Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σκυλοπόλεμος ! ! !

Φίλες μου και φίλοι μου.
Έχω μια συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο "Λίγα σοβαρά και πολλά αστεία"
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί γύρω από το ελληνικό βιβλίο εδώ, στην  Αμερική, το βιβλίο μου αυτό δεν πρόκειται να εκδοθεί. Αρκετά χρήματα έχω χάσει και δεν θέλω να χάσω και άλλα. Επέλεξα λοιπόν να σας παρουσιάσω σήμερα ένα από τα αστεία μου διηγήματα. Απολαύστε το και οι κρίσεις δικές σας.

Μαντέψτε ποιός είναι εδώ
Στην πολυκατοικία που έχω την ευτυχία να κατοικώ, κατοικούν και άνθρωποι. Και λέω “κατοικούν  και άνθρωποι“ διότι συμβαίνει οι πιο πολλοί κάτοικοι της πολυκατοικίας μας να είναι σκυλιά. Στην τελευταία απογραφή που έκαμα, διότι πρέπει να ξέρετε πως ένα από τα χόμπυ μου είναι οι απογραφές και οι στατιστικές, στην τελευταία απογραφή λοιπόν, που έκαμα, επί εικοσιπέντε διαμερισμάτων ευρέθησαν εγγεγραμμένοι.....Όχι, όχι έτσι. Λάθος. Έτσι αρχίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Λάθος και συγνώμη.
Η πολυκατοικία μας λοιπόν έχει εικοσιπέντε διαμερίσματα όπου κατοικούν εικοσιμία οικογένειες, δύο ανδρόγυνα και δύο εργένηδες εκ των οποίων ο ένας είμαι εγώ. Από τις εικοσιμία οικογένειες οι δώδεκα είναι πενταμελείς, οι πέντε είναι τετραμελείς, και οι τέσσερεις τριμελείς. Σύνολον κατοίκων λοιπόν εννενήντα τέσσερεις.
Κατά όροφο η απογραφή έχει ως εξής. Όροφος πρώτος, κάτοικοι δεκαοχτώ. Όροφος δεύτερος, κάτοικοι είκοσι. Όροφος τρίτος, κάτοικοι δεκαεπτά. Όροφος τέταρτος κάτοικοι δεκαεννέα και όροφος πέμπτος κάτοικοι είκοσι
Απογραφή στα σκυλιά δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να κάμω για δύο μεγάλους και σοβαρούς λόγους. Πρώτον διότι είναι τόσα πολλά που δεν μπορεί κανείς να τα μετρήσει και δεύτερον, διότι όπως μου λέει η κυρία Πανωραία του πέμπτου ορόφου, η οποία σημειωταίον μου δίνει δελτίο κινήσεων της πολυκατοικίας, έχουμε σχεδόν κάθε μέρα γέννα κι΄έτσι τα σκυλιά της πολυκατοικίας μας πολλαπλασιάζονται αλματωδώς. Τουτέστιν δεν υπάρχει άκρη. Τα μόνα απογραφικά στοιχεία που έχω καταφέρει να συλλέξω σχετικά με τα σκυλιά της πολυκατοικίας μας, κι΄αυτό χάρη στην κυρία Πανωραία, είναι πως έχουμε σκυλιά από όλες τις ράτσες. Έχουμε wolf dog, boxer, doberman, collie, foxterrie, malteze, poodle, bulldog, και άλλα. Υπερτερούν όμως, με βάση τα υπάρχοντα απογραφικά στοιχεία που διαθέτω, τα σκυλιά απλής ράτσας, κοινώς κοπρίτες. Δεν μπορώ ακόμη μέχρι σήμερα να προσθέσω στα απογραφικά μου στοιχεία γιατί οι πιο πολλοί κοπρίτες κατοικούν στον πέμπτο όροφο. Κοπρίτες διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.
Με έναν από αυτούς τους κοπρίτες του πέμπτου ορόφου μια μέρα έγινε ένα δράμα, που παρ΄ολίγον να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο τους πέμπτο και τρίτο ορόφους. Και να το γιατί.
Η Σκίππυ
Στον τρίτο όροφο μένει η κυρία Ρωξάνη. Λεπτή, ελκυστική, αιθέρια ύπαρξη η οποία διαθέτει μια ωραιοτάτη σκυλίτσα ....μάρκας Collie που ακούει στο όνομα Skippy.Μια μέρα λοιπόν ένας κοπρίτης του πέμπτου ορόφου, δεν ξέρω πως, ξεμονάχιασε την Skippy σε κάποια γωνιά κι΄εκείνη την ημέρα η Skippy έχασε ό,τι πολυτιμότερον έχει μία κόρη. Θρήνος και οδυρμός στον τρίτο όροφο. Μαλλιοτραβήχτηκαν η κυρία Ρωξάνη του τρίτου με την κυρία Δωροθέα του πέμπτου που είχε τον κοπρίτη. Ήρθε η αστυνομία. Βγήκαμε όλοι στις πόρτες των διαμερισμάτων μας. Και δόξα τω Θεώ περνάμε πολύ καλά στην πολυκατοικία μας, που μένουν και άνθρωποι.
Κι΄εμείς μεν οι άνθρωποι στην πολυκατοικία μας σαν συμπατριώτες που είμαστε όλοι, έχουμε τη συνήθεια να λέμε και καμιά καλημέρα μεταξύ μας. Όταν μάλιστα ο καιρός είναι και λίγο καλός σταματάμε έξω από την είσοδο και συζητάμε και λίγο τα πολιτικά μας. Ανεβάζουμε υπουργούς, κατεβάζουμε πρωθυπουργούς, κυρήσουμε πολέμους, παραιτούμε προέδρους, ορκίζουμε αντιπροέδρους, φτιάχνουμε καινούργια κράτη και γενικά κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε εμείς οι Έλληνες. Λύνουμε όλα τα άλυτα προβλήματα της πατρίδας μας. Σε τέτοιες στιγμές θυμάμαι το τραγουδάκι της φίλης μου της Σώτιας Τσώτου, “Αχ νάταν κείνος αρχηγός, πρωθυπουργός  και μινεστράλε, να δεις πως πάει η Ελλάδα μπρος, γίνεται Αμέρικα και βάλε.”
Κι΄ενώ στην πολυκατοικία που μένω, εμείς οι άνθρωποι είμαστε μια χαρά, δόξα τω Θεώ,τα σκυλιά μας – συγνώμη, τα σκυλιά τους ήθελα να πω, γιατί εγώ δεν έχω – τα σκυλιά τους λοιπόν μισούνται θανάσιμα μεταξύ τους.
 Πιό πολύ όμως, άγνωστο γιατί, οι κοπρίτες, συγνώμη, τα σκυλιά ήθελα να πω, τα σκυλιά του πέμπτου ορόφου μισούν θανάσιμα τα σκυλιά όλων των άλλων ορόφων. Σε τέτοιο σημείο φτάνει το μίσος τους, που νομίζω πως η μόνη λύση είναι όλα τα σκυλιά των άλλων τεσσάρων ορόφων να συμμαχίσουν γιά να τα βγάλουν πέρα με τα σκυλιά του πέμπτου ορόφου. Δεν γνωρίζω πότε, πως και γιατί άρχισε αυτός ο πόλεμος, μα σας ορκίζομαι πως θα μπορούσε δίκαια να πάρει θέση ανάμεσα στους πιο ένδοξους πολέμους της ιστορίας, όπως ο Τριακονταετής πόλεμος, ο Τρωϊκός πόλεμος, ο Πελοπονησσιακός πόλεμος, ο Μικρασιατικός πόλεμος. Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει κι΄αυτός τη θέση του στην ιστορία με τον τίτλο...σκυλοπόλεμος.
Τελευταία οι αψημαχίες είχαν σε τέτοιο σημείο ενταθεί, που μόλις τα σκυλιά του πέμπτου ορόφου ξεκινούσαν την έξοδό του γιά πιπί, τα σκυλιά του τετάρτου άρχισαν ομαδικά να γαυγίζουν. Τα σκυλιά του τρίτου για να εμψυχώσουν τα σκυλιά του τετάρτου άρχιζαν κι΄αυτά να γαυγίζουν συνθηματικά. Και καθώς τα σκυλιά του πέμπτου κατέβαιναν τις σκάλες προς την έξοδο, ακολουθούσαν στο γαύγισμα τα σκυλιά του δευτέρου και στη συνέχεια τα σκυλιά του πρώτου. Έτσι το γαύγισμα γενικεύοταν και όλη η πολυκατοικία έτρεμε επικίνδυνα. Εμείς οι άνθρωποι, πεταγόμαστε όρθιοι, βουλώναμε τ΄αυτιά μας και τραγουδούσαμε όλοι μαζύ. “Δόξα τω Θεώ καλά περνάμε.” Και τα σκυλιά του πέμπτου βγαίνανε θριαμβευτικά να κάνουν πιπί τους.
Αριστερά είναι σκύλος της Νέας Δημοκρατίας και δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Φυλάνε τη Βουλή.
Το ευτύχημα είναι πως από κάποια ουράνια σύμπτωση, λες και υπήρχαν φωτεινά σήματα τροχαίας στην πολυκατοικία, λες και κάποια αόρατη δύναμη ενεργούσε, τα σκυλιά δεν συναντιόντουσαν ποτέ μεταξύ τους.
Ακόμη μέχρι σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω, πως έγινε και κείνο το απόγιομα, λες και δεν λειτούργησαν τα φωτεινά σήματα, λες κι΄είχαμε black-out, λες και είχε εξαφανιστεί η αόρατη δύναμη, τα σκυλιά συναντήθηκαν. Και να πως έγινε.
Βγαίνανε τα σκυλιά του πέμπτου για την καθημερινή τους ανάγκη. Στο ύψος του τρίτου ορόφου όμως συναντήθηκαν με τα σκυλιά του τετάρτου ορόφου που γύριζαν από το πιπί τους, Εκείνη την ώρα, για κακή σύμπτωση έβγαιναν και τα σκυλιά του πρώτου, γιά τι άλλο; Για το πιπί τους. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Μόνο με τις μεγάλες μάχες της ιστορίας μπορεί να παρομοιωθούν οι σκηνές που ξετυλίχτηκαν στις σκάλες μεταξύ τρίτου και τετάρτου ορόφου. Γρανικός, Θερμοπύλες, Σούλι, Πίνδος, Αλαμάνα, ωχριούν μπροστά στα όσα έγιναν εκεί.
Εκείνη τη στιγμή, ατυχία μου μεγάλη να ανεβαίνω τις σκάλες για να πάω στο διαμέρισμα που διαμένω, όταν βλέπω μια μεγάλη μπάλα από σκυλιά να κατρακυλούν στις σκάλες χαλώντας τον κόσμο από τις φωνές τους. Τα χάνω για λίγο. Κοιτάζω γύρω μου ζητώντας από κάπου σωτηρία. Προσπαθώ να κατέβω τρέχοντας. Αδύνατον. Από το ισόγειο, ξεχνώντας το πιπί τους, τα σκυλιά του πρώτου ορμούν προς τα πάνω για να λάβουν μέρος στη μάχη σε βοήθεια των σκυλιών του τετάρτου. Προλαβαίνω να δω την κυρία Πανωραία του πέμπτου και την κυρία Πραξιθέα του τετάρτου που κυλούσαν μαζί με τα σκυλιά του τετάρτου και του πέμπτου προς τα πάνω μου. Το μόνο που μπόρεσα να κάμω ήταν να φωνάξω βοήθεια και σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρίσκομαι να κυλάω στις σκάλες μαζί με τα σκυλιά του πρώτου, του τετάρτου και του πέμπτου ορόφου και αγκαλιά με την κυρία Πανωραία του πέμπτου και την κυρία Πραξιθέα του τετάρτου.
Ξύπνησα στο νοσοκομείο. Έχω κατάγματα στα πλευρά, σπασμένο το δεξί μου πόδι, μαυρισμένο το αριστερό μου μάτι, καρούμπαλους στο κεφάλι, γδαρσίματα σε όλο μου το κορμί, διάσειση και πολλά άλλα τέτοια. Δίπλα, το κομοδίνο μου είναι γεμάτο από κάρτες συμπάθειας με ονόματα σκυλιών. “Ταχεία ανάρρωση, Αζώρ”.  “Περαστικά. Σπίθα.  “Σας ευχόμεθα να γίνετε γρήγορα καλά.  PolliMolli.”  Είναι τα δίδυμα  της κυρίας Ανδρομάχης του δευτέρου ορόφου.  “Mε το καλό στο σπίτι.  SkippyΕίναι αυτή που έχασε ό,τι  πολυτιμώτερον έχει μια κόρη εκείνο το απόγιομα και που όπως έμαθα από την κυρία Πανωραία του πέμπτου, είναι και ολίγον έγκυος.
Εγώ όμως δεν σκέφτομαι να γυρίσω στο σπίτι μου. Ψάχνω για διαμέρισμα. Αν ξέρετε κάποιο τηλεφωνήστε μου. Παρακαλώ όμως. Ζητώ διαμέρισμα σε πολυκατοικία που να μην έχει σκυλιά. Λέτε να βρω;.

Η κεντρική φωτογραφία είναι 
το Καψάλι στα Κύθηρα.





19 σχόλια:

  1. Ντένη μου είναι καταπληκτικό!
    Γέλασα πάρα πολύ, θα μπορούσε να γίνει και ταινία!
    Χαχαχα!
    Ηταν ότι χρειαζόμουν σήμερα πραγματικά καταπληκτικό!
    Ο κούκλος που κρατάει αγκαλιά τον σκύλο είναι πανέμορφος!!
    Αν είναι εγγονός σου να του δώσεις ένα τεράστιο φιλί απο μένα!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Έλενα.
      Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ ο σκυλοπόλεμος.
      Ο νεαρούλης της πρώτης φωτό είναι ο Στέλιος μου, εκτος από τα εφτά εγγόνια, με τον σκύλο του τον Όμηρο.
      Θα του δώσω το φιλί που του στέλνεις.
      Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να βρίσκομαι μακρυά της βάσης μου,αλλά το μάτι μκου σεργιανά οταν βρίσκει χρονο στ αγαπημένα του. Το σκαμπρόζικο διήγημα τόχα διαβάσει παλιότερα και μ άρεσε πολύ,σήμερα όμως δανθισμένο με τη φωτό του αγαπημένου εγγονού,με τον Ομηρικό σκύλο, αναβαθμίζει την ανάρτηση!!!
    Νάσαι καλά Ντένη μου και να γράφεις. Ευτυχώς το διαδικτυο προσφέρει μία ανέξοδη λύση δημοσίευσης των λογοτεχνικών έργων και γνωριμία τους με το κοινό.
    Την αγάπη μου απο μια πανέμορφη Πόλη,που αδίκως την λένε συμ-πρωτεύουσα (την αδικεί το συν-) Φιλακια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Χαρά μου ξενητεμένη.
      Τιμή μου που και από την ξενητιά σου καταφέρνεις να περάσεις από τ Εφτάνησα και πάντα έχεις έναν καλό λόγο να αφήσεις.
      Καλή επιστροφή κι΄ένα χαιρετισμό από μένα στον Πύργο τον Λευκό.
      Την αγάπη μου και φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ντένη μου
    Ο σκυλοκαυγάς είχε και ανθρώπινες απώλειες(χαχα). Πολύ ωραίο διήγημα με χιούμορ δοσμένο.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου καλή σου μέρα.
      Όπως όλοι οι πόλεμοι έτσι κι΄αυτός είχε τις ανθρώπινες απώλειες. Τι να κάνουμε.
      Νάσαι καλά καλή μου. Καλό μήνα και σε σένα και καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  4. Χαχαααα, ωραίο ήταν Ντένη μου!!!
    Γράφεις πολύ γλαφυρά!!!
    Να χαίρεσαι το πανέμορφο αγόρι της φωτογραφίας! Να είναι γερό και καλότυχο!
    Σου εύχομαι έναν όμορφο ανοιξιάτικο μήνα, με υγεία και χαρά!
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ αγαπητή μου Μάγδα για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου για τον εγγονό μου.Ο σκύλος του λέγεται Όμηρος.
      Καλό μήνα σε σένα και την οικογένεια.
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  5. 11.52!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θαεπανέλθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Υιώτα
    αστοριανή,,,,....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ντένη μου και καλό μήνα.
    Αυτό το χαριτωμένο αγοράκι σίγουρα είναι εγγονάκι. Να το χαιρόσαστε, να είναι γερό
    κι ευτυχισμένο.Τα φιλιά μου.Γέλασα τόσο πολύ με τον σκυλοκαυγά, φανταστικό! Μου το είχες κάποτε στείλει και το έχω στο αρχείο μου, αλλά όσες φορές κι αν το διαβάσω δεν το χορταίνω.
    Σαν την σκίππη κυκλοφορούν πολλά κι εδώ, ειδικά τον χειμώνα με γούνινες ζακετούλες,που πολλές φορές λέω κάλλιο να είναι κανείς σκυλί παρά άνθρωπος.
    Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό σου ταλέντο.
    Να έχεις μια όμορφη μέρα, την αγάπη μου
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρισσιάνα μου καλή μου φίλη καλημέρα σου και καλό μήνα.
      Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι ο Στέλιος μας, έκτο από τα εφτά εγγόνια μας. Σ΄ευχαριστώ που του στέλνεις την αγάπη σου.
      Έχεις πολύ δίκιο ότι είναι προτιμώτερο σήμερα και στις χώρες που ζούμε καλυτερα να είσαι σκύλος. Να σου πω ότι η Χέσλεϋ, ιδιοκτήτρια πολλών ξενοδοχείων εδώ στις ΗΠΑ όταν πέθανε πριν χρόνια στην διαθήκη της άφησε εκατομμύρια δολάρια στα σκυλιά. Το πιστεύεις;
      Αυτά καλή μου και καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  7. Το Ξανθό αγοράκι θα πρέπει μα είναι εγγονάκι σου να το χαιρόσαστε.

    Όσο για σκύλους και γάτες, έχω βαρεθεί να τους βλέπω, ίσως σε μια άλλη ζωή, σε μια άλλη χώρα θα έθρει η εποχή όπου θα ζούμε απελευθερωμένοι από αυτά τα τετράποδα, δεν λέω καλά είναι αλλά στην ύπαιθρο, όχι μες τα ποδια μας στην πόλη.
    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γαβρίλη, καλή σου μέρα.
      Αν είχες προσέξει θα έβλεπες ότι η ανάρτησή μου είναι ένα χιουμοριστικό διήγημα και δεν κλείνει μέσα του καμμιά εχθρότητα για τα σκυλιά και την γάτες.
      Πάντως σεβαστή από μένα η γνώμη σου.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Το κεφαλονίτικο χιούμορ καλά κρατεί !!!!!! Πανέμορφος ο Στελάκης , αντράκη έγινε !!! .Να σου ζήση. ΚΙ αυτή η φωτογραφία με τα σκυλιά στο Σύνταγμα και τη λεζάντα καταπληκτική ,μόνο που έπρεπε να γράφεις δεξιά η Νέα Δημοκρατία και αριστερά ο Σύριζα , μήπως ξέρεις ότι άλλαξαν ιδεολογίες ; Την καλημέρα μου Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτε μου καλή μου καλημέρα σου.
    Για τον Στελάκο μου σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.
    Φυσικά και το κεφαλονίτικο χιούμορ είναι έμφυτο. Και το προσφέρουμε δωρεάν όταν μπορούμε.
    Για την λεζάντα των δύο σκύλων δεν έλαβα υπ΄όψη μου καμμιά αλλαγή ιδεολογίας, απλά διότι δεν έχουν ιδεολογία.΄Άλλα...προσόντα διαθέτουν. Προτίμησα ο αριστερός να είναι η Νέα Δημοκρατία, καθ΄όσον είναι στην εξουσία και επαναπαύεται στις δάφνες της ενώ ο δεξιός που είναι ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί να αναλάβει την εξουσία. Και ο Θεός να φυλάει την πατρίδα μας από αυτά τα σκυλιά.
    Την καλημέρα μου και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxaxa... πολύ καλό..μπέρδεψα λίγο ορόφους και... σκυλιά... αλλά.. άψογο!!!! χαχα
    νασαι καλά!!! τα λεμε, καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Λαμπρινή.
    Επόμενο ήταν να τα μπερδέψεις λίγο.
    Πολλοί οι όροφοι και αμέτρητα τα σκυλιά.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα...παραλίγο να το χάσω αυτό. Χαίρομαι που βλέπω κι αυτή την πλευρά σου Ντένη μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξαναβλέπω κι αυτή τη φατσούλα! Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή