Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


Τα Εφτάνησα έχουν Γεννέθλιαααααααααααα ! ! !


Γεννέθλια φίλες μου αγαπημένες και φίλοι μου αγαπημένοι.
Τα Εφτάνησα γιορτάζουν. Τούτες τις μέρες εισέρχονται στον τέταρτο χρόνο της παρουσίας τους στον χώρο των μπλογκς με μια προσφορά αγάπης για τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου
Πρόθεσή μου, από την πρώτη στιγμή, που με τη βοήθεια του πολύ καλού μου φίλου Στράτου Δουκάκη - τον οποίον και ευχαριστώ πάρα πολύ -  ξεκίνησε τούτη η ιστοσελίδα, ήταν να προβληθούν τα νησιά μας. Να προβληθεί η ομορφιά τους. Να γίνει γνωστή η ιστορία τους. Να μάθουν όλοι για τον πολιτισμό τους,. Να γνωρίσουν τους ανθρώπους τους. Γενικά να γνωρίσουν όλοι τούτα τα πανέμορφα διαμάντια της θάλασσας του Ιονίου. Τους το όφειλα. Γιατί εκεί γεννήθηκαν οι γονείς μου. Τους το χρωστούσα γιατί σ΄αυτά τα νησιά  πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Γιατί πάνω στα βράχια τους, στις ακρογυαλιές τους, στα καντούνια τους, στις πλατείες τους, έχω αφήσει τα πιό όμορφα χρόνια της ζωής μου.


Πάνω από την Κέρκυρα ξεκινήσαμε. Όνειρο μες στη χαρά του Μάη, όπως λέει κι΄ο Παλαμάς. Είδαμε πολλά κι΄ακόμα έχουμε να δούμε πάρα πολλά.
Περπατήσαμε στα καντούνια της. Προσκυνήσαμε τον Άγιο της Σπυρίδωνα.

Κι΄ήπιαμε το καφεδάκι μας στην Σπιανάδα. Συναντήσαμε τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ιάκωβο Πολυλά, τον Νικόλαο Μάντζαρο.


Στους Παξούς, ένα ασήμαντο ψαρονήσι τότε, δοκιμάσαμε ουζάκι στο Λόγγο. Περάσαμε απ΄όλες τις ακρογυαλιές τους. Κι΄είδαμε τους βράχους τους και τα ακρωτήρια τους. Δροσιστήκαμε στις γαλάζιες ακρογυαλιές τους.


Επισκεφτήκαμε  και τη Λευκάδα. Βρεθήκαμε στο Λευκαδίτικο γάμο. Ήπιαμε υπέροχο κρασί και κάμαμε έναν περίπατο στα νησάκια της. Περάσαμε μια βόλτα και από το σπίτι του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.


 Και μετά βρεθήκαμε στο νησί των “κουρλών” Στην Κεφαλονιά καλέ. Καλοί άνθρωποι όλοι τους.
Κι΄αν ζούνε μες τα πέρατα 
του κόσμου σκορπισμένοι
είναι που σκιάζεται ο Θεός
να ζούνε μαζωμένοι.
Λόγια είναι αυτά. Τέλος πάντων
Ανεβήκαμε στον Αίνο. Το πιό ψηλό βουνό στα νησιά μας και είδαμε τα άγρια άλογα. Περάσαμε από το Αργοστόλι και από το Ληξούρι. Ανάψαμε ένα κεράκι στον Άη-Γεράσιμο και ήπιαμε ρομπόλα.
Εδώ μας καλοδέχτηκαν οι Ριζοσπάστες Ανδρέας Ιακωβάτος και Ιωσήφ Μομφεράτος. Είδαμε ακόμη τον Ανδρέα Λασκαράτο και τον Γιώργο Μολφέτα.



Νάμαστε και στη Ζάκυνθο. Το νησί της Χαράς. Πρώτη μας δουλιά ένα προσκύνημα στον συνονόματό μου Άγιο. Βοήθειά μας. Ανηφορίσαμε στη γραφική Μπόχαλη και συναντήσαμε τον Σολωμό. 
Περάσαμε από τα γραφικά χωριουδάκια της κι΄ακούσαμε καντάδες. Απόψε την κιθάρα μου τη στόλισα κορδέλες.
Δεν παραλείψαμε κι΄ένα προσκύνημα στο σπίτι του Γρηγόρη Ξενόπουλου.


Και μετά στα Κύθηρα. Στο Μυλοπόταμο, στην Παλαιοχώρα, στα σπήλαια στον Αβλέμωνα. Μια επίσκεψη στους καταρράκτες της Φόνισσας.
Μια ματιά στα πεντανόστιμα μεζεδάκια με τη συνοδεία του ούζου.
Φίλες μου και φίλοι μου. Τα Εφτάνησα και τούτο το χρόνο έχουν να σας προσφέρουν αξέχαστους περιπάτους στα νησιά μας. Μαζί μου λοιπόν όλοι. Σας περιμένω και πάντοτε θα σας υποδέχομαι με την χαρακτηριστική εφτανησιώτικη φιλοξενία.
Να είστε όλοι σας καλά.
Ντένης Κονταρίνης


34 σχόλια:

  1. Τόχω ξαναγράψει,απόρησα οταν σε πρωτοβρήκα, θαύμασα στη συνέχεια την ατέλειωτη ποικιλία των εφτανησιώτικων θεμάτων που αναρτούσες , αγάπησα κάθε ανάρτηση όσο κι εσένα τον ίδιο,που μας άνοιγες την καρδιά σου με ευαισθησία και νοσταλγία,αλλά με πάθος πρωτόγνωρο και σ ακολούθησα και σ ακολουθώ πλέον ορκισμένη αναγνώστρια κάθε φορά, με απορία ποιό θα΄ναι το επόμενο θέμα.
    Χαρούμενα λοιπόν γενέθλια, καλή δύναμη σε σένα να συνεχίζεις και υπόσχομαι στο ΜΑΖΙ...με αγάπη πάντα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Χαρά μου, αγαπημένη μου.
      Χαίρομαι που σε έχω μόνιμη ορκισμένη αναγνώστρια.
      Τα Εφτάνησα έχουν πάρα πολλά ακόμη να μας δώσουν και να μας πουν.
      Και φυσικά εκτιμώ το ΜΑΖΙ που υπόσχεσαι και θα το ακολουθήσω.
      Νάσαι πάντα καλά γλυκιά μου.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση...Με συγκίνησαν όλα τα λόγια αυτής της ανάρτησης..ο τρόπος παρουσίασης...η ξενάγηση...πέρασες από όλα τα επτάνησα...σαν να ήμουν εκεί...πολύ καλή επιλογή των φωτογραφιών...
    Με συγκίνησε πολύ αυτή η ανάρτηση..νοιώθω αυτή τη στιγμή που γράφω σαν να βρίσκομαι στον δεύτερο τόπο καταγωγής μου, την όμορφη Κεφαλλονιά...
    Να ευχηθώ χρόνια πολλά στο όμορφο ιστολόγιο σας , πάντα γεμάτο με όμορφες αναρτήσεις για τα όμορφα Επτάνησα με την ίδια αγάπη και όρεξη και προς το ιστολόγιο και προς τα Επτάνησα...Γεμάτο εύχομαι να είναι με καλούς φίλους/αναγνώστες και να σας προσφέρει όμορφες στιγμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό μου Δελφινάκι.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση και φυσικά χαίρομαι που μέσα στο μπλογκ μου βρήκες και τον δεύτερο τόπο καταγωγής σου.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Νάσαι καλά.
      Φιλιά στην όμορφη Κύπρο μας.

      Διαγραφή
  3. Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια, βρε Ντένη, απ’ την Πρωτοχρονιά του 2009, εγώ στη Βοστώνη κι εσύ στη Νέα Υόρκη, βάζαμε μπρος τούτο εδώ το ιστολόγιο με το όνομα «ΤΑ ΕΦΤΑΝΗΣΑ» και με ένα παράπονο σαν πρώτη ανάρτηση, όχι δικό μας, προς Θεού, αλλά με Το Παράπονο ενός βιβλίου θυμάσαι;
    Κι από τότε «κυμματοδρομέας» του διαδικτύου κι εσύ, όπως κι εγώ, σάλπαρες να συναντήσεις εκεί στο δικό σας πέλαγος –και όχι μόνο- ανθρώπους που ίσως δεν θα ’βρισκες στη ζωή σου. Και τι παράδοξο ε; Τους βρήκες!

    Υπολόγιζα να ήμουν εγώ ο πρώτος (σαν νονός, εννοείται...) που θα σχολίαζε τούτη τη γιορτινή ανάρτηση, αλλά με πρόλαβε η αγαπημένη μας Χαρά πρώτη. Άλλωστε το δικαιούται και 'κείνη, μιας και δηλώνει… η «πλέον ορκισμένη αναγνώστριά» σου! Και είναι. Το ξέρω. Για χάρη της παραχωρώ τη θέση μου. Της αξίζει!

    Λοιπόν, Ντενη μου, εύχομαι ολόκαρδα να ‘σαι γερός και δυνατός να συνεχίσεις και να κάνεις αυτά που ποθείς και να εισπράττεις την αγάπη και την αγκαλιά όλων των φίλων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτο μου καλέ μου φίλε.
      Για μιά ακόμη φορά θα σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για όλα όσα με βοήθησες να φτιάξω.
      Χαίρομαι που μου ξύπνησες τις αναμνήσεις εκείνων των ημερών όταν σχεδιάζαμε τούτη τη σελίδα.
      Στ΄αλήθεια μου πρόσφεραν πάρα πολλά. Κι΄ όπως πολύ σωστά επισημαίνεις γνώρισα τόσους υπέροχους ανθρώπους που στ΄αλήθεια δεν το περίμενα.
      Νάσαι πάντα καλά φίλε μου.
      Όσο για την πρωτιά η Χαρά έχει πολλά δικαιώματα που δεν μπορώ ποτέ να της τα αρνηθώ. Δική της λοιπόν και η πρωτιά στα σχόλια και όχι μόνο.
      Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή
  4. Εγώ Ντένη μου τι να πώ !!!!Τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες συμφωνώ και επαυξάνω για όλα τα όμορφα που μας χάρισες αυτά τα χρόνια ,αν κι εγώ σε γνώρισα στο τέλος του 09, και σου εύχομαι πολλή δύναμη , έμπνευση και υγεία για να μας ταξιδεύεις στους αγαπημένους γεννέθλιους τόπους μας .Καλή εμβδομάδα .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτε μου αγαπημένη μου.
      Μπορεί να μην λες πολλά σήμερα αλλά έχεις πει πάρα πολλά στη ζωή μου και το ξέρεις.
      Φυσικά η μεγάλη μας γνωριμία έγινε με τον "Κουρσαροφάγο" σου. Το θυμάσαι;
      Άκολούθησαν τόσα αλλά είμαστε πάντα μαζί εδώ.
      Σέυχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου
      Έχεις πάντα την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Ντένη, πιστεύω ότι εγώ είμαι η ποιο πρόσφατη επισκέπτρια στο σπιτικό σας όπως το λέτε και σας ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να γνωρίσω τα επτάνησα που πάντα αγαπούσα παρα πολύ για τον ξεχωριστό πολυτισμό τους, τους ποιητές, τους λογοτέχνες, που ποτέ όμως δεν μπόρεσα να τα επισκεφτώ και έτσι μου δίνετε την ευκαιρία. Αλλωστε σας έχω πει ότι το Παρισης είναι Κεφαλονίτικο. Το κλλίτερο λευκό κρασί της Ελλάδας είναι για μένα το ρομπόλα. Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και πολύ περισσότερα ΕΠΤΑΝΗΣΑ. Έχουμε και τον ίδιο νονό τον Στράτο. Σας χαιρετώ με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Δώρα μου καλή σας μέρα.
      Μπορεί να είστε η πιό πρόσφατη επισκέπτρια στα Εφτάνησα αλλά είστε και από τις πιό αγαπητές. Άλλωστε μας ενώνουν και οι πολιτικές μας πεποιθήσεις.
      Χαίρομαι που αγαπάτε τόσο πολύ τα Εφτάνησα και κάποιες ρίζες σας υπάρχουν εκεί.
      Όσο για τη ρομπόλα συμφωνώ μαζί σας μόνο που εδώ στην ξενητιά μου την έχω στερηθεί πάρα πολύ.
      Και φυσικά έχουμε νουνό μας το Στράτο, ένα φίλο υπέροχο.
      Να είστε πάντα καλά.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, δημιουργικά, στους ίδιους ποιοτικούς δρόμους που έχεις χαράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αγαπητέ και συναγωνιστή Ιχνηλάτη.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές σου.
      Θα συνεχίσω τους ποιοτικούς δρόμους, όπως τους λες, γιατί τους χρειαζόμαστε στα δύσκολα χρόνια που περνάμε.
      Νάσαι καλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  7. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΕΦΤΑΝΗΣΑ. ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ , ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ . ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΑ ΕΦΤΑΝΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΒΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή σου μέρα αγαπητή μου Μαριάνθη.
      Λόγω προβλήματος με τον blogger γράφω σαν ανώνυμος
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στα Εφτάνησα. Χαίρομαι που πάντα βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον στα κείμενά μου. Και οποωσδήποτε είσαι μία από τις πιστές επισκέπτριες. Θα συνεχίσω να σας προσφέρω τια ομορφιές των νησιών μας αλλά και τους αξιόλογους ανθρώπους των.
      Την αγάπη μου σε σένα, τον Νίκο και τα μικρά σας
      Ντένης

      Διαγραφή
  8. Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς!
    Αυτό μετράει.
    Πάντα με Αγάπη,
    Υιώτα και Δημήτρης,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητοί μου Υιώτα Δημήτρη.
      Συγνώμη. Δεν είμαι ανώνυμος. Ο blogger με κατάντησε έτσι. Μου έχει μπλοκάρει τα σχόλια από χτες το μεσημέρι και η μόνη λύση που έχω είναι να απαντώ σαν ανώνυμος.
      Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.
      Θα συνεχίσω να προσφέρω Εφτάνησα.
      Νάσται καλά
      Ντένης

      Διαγραφή
  9. Χαρούμενα γεννέθλια στο ιστολόγιό σου αγαπητέ μου Ντένη.
    Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερός και για πολλά χρόνια να μας σεργιανάς
    στ αγαπημένα Επτάνησα που μας μαγεύουν με τις ομορφιές τους.
    Διαβάζοντας τις όμορφες αναρτήσεις σου έμαθα πολλά που δεν τα γνώριζα.
    Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ που με δέχτηκες στην συντροφιά σου και
    αισθάνομαι απ την αρχή πολύ όμορφα.
    Να είσαι πάντα καλά.
    Πολλούς χαιρετισμούς
    Ρισσιάνα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Ρισσιάνα.
      Συγνώμη αλλά ο blogger με έκανε ανώνυμο.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Να μη μ΄ευχαριστείς που σε δέχτηκα στην συντροφιά μου. Χαρά μας που είσαι ανάμεσά μας και μας ομορφαίνεις.
      Η προσφορά μου για τα νησιά μας θα συνεχιστεί καλή μου φίλη.
      Όσο υπάρχει υλικό - και υπάρχει ατέλειωτο - θα το προσφέρω.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλλά φίλε Ντένη για την αξιόλογη ιστοσελίδα σου,
    Γύρισα πίσω την ιστορία σου και ξαναπήγα στο 2009, ξαναδιάβασα καλύτερα το κείμενό σου (Το παράπονο ενός Βιβλίου)
    μάλιστα ξαναδιάβασα και τα σχόλια, Λέω να σχολιάσω κάτι για το τι άλλαξε από τότε, αλλά λέω άσετο, μην σκαλίζεις και το άφησα φίλε.

    Τι άλλο να πω σου εύχομαι δύναμη να συνεχείσεις για πολλά χρόνια ακόμη...


    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γαβρίλη καλή σου μέρα.
      Να σου πω ότι από τότε που έγραψα το Παράπονο ενός βιβλίου, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έσχει αλλάξει. Γιατί δεν θέλουμε να αλλάξει. Μας έχει ρημάξει η μοιρολατρεία.
      Θα τα πούμε στον καφέ του Σαββάτου.
      Νάσαι καλά

      Διαγραφή
  11. Να είναι πολύχρονο το μπλογκ!
    Αυτη η βολτα ,όπως κι όλες οι άλλες, γεμισε τις οθόνες μας με φως, θαλασσα και αμέτρητες ομορφιές από τα Επτανησα!
    Καλή χρονια και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Νίκη.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Χαρά μου που αρέσουν οι αναρτήσεις μου.
      Στα Εφτάνησα χρωστάω πολλά. Κι΄εκεί έχω α΄φήσει τα πιό όμορφα χρόνια της ζωής μου.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  12. Αγαπημένε φίλε Ντένη, "Χρόνια Πολλά" στα "Εφτάνησα"!!! Να τα εκατοστήσουν!!!
    Να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος και αγάπη να μας ταξιδεύεις στις ομορφιές των Εφτανήσων!!!

    Οι φωτογραφίες σου από την αγαπημένη μου Κέρκυρα, πολύ με συγκίνησαν! Ειδικά η πρώτη, μου θυμίζει έντονα την πάνω ρούγα του χωριού μου (Βαλανειό)!
    Καλή συνέχεια στην πολύ όμορφη δουλειά σου!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Αντώνη.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Η πρώτη φωτογραφία είναι από τον Άγιο Προκόπη της Μέσης Κέρκυρας, για το οποίο χωριό θα έχω μια παρουσίασει σε λίγες μέρες.
      Νάσαι καλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στο όμορφο blog σου και σε σένα που το δημιούργησες!
    Είναι πολύ ωραίο να ξετυλίγεις γνωστές και άγνωστες σε μας πτυχές των Επτανήσων.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μοπυ Ελένη είναι χαρά μου που επισκέπτεσαι τα Εφτάνησα.
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Και βέβαια θα συνεχίσω να προβάλω τα νησιά αυτά που και μένα είναι η μεγάλη μου αγάπη.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  14. Εύχομαι μακροζωία σ' αυτό το πανέμοφρο γαλάζιο επτανησιακό blog και στον διαχειριστή του υγεία και δύναμη για να το κατευθύνει δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρίνα.
      Σ΄ευχαριστώ που περνάς από τα Εφτάνησα.
      Με τις ευχές όλων σας θα συνεχίσω να κάνω γνωστές τις ομορφιές των νησιών και την ιστορία τους.
      Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή
  15. φίλε Ντένη... υπέροχα!!!... χρόνια πολλά στο μπλογκ... νάσαι καλά!!
    θαυμάσια ανάρτηση!!!... με συγκίνησες... γιατί οι αναμνήσεις είναι δυνατές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή σου μέρα Παρασκεύη μου. Η επίσκεψή σου στο μπλογκ μου με τιμά.
    Χαίρομαι που σου αρέσουν. Θα συνεχίσω γιατί τα Εφτάνησα το αξίζουν.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά αγαπητέ μου Ντένη, να είσαι γερός και να γιορτάζουμε μαζί πολλά-πολλά γενέθλια!!!
    Υπέροχη η σημερινή σου αναδρομή, περιελάμβανε όλα τα πανέμορφα Επτάνησα!
    Υπέροχες φωτογραφίες, μνήμες νοσταλγικές!
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα καλή μου Μάγδα.
    Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου. Για τα Εφτάνησα θα κάνω πάντοτε όσα μπορώ. Το αξίζουν.
    Νάσαι καλά φίλη μου αγαπητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαrillise
    Χαίρομαι που σου άρεσε καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή