είσαι καλά.
    και βέβαια δίκιο έχει ο καλός μας Γαβριήλ. Άμα έχεις στο νου σου το Μύρτος τίποτε άλλο δε βλέπεις μπροστά σου. χαχα
    Δώσε αέρα λοιπόν στα πανιά να ταξιδέψουμε :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω εδώ μύρισε καλοκαιράκι...Πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή