Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012


Πέρασα από τη Λευκάδα….
....και παρέα μαζί σας είχαμε έναν μικρό περίπατο στο νησί.
Είδαμε  πολλά και ....τα απολαύσαμε.


Μιά άποψη της Λευκάδας. 
Η Λευκάδα, στ΄αλήθεια, είναι ένα νησί με μεγάλη πνευματική παράδοση. Η γεωγραφική της θέση, όπως άλλωστε και των άλλων νησιών του Ιονίου, της εξασφάλιζε πάντοτε μια πιό στενή σχέση με την Δύση στα χρόνια, που η Ηπειρωτική Ελλάδα γνώριζε τον πνευματικό μεσαίωνα της Τουρκοκρατίας.
Κύριο αξιοθέατο της Λευκάδας αποτελούν οι εκκλησίες της. 

Το τέμπλο του Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται, στο σύνολό τους, για βασιλικές επηρεασμένες οπωσδήποτε από την ενετική αρχιτεκτονική με εφτανησιακή, συνήθως, εικονογράφηση και όμορφα, αριστοτεχνικά ξυλόγλυπτα τέμπλα. Οι περισσότερες ιδρύθηκαν στους 17ο και 18ο αιώνα. Την εικονογράφησή τους  επιμελήθηκαν σπουδαίοι αγιογράφοι. Στο εσωτερικό των εκκλησιών αυτών, πριν την δημιουργία του Δημοτικού Νεκροταφείου, θάβονταν Μητροπολίτες και εξέχοντες ενορίτες ενώ στον περίβολο θάβονταν οι υπόλοιποι ενορίτες.
Ας δούμε μιά  από αυτές τις εκκλησιές. Τον ναό του Παντοκράτωρα. Τον διάλεξα γιατί όπως μου είπαν είναι ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί μοναδικά έργα θρησκευτικής τέχνης διασήμων αγιογράφων αλλά και σπάνιες εικόνες. 

Ο ναός του Παντοκράτορα.
Χτίστηκε το 1864, χρονιά που τα νησιά ενώθηκαν με την Ελλάδα και ανήκε στην οικογένεια του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Μάλιστα μέσα στο ναό βρίσκεται και ο τάφος του ποιητή.


Το όρος Νίριτος.
Πέρασα από την αρχαία πόλη Νίριτος. Ένα αρχαίο μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας, το οποίο αποτελεί δείγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης της Λευκάδας και σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων, στην περιοχή Καλλιγόνι. 

Το χωριό Πόρος στο όρος Νίριτο
Εκεί βρισκόταν η αρχαία πόλη της Λευκάδας. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια ενός περιτοιχισμένου οικισμού, που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Υπάρχουν δύο νεκροταφεία της αρχαίας πόλης, μνημεία διάσπαρτα, οικοδομικά λείψανα, τάφοι και αγροικίες. Η αρχαία πόλη εγκαταλείφθηκε το 1300 πΧ. περίπου ενώ οι συνεχείς σεισμοί την αφάνησαν.


Το καμπαναριό της Παναγίας των Εισοδίων. 
Νομίζω ότι είναι ώρα για ένα διάλειμα. Χρειάζεται ένα μεζεδάκι λευκαδίτικο και ένα ντόπιο κρασάκι. Ας τα γευτούμε.
Η λευκαδίτικη κουζίνα βασίζεται στη χρήση των αγνών ντόπιων υλικών αλλά και στις ιδιαίτερες συνταγές του νησιού. Ελάτε να δοκιμάσουμε το λευκαδίτικο μπουρδέτο, το μπακαλιάρο μπιάνκο, τη μαριδόπιτα, το φρυγαδέλι. 
Και φυσικά μετά από αυτούς τους μεζέδες ένα ποτηράκι κρασί λευκαδίτικο είναι ο,τι πρέπει. Λευκά και ερυθρά κρασιά με χρώματα ζωηρά και αρώματα μεθυστικά. Το κρασί το λευκαδίτικο έχει υμνηθεί στα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φτάνει μέχρι σήμερα σε αμέτρητες ποικιλίες. Από όλες αυτές η πιό σπάνια και ξακουστή το σκούρο κόκκινο Βερτζαμί ή Barzamino που έφεραν μαζί τους οι Ενετοί το 1684 και καλλιεργείται μέχρι σήμερα όμως σε υψόμετρο από  200 μέχρι 700 μέτρα στα επίσημα κρασοχώρια της Λευκάδας, Καρυές και Εγκρουβή.
Μετά από τον υπέροχο μεζέ και το λευκαδίτικο κρασάκι ώρα να το ρίξουμε και λίγο έξω.  Τι λέτε;
Πέρα από τη φυσική της ομορφιά η Λευκάδα, σας δίνει τη δυνατότητα να παραυρεθείτε σε αρκετές εκδηλώσεις που θα σας αφήσουν όμορφες αναμνήσεις. Απολαύστε την Γιορτή Λόγου και Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ, που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και εκθέσεις φωτογραφίας, βραδυές ποίησης, μπαλέτο, καντάδες, βαρκαρόλα, χορωδιακές βραδυές και συναυλίες. 


Η αναπαράσταση του λευκαδίτικου γάμου.
Όμως εκτός από την πόλη, εκδηλώσεις γίνονται σε όλο το νησί. Στις Καρυές γίνεται αναπαράσταση του Λευκαδίτικου γάμου. Ένα φανταστικό τετραήμερο πανηγύρι με μουσική, χορό, φαγητό, κρασί. Καλεσμένοι όλοι σας. Στην Εγκρουβή έχουμε τη γιορτή του κρασιού. Μπορείτε να πιήτε όσο θέλετε. Και αλλού θα διασκεδάσουμε με τ΄ Άη-Γιάννη τα Λάμπαρδα και πολλά άλλα.


Τ΄ Άη-Γιάννη τα Λάμπαρδα.
Κι΄ας ακούσουμε τι λένε οι Λευκαδίτες για την μουσική ιδιομορφία του νησιού. Οι μουσικές προτιμήσεις των διαφόρων περιοχών του νησιού αντικατοπτρίζουν και την πολιτιστική του ανομοιογένεια. Τα χωριά της Λευκάδας ακούνε λαϊκά και ρεμπέτικα, αποτέλεσμα της μόνιμης επαφής που είχαν με την Ρούμελη. Η πόλη προτιμάει μουσική με χορωδίες και μαντολινάτες, δείγμα της στένης σχέσης της με την Ιταλία και γενικά με την Δύση, αφού σε όλη τη διάρκεια της Ενετοκρατίας και ως την Ένωση των Νησιών με την Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών σπούδαζαν ιατρική ή νομική στην Ιταλία και έφερναν μαζί τους, όταν γύριζαν, τον πολιτισμό και τις αξίες της Δύσης. Οι Ενετοί από την άλλη, προωθούσαν την κουλτούρα τους σε όλα τα Εφτάνησα με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να είναι ευδιάκριτη η μεγάλη επιρροή τους  στη μουσική παιδεία των νησιών.
Ώρα να περάσουμε και λίγο στην πόλη. Στην είσοδο μας περιμένει το Κάστρο της Αγίας Μαύρας. 


Το κάστρο της Λευκάδας.
Τούτο το κάστρο το έχτισε ο Φράγκος ηγεμόνας Ιωάννης Ορσίνι στις αρχές του 14ου αιώνα. Το Κάστρο πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας που βρισκόταν στην ίδια θέση του κάστρου. Η εκκλησιά αυτή έδωσε το όνομά της και στο νησί της Λευκάδας για μια μεγάλη περίοδο της ιστορίας του. Αγία Μαύρα λεγότας η Λευκάδα για πάρα πολλά χρόνια. 
Η εικόνα της Αγίας Μαύρας.
Το Κάστρο βρίσκεται στη άκρη του μικρού πορθμού που σχηματίζεται μεταξύ της Λευκάδας και της απέναντι ακτής της Ακαρνανίας και περιβάλλεται από τάφρο. Το Κάστρο χτίστηκε κυρίως για αμυντικούς λόγους καθώς από αυτό οι Λευκαδίτες προσπαθούσαν να απωθήσουν τις επιδρομές των Τούρκων.
Αξίζει τον κόπο να πάμε λίγο πιό πάνω για να δούμε τη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας.
Η λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του νησιού με πάρα πολύ μεγάλη οικολογική αξία και πολύ μεγάλη φυσική ομορφιά.


Ερωδιός. Ένας από τους κατοίκους της λιμνοθάλασσας.
Έχει χαρακτηριστεί σαν υδροβιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική σημασία και αποτελεί σταθμό για πολλά σπάνια πτηνά όπως είναι οι διάφορες ποικιλίες ειδών γλάρων, οι καλλιμάνες, οι πάπιες, οι χήνες, οι κύκνοι και οι ερωδιοί.


Μερική άποψη της λιμνοθάλασσας.
Η λιμνοθάλασσα αυτή, από την συνθήκη της RAMSAR έχει χαρακτηριστεί σαν υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας  Να πούμε ακόμη ότι μέσα στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες  με ειδικές πραδοσιακές καλαμωτές όπου τα ψάρια ζούνε και μεγαλώνουν μέσα σε ένα φυσικό περιβάλον.
Ο ζωικός κόσμος της λιμνοθάλασσας.
Ακούω παράπονα ότι κουραστήκατε. Σιγά καλέ. Λίγο  ποδαρόδρομο κάναμε και πήραμε το μεζεδάκι μας και ήπιαμε το κρασάκι μας. 
Τελειώνουμε με μια επίσκεψη στο Αλαβάστρινο Σπήλαιο. Αυτό το σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης πολύ κοντά στην πόλη της Λευκάδας. 


Οι σταλαγμίτες στο Αλαβάστρινο σπήλαιο.
Οι σταλαγμίτες του προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα σε ομορφιά αλλά και σε περίεργους σχηματισμούς και μερικοί ξεπερνούν τα πέντε μέτρα σε ύψος. Το είδος των σταλαγμιτών έχει χαρακτηριστεί σπάνιο (πινακοειδές) και αρκετοί από αυτούς είναι κατάλευκοι και διάφανοι σαν αλάβαστρο, από όπου πήρε και το όνομά του το σπήλαιο, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κατακόκινοι.
Σας κούρασα; Δεν νομίζω. Φάγατε, ήπιατε, διασκεδάσατε  και κάτι μάθατε . Και χωρίς να πληρώσετε. Άξιζε τον κόπο. Έτσι;  Νάσται καλά.

Φίλες και φίλοι μου.
Θα σας παρακαλούσα να επισκεφτείτε και την άλλη ιστοσελίδα μου, http://hellascafe.blogspot.com  και να έχω ένα σχόλιό σας σχετικά με όσα γράφω.
Σας ευχαριστώ.



ΠΗΓΕΣ
w.lefkadaslowguide.gr
w.greecevacationsearch.gr
w.irinivilla.com
w.entertainment.in.gr
w.lagreece.gr
w.lefkada.gr
w.sivot-bay.gr
w.holidaysinlefkada.gr
w.el-wikipedia.org


26 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι οτι μία κούραση την ένοιωσα.Ο ποδαρόδρομος δεν ενδείκνυ ται για τόσο μεγάλο γύρο του νησιού, αλλά άξιζε πραγματικά ο κόπος.
    Οπως λες είδαμε,φάγαμε,διασκεδάσαμε ,μάθαμε!
    Εσυ νάσαι καλά αγαπημένε μου που μας οδήγησες σε μονοπάτια τόσο όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν κουράστηκα. Βλέπεις Ντένη είμαι και πιο νέα από την Χαρά. χα χα .
    Όμορφη η ξενάγηση-περίπατος στην Λευκάδα.Και όταν συνοδεύεται από φαγοπότι και διασκέδαση είναι ακόμη καλύτερα.Και αν περικλείει και ιστορία , ήθη και έθιμα του νησιού....ε , τότε δεν θέλεις να τελειώσει.
    Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι Χαρά μου αγαπημένη μου αν κουράστηκες λιγάκι. Αυτά έχουν τα γεράματα.Όμως πέρασες όμορφα.
    Είδες, έμαθες, απόλαυσες, έφαγες, ήπιες, όχι ουζάκι βέβαια, και η παρέα μας υπέροχη.
    Ετοιμάσου για ποδαρόδρομους γιατί ακολουθούν και άλλα.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητή μου Σωσώ.
    Πιό νέα εσύ από την Χαρά τα πέρασες πολύ πιό όμορφα με τον περίπατό μας.
    Και στ΄αλήθεια αυτός ο περίπατος κλείνει όλα όσα αναφέρεις.
    Θα ξαναπερπατήσουμε καλή μου φίλη.
    Νάσαι πάνα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα Ντένη μου, πολύ ωραίος και ο σημερινός σου περίπατος, κατά τη διαδρομή ήρθαν στο μυαλό αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις με τις φωτιές του Αϊ - Γιάννη,μ' αυτή τη χαρά της μικρής της πηδούσαμε κι εμείς τις φωτιές στο χωριό μου ,ωραία χρόνια!!! καλή εβδομάδα ,αγαπημένε φίλε.Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Λευκάδα είναι το μόνο από τα Εφτάνησα, Ντένη, που αξιώθηκα να γνωρίσω…

    Πάντως συνηθισμένος από περπάτημα, διόλου δεν κουράστηκα, ίσα-ίσα απόλαυσα τον περίπατο… Σας έβλεπα μπροστά μου, εσένα παρέα με τη Χαρά κι έβαζα ταχύτητα να σας προλάβω… μάταια όμως.
    Στον επόμενο περίπατο να με περιμένετε να τα λέμε στο δρόμο…

    Καλή σου μέρα από Καλαμάτα με μέρες καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα
    Πέρασα ένα πολύ όμορφο πρωινό σήμερα περπατώντας στα μονοπάτια της Λευκάδας, έχοντας για παρέα έναν πολύ καλό ξεναγό.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπααα,βρήκατε θύμα να βγάλετε τ απωθημένα σας Λυκόπουλα; Εγω είπα "μία κούραση την ένοιωσα" δεν είπα οτι δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου, ούτε ήξερα οτι θα κάνω τέστ κοπώσεως δια των αναρτήσεων.
    Πήγαινε λοιπόν εσυ με τη Σωσώ μπροστά,που είστε στα πουλάκια(των προσκόπων εννοώ) κι άσε εμένα πίσω με το Στράτο που πηγαίνει σημειωτόν κι απολαμβάνει φωτογραφίζοντας,που θα μου πεις ...γεράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς πριν τρία χρόνια έδωσε η τύχη ή ο Θεός κι επισκεπτήκαμε την Λευκάδα, όπως και τα άλλα μικρονήσια που την περιτρυιγυρίζουν, Σκορπιος, μαγανήσξ, μαδούρι κλπ...
    Τις καλύτερες εντυπώσεις μου αυτό που μου άρεσε πολύ το φαγητό τους δεν Μοιάζει με το της Κεφαλονιάς...

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτε μου αγαπημένη μου.
    Χαίρομαι που σου άρεσε ο περίπατος και σου ξύπνησε παιδικές αναμνήσεις.
    Ακολουθολούν και άλλοι περίπατοι για όποιες και όποιους αντέχουν τα πόδια τους.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στράτο καλέ μου φίλε.
    Χαίρομαι που έχεις περάσει έστω και από ένα νησί μας. Προσπάθησε να γνωρίσεις και τα άλλα.
    Όσο για τον περίπατο εγώ σε έννοιθα κοντά μας, πλάϊ μας, με τη Χαρά στη μέση και όχι πίσω μας. Ετοιμάσου και για άλλους.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σου αγαπητή μου Ελένη και πάντα ευπρόσδεκτη στο σπιτικό μου.
    Χαίρομαι που σου άρεσε ο περίπατος. Όσο για τις ικανότητές μου στην ξενάγηση μάλλον τα καταφέρνω.
    Σ΄ευχαριστώ καλή μου για τα καλά σου λόγια και νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρά μου γλυκιά μου. Πάλι εδώ; Ανάμεσα στα Λυκόπουλα; Πάντως μη φοβάσαι. Είμαστε λυκόπουλα ήμερα.
    Τελικά στον επόμενο περίπατο θα γίνει όπως επιθυμείς. Μπροστά με την Σωσώ εγώ και ακολουθείς εσύ με τον Στράτο.
    Νάσαι καλά αγαπημένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάλι καλά φίλε Γαβρίλη που πήγες στην Λευκάδα. Γιατί, απ΄ό,τι ξέρω, από την Πύλαρο δεν ξεκολλάς με τίποτα. Ούτε στο Αργοστίλι δεν πας.
    Θα νσου πρότεινα το καλοκαίρι να αποφασίσεις μια επίσκεψη στην Κέρκυρα ή Ζάκυνθο. Δίπλα σου είναι φίλε μου!!
    Θα τηλεφωνηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΑΥΤΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ , ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΝΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετικός περίπατος σε ένα από τα διαμάντια των Εφτανήσων. Σου αξίζουν συγχαρητήρια φίλε Ντένη.

    ΥΓ. Στο Μαγεμένο το 1809 έγινε και η περίφημη σύσκεψη των κλεφταρματωλών με οικοδεσπότη τον Καποδίστρια. Εκεί αναγνωρίστηκε, ομόφωνα από όλους τους παρευρισκομένους, ως πανάξιος αρχηγός της μελλούμενης εξέγερσης, ο δικός μας Ευρυτάνας ήρωας, ο περίφημος ασυμβίβαστος επαναστάτης Κατσαντώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ντένη μου, έδειξες και μια άγνωστη γωνιά, ή και περισσότερες-της Λευκάδας, πέρα απ όσα είναι σ όλους γνωστά. Αυτό είναι που αξίζει. Το Κάτι παραπάνω που πάντα μας προσφέρεις.

    Να είσαι καλά, και καλό μεσημέρι από μια ανεμοδαρμένη σήμερα Κέρκυρα, που κάθε μισή ώρα ρίχνει έναν κατακλυσμό βροχής και μετά..δεν ξέρει τίποτα..
    Σου θυμίσει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα αγαπητή μου Μαριάνθη.
    Το τέμπλο αυτό που τόσο σου άρεσε είναι στ΄αλήθεια ένα μεγάλο έργο της θρησκευτικής τέχνης στα Εφτάνησα. Και φυσικά τα υπόλοιπα κλείνουν μέσα τους μεγάλες ομορφιές. Αυτή είναι η πατρίδα μας καλή μου φίλη.
    Την αγάπη μου στον Νϊκο και τα μικρά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα αγαπητέ μου Ιχνηλάτη.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
    Επίσης σ΄ευχαριστούμε όλοι μας για την συμπλήρωση σχετικά με την σύσκεψη των κλεφταρματωλών στο Μαγεμένο. Μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα αγαπητή μου Ρεγγίνα.
    Καλώς όρισες από το ταξιδάκι σου στη Σερβία.
    Η Λευκάδα έχει πάρα πολλές ομορφιές όπως όλα τα Ιόνια νησιά μας. Σιγά-σιγά θα γνωρίσουμε κι΄άλλες.
    Όσο για την βροχή στην Κέρκυρα τι να σου πω. Θυμάμαι κάποια χρονιά είχαμε έντεκα μέρες μιά εκνευριστικη ψιλή βροχή.
    Νάσαι καλά καλή μου Ρεγγίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο σχόλιό σου με ξάφνιασε και έψαχνα να βρω ποιό δίκτυο πρωτοβαθμίων υπηρεσιών υγείας με ψάχνει να με βρει..
    Νάσαι καλά καλή μου Λάθη ανθρώπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μιλάω για ΜΟΝΟΝ 11 μέρες.. Μιλάω για τα περήφημα σαραντάμερα που κρατούσε το ψιλόβροχο από από τις αρχές Νοέμβρη ως τις παραμονές των Χριστουγέννων! Αυτά έχουν αλλάξει αρκετά κι έχουν μετατραπεί σε έντονο ανεμορόβροχο για 2-3 μέρες τη φορά, όπως χάλασε όλο το κλίμα γενικώς. Και τι είναι 11 μέρες;;
    Όσο για το "Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Κέρκυρας", είναι ένα από τα δύο υπηρεσιακά μου blog που έστησα και διαχειρίζομαι επίσης, και έτυχε εκείνη τη στιγμή να είμαι συνδεδεμένη ως..δίκτυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...δεν σε ξέχασα!

    ...τα λέγαμε και με τον Γαβρίλη για τα του κομπιούτερ...

    Ντένη μου, πάλι συγχαρητήρια.
    Μας οδηγείς στα ...απάτητα όνειρά μας,
    Φιλιά στην οικογένειά σου,
    Υιώτα και Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να συμφωνήσω μαζύ σου αγαπητή μου Ρεγγίνα ότι ο ΅ανθρωπος΅έχει φροντίσει να καταστρέψει επιμελώς την ατμόσφαιρα και γενικά τον πλανήτη.
    Να φανταστείς ότι πέρυσι όλο τον χειμώνα, εδώ, στην Βορ. Αμερική δεν έρριξε ούτε μια νυφάδα χιονιού. Κάτι το πρωτοφανές.
    Καλή σου μέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υιώτα μου καλοδεχούμενη πάντα.
    Τα προβλήματα των υπολογιστών τα γνωρίζω. Από τα ίδια υποφέρω κι΄εγώ πολλές φορές.
    Νάσαι καλά και την καλημέρα μου στον Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή