Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Key West. Ένας αληθινός παράδεισος στο νοτιοδυτικό άκρο της Φλώριδας.

Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Οκτώβρη.
Κύθηρα. Η Χώρα. Αριστερά το Καψάλι.

Ηλιοβασίλεμα στο Key West.
Στ΄αλήθεια ένοιωσα τρομερά παράξενα όταν κατάλαβα ότι βρισκόμουν στην τελευταία άκρη της γης των Ηνωμένων Πολιτειών. Σ΄ένα κομμάτι στεριάς όπου εκεί τέλειωναν τα εδάφη τούτης της χώρας. Απέναντί μου έβλεπα να αχνοφαίνονται τα βουνά της Κούβας. Κοντά μεσημέρι σαν έφτασα και τα μικρά δρομάκια γεμάτα από κόσμο παρ΄όλη την αρρωστημένη ζέστη. Ήταν αλήθεια.
Deval Street. Ο κεντρικός δρόμος του μικρού νησιού. 
Ήμουν στο Key West. Ήμουν στην άκρη της Αμερικής.
Το στενόμακρο νησάκι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Φλώριδας και είναι το τελευταίο και το πιο ακραίο κομμάτι των ΗΠΑ.
Μια ομάδα από νησάκια.
Το νησί τούτο είναι το μεγαλύτερο από τα δύο χιλιάδες μικροσκοπικά νησάκια που είναι εδώ σκόρπια και από τα οποία μόνο τα σαράντα κατοικούνται.
Στις αρχές της δεκαετία του ΄30 η πρόσβαση στην περιοχή ήταν αρκετά δύσκολη και η μεταφορές και μετακινήσεις υποτυπώδεις. Επικρατούσε ένα χάος με το λαθρεμπόριο του καπνού και των ποτών από την Κούβα χωρίς η αστυνομία να μπορεί να επιβάλει κάποια τάξη. Η οικονομική κρίση του 1929 είχε καταστρεπτικές συνέπειες στην οικονομία του νησιού. Ο πληθυσμός αραίωσε πάνω από το 60%.
Ο Έρνεστ Χεμινγουέϊ.
Ήταν εκείνη την εποχή που διάλεξε να φτάσει και να κατοικήσει στο νησί ο μεγάλος συγγραφέας, ο διάσημος Έρνεστ Χεμινγουέϊ. Ο συγγραφέας που έγινε θρύλος. Το ήρεμο νησάκι κείνης της εποχής σήμερα δέχεται πάνω από 5.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο.
Οι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται εδώ δεν είναι μόνο και μόνο γιατί είναι το νησί του Χεμινγουέϊ. Υπάρχουν εδώ πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα που τραβάνε αυτόν τον μεγάλο αριθμό τουριστών. Μερικά αξιόλογα που θα πρέπει να επισκεφτεί κανείς
Το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στ΄αλήθεια είναι κάτι το απίστευτο.
είναι το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το επισκέφτηκα και στ΄αλήθεια είναι κάτι το απίστευτο, το Key West Lighthouse, το Fort Zachary Historic State Parc, το Eco Discovery Center,
Η Deval Street. Εδώ χτπάει η καρδιά του Key West.
η Deval Street, το Key West Garden Club και πολλά άλλα. Να πω ότι στην είσοδο του νησιού υπάρχει η σχετική υπηρεσία πληροφοριών των επισκεπτών με ευγενέστατους υπαλλήλους αλλά και ένα πλήθος δωρεάν εντύπων με όλες τις λεπτομέρειες για τις επισκέψεις σχετικά με το νησί.
Tο σπίτι του Έρνεστ Χεμινγουέϊ
Το σπίτι του Χεμινγουέϊ βρίσκεται στον αριθμό 907 της Whitehand Street και είναι ένα θαυμάσιο κτίσμα ισπανικού αποικιακού ρυθμού
Ένα μέρος από το εσωτερικό του σπιτιού. 
Σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Σ΄αυτό το σπίτι ο συγγραφέας έζησε από το 1931 μέχρι το 1940 και εδώ έγραψε
Το εξώφυλλο από το βιβλίο του.
το αριστούργημα “Αποχαιρετισμός στα όπλα” αλλά και άλλα έργα.Κι΄εδώ ξεκίνησε να γράφει το “Για ποιόν χτυπά η καμπάνα” Το 1940 μετακομίζει στην Κούβα ενώ το 1960 επιστρέφει στην Αμερική, στο Αϊντάχο όπου το 1961 αυτοκτονεί.
Στο σπίτι του που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο φιλοξενούνται όλα τα προσωπικά του αντικείμενα.
Η ιστορική φωτογραφία το Χεμινγουέϊ με τον Φιντέλ Κάστρο.
Να πω ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση μέσα και έξω. Προσφέρονται όμως σε κάποιες τιμές πάρα πολλές φωτογραφίες. Αγόρασα μερικές. 
Υπάρχει και η μοναδική ιστορική φωτογραφία που είχε με τον Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση.
Στο ίδιο νησί έζησε και έδρασε και ο πειρατής Μόργκαν που λήστευε τα καράβια που έπεφταν στις ξέρες των μικρών νησιών. Στο Key West είχε το ορμητήριό του ο μεγάλος αυτός πειρατής. Και σήμερα είναι εκεί και αποτελεί μια πολύ ωραία ατραξιόν στον παραλιακό δρόμο.
Η διαδρομή από το Μαϊάμι μέχρι το νησί του Key West, με το Highway 1 είναι φανταστική. Ταξιδεύοντας θα μείνετε εκστατικοί από την ομορφιά του τοπίου. Υπέροχα τα χρώματα του ωκεανού και απίθανες οι χρυσαφένιες ακτές που θυμίζουν τα τροπικά νησιά της Καραϊβικής.
Mια άποψη του  Highway 1 που οδηγεί από το Μαϊάμι στο Key West.
Τρεισήμιση ώρες διαρκεί η διαδρομή από το Μαϊάμι μέχρι την άκρη του Κey West. Οι δύο αυτοκινητόδρομοι – δύο διαδρομών -
Στ΄αλήθεια πρόκειται για ένα τεχνικό θαύμα.
στηρίζονται πάνω σε τριανταδύο νησάκια και σχηματίζουν σαρανταδύο γέφυρες, η μεγαλύτερη των οποίων έχει μήκος εφτά μίλια.

Το Key  Largo. Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της διαδρομής.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, πλησίον στο Key Largo υπάρχει το John Pennecamp State Park το μοναδικό υποθαλάσσιο πάρκο των ΗΠΑ όπου φιλοξενεί πενηνταπέντε είδη κοραλλιών και χιλιάδες τροπικά ψάρια.
Ένα άλλο πολύ όμορφο σημείο του Highway 1
Φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην σταματήσει. Όπως επίσης δεν μπορεί να μην σταματήσει και να θαυμάσει τα τρία κυριότερα νησάκια από τα τριανταδύο. To Island Morada, το Marathon και το Key Largo .
Σήμερα ο τουρισμός έχει αλλοιώσει τα πάντα στο άλλοτε όμορφο νησί. Η εμπορευματοποίηση έχει αλλάξει την όψη σε όλα..
Hλιοβασίλεμα με μουσική. Φαίνομαι λιγάκι κάτω από το χέρι του γκαρσονιού. 
H μουσική της Καραϊβικής είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας.
Κάθε βράδυ τα πλήθη των επισκεπτών συνωστίζονται στην Μάλορι Σκουέαρ για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα,
Αυτή η ατραξιόν και άλλες πολλές κάθε βράδυ στην Deval Street.
ανάμεσα σε ακροβάτες, και ανθρώπους που τρώνε φωτιές. Η οδός Ντιβάλ είναι ένα διάσημο εμπορικό κέντρο του μικρού νησιού.
Eτοιμασίες για την μεγάλη κούρσα.
Κάθε Σεπτέμβρη και για δυο μέρες ο δρόμος αυτός μετατρέπεται σε εστία θορύβου αφού δίτροχα από όλη την Αμερική καταφτάνουν για να πάρουν μέρος στην παραδοσιακή διαδρομή στο Highway 1.Στη νότια άκρη του Key West υπάρχει ένα σύμπλεγμα επτά μικρών νησιών, τα Dry Tortougas, όπου σ΄αυτά ζουν οι πράσινες χελώνες της περιοχής.
Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η μεγάλη υγρασία κόβουν την ανάσα.Κι΄εγώ ήμουν εκεί στα τέλη του Ιούλη.
Να πω ακόμη, αν και ακούγεται παράξενο για την ελληνική νοοτροπία, ότι το ελληνικό στοιχείο είναι σχεδ'ον ανύπαρκτο στο Key West. Δυό τρεις οικογένειες γερόντων υπάρχουν που μάλλον βρίσκονται εκεί απολαμβάνοντας την ηρεμία που προσφέρει το νησί. Από καταστήματα δεν μπόρεσα να εντοπίσω τίποτα.
Τρεις μέρες μείναμε και παρ΄όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες περάσαμε πάρα πολύ όμορφα. Κάποιο πρωί πήραμε αντίθετα το Highway 1 για Μαϊάμι. Μας περίμενε το Puerto Rico, Mπαρμπαΐντος, Μαρτινίκα και κάποια ακόμη συνέχεια. Ίσως κάποια άλλη φορά να πούμε και γι΄αυτά. Ώρα να γυρίσουμε στα Εφτάνησα.
Δείτε όλο το   Highway 1 που ξεκινάει από το Μαϊάμι και φτάνει στο Key West ακουμπισμένο πάνω στα νησάκια.







41 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
      Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. Όμορφο μέρος!! Και ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
    Καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου το Key West είναι πανέμορφο και ένας πολύ ενδιαφέρον τόιπος.
      Σ΄ευχαριστώ που πέρασες.
      Καλό Σαββατοκύριακο κα σε σένα.

      Διαγραφή
  3. Τί όμορφη η πρώτη φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα!!!
    Και το σπίτι του Χέμινγκγουεϊ, υπέροχο!!!
    Επειδή έχω έναν μεγάάάάλο έρωτα με τα fire shows, ενθουσιάστηκα και με τον ζογκλέρ!!!
    ;-)
    Ευχαριστούμε για την ξενάγηση, Dennis!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου καλησπέρα σου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Το Key West φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματα. Στ΄αλήθεια είναι ένα όργιο χρωμάτων. Όσο για τον ακροβάτη με τις φωτιές να σου πω ότι ήσαν άλλοι δυό. Το τι έκαναν είναι αλλο πράμμα.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν
      Θα τα λέμε.
      Καλό σου Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  4. ...τρομερές ξεναγήσεις, υπέροχες διαδρομές...
    Χρειάζεται διαβατήριο;

    Φιλί Σαββατιάτικο,
    Υιώτα
    Αστοριανή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Υιώτα μου.
      Όχι και διαβατήριο για τη Φλώριδα εμείς!!!
      Πάντως είναι κάτι το ασύλληπτο σε ομορφιά το νησί αλλά και η διαδρομή από το Μαϊάμι μέχρις εκεί.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα φίλε Ντένη,
    Το Key West είναι ένα θαύμα μοντέρνας τεχνολογίας οι δρόμοι κλπ...
    για περίπου 8 χρόνια ταξίδευα Αβάνα Κούβα από Βόρεια Αμερική και ο φάρος του Key west ήταν οδηγός μας. μετά στο γυρισμό για βόρειο Αμερική για να αποφύγουμε το ρεύμα του Gulf Stream ταξιδεύαμε πολύ κοντά στις ακτές της Φλώριδας, εποχή από 1952 έως 1959 όπου όταν μπήκε ο Φιντέλ Κάστρο μας έδιωξαν για Καναδά.

    όμορφη, δημοσίευση, πραγματικά παραδεισιακά μέρη

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γαβρίλη καλημέρα.
      Ασφαλώς σαν "θαύμα μοντέρνας τεχνολογίας" θα πρέπει να εννοείς το Highway 1 .Διότι τα δρομάκια μέσα στο νησί είναι τα χαρακτηριστικά δρομάκια των οικισμών του Αμερικανικού Νότου. Όπως είναι και όλα τα κτίσματα. Ο φάρος, τον οποίον επισκέφτηκα είναι κάτι το καταπληκτικό.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  6. Εντυπωσιακή ξενάγηση, συγκίνηση και για την αναφορά στον Χεμινγουέι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σπίτι του Χεμινγουέϊ φίλε μου είναι ένα αξιόλογο μουσείο. Εκεί μέσα είδα όλη τη ζωή αυτού του μεγάλου λογοτέχνη. Οι κοπέλλες που σε ξεναγούν σου εξηγούν όλη τη ζωή του και απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.

      Διαγραφή
  7. Πάλι εγώ, χθες στο σχόλιό μου έγραψα λάθος για το ρέμα του κόλπου Gulfstream όταν ταξιδεύαμε προς νότο, δηλαδή προς Κούβα με αφετηρία την Νέα Υόρκη πλέαμε πολύ κοντά στις ακτές της Φλώριδας ο φάρος του Key west ήταν οδηγός μας με πορεία προς Αβάνα για να αποφύγουμε το ρέμα το οποίο πηγάζει από τον κόλπο του Μεξικού και φθάνει μέχρι την βόρεια Αγγλία λέγανε ότι η ταχύτητά του ήταν ή είναι 5 μίλια την ώρα, η δε ταχύτητα του βαποριού 10 μίλια την ώρα, νας ποταμός μέσα στην θάλασσα.
    Γι' αυτό η Αγγλία έχει ήπιους χειμώνες αν και βρίσκεται πολύ ποιο βόρεια από την ΝΥ

    Ευχαριστώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις φίλε Γαβρίλη.
      Να σου πω ότι σχετικά με την γεωγραφία της περιοχής δεν γνωρίζω και πολλά.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Όλα μοιάζουν εντυπωσιακά εκεί!
    Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τους αυτοκινητόδρομους!
    Θα ήθελα πολύ να τα δω από κοντά, αλλά και να επισκεφτώ το σπίτι του Χεμινγουέϊ!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια καλή μου Μαρία όλα είναι πολύ εντυπωσιακά.
      Όσο για το σπίτι του Χεμινγουέϊ είναι ένα τρομερό μουσείο. Φτάνει να σου πω ότι κάποια στιγμή έννοιωσα ότι θα παρουσιαστεί μπροστά μας.Τόσο ζωντανά είναι όλα εκεί μέσα.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  9. Τι μέρη εντυπωσιακά και τόσο διαφορετικά από τα δικά μας. Τοπία, γεύσεις, μουσικές και ατμοσφαιρα Καραιβικής μαζί με τα θαυματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τον μεγάλο Χεμινγουέι.
    Πολύ θα ήθελα κάποτε να τα σεργιανίσουμε. Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε αυτή τη βόλτα μαζί σου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε αυτός ο περίπατος αγαπητή μου Νίκη.
      Στ΄αλήθεια είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να το πραγματοποιήσεις κανείς.
      Εύχομαι κάποτε να το μπορέσεις.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  10. πολλα και ενδιαφέροντα πράγματα, ευχαριστούμε πολύ
    καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά καλή μου Κική και ευχαριστώ για την επίσκεψη.

      Διαγραφή
  11. Πόσο θα ήθελα να επισκεπτόμουν αυτα τα μερη οπου ο ελληνισμός ακμαζει ακομα εκει και ολα σου θυμήζουν Ελλαδα... η νοσταλγία της πατρίδας κανουν τους έλληνες να εχουν το χρωμα και τις μυρωδιες της κοντα τους οπως και η βόλτα σου στα νισακια αυτα τα όμορφα για διακοπες είναι ωραία..φιλε μας.. σε ευχαριστούμε για τις ομορφες φωτογραφίες μας ταξιδεψες παλι.. να είσαι καλα... καλό σου βραδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά αγαπητή μου Ρούλα επισημαίνεις ότι η νοσταλγία για την πατρίδα μας κάνει να έχουμε πάντα κοντά μας το χρώμα και τις μυρωδιές της. Μ΄αυτά ανασαίνουμε καλή μου φίλη και πίστεψέ με.
      Χαίρομαι που σου άρεσε ο περίπατος.
      Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη,.

      Διαγραφή
  12. Εντυπωσιάστηκα από τους δύο αυτοκινητόδρομους και τις γέφυρες. Πολύ ωραία ξενάγηση!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Ελένη.
    Να σου πω ότι προτίμησα τις τέσσερεις ώρες του αυτοκινητόδρομου παρά τη μισή ώρα του αεροπλάνου. Μόνο και μόνο για να τους απολαύσω. Είναι ένα τρομερό έργο, αν δεις το χάρτη στο τέλος της ανάρτησης που δείχνει που στηρίζεται όλο αυτό το τρομερό κατασκεύασμα.
    Νάσαι πάντα καλά αγαπητή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομορφα μερη, παραδεισιακά
    Τυχερος που τα γευτηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη φίλε μου.
      Στ΄αλήθεια είναιι μέρη με περίσσια ομορφιά.
      Χρόνια είχα σκοπο να κάμω αυτό το ταξίδι, παρ΄όλο που κάθε χρόνο είμαι στη Φλώριδα. Φέτος τα κατάφερα.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  15. Δεν το πιστεύω!! Όλα αυτά που βλέπουμε σε ταινίες και σε φωτογραφίες και μοιάζουν όλα τόσο μακρινά, κι όμως εσύ τα είδες από κοντά.. Δεν ήξερα πως ο Χέμινγκγουεϊ έζησε εκεί!
    Έχω εντυπωσιαστεί πολύ! Υπέροχη βόλτα μας πήγες, να είσαι καλά, σε ευχαριστούμε!! (και ναι, είναι γεγονός πως όπου υπάρχει πολύς τουρισμός, αλλάζουν πολλά)
    Τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου φίλη.
      Χαίρομαι που απόλαυσες αυτόν τον τόσο όμορφο περίπατο.
      Ο Χεμινγουέϊ έζησε για πολλά χρόνια εκεί. Απολάμβανε την μεγάλη του αγάπη. Το ψάρεμα.
      Νάσαι πάντα καλά αγαπητή μου.

      Διαγραφή
  16. τέλειες οι φώτο σου Ντέννις!! μπραβο!!!

    Θαυμάσιο φαίνεται αυτό το νησι!! Είσαι τυχερός που το επισκέφτηκες!! Ωραίος κι ο Χέμινγουέι...Πρέπει να έχω διαβάσει έργα του... (Το " Ο γέρος κι η θάλασσα... " σίγουρα!! )

    Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου καλή σου μέρα.
      Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησάκι. Με πάρα πολλά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα.
      Το σπίτι του Χαμινγουέϊ είναι ένα καταπληκτικό μουσείο. Η ατμόσφαιρα είναι τέτοια που νομίζεις ότι κάποια στιγμή από κάπου θα ξεπροβάλει.
      Να διαβάσεις το "Για ποιόν χτυπά η καμπάνα"
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη

      Διαγραφή
  17. Ντένηηηηηηηη ! Ζήλεψα!
    Μόνο αυτό σου λέω!!!
    Φιλια!

    (σου έχω απαντήσει στο μέιλ.,... το έλαβες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου δικαιολογημένα ζήλεψες. Αν κάποτε βρεθείς προς τα δω κάμε ένα πέρασμα.
      Το ε/μαιλ το έλαβα. Σ΄ευχαριστώ για όλα. Προσπαθώ για κάτι. Θα δεις.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Kαλο μήνα και σε σένα καλέ μου φίλε.
      Πάντα καλοδεχούμενος.

      Διαγραφή
  19. Φοβερό!!
    όλα φαίνονται τόσο υπέροχα!!
    καλό μήνα και απο εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Χριστίνα,.
      Στ΄αλήθεια όλα είναι υπέροχα εκεί κάτω. Μια από τις πιο όμορφες Πολιτείες των ΗΠΑ.
      Καλό σου μήνα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
    2. Το όνομα είναι Νικολέτα,όχι οτι έχει κάποια σημασία,απλά ενημερωτικά!
      καλό βράδυ εύχομαι!!

      Διαγραφή
  20. Κατ΄αρχάς να δηλώσω ότι το όνομα Νικολέτα πολύ αγαπητό καθ΄ότι η μια μου εγγονή.
    Όμως στα σχόλια στη σελίδα σου κατέγραψα αμέτρητα Χριστίνα, Χριστινάκι, Χριστινούλα, Χριστινίτσα.
    Υποκλίνομαι ζητώντας συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα! Υπέροχο ταξίδι! Είδες θαυμάσια πράγματα και μας μετέφερες ζωντανά τις εντυπώσεις σου. Καλόν Οκτώβρη Ντένη μου
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αννούλα μου καλησπέρα σου.
    Στ΄αλήθεια ήταν ένα ταξίδι που το σχεδίαζα χρόνια και παρ΄όλο που κάθε καλοκαίρι κατεβαίνω στη Φλώριδα ποτέ δεν το αποφάσιζα. Φέτος όμως το κατάφερα.Στ΄αλήθει είναι απίστευτο το τι βλέπει κανείς σ΄αυτά τα μέρη.
    Καλό μήνα και σε σένα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα κατάφερα να σε επισκεφθώ, αγαπητέ Ντένη και απόλαυσα την ανάρτησή σου αυτή, όπως πάντα!
    Τί ωραία που είναι αυτά τα μέρη!!!! Ο αυτοκινητόδρομος είναι φανταστικός!!!!!
    Όσο για τον μεγάλο Χεμινγουέϊ, έχω διαβάσει και βιβλία του και πολλά κείμενα για εκείνον. Πολύ ωραίο το σπίτι/μουσείο, αλλά και το Key West γενικά!!!
    Πάω τώρα να διαβάσω για τις αρχαιότητες στις νεώτερες αναρτήσεις σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή