Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στα νότια της Κεφαλλονιάς.


Κεντρική φωτογραφία για τον μήνα Φλεβάρη,
Ιθάκη. Ο οικισμός Κιόνι.

Το Φανάρι των Αγίων Θεοδόρων. Πίσω φαίνεται ένα μέρος από το Αργοστόλι.
Ελάτε να πάμε σήμερα έναν περίπατο στα όμορφα χωριά της νότιας Κεφαλλονιάς.
Ξεκινώντας από το Αργοστόλι και κατηφορίζοντας προς τον Νότο αμέτρητα είναι τα μικρά χωριά που απλώνουν την ομορφιά τους πάνω στον Επαρχιακό δρόμο κατηφορίζοντας νότια με προορισμό την Σκάλα. Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε κάποια από αυτά τα χωριά. Θα ξεκινήσουμε από τα Κοκολάτα, θα περάσουμε από τα Περατάτα και θα συνεχίσουμε στα Βλαχάτα, στον Καραβάδο, για να φτάσουμε στο ιστορικό μικρό οικισμό Βαλεριάνος. Το χωριό του μεγάλου θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά που έγινε γνωστός σαν Χουάν Ντε Φούκα και είναι αυτός που ανακάλυψε τα στενά του Βανκούβερ που οδηγούν από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό ωκεανό. Θα φτάσουμε στην ιστορική Σκάλα και μετά στρίβοντας αριστερά θα ανηφορίσουμε ως τον πανέμορφο Πόρο και την Σάμη για να κλείσουμε τον περίπατο μας στην Αγία Ευφημία. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά αξίζει, πιστέψτε με. Ξεκινάμε λοιπόν και πρώτος μας σταθμός.....

....τα Κοκολάτα.
Τα ερείπια των σεισμών ανάμεσα στα καινούργια σπίτια. 
Πρώτος μας σταθμός σ΄αυτόν τον περίπατο τα Κοκολάτα. Λίγο έξω από το Αργοστόλι βρίσκεται ο μικρός οικισμός με το όνομα Κοκολάτα.

Σε όλα τα σημεία του χωριού τα ερείπια βρίσκονται αντάμα με τα καινούργια σπίτια. 
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ήσυχο μέρος που το προτιμούν όσοι θέλουν να ζούνε σ΄ένα χωριό με την ηρεμία και την ησυχία της φύσης αλλά όμως η δουλειά τους τους αναγκάζει να βρίσκονται κοντά στην μεγάλη πόλη. Αυτά προσφέρει ο μικρός οικισμός Κοκολάτα. Οι κάτοικοι του μικρού χωριού ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία αλλά και με οικοδομικές εργασίες.
Κάστρο Αγίου Γεωργίου. Η παληά πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς.
Σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό βρίσκεται του Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς. Μέσα από τα τείχη του παλιού Κάστρου
πολλά από τα κτίσματα της παλιάς περιόδου διατηρούνται ακόμη και σήμερα.
Ένα από τα αξιοθέατα του μικρού οικισμού είναι η εκκλησιά της Αγίας Παρασκευής, ένας πολύ όμορφος ναός.
Κοντά στον μικρό οικισμό έχουν γίνει ανασκαφές και έχουν έλθει στο φως τάφοι Μεσοελλαδικής περιόδου που θεωρούνται και οι αρχαιότεροι. Στους τάφους αυτούς αποκαλύπτεται η ακμή της Μυκηναϊκής τέχνης στην περιοχή. Ακόμη βρέθηκαν διάφορα σκεύη εκείνης της εποχής. Όλα τα ευρήματα των ανασκαφών φιλοξενούνται στην πρώτη αίθουσα, του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αργοστολίου. Και πάμε ....

....στα Περατάτα.
Περατατα. Γενική άποψη.
Ένα μέρος του πανέμορφου οικισμού Περατάτα.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της δημοτικής ενότητας στην περιοχή της Λειβαθώ. Το χωριό, πνιγμένο μέσα στο πράσινο απλώνεται σε μια από τις πλαγιές του Αίνου. Χαρακτηριστικό τα παραδοσιακά περιποιημένα σπίτια του με τις ασπρισμένες αυλές.
Πάνω από το χωριό, όπως και στα Κοκολάτα απλώνει τη μεγαλοπρέπεια του το παλιό Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Το όνομά του προέρχεται από το μικρό εκκλησάκι του Άη-Γιώργη που ήταν χτισμένο στην κορφή του λόφου.

Ο Ιερός Ναός τοιυ Αγ΄θιου Ανδρέα Μηλαπιδιάς. 
Στα Περατάτα βρίσκεται η Μονή του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες Μονές της Κεφαλονιάς, όπου φιλοξενείται ένας ανεκτίμητος θησαυρός, που προέρχεται από το Άγιον Όρος. Πρόκειται για το ιερό λείψανο, το πέλμα από το δεξί πόδι του Αποστόλου Ανδρέα.

Ένα μέρος των κειμηλίων που φιλοξενούνται στο Μουσείο. 
Στο Μοναστήρι αυτό λειτουργεί και το μοναδικό εκκλησιαστικό Μουσείο του νησιού της Κεφαλλονιάς όπου φιλοξενεί πλήθος από θρησκευτικά κειμήλια και εικόνες.
Αξιοθέατα στην γύρω περιοχή είναι, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Μεταξάτων, το Μυκηναϊκο Νεκροταφείο των Μαζαρακάτωνκαι ο βράχος του Βύρωνα στη Λακύθρα.
Πάνω στον βράχο αυτόν καθόταν ο Βύρωνας και έγραφε τα ποιήματά του κατά την παραμονή του στο νησί.
Πλήθος από μικρά τουριστικά καταστήματα φιλοξενούνται στα μικρά δρομάκια του οικισμού προσφέροντα αναμνηστικά προϊόντα του νησιού. Σειρά έχουν.....

....τα Βλαχάτα.
Άποψη του οικισμού Βλαχάτα.
Πρόκειται για ένα χωριό χτισμένο μέσα στα δέντρα που σήμερα είναι ένα φάντασμα. Ένα χωριό, που πιο πολύ μοιάζει να έχει ξεπεταχτεί από κάποια παλιά ταινία. Στα Βλαχάτα ο χρόνος έχει σταματήσει κάποιο πρωινό του Αυγούστου του 1953.
Ό,τι απέμεινε από τους σεισμούς του 1953.
Ήταν τότε που ο σεισμός χτύπησε πολύ άσχημα την Κεφαλλονιά, την Ζάκυνθο, την Λευκάδα και την Ιθάκη. Από τότε τα παλιά Βλαχάτα παραμένουν σχεδόν έρημα. Μόνο η εκκλησιά του χωριού, η Αγία Μαρίνα κατάφερε να γλυτώσει με μικρές ζημιές. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έχουν πλέον εγκατασταθεί στον γειτονικό Καραβόμυλο.
Στο παλιό χωριό υπάρχουν καινούργια σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή εφτανησιώτικη αρχιτεκτονική, ανάμεσα στα μικρά σπιτάκια που έχουν απομείνει από τα παλιά Βλαχάτα.
Κι΄ όμως αντέχουν ακόμα στον χρόνο.
Ανάμεσα στα ερείπια υπάρχουν και οι εκκλησιές, το παλιό Παρθεναγωγείο, παλιές στέρνες, ξυλόφουρνοι πέτρινοι.
Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στα Βλαχάτα.
Αυτά όλα είναι μερικά από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σαν περάσει από τα παλιά Βλαχάτα.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται να διατηρηθεί αυτό το μνημείο.
Στα παλιά Βλαχάτα υπάρχει επίσης ό,τι έχει απομείνει από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Μονόκλιτη βασιλική με εφτανησιώτικη αρχιτεκτονική κτίστηκε το 1877. Με τους σεισμούς του 1953 κατέρρευσε ο νότιος τοίχος, η σκεπή και το πάνω μέρος του καμπαναριού. Από τότε τα μνημεία αυτά έχουν παραμείνει εγκαταλελειμμένα.
Μια εικόνα απο το Saristra Festival. 
Σημαντική ζωή του μικρού χωριού είναι πλέον το μοναδικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ, το Saristra Festival, που κάθε Αύγουστο στήνεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, την πλατεία Σαρίστρα και μακρυά από κάθε εμπορικότητα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις. Γνωστό πλέον το φεστιβάλ συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο κάθε φορά που γίνεται.Για σήμερα θα τελειώσουμε....

....στον Καραβάδο.
Μια εικόνα του πανέμορφου χωριού Καραβάδος. 
Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της Κεφαλλονιάς. Χαρακτηριστική είναι η απλότητα της περιοχής που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη.
Πανέμορφα τα καινούργια σπίτια....
Είναι ένα όμορφο μικρό χωριό της νότιας Κεφαλλονιάς.
....και πολύ όμορφοι οι νέοι δρόμοι.
Περιποιημένα σπίτια, καθαροί δρόμοι, φροντισμένες εκκλησιές κάνουν τον μικρό οικισμό να δείχνει ακόμη ομορφότερος.
Πολλοί από τους κατοίκους του ασχολούνται με την θάλασσα είτε ως ναυτικοί είτε σαν ψαράδες γι΄αυτό και ο Καραβάδος έχει χαρακτηριστεί σαν καπετανοχώρι.

Το μνημείο των χαμένων ναυτικών. 
Μια μεγάλη άγκυρα στο κέντρο του χωριού είναι ένα μνημείο. Η επιγραφή πάνω της γράφει. “Από το χωριό στους χαμένους ναυτικούς του”
Η εκκλησιά του χωριού είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνο και Ελένης. 
Το κτίριο της εκκλησιάς, με έντονα ενετικά χαρακτηριστικά, είναι βαμμένο με κόκκινο σκούρο χρώμα με άσπρες λεπτομέρειες.
Στην περιοχή δεσπόζει ο επιβλητικός βράχος με την ονομασία Γερονήτσια,
(κομματάκια γερόντων). Κάποιος θρύλος θέλει από την κορφή του βράχου να πετούσαν τους γερόντους για να μην είναι εμπόδιο στη ζωή.
Η παραλία του Αγίου Θωμά. 
Υπέροχη η παραλία του Αγίου Θωμά, μετά από μια όμορφη διαδρομή, που αποτελεί και το σημαντικότερο αξιοθέατο του οικισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο αμμουδιές που χωρίζονται από κάποια βραχάκια και ένα μέρος με πέτρινη πλάκα ώστε να αποτελεί ιδανικό μέρος για ψαράδες.
Ένα μικρό διάλειμμα εδώ και θα συνεχίσουμε τον περίπατο προχωρώντας προς την ιστορική Σκάλα. Ευχαριστώ για την συντροφιά σας.





ΠΗΓΕΣ.
w. el.wikipedia.org
w. greece-terrabook.com
w. kefalonia-tours.gr
w. apantaorthodoxias.com
w. in.grpe
w. kefalonitikanea.gr

42 σχόλια:

  1. Α! ωραίο ταξίδι στα μέρη μου Ντένη. Τι έκανε και ο σεισμός...τι ομορφιές ισοπέδωσε για να μη μιλήσουμε για τόσες ψυχές που έφυγαν! Στέκουν εκεί τα ερείπια βουβοί μάρτυρες.Ωραίο ταξίδι, ωραίες φώτο, οικείες. Καλή σου μέρα φίλε μου
    Καλό Σ/Κο να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου καλή μου χαίρομαι που σε μετέφερα στα μέρη σου.
      Βέβαια εκείνοι οι σεισμοί του 1953 άλλαξαν τρην μοεφή στο νησί μας.
      Παρ΄όλα αυτά όπως θα είδες από τις φωτογραφίες οι ομορφιές δεν χάθηκαν. Όπου κι΄αν κοιτάξεις γύρω τις βλέπεις. Μα πιο πολύ τις ομορφιές τις βλέπεις σε εμάς τους ανθρώπους.
      Την αγάπη μου καλή μου και νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφη η Κεφαλλονιά σε όλα της!!! Αν και έχω πάει αρκετές φορές δεν την χορταίνω και κάθε φορά θέλω να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου καλή σου και όμορφη μέρα σου εύχομαι.
      Θαυμάζω την αγάπη σου για την Κεφαλλονιά. Το αξίζει. Όσο για καινούργια έχει ατέλειωτα για να ανακαλύψεις.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη η Κεφαλλονιά όπως και όλη η Ελλάδα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε μια πάρα πολύ όμορφη πατρίδα καλή μου Μαρία Έλενα.
      Να προσέχουμε όμως γιατί θέλουν να μας την κλέψουν οι ξένοι.
      Φιλάκια και από μένα.

      Διαγραφή
  4. Δεν εχω πάει καθόλου στα Επτάνησα. Θα πάω όμως με την πρώτη ευκαιρία! Τι ωραία η παραλια του Αγ.Θωμα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Αριάδνη και πάντα καλοδεχούμενη στο σπιτικό μου.
      Εύχομαι να μπορέσεις να γνωρίσεις τα νησιά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα αγαπήσεις πάρα πολύ. Το αξίζουν.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  5. Εκτός από την όμορφη ξενάγηση (όπως πάντα άλλωστε!), ένιωσα να "χάνομαι" στην πρώτη φωτογραφία! Ούτε που ξέρω όση ώρα τη χάζευα! Εκπληκτική τοποθεσία!
    Να είσαι καλά, Ντένη μου!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Γιάννα.
      Το Φανάρι των Αγίων Θεοδόρων που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία είναι ένα από τα πιό σπουδαία μνημεία της Κεφαλλονιά. Η θέση που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού είναι ό,τι πρέπει για να θαυμάζεις το μεγαλείο του.
      Την αγάπη μου καλή μου και τις καλημέρες μου στον Γιάννη σου.

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την περιήγηση της Κεφαλονιάς,
    Τα περισσότερα χωριά είναι στην Νότια Κεφαλονιά, οι βόρειοι κάτοικοι και χωριά έχουν πιο βουνίσιο διαφορετικό ταπεραμέντο.

    Μας γέμισες παιδικές νοσταλγίες
    χαιρετισμούς
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε μου.
      Ξεκίνησα από τους νότιους αλλά θα περάσουμα και από τους βόρειους. Δεν είναι δυνατόν να αφήσω απ΄έξω την Παλική.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Απολαμβάνω ιδιαίτερα τις αναρτήσεις σου, γιατί μας ταξιδεύεις τόσο όμορφα με τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου !!! Σ ευχαριστώ γιατί τα διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον !!! Καλό Σαββατοκύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου καλή μου φίλη.
      Σ΄ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνεις σ΄αυτά που μπορώ να δώσω μέσα από τις παρουσιάσεις μου. Πιστεύω πως τα νησιά μας αλλά και όλη η πατρίδα μας το αξίζει.
      Σ΄ευχαριστώ για όλα και νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για την μικρή όμορφη παρουσίαση.

    ΕΥΧΕΣ για αύριο...
    Φιλι,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μου και Δημήτρη μου.
      Ευχαριστώ που περνάτε από εδώ και πάντα αφήνετε την αγάπη σας.
      Νάσται πάντα καλά.

      Διαγραφή
  9. Σε πολύ γνώριμα μέρη με ταξίδεψες σήμερα και πολύ το χάρηκα αυτό το ταξίδι!!
    Να είσαι καλά αγαπητέ Ντένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μαρία μου που έχεις γνωρίσει τον Νότο του νησιού μας.
      Η ομορφιά σ΄αυτά τα μέρη είναι κάτι το ξεχωριστό.
      Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  10. Ντέννη... στοχω ξαναπεί, μού φαίνεται.. πρέπει να πάω Κεφαλλονια!!!...
    άψογα όλα ,και τι ωραία η Εκκλησία!!!
    Ευχαριστώ για την ξενάγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι πλησιάζει αγαπητή μου Λαμπρινή.
      Προγραμμάτισε από τώρα Κεφαλλονιά.
      Δεν θα μετανοιώσεις.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  11. Τι τυχερή!
    Η πρώτη μου επίσκεψη να "πέσει" στην Κεφαλλονιά που δεν γνωρίζω!!!
    Δεν έχω επισκεφτεί τα Επτάνησα και είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ, προς το παρόν τα επισκέπτομαι μέσα απ΄ τις αναρτήσεις σου!
    Είδες τελικά πως τα πέτρινα=καλοχτισμένα είναι αυτά που αντέχουν πάντα;
    Καλή βδομάδα και καλώς σε βρίσκω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες αγαπητή μου Στεφανία. Καλοδεχούμενη πάντα στα Εφτάνησα.Κρίμα να μην έχεις πάει μια βόλτα κατά τα μέρη μας.
      Προγραμμάτισέ το για τούτο το καλοκάιρι.
      Θα σου μείνει αλησμόνητη η επίσκεψη εκεί.
      Την αγάπη μου πάντα καλή μου.

      Διαγραφή
  12. Σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι αργει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι δεν αργεί φίλε μου. Είναι προ των πυλών.
      Γι΄αυτό ετοιμάσου.

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφο νησι και εσύ με τις φωτογραφίες σου μπόρεσες να αναδείξεις τις ομορφιές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα Εφτάνησα αγαπητή μου Τέτα είναι πανέμορφα. Άλλωστε όλη η πατρίδα μας είναι μια ομορφιά.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνει φοβερή δουλειά το ιστολόγιό σου.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχος περίπατος, άγρια ομορφιά Ντένη μου!
    Μου αρέσει η άγονη και βραχώδης σύνθεση του τοπίου!
    Την κάνει διαφορετική!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Αριστέα μου.
      Χαρακτηριστικό της Κεφαλλονιάς η αγριάδα του τοπίου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  17. τι να προσθεσω εγω τωρα;τυχερος γιατι εχουν δει τα ματια σας τετοια ομορφια.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου καλή μου χαίρομαι που περνάς από εδώ και σ΄ευχαριστώ.
      Στ΄αλήθεια νοιώθω τυχερός που μεγάλωσα σε αυτά τα πανέμορφα νησιά.
      Και νοιωθω άτυχος που αναγκάστηκα να τα στερηθώ.
      Νάσαι καλά καλή μου και φιλιά από μένα.

      Διαγραφή
    2. Η μοιρα αγαπητε μου,ποιος να τα βαλει μαζι της,να ειστε καλα και να θυμοσαστε.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σοφά τα λόγια σου καλή μου φίλη. Μήπως όμως καμιά φορά θα πρέπει να κονταροχτυπιόμαστε και με τη μοίρα μας; Εγώ το κάνω.
      Καλή μέρα νάχεις.

      Διαγραφή
  18. Σήμερα συγκινήθηκα ιδιαιτέρως με την ανάρτηση σου αγαπητέ μου Ντένη.
    Θέλεις τα λόγια του Βύρωνα, τα καταστροφικά ίχνη του σεισμού, το μνημείο των ναυτικών, η καταγάλανη θάλασσα, όλα!
    Να είσαι καλά, το ίδιο και η οικογένεια σου (ελπίζω και εύχομαι να είναι πολύ καλύτερα η σύζυγος σου).
    Σας στέλνω την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Μάγδα.
      Στ΄αλήθεια τα νησιά μας σκορπίζουν γύρω τους συγκίνηση με την ιστορία που κουβαλάνε πάνω τους.
      Η σύζυγος πάει πάρα πολύ καλά. Σ΄ευχαριστούμε.
      Υην αγάπη μας πάντα.

      Διαγραφή
  19. Υπέροχα μέρη, μέρη δικά μας.
    Ειναι και δικό μου κι ας μη τον έχω επισκεπτεί ακόμη, εστω και μέσω των φωτογραφιών ομως κατάφερα να έρθω ακόμη πιο κοντά του, να δω και να ενημερωθώ.
    Σε ευχαριστώ πολύ Ντένη μου
    Να είσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σ΄ευχαριστώ Κική μου για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια.
    Χαίρομαι και εκτιμώ που τόσο πολύ αγαπάς τα νησιά μας. Εύχομαι κάποτε να καταφέρεις να τα γνωρίσεις.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σας κύριε Ντένη!! Μα πόσο όμορφα μέρη έχουμε πια!!! Κεφαλλονιά είχα πάει πολύ μικρούλα, θυμάμαι τις τεράστιες παραλίες με τα κρύα νερά!! Τα αγαπώ πολύ τα εφτάνησα!! Δεν έχω πάει στα χωριουδάκια αυτά, πόσο χαίρομαι που βαστούν ακόμα κάτι το παλαιό!!
    Σας ευχαριστώ για την καλοκαιρινή βολτούλα σε μια γλυκιά μέρα του χειμώνα!! Καλό σ/κ να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου γλυκιά μου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και χαίρομαι που τόσο πολύ αγαπάς τα νησιά μας.
      Εύχομαι να αξιωθείς να τα γνωρίσεις όλα.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  22. Βρέθηκα πριν μερικά χρόνια για διακοπές στην πανέμορφη Κεφαλλονιά και περάσαμε απ' αυτά τα μέρη, Ντένη, μας άρεσαν πολύ!

    Ανυπομονώ να δω τη Σκάλα και πάλι γιατί εκεί ήταν η... βάση για τις εξορμήσεις μας!

    Καλά να είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πάρει λοιπόν κι΄εσύ αγαπητέ Ευάγγελε μια γεύση Κεφαλλονιάς.
      Είναι όλα τα χωριουδάκια πανέμορφα.
      Στο επόμενο θα δεις και την Σκάλα.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή