Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η ελληνική κουζίνα στο Τάρπον Σπρινγκς.

Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Σεπτέμβρη.
Παξοί. "Ο Τρυπητός" Μια αψίδα από βράχια.



Νάμαστε και πάλι στο ελληνικό χωριό της Φλώριδας. Στο Τάρπον Σπρινγκς. Τελευταίος περίπατος σήμερα. Να γνωρίσουμε την σημαντική παρουσία εδώ της Ελληνικής κουζίνας. Γιατί στ΄αλήθεια σαν πάρει να σουρουπώνει και περπατάς στα στενά δρομάκια οι ελληνικές μυρωδιές από τις κατσαρόλες και τις σχάρες σε ζαλίζουν.
Εκατόν δέκα εννέα εστιατόρια διαθέτει ο μικρός οικισμός στο μεγαλύτερο μέρος ελληνικά Και σε ποιο να πρωτοπάς και πιο να πρωτογνωρίσεις. Να σας παρουσιάσω κάποια έτσι, στο λίγο χρόνο που είχα, όπως τα γνώρισα και γεύτηκα τα φαγητά τους.

Mama's Marias Restaurant.

Με 4 αστέρια από τα 5 το Μarias Restaurant. Κρυμμένο πίσω από τον κεντρικό δρόμο, την λεωφόρο Δωδεκανήσων, αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. Κατέχει την 21η θέση από τα 119 εστιατόρια που φιλοξενεί η πόλη του Ταρπον Σπρινγκς. Στις κριτικές διαβάζουμε. Καλό ελληνικό φαγητό. Η σφυρίδα σάντουιτς είναι το κάτι άλλο. Πολύ ζητιέται η ελληνική σαλάτα όπου κάτω από το μαρούλι υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη. Η πατάτα σαλάτα. Η εξυπηρέτηση πολύ φιλική. Και μια έκπληξη.
Στο δείπνο σας θα έχετε μιαν πανέμορφη Belly Dancer για συντροφιά.

Dimitris in the water, Restaurant.,
Όπως το λέει και το όνομά του το εστιατόριο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Η θέα του λιμανιού καταπληκτική σαν απολαμβάνεις το φαγητό σου. Ακριβώς πλάι σου περνούν τα καραβάκια και οι άνθρωποι που είναι μέσα σ΄αυτά σε χαιρετούν.
Σ΄αυτό το τραπεζάκι εκάθησα.
Στην 16η θέση από τα 119 εστιατόρια. Όλες οι κριτικές αναφέρονται στο πολύ καλό φαγητό στην χαρακτηριστική ελληνική εξυπηρέτηση και στις χαμηλές τιμές. Προσωπικά δοκίμασα το χταπόδι στιφάδο. Ήταν το κάτι άλλο. Πολύ φιλικός ο ιδιοκτήτης Δημήτριος Σαλιβάρας. Και υποχρεωτικός ο μάνατζερ George the Greek. Υπέροχες οι τομάτες τους. Αλησμόνητη τομάτα σαλάτα.

Costas Restaurant.
Όλοι μιλούν για τα φρεσκότατα και καλομαγειρημένα ψάρια. Οι τιμές του πολύ χαμηλές. Ελληνικό ψωμί που παρασκευάζεται στο εστιατόριο. Ξεχωρίζει η ελληνική σαλάτα του. Και φυσικά ονομαστός ο ελληνικός γύρος. Τα φαγητά πεντανόστιμα και η εξυπηρέτηση υποδειγματική. Υπέροχη η σπανακόπιτα σερβίρεται με συνοδεία σαλάτας. Στην 19η θέση από τα 119.

Mykonos restaurant.
To 4o στη σειρά από τα 119 και το αξίζει. Με την είσοδο βλέπεις ότι ήρθες σε κάτι ξεχωριστό. Καθαρά ελληνικό. Υποδοχή, ατμόσφαιρα, ντεκόρ. Όλα υπέροχα. Κάποιος επισκέπτης το ονόμασε φανταστικό. Τα φαγητά του υπέροχα από μια γνήσια ελληνική κουζίνα. Φαγητά σπιτίσια. Σούπα αβγολέμονο, ντολμάδες, σπανακόπιτα, γύρος
και απαραίτητα το θρυλικό σαγανάκι. Το φλεγόμενο τυρί, όπως το αποκαλούν οι ξένοι. Πρόκειται για ένα πραγματικά αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο.

Hellas Restaurant.
Και νάμαστε στο Νο 1 των ελληνικών εστιατορίων. Το πρώτο από τα 119. Αυτό λένε όλες οι κριτικές. Μόλις φτάσετε θα δείτε τα πάντα να είναι στο λευκό και γαλάζιο. Τα ελληνικά χρώματα. Μια μικρή Ελλάδα. Οι πιο πολλοί αρχίζουν με την σκορδαλιά. Την σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Και στ΄αλήθεια είναι κάτι το ξεχωριστό. Μεγάλη ζήτηση και το πιάτο σπανακόπιτα – τυρόπιτα. Συνδυασμός σε ένα πιάτο με συνοδεία πατάτες., λίγο πιλάφι και αρακά. Φυσικά θα ήταν παράληψη αν δεν δοκιμάσετε το χταποδάκι στα κάρβουνα.

Parthenon Restaurant.
Λόγω συντήρησης του εξωτερικού του εστιατορίου δεν ήταν δυνατόν να έχουμε φωτογραφία.
Το εσωτερικό είναι πανέμορφο. 
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Παρθενώνας από τα ονόματα των ελληνικών εστιατορίων της περιοχής. Στην 6η θέση των 119. Χαρακτηριστικό το απλό μενού με τα λίγα φαγητά στην πλειοψηφία σάντουιτς. Λέγεται ότι προσφέρει τον καλύτερο γύρο. Όλοι οι πελάτες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον ιδιοκτήτη του. Πολυσυζητημένη και η καθαριότητα. Προσφέρεται και ελληνικός καφές για τον οποίο υπάρχουν πολύ καλές κριτικές.. Μεγάλη έκπληξη η ελληνική σαλάτα όπου όλοι όσοι παραγγέλλουν κάτω από τη σαλάτα χωρίς να φαίνεται βρίσκεται μια μεγάλη κουταλιά σαλάτα πατάτα η οποία αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη.

Amvrosia Restaurant.
Ονομαστό για τη φιλική ατμόσφαιρα και το οικογενειακό περιβάλλον. Ταχύτατη η εξυπηρέτηση, συνοδευόμενη από την φιλική ατμόσφαιρα. Ονομαστή στην περιοχή η τυρόπιτα που προσφέρει. Η βαθμολογία το έχει στην 21η θέση.

Toula's cafe.
Το μόνο ελληνικό εστιατόριο που δεν προσφέρει δείπνο. Λειτουργεί μόνο για πρωινό και μεσημεριανό. Κλείνει στις 4. το απόγευμα. Φυσικά το πρωινό του σε μεγάλη ποικιλία προσφέρει αυγά. Οι τιμές πολύ χαμηλές. Το μεσημεριανό του σε μεγάλη ποικιλία χέμπουργκερς και σε τιμές σχετικά χαμηλές. Φημίζεται για την καθαριότητα και το φιλικό περιβάλλον.

Mr. Souvlaki Restaurant.
Δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το ελληνικότατον Mr. Souvlaki. Πρόκειται για το παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο με μια ιστορία πάνω από τριάντα χρόνια. Γνωστό για την αυθεντική ελληνική κουζίνα αλλά και την φιλόξενη εξυπηρέτηση.
Στα πιάτα του τον πρώτο λόγο έχει το σουβλάκι αλλά απολαυστικά είναι και όλα τα άλλα. Χωριάτικη σαλάτα, ντολμάδες, χταπόδι στα κάρβουνα. Καλαμάρι και πολλά άλλα που ζωντανεύουν την Ελλάδα. Μια επίσκεψη αξίζει.

Για να περάσω από όλα θα έπρεπε να μείνω για μήνες και να αφιερώσω ένα βιβλίο και όχι μια σελίδα.Πάντως πήρατε μια γεύση από ένα ελληνικό χωριό στην αγκαλιά της
Αμερικής. Γνωστό στα πέρατα του κόσμου και πολλοί αυτοί που έρχονται για να το γνωρίσουν. Προγραμματίστε μια επίσκεψη.
Την άλλη εβδομάδα θα βρεθούμε στο νοτιοδυτικό άκρο της Φλώριδας. Στην τελευταία άκρη της γης των ΗΠΑ. Στο Key West. Στο παραμυθένιο νησάκι και το σπίτι του μεγάλου συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ.


24 σχόλια:

  1. Πωπω πω οι μυρουδιές έφτασαν ως εδώ!!! Μπράβο στους Έλληνες που την ελληνική κουζίνα την κάνουν γνωστή παντού. Να σαι καλά για το γευστικότατο ταξίδι.Το απόλαυσα και αυτό, όπως όλα.
    Ευχαριστώ Ντένη
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου καλή σου μέρα.
      Να σου πω ότι εδώ οι Αμερικανοί προτιμούν την ελληνική κουζίνα. Σαββατοκύριακο δεν βρίσκεις θέση στα καλά ελληνικά εστιατόρια. Διότι υπάρχουν και κάποια τα οποία δυσφημούν την ελληνική κουζίνα.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Καλή σου όρεξη!
    όμορφη η ξενάγησή σου, ποτέ μου δεν είδα τόσα πολλά εστιατόρια Ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό,
    Δεν μου λες βρήκες τομάτες γεμιστές;
    Είναι το φαγητό που μου αρέσει πολύ # ΟΝΕ

    καληνύχτα

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε.
      Τομάτες γεμιστές υπήρχαν αλλά να σου πω την αλήθεια εγώ το είχα ρίξει στα ψέρια. Εκεί κάτω το ψάρι είναι το κάτι άλλο. Να σου πω ότι στο Mamas Maria's έφαγα μια τηγανιά μαρίδες. Όνειρο.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  3. Συνεχίζεις να μας μαγεύεις και να μας συγκινείς Διονύση!
    Υπέροχες φωτογραφίες και καταπληκτική ξενάγηση!
    Καλή Κυριακή, καλέ μου φίλε!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου καλημέρα σου.
      Πίστεψέ με ότι εκεί κάτω όλα είναι μια ομορφιά. Τα δε φαγητά υπέροχα.
      Τις περισσότερες από τις φωτογραφίες μου έδωσαν τα ίδια τα μαγαζιά
      Νάσαι καλά Μαρίνα μου και θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  4. Διονύση, έχοντας μείνει στις Βρυξέλλες για λίγο καιρό, πρέπει να σου πω ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ τα ελληνικά μαγαζιά έκαναν πάταγο! Ήταν πάντα γεμάτα με κόσμο και μάλιστα τον περισσότερο κόσμο από όλα τα υπόλοιπα έθνικ της περιοχής!
    Υπέροχη η ξενάγησή σου και ταξιδιάρα!! Χάρηκα που μας πήρες σε αυτή τη βόλτα μαζί σου! Ελπίζω κάποτε να τα δω κι εγώ από κοντά!
    (καλέ, ψιλοπείνασα τώρα...χιχιχι)
    Καλό βράδυ να έχεις! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ καλή μου φίλη. Όσες πόλεις και αν έχω επισκεφτεί, Σικάγο, Ουάσιγκτον. Βαλτιμόρη -εκεί κάνει θραύση "Ο Ίκαρος," Βοστώνη, Τρέντον, Ατλάντα κλπ, έβλεπα τα ελληνικά εστιατόρια να είναι πάντα γεμάτα.
      Σ΄ευχαριστώ που συμμετείχες στον περίπατο. Αν μπορείς να αποφασίσεις μια επίσκεψη νε το κάμεις. Δεν θα μετανοιώσεις.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  5. ...χταπόδι στυφάδο!!!!!!!!!!!!!

    ...ίσως το φτιάξω!

    Θαυμάσια ξενάγηση, πρόκληση για επίσκεψη...
    Φιλιά,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μου καλημέρα σου.
      Το στιφάδο του Δημήτρη ήταν πεντανόστιμο Τι να σου πω. Όμως εκείνο που με τρέλανε ήταν η ντοματοσαλάτα του. Τέτοια ντομάτα δεν έχω ξαναφάει.
      Μαγείρεψε κι΄έρχομαι.
      Την καλημέρα μου στον Δημήτρη.,

      Διαγραφή
  6. Ομορφιές και νοστιμιές μας παρουσίασες πάλι αγαπητέ Ντένη!!!!!!
    Καλή εβδομάδα, σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Marie-Anne
      Στ΄αλήθεια στο Τάρπον Σπρινγκς όλα είναι ομορφιά και νοστμιά.
      Καλή σου εβδομάδα αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή
  7. Είμαστε παντού :)
    Μας άνοιξες και την όρεξη!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό αγαπητή μου Κατερίνα. Είμαστε παντού.
      Όσο για την όρεξη θα πρέπει να βρεθείς εκεί να να δεις τι γίνεται από μυρουδιές και να λες που να πρωτοπάω.
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  8. Το πηρα... για ανάρτηση!!!!!!!!!!!!!!!!! χαχα... απίθανο!! ελληνικά γράμματα στην Αμερική!! σουβλάκι, κλπ κλπ!!!! Τέλεια!!!
    Καλές δουλειές να κάνουν !!! Και νάναι ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκεί καλά!!!

    άψογη ανάρτηση... Έτσι μου έρχεται να πάω!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Λαμπρινή.
      Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ.Μα έγραψα ότι πρόκειται για ένα κομμάτι Ελλάδας στη Φλώριδα.
      Αποφ'άσισε να έλθεις και θα σε ξεναγήσω.
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  9. Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν! Ούτε εγώ έτυχε τόσα χρόνια να βρω το blog σου.
    Χειρότεχνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχάς συγνώμη για την διόρθωση. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε δημοσίευση και το έγραψα από την αρχή.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά μοιάζει με ελληνικό νησί το τοπίο!
    Υπέροχα θα πέρασες!
    Φιλιά Ντένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου πίστεψέ με ότι αν βρεθείς στα δρομάκια του θα πεις ότι είσαι στο Καστελόριζο.
      Να σου πω την αλήθεια φέτος οι διακοπές μου ήταν πολύ όμορφες.
      Φιλάκια και από μένα.

      Διαγραφή
  11. Το χταποδάκι στα κάρβουνα πολύ το λιγουρεύτηκα!
    Υπέροχη ξενάγηση, που ανοίγει την όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλή μου έλα για έναν μεζέ με ουζάκι. Κερνάω.
      Χαίρομαι που απόλαυσες τον περίπατο.
      Την αγάπη μου πάντα καλή μου.

      Διαγραφή