Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Παραλίες για το καλοκαίρι.


Ιθάκη - Ζάκυνθος.

Ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως, το γνωστό TripAdvisor στην φετινή του έρευνα για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου μέσα στις εκατό που επέλεξε αναφέρει και τέσσερις ελληνικές. Από αυτές οι τρεις είναι στα Εφτάνησα. Πρόκειται για τον Μύρτο της Κεφαλονιάς, τους Εγκραιμνούς της Λευκάδας και το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Η τέταρτη είναι στην Κρήτη.Κι΄εδώ και παντού λοιπόν τα Εφτάνησα.

Ιθάκη. Η πρωτεύουσα Βαθύ.
Για σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό πέρασμα από την Ιθάκη. Το νησί είναι γνωστό για τις αμέτρητες όμορφες παραλίες του. Διάλεξα τρεις όχι πολύ γνωστές, όμως ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.
Η πρώτη είναι το....

...Σαρακίνηκο
Το μαγευτικό Σαρακίνηκο
Μια πραγματικά μαγευτική παραλία η οποία βρίσκεται σ΄έναν μικρό κόλπο. Μαγευτικά, πεντακάθαρα νερά με μια ακρογιαλιά όλο βότσαλα. Ένα δάσος από ελιές και πεύκα κατηφορίζουν μέχρι την θάλασσα. Μια απόλυτη ησυχία επικρατεί γύρω. Μια παραλία που προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση κάτω από έναν υπέροχο ήλιο.
Να περάσουμε σε μια ακόμη όμορφη ακρογιαλιά. Είναι οι...

... Αφάλες.
Πανέμορφη η παραλία στις Αφάλες
Μια ακόμη πανέμορφη και μαγευτική παραλία.Τα νερά της πεντακάθαρα, κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα. Κι΄εδώ η ακρογιαλιά είναι στρωμένη με βότσαλα. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο περιτριγυρισμένη από ένα υπέροχο σκηνικό με καταπράσινα πεύκα. Είναι απομονωμένη και προσφέρει ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον. Είναι μία από τις μαγευτικές παραλίες της Ιθάκης και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ηρεμία και απομόνωση για να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Θα αφήσουμε την όμορφη και ιστορική Ιθάκη με μια επίσκεψη στην παραλία...

...Σκίνος.
Η παραλία του Σκίνου πνιγμένη στο πράσινο
Πανέμορφη παραλία ο Σκίνος. Γεμάτη με βότσαλα και πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά. Το τοπίο είναι υπέροχο αφού ο κόλπος μέσα στον οποίον βρίσκεται είναι πνιγμένος στο πράσινο. Δεν έχει καμιά διευκόλυνση κι΄αυτό σημαίνει μια απόλυτη ησυχία. Ηρεμία επικρατεί γύρω και . Έτσι η παραλία προσφέρεται για ξεκούραση.

Αφήνουμε την Ιθάκη και νάμαστε και στην πανέμορφη Ζάκυνθο.

Στο χιλιοτραγουδημένο Φιόρο του Λεβάντε.  Το νησί που γύρω του είναι σκόρπια η φυσική ομορφιά. Το νησί των θρύλων και των παραδόσεων. Εδώ έχουν ανοίξει τα μάτια τους μεγάλοι άνθρωποι του πνεύματος. Κι΄εμείς θα κάνουμε μια βόλτα σε κάποιες από τις παραλίες του
Μια πρώτη στάση στο...

...Μαραθονήσι.
Ένα μικρό νησάκι στον κόλπο του Λαγανά, απέναντι από την ακτή του Κεριού. Ένα νησάκι κατάφυτο από ελαιόδεντρα, πράσινες βελανιδιές, πεύκα και πολύ μάραθο, από όπου προέρχεται και το όνομά του. Διαθέτει μόνο δύο πανέμορφες παραλίες. Μία με ψιλό χαλίκι και η δεύτερη με χρυσοκίτρινη άμμο. Τα νερά και στις δύο παραλίες είναι πεντακάθαρα και έχουν όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου.
Το νησάκι για μόνιμο κάτοικο έχει τη χελώνα και έτσι βρίσκεται κάτω από την προστασία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Δεν υπάρχουν τουριστικές διευκολύνσεις εκτός από ένα σκάφος – καντίνα, που προσφέρει ποτά και μικρογεύματα.
Είναι ένα καταπράσινο μέρος ιδανικό για ένα απολαυστικό μπάνιο και ηλιοθεραπεία.
Να περάσουμε τώρα στον...

...Άγιο Σώστη.
Μια μικρή γραφική παραλία από τις πιο όμορφες της Ζακύνθου. Κι΄αυτή στον κόλπο του Λαγανά. Μικρή σχετικά και πολύ ήσυχη παραλία που σε τραβάει με την ομορφιά της.
Μια μικρή ξύλινη γέφυρα την ενώνει με το απέναντι νησάκι του Αγίου Σώστη.
Και θα τελειώσουμε τον περίπατό μας στο...

...Πόρτο Κούκλα.
Το Πόρτο Κούκλα δικαιολογεί το όνομά του με την ομορφιά που διαθέτει η παραλία. Στ΄ αλήθεια κούκλα. Μια από τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε ένα ήρεμο μπάνιο στην παραλία με την χρυσαφένια άμμο. Διαθέτει μια φυσική ομορφιά αφού τίποτα δεν την έχει αγγίξει. Τα δέντρα που την περιβάλουν φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσα. Θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού της Ζακύνθου
Αν βρεθείτε εκεί απόγευμα θα απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Εδώ τελειώνει ο σημερινός μας περίπατος. Την άλλη Κυριακή, 15 του μηνός Ιουνίου, ημέρα του Πατέρα, με την καλοσύνη σας, θα ξεφύγουμε λίγο από το Εφτανησιώτικο πνεύμα για να τιμήσουμε αυτόν τον ήρωα της ζωής, αυτόν τον μεγάλο αγωνιστή, με ένα αφιερωματικό δημοσίευμα, ένα δικό μου διήγημα.
Νάσται όλοι σας καλά.











14 σχόλια:

  1. Πάνω στην ώρα η ανάρτηση!!!
    Επιτέλους ο καιρός αποφάσισε να καλοκαιρέψει και εμείς ετοιμαζόμαστε για το πρώτο μπανάκι,κι αφού δε μπορούμε να πάμε Ιθάκη,που θάταν υπέροχο,λέω να τιμήσουμε τις δικές μας που είναι εξ ίσου ασυναγώνιστες! Κι εσύ αγαπημένε μου Ντένη,διάλεξες να προβάλεις τις ωραιότερες!!!
    Λέω λοιπόν ν αρχίσω απο την παραλία του Αγ. Σώστη...όρτσα τα πανιά λοιπόν και θα κάνω και μια βουτιά για χάρη σου,που μας σερβίρεις τέτοιες απολαυστικές εναλλαγές!!!
    Φιλιά πολλά με αγάπη και θα περιμένω εναγωνίως το διήγημά σου
    Καλά να περάσετε αυτές τις μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλι μου αγαπημένο καλή σου μέρα.
      Με το καλό το πρώτο σου μπάνιο και να το απολαύσεις. Σ΄ευχαριστώ και για την βουτιά που θα κάνεις για μένα, καθ΄ότι εδώ το μπάνιο δύσκολο.
      Χαίρομαι που διάλεξες τον Αγ. Σώστη. Αν θυμάσαι είχαμε πει πολλά γι΄αυτή την παραλία.
      Φιλάκια και καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Διάλεξες τις καλύτερες παραλίες να μας δείξεις Ντένη. Της Ζακύνθου τις έχω τιμήσει όλες. Της Ιθάκης μόνο σε μια μονοήμερη κρουαζιέρα όπου κάνουμε μπάνιο στα πιο κρυστάλλινα νερά του Ιονίου!
    Καλή εβδομάδα και περιμένω το διήγημα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Ελένη μου. Βλέπω επισκέπτεσαι τακτικά τα Εφτάνησα.
      Εύχομαι και τούτο το καλοκαίρι να βρεθείς στο Ιόνιο και να απολαύσεις υπέροχες παραλίες.
      Την αγάπη μου και καλή σου βδομάδα.
      Την άλλη Κυριακή το διήγημα.

      Διαγραφή
  3. Το ταξίδι μου για την Ιθάκη είναι ακόμα μακρύ Ντένη , όμως έχω γνωρίσει τις παραλίες της Ζακύνθου , έχω λατρέψει τα νερά της και μεγάλη μου επιθυμία είναι να ξαναβρεθώ εκεί , υπάρχει ένας επι πλέον λόγος η νέα μου φίλη Χαρά !!!! Ίδωμεν !!!1 Θα γίνει πρωτοσέλιδο όταν πάω!!!!
    Καλή εβδομάδα και ευχαριστούμε για τα πιο γαλάζια -γαλαζοπράσινα νερά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Νικόλ καλή σου μέρα.
      Χαίρομαι που κι΄εσύ ανήκεις στους θαυμαστές των Εφτανήσων.
      Μακάρι να τα καταφέρεις να βρεθείς ξανά στη Ζάκυνθο. Η Χαρά έχει χαρακτηριστεί σαν ο καλύτερος και απολαυστικότερος ξεναγός. Μάλιστα ο Οργανισμός Τουρισμού Ζακύνθου της έχει προτείνει κάποια θέση.
      Καλή σου μέρα καλή μου φίλη και καλή βδομάδα.

      Διαγραφή
  4. φίλε Ντένη
    τα μέρη όπου μας περιγράφεις είναι τόσο κοντά μου, μα τα αισθάνομαι τόσο μακριά μου.
    Δεν τάφερε ποτέ η Τύχη να πάω στο Φιόρο του Λεβάντε, όμως η Ιθάκη βρίσκεται 6 μίλια απέναντι από την Πύλαρο, Πήγα πριν δυο Χρόνια (Περαχώρι) και στο βαθύ προ 8 χρόνια.
    ¨ομως όπως όλα στην πατρίδα μας οι συγκοινωνίες αν και οι τοποθεσίες είναι απέναντι από εσένα πρέπει να πας σε κάποια πρωτεύουσα κι από εκεί να πας απέναντι από εκεί όπου μένεις.

    Πολύ ωραία η ανάρτησή σου τόποι μαγικοί κι ονειρεμένοι...
    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι φίλε μου Γαβρίλη με το καλό να επισκεφτείς και τα άλλα νησιά μας.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  5. Μμμμ...λοιπον...ολες τελειες... Διαλεγω ...πορτο Κουκλα!!!! Λογω ονοματος! Κι οι αλλες παραλιες ειναι πανεμορφες! Καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη η εκλογή σου αγαπητή μου Λαμπρινή. Πρόκειται στ΄αλήθεια για μια παραλία κούκλα.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα .Έρχομαι μετά από ένα μήνα διαμονής στα πάτρια αντι να απολαύσω άνοιξη ,ήλιο και θάλασσα , αντίθετα μόνο σκόνη από τη Σαχάρα χόρτασα ...Τις παραλίες τις απολαμβάνω από τις αναρτήσεις σου οι οποίες όπως πάντα είναι απολαυστικιές η μία παραλία καλύτερη από την άλλη κι αυτή η Κούκλα πραγματική κούκλα !!!!! Χαιρετώ Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτε μου καλή σου μέρα και καλωσόρισες. Τα σχετικά με τον καιρό και τη λασποβροχή που έχετε στην πατρίδα τα βλέπω κάθε μερα στις ειδήσεις. Τι να κάνουμε;
      Βλέπω κι΄εσύ για Κούκλα τραβάς. Δεν έχεις άδικο. Πραγματική κούκλα.
      Νάσαι καλά Κάτε μου και θα τα πούμε
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  7. Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα αγαπητέ μου Ντένη.
    Κάθε Σάββατο περιμένω με αγωνία να δώ που θα μας ταξιδέψεις. Τούτη την φορά στην
    πανέμορφη Ζάκυνθο που είχα την ευτυχία πρίν τέσσερα χρόνια να επισκεφθώ.Βέβαια δεν
    λέω πώς γνώρισα όλες τις παραλίες της, αλλά αυτές που επισκέφθηκα είναι φανταστικές,
    όπως και στην όμορφη Ιθάκη. Πρίν λίγες μέρες κάπου διάβασα πως θέλουν μερικές να
    τις ιδιωτικοποιήσουν. Τρομερό!! Ούτε να το σκέπτομαι δεν θέλω. Μακάρι να μην είναι
    αλήθεια.
    Πολλούς χαιρετισμούς με την αγάπη μου
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς όρισες καλή μου φίλη Ρισσιάνα.
    Όπως βλέπει πάντοτε προσπαθώ να σας δίνω όμορφο έχουν τα νησιά μας, αν κι΄εσύ τις πιο πολλές ομορφιές τις έχεις γνωρίσει.
    Τούτο το Σάββατο, λόγω της γιορτής του Πατέρα, θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. να τιμήσουμε τον αγωνιστή Πατέρα.
    Νάσαι καλά καλή μου Ρισσιάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή