Αξίζει τον κόπο μια μικρή βόλτα στα δρομάκια των οικισμών που βρίσκονται φυτρωμένοι πάνω σ’ αυτά τα νησάκια, ένας περίπατος στις γραφικές παραλίες, στους καταπράσινους λοφίσκους.
Από τα νησιά αυτά τα τρία είναι ιδιωτικά। Η Μαδουρή ανήκει στους απογόνους του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, ο Σκορπιός είναι της οικογενείας Ωνάση και το Σκορπίδι είναι ιδιοκτησία της οικογενείας του Σπήλιου Λιβανού.
Το Μεγανήσι είναι ένα όμορφο νησάκι πνιγμένο στο πράσινο που μέσα του φιλοξενεί τρία όμορφα παραδοσιακά χωριουδάκια. Περίπου χίλιοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και μοιράζονται στα χωριά Σπαρτοχώρι, Βαθύ και Κατωμέρι. Το Βαθύ έχει καθημερινή ανταπόκρυση με το Νυδρί της Λευκάδος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και εκτός από το μικρό γραφικό λιμανάκι του που φιλοξενεί τα ψαροκάϊκα άξια προσοχής είναι και τα στενά του γραφικά δρομάκια, με τα πέτρινα σπίτια. Στην άκρη του μικρού χωριού βρίσκεται η εκκλησιά του Αγίου Βησσαρίωνα από όπου ξεκινά ο δρόμος για την πανέμορφη παραλία Φανάρι. Έργο τέχνης και το μικρό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε στα 1477. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στην βοτσαλωτή παραλία στα δυτικά του χωριού.
Στο νότιο μέρος του νησιού υπάρχει μια στενή λωρίδα γης που οδηγεί στην Σπηλιά του Παπανικολή। Λέγεται ότι εκεί ήταν το κρυσφήγετο του θρυλικού υποβρυχίου κατα την διάρκεια του Β! Παγκοσμίου πολέμου γι’ αυτό και η σπηλιά έχει πάρει το όνομά του. Το Κατωμέρι είναι ένας γραφικός αγροτικός οικισμός με πέτρινα σπιτάκια του περασμένου αιώνα. Οι κατοικοί του ασχολούντε με τις ελές και τα αμπέλια.
από το σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων, ο Κάλαμος βρίσκεται αρκετά μίλια νότια από όλα τα νησιά της Λευκάδας και ανήκει στις Εχινάδες νήσους। Πρόκειται για μια συστάδα από ερημονήσια που ξεκινούν από την Οξιά, κοντά στην λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού। Λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι όλο το μέγεθος του νησιού όμως διαθέτει μια μοναδική διακόσμηση από κουμαριές, δάφνες, εληές με κυρίαρχο στοιχείο μια ποικιλία από σπάνια πεύκα। Ένας και μόνο δρόμος υπάρχει πάνω στο νησί που συνδέει τον Κάλαμο με τον έταιρο των οικισμών, την Επισκοπή. Λίγα γραφικά αγροτόσπιτα κι’ ενα όμορφο λιμανάκι είναι όλος ο οικισμός της Επισκοπής.
Λίγο πιό πέρα η περιοχή του Κάστρου με το ονομαστό Καστρομονάστηρο। Εκεί υπάρχουν υπολοίματα από τα υψηλά πέτρινα τείχη. Λέγεται ότι στο Κάστρο αυτό είναι θαμένη η μητέρα του μεγάλου αγωνιαστή του ’21, του Γιώργου Καραϊσκάκη.
Ο Καστός
Το νησάκι Καστός
την μικρότερη από τις κατοικήσιμες νησίδες και ο μικρός οικισμός του Καστού, είναι χτισμένος αμφιθεατρικά γύρω από το μικρό γραφικό λιμανάκι στην ανατολική πλευρά του νησιού, ενώ ο αριθμός των μονίμων κατοίκων του είναι μόλις 50
Σημαντικό αξιοθέατο του μικρού οπικισμού η εκκλησιά του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου। Ένα κτίσμα του 19ου αιώνα με θαυμάσιες τοιχογραφίες στους θόλους της.Ο Καστός είναι το μόνο νησί από το σύμπλεγμα των Τηλεβοϊδων νησιών που είναι πολύ πλησίον στη στερια. Γι’ αυτό και έχει το επίθετο “στεριανό νησί”.
Το μικρό αυτό νησάκι είναι στολισμένο με τις ονομαστές παραλίες Λίμνη, Καμίνι και Βρισίδι. Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον οικισμό βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αγίου Αιμιλιανού, ένα χαρακτηριστικό δείγμα της εκκλησιαστικης αρχιτεκτονικής των περαμένων αιώνων, ενώ στη συνέχεια εκτίνεται ο αιωνόβιος ελαιώνας του Καλικεριμιού, με εληές που μετρούν εκατοντάδες χρόνια πάνω τους.
Καστός, Ο οικισμός
Μιά χαρακτηριστηκή ομορφιά του μικρού νησιού είναι το γραφικό φυσικό αγκυροβόλιο Σαρακήνικο που βρίσκεται στη δυτική μερά του νησιού, ενώ στα αξιοθέατε συγκαταλέγεται και ο ανεμόμυλος που είναι πάνω από τον οικισμό। Στα στενά δρομάκια του οικισμού φιλοξενούνται ωραιότατα πέτρινα σπιτάκια χτισμένα με την χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική। Το νησάκι αυτό παράγει ωραιότατα σταφύλια και είναι ονομαστό το κρασί που βγαίνει από αυτά.
Η Μαδουρή Το σπίτι του Βαλαωρίτη
Μικρή νησίδα κυριολεκτικά πνιγμένη στο πράσινο, ιδιοκτησίας των Βαλαωρίτιδων। Εκεί μεγάλωσε ο ποιητής μας Αριστοτέλης Βαλαωρίτης। Στο κέντρο του, το μικρό αυτό νησάκι, φιλοξενεί το παλιό λιθόκτιστο νεοκλασικό της οικογένειας Βαλαωρίτη।
Το νησάκι Μαδουρή
Σήμερα είναι ιδιοκτησία του Νάνου Βαλαωρίτη και των δισεγγόνων του μεγάλου μας ποιτή, Ελένης, Γεράσιμου και Γρηγόρη Καραπαναγιώτη.
Η Μαδουρή είναι το νησί που αρχικά ήθελε να αγοράσει ο Ωνάσης αλλά οι ιδιοκτήτες του δεν το πούλησαν.
Στο νησί απαγορεύεται η πρόσβαση χωρίς άδεια।
Ο Σκορπιός
Μια παραλία του Σκορπιού
Το μικρό αυτό νησάκι, που είναι πνιγμένο στο πράσινο και βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, στη δεκαετία του εξήντα μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο। Ήταν τότε που το αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και άρχισαν να συγκεντρώνονται εκεί όλες οι διασημότητες του κόσμου.Ο Σκορπιός σήμερα δεν θυμίζει τίποτε από τις δόξες που γνώρισε τότε.
Με μόνιμο προσωπικό για την συντήρησή του και σπάνιες πιά οιεπισκέψεις το νησί παραμένει σήμερα σαν ένα αξιοθέατο.
Οι δυό ελεύθερα προσβάσειμες παραλίες του, Αμπέλια και Παναγίτσα είναι οι μόνες στις οποίες επιτρέπεται η επίσκεψη και κάθε καλοκαίρι γεμίζουν από κόσμο.
Στο Σκορπιό υπάρχουν οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας.
To Σκορπίδι Το νησάκι Σκορπίδι
Μια ακόμη πολύ μικρή πανέμορφη νησίδα από το σύμπλεγμα των Τηλεβοϊδών। Των ελληνικών Πριγκιπονήσων। Πνιγμέμο στο πράσινο και αυτό το νησάκι βρίσκεται λίγο βορειότερα του Σκορπιού και είναι ιδιόκτητο। Ανήκει στην οικογένεια του Σπήλιου Λιβανού। Φυσικά και εδώ είναι απαγορευμένη η πρόσβαση.
Το Χελωνάκι
Υπάρχουν ακόμη υα νησάκια Χελωνάκι, Θηλειά, Σπάρτη, Κυθρό, Αρκούδι, Άτοκος και άλλα δώδεκα ακόμη τα περισσότερα των οποίων δεν παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον λόγω μεγέθους. Όμως είναι όλα αυτά που δίνουν αυτό το παράξενο μεγαλείο στην Λευκάδα αλλά και γενικά στο Ιόνιο πέλαγος. Είναι ίσως μιά από τις ομορφότερες εικόνες της Ελλάδας.
Τα νησάκια της Λευκάδας, φίλε Ντένη το περασμένο καλοκαίρι τα επισκεφτηκα καθώς και το Νυδρί,
ΑπάντησηΔιαγραφήστο δε Μεγανήσι ανέβηκα τόσα πολλά σκαλιά θάτανε ίσαμε 100 ώστε δεν ήξερα αν θα φτάσω εν ζωή.
Εντύπωση μου έκανε στο Μεγανήσι η κόρη μου ήθελε να πάει στην εκκλησία να ανάψει ένα κερί, ήταν κλειστή η πόρτα ρωτήσαμε στη γειτονιά από τον φόβο των κλεπτών μας είπαν,
Πράσινο, καλό φαγητό περιποίηση στο Νυδρί, και ωραία θάλασσα προπαντός στον Σκορπιό...
Το νησί Αρκούδι νομίζω αν θυμάμαι καλά το αγόρασε μια πολυεθνική,
Νάσαι καλά φίλε
Γαβριήλ
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΛΕΥΚΑΔΑ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΣΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK
Καλό απόγευμα Ντένη, πολύ ωραία και η σημερινή σου ανάρτηση.Ήθελα να σε πληροφορήσω ότι και στην Κεφαλονιά έχουμε αρχαία πόλη Τάφο η Ταφιό και είναι η Ομηρική Τάφος .Ευρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ληξουριού κοντά στην μονή Κηπουραίων.Εχουν γίνει ανασκαφές και έχουν βρεθεί Μυκηναϊκοί τάφοι με πολλά κτερίσματα εκείνης της εποχής.Όλα αυτά τα νησιά του Ιουνίου εκτός της Κέρκυρας ονομάζοντο στην αρχαιότητα Εχινάδες η Τηλεβοϊδες. Το όνομα το πήραν από τους Τηλεβόες που κατοικούσαν τα νησιά με κέντρο τό μεγαλύτερο νησί, δηλαδή την Κεφαλονιά η Τάφο.Υπάρχει και συνέχεια πώς πήραν το όνομα,Τηλεβόες αλλά να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες.χαιρετώ Κατερίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτένη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλθηκες να μας γοητεύσεις!
...και δεν μου λες (έτσι μια σκέψη...),
λέμε θα... "πουλήσουμε την Ελλάδα"...
αυτά τα "ιδιωτικά" νησιά
δεν είναι "πουλημένα" κι απροσπέλαστα;
...είπα μήπως...
Χαιρετισμούς, φίλε μας,
Υιώτα
αστοριανή
ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ κ.ΝΤΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.
ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΠΑΛΙ.
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Φίλε Γαβρίλη ανήκεις στους τυχερούς που επισκέφτηκες αυτούς του "ξεχασμένους Παραδείσους" όπως τα λένε χαρακτηριστικά τούτα τα νησάκια Γιατί πραγματικά είναι παράδεισοι και αντί η σεβαστή Πολιτεία να τα αξιοποιήσει τουριστικά θέλει να τα δώσει στους ξένους. Για την κατάντια μας δεν μας φταίνε οι ξένοι. Το ξερό μας το κεφάλι φταίει
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι καλά
ντένης
Καλημέρα φίλε Σκρουτζάκο και καλή βδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για την επίσκεψη, τις ευχές σου και τα κάλα σου λόγια
Νάσαι καλά φίλε μυ
Ντένης
Kατερίνα μου καλή μου φίλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ που πάντα δίνεις το παρόν στα Εφτάνησα.
Πολύ μεγάλη και γνωστή η ιστορία των νησιών και πως να χωρέσει σε τούτον τον μικρό χώρο
Όσο μπορώ και λίγο λίγο θα προβάλω το μεγαλείο τους. Και σ' ευχαριστώ και σένα και κάποιους άλλους απλούς ανθρώπους που με βοηθάτε όταν οι αρμόδιοι(;) στους οποίους έχω απευθυνθεί με αγνόησαν
Θα τα πούμε καλή μου φίλη
Ντένης
Αγαπητή μου Υιώτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή σου βδομάδα
Το ξεπούλημα της Ελλάδας έχει αρχίσει από πολλά χρόνια πριν Αν κάμεις μια βόλτα στις ακτές και ρωτήσεις τους κατοίκους θα σου πουν ότι οι περισσότερες είναι αγορασμένες από Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς. Ακόμη και Ρώσσοι είναι ιδιοκτήτες Άστο Υιώτα μου Μην το ψάχνεις Θα απαγοητευτείς.
Σ' ευχαριστώ για το πέρασμά σου από τα "Εφτάνησα" αγαπητή μου Μαριάνθη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα νησάκια αυτά έχουν ονομαστεί "ξεχασμένοι παράδεισοι"
Και πίστεψέ με, πραγματικά είναι παράδεισοι
Την καλημέρα μου στην οικογένεια
Αγαπητέ μου Ντένη σε καλημερίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασα την όμορφη ανάρτησή σου
γύρω απο το παραδεισένιο νησί την
Λευκάδα. Πριν οκτώ χρόνια, όπως σου
ειχα ξαναγράψει την επισκέφθηκα, έχω πανέμορφες φωτογραφίες, βέβαια μέσα σε δυό εβδομάδες δεν πρόλαβα να τα δώ όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά μερικά. Γοητεύτηκα απο τις
πεντακάθαρες και τόσο ρομαντικές
ακρογιαλιές της. Ελπίζω να ξαναπάω
να δώ και τα υπόλοιπα.
Όσο για το πούλημα των νησιών μας
λες καμμιά μέρα να χρειαζόμαστε
visa για να τα επισκεφθούμε;
Πέρυσι στην όμορφη και χιλιο-
τραγουδισμένη Ζάκυνθο που είχα
την ευτυχία να επισκεφθώ,ένα βράδυ
πικράθικα αφάνταστα.
Ισως γιατί μέναμε σε μιά
αγγλοκρατούμενη περιοχή που οι
Έλληνες δεν μιλάνε πλέον ελληνικά.
Είχαν την απαίτηση να παραγγείλω
το παγωτό μου στα αγγλικά.
Πεισματάρα όπως είμαι του μιλούσα
ελληνικά. Πήγε κι έφερε τον μαίτρ
να παραγγείλω,ήλθε με ύφος κι ένα σωρό δικαιολογίες, ότι τα γκαρσόνια του δεν ξέρουν ελληνικά. Κι εγώ του απάντησα, ότι στην χώρα μου μιλάω μόνο ελληνικά. Κατάλαβες πως καταντήσαμε; Ξεροκατάπιε,όμως ξαναήλθε να πληρώσουμε. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό που αναφέρω, αλλά
το έχω σαν αρχή στην Ελλάδα δεν μιλάω άλλη γλώσσα.Δεν το μπορώ.
Να είσαι καλά Ντένη που μας
ξελόγιασες πάλι με τα ωραία
νησιά μας. Να έχεις μια όμορφη
μέρα. Πολλούς χαιρετισμούς
Ρισσιάνα
Καλησπέρα Ντένη μου, χαίρομαι που είσαι πάλι κοντά μας, χρειάστηκε να λείψω εγώ για 15 μέρες και δεν συναντηθήκαμε αλλά θα τα λέμε απο δώ και πέρα ... όμορφη ανάρτηση να'σαι καλά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα καλέ μου Ντένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρό έχω να πάω στη Λευκάδα, και με ταξίδεψες τώρα πολύ νοσταλγικά.
Νομίζω οτι οι Λευκαδίτες είναι πολύ πιο ..συνετοί από τους ..κουρλούς Κεφαλλονίτες, τους ζουρλούς Ζακυνθινούς και τους μουρλούς Κερκυραίους...
Καλό ξημέρωμα να έχεις (εδώ είναι λίγο πριν τα μεσάνυχτα)
Αγαπητή μου Ρισσιάνα καλή σου μέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοδεχουμενη πάντα στα Εφτάνησα.
Μου έχεις μιλήσει για τις εμπειρίες σου κατα΄τις επισκέψεις σου στην Ελλάδα
Μην ξεχνάς ότι μετά από τόσα χρόνια ξενητιάς που κουβαλάμε πάνω μας και με την θύμηση πάντα της πατρίδας που αφήσαμε και όχι αυτής που έφτιαξε ο χρόνος στο πέρασμά του, επόμενο είναι κάποια πράματα να μας ενοχλούν.
Πάντως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένη πανέμορφη.
Νάσαι καλά καλή μου φίλη
Καλή μου Effie καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που ξαναγύρισες
Ελπίζω να τα πέρασες καλά
Και βέβαια θα τα λέμε Όλοι ευπορόσδεκτοι στα Εφτάνησα
Νάσαι καλά καλή μου φίλη και σ' αυχαριστώ για την επίσκεψη
Ρεγγίνα μου καλή μου φίλη καλημέρα από την Νέα Υόρκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε αυτό το ταξιδάκι στη Λευκάδα.
Πιθανόν να με βρεις σύμφωνο με τη γνώμη σου για τους Λευκαδίτες αφού οι κεφαλονίτικες ρίζες μου λένε πολλά, η παραμονή μου στην Κέρκυρα για πολλά χρόνια....όλο και κάτι μου άφησε όσο για τη Ζάκυνθο κάποιες γνωριμίες που έχω μου το επιβεβαιώνουν
Νάσαι καλά καλή μου φίλη
Τόσες ομορφιές η Λευκάδα κι ανάμεσά τους η αγαπημένη μας Ιουστίνη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά, βρε Ντένη, που μας ταξιδεύεις!
Αγαπητέ μου Ντένη,καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό για την Λευκάδα μας!
Δεν χόρταινα να βλέπω και να διαβάζω.
Την έχω επισκεφθεί πριν 3 χρόνια και ενθουσιάστηκα από τις ομορφιές της.
Η τεράστια φωτογραφία στο blog μου, είναι το Πόρτο Κατσίκι, που το φωτογράφησα όταν πήγα.
Η Ελλάδα μας είναι τόσο όμορφη!!!
Πολλούς χαιρετισμούς και να είσαι πάντα καλά !!!
Μάγδα
Δεν έχω πάει στη Λευκάδα και το θέλω πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο φίλε Στράτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές ομορφιές η Ελλάδα Και τα δικά σας τα νησιά είναι πανέμορφα
Έχω επισκεφτεί μερικά
Υπέροχες ομορφιές
Σ' ευχαριστώ που πέρασες από το σπιτικό μου
Καλησπέρα Μάγδα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που τόσο π[ολύ σου άρεσε η πανέμορφη Λευκάδα. Για να καταλάβεις. Τα νησάκια αυτά τα λένε "Ξεχασμένοι παράδεισοι"
¨Οσο για τη φωτογραφία στο μπλογκ σου έσπαζα το κεφάλι μου να θυμηθώ από που είναιχωρίς να τα καταφέρω. Να που το έμαθα.
Και το δικό σου ταξίδι Αθήνα - Άμστερνταμ φαντασμαγορικό
Νάσαι καλά Μαγδα μου.
Γειά σου Κική μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πας στη Λευκάδα. Ένα βήμα είναι από το νησί σας
Θα σου μείνει αλησμόνητη
Νάσαι καλά
Σας έλειψαααα; ΗΡΘΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα πρέπει να πάρω την κολλητή μου (λέγε με Κική) και να εκδράμουμε διότι ούτε εγω έχω πάει Λευκάδα παρ όλο που έχω ακούσει οτι είναι ένας μικρός Παράδεισος (το διαπιστώνω κι εδω) αν και οι διαφορές μας μεγάλες ως προς την Επτανησιακή τρέλλα. Θεωρώ ως πιο "στέρεοι" λόγω γειτνίασης με την απένατι στεριά, αυτοί της αποφεύγουν (την τρέλλα). Αν θα μας ανεχθούν τις 2 μας θα δείξει, μπορεί να μην άντέξουν ούτε τα γέλια μας!!!
Καλώς τηνε κι' ας άργησες Τι κάνεις βρε Χαρά μας; Καιρούς και χρόνια να σε δούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το σκεφτείς καλά το ταξίδι σου στην Λευκάδα μαζί με την Κική. Κι' αν μάλιστα καταλάβουν οι Λευκαδίτισες ότι δεν σας πολυαρέσουν βλέπω Ζακυνθινολευκαδίτικο πόλεμο.
Πάντως στα σοβαρά θα σε συμβούλευα να πας ένα ταξίδι. Πανέμορφο νησί. Και υπέροχοι οι άνθρωποί του
Νάσαι καλά και σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη