Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι κρυφές γωνιές της Κέρκυρας.

Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Δεκέμβριο.
Ιθάκη. Η νησίδα Άγιος Νικόλαος.

Μαζί σας και πάλι φίλες και φίλοι. Όχι βέβαια πως τελείωσε η περιπέτεια. Απλά μαζευτήκαμε στο σπίτι και συνεχίζουμε τον αγώνα. Θα αργήσει να περπατήσει μόνη της. Οι γιατροί άλλο που δεν μας λένε. Ούτε ένα βήμα μόνη της. Και για σκάλες ούτε λόγος. Οπότε ανεβοκατεβαίνω σαν μηχανή όλη μέρα. Θα περάσει και αυτό. Μια όμορφη διέξοδος τα Εφτάνησα οπότε νάμαι ανάμεσά σας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους. Ας τα ξεχάσουμε με έναν όμορφο περίπατο στην Κέρκυρα. Αγάπη είναι αυτή. 

Συμβαίνει πάντοτε μια πρώτη επίσκεψη σε κάποιο τουριστικό προορισμό να μην μας αφήνει το χρονικό περιθώριο να δούμε κάποια αξιοθέατα που θα πρέπει να δούμε. Συμβαίνει να μην είναι δυνατόν να τα δει κανείς όλα. Πολλές οι αιτίες. Όμως αυτά που δεν είδαμε μπορεί να είναι αυτά που συμπληρώνουν την γνωριμία μας με αυτόν τον τόπο. Καλό είναι να υπάρχει μια γνωριμία του τουριστικού προορισμού πριν την επίσκεψη. Κάποιες φορές όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει. Προσπαθώ σήμερα να σας δώσω κάποια σημεία της Κέρκυρας που σπάνια ένας επισκέπτης καταφέρνει να γνωρίσει. Κι΄όμως είναι τόσο εύκολο και τόσο σπουδαίο να τα γνωρίσει.. Ελάτε στον περίπατο να τα δούμε μαζί..

Η πλατεία Κρεμαστής.
Στη συνοικία Καμπιέλο, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας βρίσκεται η πλατεία της Κρεμαστής. Είναι μία από τις ομορφότερες πλατείες, μπροστά από την εκκλησιά της Παναγιάς Κρεμαστής, με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο. Πρόκειται για μια εκκλησιά επτανησιακού ρυθμού που χτίστηκε τον 16ο αιώνα.
Μια άποψη της πλατείας με το πηγάδι. Αριστερά ένα μέρος της εκκλησιάς της Παναγίας της Κρεμαστής.
Η ύπαρξη πηγαδιών είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών πλατειών στην Κέρκυρα διότι η πόλη αρδεύονταν με στέρνες πριν κατασκευαστεί το υδραγωγείο την περίοδο της Αγγλοκρατίας.


Το στόμιο του πηγαδιού με το όνομα του άρχοντα Κοκκίνη και την αναγραφή του έτους κατασκευής.
Το κομψό στόμιο του πηγαδιού με τον ανάγλυφο διάκοσμο δωρήθηκε στην Κοινότητα από τον Κερκυραίο άρχοντα Αντώνη Κοκκίνη το 1669.
Πρόκειται για ένα οκτάγωνο στηθαίο στο στόμιο του πηγαδιού. Πάνω του μνημονεύεται η δωρεά της κατασκευής του πηγαδιού από τον Κοκκίνη προς τους κατοίκους της πόλης σε γλώσσα ελληνική αλλά και Λατινική.
Έργο Νικολάου Κοκκίνη σε κοινή ωφέλεια.

Το χωριό Σωκράκι.
Μια άποψη του χωριού.
Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα παραδοσιακά χωριά του νησιού της Κέρκυρας με ηλικία πάνω από 2.000 χρόνια.. Πάνω σε μια κορυφογραμμή του όρους Κοράκιο είναι ακουμπισμένο το πανέμορφο Σωκράκι. Βρίσκεται μέσα σ΄ένα δάσος από ελιές και πουρνάρια σε ύψος 480 μέτρων. Ο δρόμος προς το χωριό είναι στενός με πολλές στροφές αλλά στο τέλος σε οδηγεί σ΄ένα καταπράσινο φυσικό μπαλκόνι με θέα όλο το νησί της Κέρκυρας..
Αυτή είναι η θέα από το χωριό.
Η θέα είναι καταπληκτική. Το χωριό κοιτάζει σε δυο θάλασσες. Την Αδριατική και τη Μεσόγειο. Η εικόνα είναι εκθαμβωτική και το βλέμμα μπορεί να αγκαλιάσει μέχρι τον Κάβο της Λευκίμμης και τους Παξούς. Κι΄από την άλλη αχνοφαίνονται τα Διαπόντια νησιά, Μαθράκι, Ερρείκουσα και Οθωνοί. 
Ένα από τα παλιά αρχοντικά του χωριού.
Κάτω από το χωριό, στην τοποθεσία Μελλισούδια υπάρχει ένα φαράγγι με πενήντα χιλιάδες λιόδεντρα. Στο χωριό υπάρχουν πέντε εκκλησιές όλες βασιλικού ρυθμού.
Σήμερα στο χωριό ζουν περίπου διακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι όλοι ηλικιωμένοι Η νεολαία έχει πάρει το δρόμο της ξενιτιάς. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όσους μπορούν και να διασώσουν τις παραδόσεις του χωριού το 1980 ίδρυσαν τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Σωκρακίου.
Ένα γραφικό καφενείο στο Σωκράκι.
Ο σύλλογος διοργανώνει πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες με αρκετούς επισκέπτες. Ήδη ετοιμάζουν και την ίδρυση λαογραφικού μουσείου.

Ο κήπος του Μον – Ρεπό.
Η είσοδος του ανακτόρου Μον-Ρεπό.
Καρπός ενός έρωτα έχει ονομαστεί το παλάτι του Μον Ρεπό. Είναι ο έρωτας του Άγγλου Αρμοστή Τόμας Μέτλαντ με την Κερκυραία καλλονή Νίνα Παλατιανού την οποία τελικά παντρεύτηκε και έχτισε το ανάκτορο που Μον Ρεπό, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού. όπου και κατοίκησαν.
Ένας δρόμος μέσα στον απέραντο κήπο.
Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από τον πανέμορφο κήπο που το περιβάλει. Θεωρείται ένας από τους ωραιότερους της Ευρώπης.
Ένας κήπος που φιλοξενεί όλων των ειδών τα δέντρα.
Στους πανέμορφους κήπους αυτού του ανακτόρου δόθηκαν δεξιώσεις για τις οποίες μιλούσαν όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Η ομορφιά είναι απλωμένη σε όλον τον κήπο.
Το πάρκο έχει συνολική έκταση 258 στρεμμάτων και καλύπτεται από πλούσια βλάστηση. Ο Κήπος φιλοξενεί πάνω από 2.000 είδη διαφόρων φυτών από τις μικρότερες πόες και λουλούδια μέχρι πανύψηλα δέντρα και αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για περίπατο.
Δίπλα από τον κήπο απλώνονται τα ερείπια της Παλαιόπολης, της αρχαία πόλης της Κέρκυρας.

Παλαιά Περίθεια.


Πανέμορφο χωριό η Παλαιά Περίθεια.
Είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, που συνδυάζει το φυσικό κάλλος με τον αρχιτεκτονικό πλούτο περασμένων εποχών. Όλο το χωριό αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο. Είναι ίσως το αρχαιότερο στην Κέρκυρα, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας, στο βόρειο μέρος του νησιού. Μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς. Το χωριό αριθμεί γύρω στα 130 σπίτια και η κατασκευή τους είναι δείγμα της νησιώτικης αρχιτεκτονικής, τα οποία όμως είναι μισοκατεστραμένα από την εγκατάλειψη.


Η ερημιά απλωμένη παντού.
Μοιάζει με χωριό φάντασμα, που όμως δεν προκαλεί τρόμο αλλά θαυμασμό και περιέργεια και κάνει τον οδοιπόρο να περπατήσει όλα τα χορταριασμένα μονοπάτια. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εκκλησιές του χωριού οι οποίες είναι χτισμένες σε κυκλική διάταξη γύρω από το χωριό.
Ένα μνημείο θρησκευτικής τέχνης.
Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει το καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου του Πέρση. Πρόκειται για ένα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο.
Ό,τι έχει απομείνει από το σχολείο.
Αξιόλογο μνημείο αποτελεί και το σχολείο. Στεγαζόταν σ΄ένα εντυπωσιακό αρχοντικό. Στην είσοδο υπάρχει ακόμη σήμερα το οικόσημο του άρχοντα Σκορδίλη.
Πριν από πολλά χρόνια οι κάτοικοί του άρχισαν να εγκαταλείπουν το χωριό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σ΄αυτό βοήθησε και το χτύπημα της ελονοσίας που ξεκλήρισε το χωριό. Ο Δήμος Θιναλίων έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαλαίωση του οικισμού και ήδη πολλά από τα παλαιά κτίσματα έχουν αρχίσει να αναπαλαιώνονται.
ΠΗΓΕΣ
w.el-wikidedia.org
w.kerkyrainfo.gr
w.corfuland.gr
w.kathimerini.gr
wtheolperitheia.com
w.greece.terrabook.com

31 σχόλια:

  1. Φίλε Ντένη, Χάρηκα που είναι στο σπίτι η Νίκη, αν και θα χρειάζεται βόηθεια ως προς τις σκάλες κλπ. αλλά είναι κια αυτό το ότι είναι σπίτι μια ανακούφηση για όλους σας.
    Τα τοπία της Κέρκυραν εντωπυσιακά όμορφα, η κάθε φωτογραφία με ιστορικές ρίζες, προπαντός μια που γράφεις Η ερημιά απλωμένη παντού,
    Το ίδιο συμβαίνει και στο χωριό που γεννήθηκα,στην Κεφαλονιά, ΕΡΗΜΙΑ.
    Αν και η Κέρκυρα ήταν πρωτεύουσα του Ιονικού κράτους, αν και σήμερα ακόμη είναι θέση του Διοικητή των Ιονίων νήσων ή επτανήσων εν τούτοις είναι τόσο απομονωμένει από απόψεως συγκοινωίας με τα άλλα νησιά των Ιονίων, ώστε είναι πολύ δύσκολο να ταξιδέψει κα΄ποιος χωρίς πρώτα να πάει Αθήνα.
    π.χ. από Κεφαλονιά για Κυλήνη, Πάτρα-Αθήνα έχει 4-5 δρομολόγια Πλοίων ημηρεσίως για Κέρκυρα κανένα.
    Τώρα νομίζω ότι έχει μια φορά την εβδομάδα Αεροπλάνο αλλά δεν είμαι γνώστης για πιο πολλά.

    Σου εύχομαι να είστε όλοι καλά, περαστικά της Νίκης

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε Γαβρίλη.
      Δυστυχώς αποό την πατρίδα μας λείπουν πάρα πολλά. Τα Εφτάνησα παρ΄όλη την ομορφιά που διαθέτουν είναι εγκληματικά παραμελημένα από τον τουρισμό.
      Όσο για τις συγκοινωνίες καλύτερα να μην το συζητάμε.
      Η Νίκη είναι στο σπίτι και την επισκέπτονται δυο φορές την εβδομάδα ο γιατρός, η ψυχοθεραπεύτρια και η γυμνάστρια. Και με όλα αυτά έχουμε και μαστόρους στο σπίτι διότι μετατρέπουμε το επάνω μπάνιο από την αρχή και παράλληλα στη μια σκάλα βάζουμε καρέκλα κυλιόμενη. Καταλαβαίνεις τι γίνεται.
      Νάσαι καλά φίλε και θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πάει έστω μια φορά στην Κέρκυρα και να μην την έχει ερωτευτεί!
    Έχει τόσα όμορφα μέρη!!
    Πόσο θα ήθελα να δω την Παλαιά Περίθεια από κοντά!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια καλή μου Μαρία η Κέρκυρα σε σκλαβώνει σαν την γνωρίσεις. Όπου κι΄αν πας βλέπεις ομορφιά. Την έχω γυρίσει όλη και τα έχω ζήσει για δεκαέξη χρόνια. Η Παλαιά Περίθεια έναι στ΄αλήθεια ένας παραμυθένιος τόπος.
      Μακάρι να μπορέσεις να την γνωρίσεις.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Λατρεμένη η Κέρκυρα και άκρως απολαυστική η διαδικτυακή βολτούλα-απόδραση!
    Πολύ όμορφη ανάρτηση, ειλικρινά!
    Όμορφο Σαββατόβραδο εύχομαι και σύντομα όλα να είναι καλά!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Κέρκυρα Γιάννα μου όποιος την έχει γνωρίσει την έχει ερωτευτεί.
    Χαίρομαι που απόλαυσες την βόλτα. Θα την ξαναεπισκεφτούμε.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ Ντένη μου τι καλά που τα Επτάνησα άνοιξαν τις πύλες τους!!! Με το καλό να αποκατασταθεί πλέον και η υγεία της συζύγου σου, θέλει το χρόνο της αλλά όλα θα πάνε καλά.
    Η Κέρκυρα αγαπημένη και πανέμορφη, την έχω επισκεφθεί δυο φορές αλλά τα χωριά σήμερα τα έμαθα. Πολύ θα ήθελα να περπατήσω σ'αυτά τα δρομάκια τα έρημα. Ξέρεις, η ερημιά με στενοχωρεί, έτσι και πολλά χωριά στην Κεφαλονιά που μόνο το καλοκαιρι βλέπεις δυο τρεις κατοίκους. Δεν ξέρω αν είναι λογικό που ερήμωσαν, αλλά κρίμα είναι.
    Να είσαι καλά με την αγάπη μου και τις ευχές μου για τη σύζυγό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου καλή σου μέρα.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την τέλεια αποκατάσταση Είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Ελπίζω ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό.
      Σχετικά με την ερήμωση των νησιών μας τι να σου πω. Είναι κάτι το φοβερό όμως οι αιτίες είναι πολλές. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να δώσει ζωή σ΄αυτούς τους όμορφους τόπους.
      Τι να κάνουμε;
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  6. Καλώς μας ήρθες Ντένη μου και σιδερένια η αγαπημένη σου γυναίκα!
    Η Παναγιά να σας δίνει υγεία και κουράγιο!
    Θαυμάσια και η σημερινή γνωριμία με την πανέμορφη Κέρκυρα ! Την απόλαυσα με την ψυχή μου!
    Να είστε όλοι καλά!
    Σας στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μαο καλή σου μέρα.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές.
      Χαίρομαι πουθ απόλαυσες τον περίπατο σ΄αυτές τις ομορφιές της Κέρκυρας. Είχα την τύχη να τους γνωρίσω πολύ καλά όλους αυτούς τους τόπους.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  7. Εύχομαι όλα να είναι περαστικά.
    Πωπω πολύ όμορφες φωτος.
    Την λατρεύω την Κέρκυρα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Μαρία Έλενα για την επίσκεψη και τις ευχές.
      Η Κέρκυρα αξίζει να την λατρεύει όποιος την έχει γνωρίσει.
      Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  8. Με ωραία ανάρτηση μας καλωσορίζεις και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχα και Πανέμορφα τα μυστικά της Κέρκυρας!
    Εύχομαι και από εδώ γρήγορα περαστικά!
    Σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Κατερίνα.
      Χαίρομαι που σου αρέσουν οι κρυφές γωνιές της Κέρκυρας. Το αξίζουν. Τις έχω γνωρίσει και για χρόνια τις έζησα και μου λείπουν πολύ εδώ που είμαι.
      Νάσαι καλά και σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα αγαπημένε μου Ντένη.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.
    Κέρκυρα είχα πάει πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο μου
    Ειχα δει βεβαια τα φανερα μερη αλλα τα μυστικα που εμαθα σημερα μαζι σου ειναι πραγματικα υπεροχα
    Ευχαριστουμε πολυ για οσα τοσο εγκαρδια μοιραζεσαι μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου γλυκιά μου καλή σου μέρα.
      Έχεις πάρει μια γεύση της Κέρκυρας. Εύχομαι να την γνωβρίσεις καλύτερα και περισσότερο. Το αξίζει.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Τι να κάνουμε;
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  11. Καλή εβδομάδα εύχομαι και γρήγορα περαστικά!!! Υπέροχο το ταξίδι στην όμορφη Κέρκυρα και άκρως απολαυστική η ανάρτηση σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου αγαπητή μου Σπυριδούλα.
      Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά από καιρό.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.
      Χαίρομαι που σου άρεσε ο περίπατος στην Κέρκυρα.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  12. Είχα πολύ καιρό και πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα!
    Ανησύχησα με αυτά που διάβασα.. ελπίζω και εύχομαι να αναρρώσει το ταχύτερο!
    Μπορεί να μην την γνωρίζουμε αλλά στέλνουμε εγκάρδια τις ευχές μας να είναι σιδερένια.. Και σε σενα καλή δύναμη να την στηρίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη καλή μου φίλη.
      Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη η ζημιά που έπαθε και όπως μας λένε οι γιατροί που την παρακολουθούν χρειάζεται πολύς χρόνος.
      Αγωνιζόμαστε.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  13. τι ωραία όλα..κρίμα βεβαίως για την ερήμωση, αλλά συμβαίνουν αυτά... αφού δεν προσέχουμε... συμβαίνουν αυτά...
    καλό βραδυ, σιδερένια..και κουράγιο , φίλε... :) = χαμόγελο του φέις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου λαμπρινή μου.
      Χαρά μου που σου άρεσε ηανάρτηση.
      Η πατρίδα καλή μου φίλη ερημώνει διότι διώχνει πολύ σκληρά τα παιδιά της.
      Τι να κάνουμε;
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  14. καλσπερα σας.καιρο τωρα παρακολουθω τις αναρτησεις σας αλλα τωρα μπορεσα να σας γραψω διοτι χανω διαρκως το λογαριασμο μου στο διαδικτυο.κατα αρχας σας ευχομαι ολοψυχα περαστικα στη συζυγο σας.τα εχω περασει και εγω και σας καταλαβαινω.οσο για τα νησια του ιονιου τα λατρευω.ειδικα με τη λευκαδα εχω τρελλα.και κερκυρα εχω παει μονο αχαραβη.να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές σου.
      Ελπίζω την επόμενη φορά να έχουμε το ονοματάκι σας.

      Διαγραφή
  15. Είναι λατρεμένα τα Επτάνησα!!! Πόσο όμορφα μέρη!! Εχω πάει Κέρκυρα αλλά η αλήθεια είναι το καλοκαίρι η εξόρμηση στις παραλίες είναι σχεδόν αποκλειστική!! Ελπίζω εν καιρώ να περπατήσω σε αυτά τα υπέροχα μέρη!!
    Περαστικά στην γυναίκα σας κύριε Ντένη!! Ολα καλά θα πάνε απλά όσο μπορεί προσοχή!!
    Να στε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kαλησπερα.νομιζα πως εφτανε εκεινο το litsa.το πραγματικο μου ονομα ειναι το Ευαγγελια.καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περασα μετα απο πολυ καιρο για να σου ευχηθω Υγεια πανω απ ολα!!!!Δεν ηξερα για τη γυναικα σου και το διαβασα μολις τωρα.Σιδερενια και να προσεχει.Δεν σε ξεχασα εκλεκτε φιλε μου απλως δεν ειχα κανει αναρτησεις.
    Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει όλους και να μας δώσει το χαμόγελο και καθετι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
    ˛.°★。˛ΟΜΟΡΦΑ ��˛ ΜΑΓΙΚΑ ��˛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ°.★* *
    ˛°_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。**
    ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ~`˛_Π_____. * ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*../______/~\*.
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εύχομαι περαστικά να είναι !υπομονή και κουράγιο!κι εγώ για παρόμοιους λόγους χάθηκα...θα τα πούμε...καλό βράδυ αγαπητέ φίλε Denni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ομορφιά είναι απλωμένη σε όλον τον κήπο. ...ΝΚ

    ...και και στις καρδιές μας.

    Χρόνια σας Πολλά, θα τα πούμε πάλι,

    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή