Μπορείτε.....

....εκτός από τα Εφτάνησα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com και να με βρήτε στο kondennis9@gmail.com
Θα χαρώ να σας δω.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Και η τραγωδία συνεχίζεται.



Φίλες μου και φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι.
Σε περασμένους καλούς καιρούς, τέτοια εποχή, τέτοιες μέρες το αγαπημένο μας Ληξούρι ζούσε το μεγαλείο του καρναβαλιού του. Ενός καρναβαλιού, που έγραφε ιστορία. Σήμερα τα πράγματα έχουν έλθει αλλοιώς. 
Όπως όλοι θα ξέρετε, θα βλέπετε, θα διαβάζετε και θα ζείτε, η Κεφαλονιά, το νησί μας το αγαπημένο συνεχίζει να ζει την τραγωδία του. Την τραγωδία των σεισμών. Οι κάτοικοί του νησιού και ιδιαίτερα του Ληξουρίου και της περιοχής της Παλικής ζουν συνεχώς κάτω από μια απειλή. Μια απειλή που δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει. Οπωσδήποτε δεν υπάρχει τίποτα πιο φοβερό από το να νοιώθεις την απειλή και να μην γνωρίζεις πότε θα σε κτυπήσει. Στ΄αλήθεια φίλοι μου, ο φόβος του σεισμού είναι ο χειρότερος που μπορεί να νοιώσει ο άνθρωπος. Ας συμμεριστούμε το δράμα τους λοιπόν και ας τους συμπαρασταθούμε.
Εκτός από την απειλή του σεισμού έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα πολλά.
Πολλά τα παράπονα για μεγάλη έλλειψη σε βασικά είδη ανάγκης. Μεγάλο το πρόβλημα της ύδρευσης αφού το νερό του Ληξουρίου έχει κριθεί ακατάλληλο.
Φυσικά και η έλλειψη τροφίμων πολύ μεγάλη.
Μέσα σε όλα αυτά το κράτος, απροετοίμαστο και ανίκανο να βοηθήσει περιορίζεται σε κινήσεις οι οποίες δεν αποδίδουν.
Οι σκηνές που στήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις στο γήπεδο του Ληξουρίου δεν έχουν “πάτωμα” με αποτέλεσμα η υγρασία να τσακίζει όσους διαμένουν σε αυτές. Η διανομή κάποιων εφοδίων γίνεται στο γήπεδο αλλά δεν ρωτούν αν η πρόσβαση σε αυτό είναι δυνατή σε όλους.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών της κυβέρνησης με επί κεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την Κεφαλονιά και ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις οι οποίες απομένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν και πότε.
Και μια υπέροχη ανθρώπινη χειρονομία. Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης αποστέλει ένα δικό του κρουαζερόπλοιο για να προσεγγίσει την Παλική όσο το δυνατόν πλησιέστερα προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτό άνθρωποι που δεν έχουν που να μείνουν.
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας διεξάγει έρανο προκειμένου να συμπαρασταθεί οικονομικά στους πληγέντες της Κεφαλονιάς. Το παράδειγμα έδωσε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή προσφέροντας έναν μισθό της.
Παρ΄όλα αυτά το κεφαλονίτικο χιούμορ δεν εγκατέλειψε τους συντοπίτες μας. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση περάστε από το http://hellascafe.blogspot.com να απολαύσετε τα Aντισεισμικά κάλαντα του Παναγιώτη Βελισσαράτου. Κι΄ακόμη θαυμάστε τη γελοιογραφία του Απόστολου Χαλκιόπουλου στο Περιοδικό τση Κεφαλονιάς.
Πλάϊ στους συντοπίτες μας λοιπόν και όλοι εμείς φίλες και φίλοι.
Ακόμη και ένας λόγος καλός είναι κάτι.

Να είστε όλοι καλά.

28 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ'όσο νομίζαμε όλοι στην αρχή. Όσο ανίκανο είναι το κράτος, ευτυχώς τόσο ικανοί δείχνουν κάποιοι άνθρωποι που με δική τους πρωτοβουλία στέλνουν τη όποια βοήθεια στο νησί. Είτε πρόκειται για εφοπλιστές κι επιχειρηματίες, είτε για τους απλούς ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημά τους. Η επούλωση των πληγών δείχνει πως θ'αργήσει, αλλά ας ευχηθούμε να ήταν ως εδώ το κακό και με υπομονή και χιούμορ, όπως λες Ντένη μου, θα ξεπεραστούν σιγά σιγά οι δυσκολίες. Καλή δύναμη στους Κεφαλλονίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αγαπητή μου Μαρία τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
      Πάντως σχετικά με την ιδιωτική πρωτοβουλία έχεις απόλυτα δίκιο. Είναι αυτή που πολλές φορές έχει ρόλο σωτήριο.
      Καλή σου μέρα καλή μου.

      Διαγραφή
  2. Και βέβαια ο σεισμός φίλε μου είναι απο τα φαινόμενα εκείνα που κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει και μπορεί να συμβούν στον κάθε ένα μας ανά πάσα στιγμή...και ΄βέβαια όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε .. στους κατοίκους που έχουν πληγεί... δεν θα μπορούσε να δώσουν ένα πενταψήφιο αριθμό που με κάθε μήνυμα που θα κάναμε τα χρήματα να πηγαίναν σε εκείνους; θα είναι πιο εύκολο για όλους μας...να βοηθήσουμε ουσιαστικά... μια πρόταση κάνω.. ... θα ευχηθώ κουράγιο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η σκέψη σου και πρότασή σου αγαπητή μου Ρούλα ΄όμως θα πρέπει κάποιος να το κάμει. Ας ελπίσουμε κάποιος να το σκεφτεί.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου φίλε Ντένη,
    Μετά τους σεισμούς του 1953, υποχρεωτικώς καθιέρωσαν στην Κεφαλονιά να χτίζουν όλα τα σπίτια Αντισεισμικά.
    Που εννοεί σε κάθε τοίχο ανα ορισμένο ύψος θα χτίζεται μια οριζόντια γραμή από μπετόν με σίδερα κλπ. (σενάζι)
    Δεν είμαι ούτε αρχιτέκτων ούτε πολιτικός μηχανικός όμως από αυτά που είδα, μετά σε άλλα σεισμογενεί κράτη του κόσμου μόνο επιτρέπεται να χτίζουν μονοόροφα σπίτια, γερά ώστε να μην φοβούντε οι κάτοικοι. Σήμερα ακόμη και στο χωριό μου έχουν χτίσει πολυκατοικίες με μπαλκόνια (αυτά που έιχε χρηματοδοτίσει η κυβέρνηση με δάνειο, "Λεφτά Υπάρχουν" εποχή όπου έτρεφαν τους σκύλους με λουκάνικα.)
    όποιος γνώριζε, όποιος είχε ένα από τα τρία Μ έπαιρνε δάνειο και δώστου μεγαθήρια υψώνοντε από το πουθενά για τουριστικές επιχειρήσεις.
    ¨ολη η Κεφαλλονιά έτσι είναι χτισμένη 2 και 3 και ορόφους... και όχι μόνο αλλά τα δρομάκια στενά, χωρίς πεζοδρόμια κάποτε ανέφερα σε μια συζήτηση τώρα είναι ευκαιρία να χτιστεί η Κεφαλονιά εκ νέου, με πλατιούς δρόμους κλπ...
    Λες και ήμουνα εχθρός τους, εμείς θα Ξανακτίσουμε την Κεφαλονιά όπως ήταν ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

    Η δύναμη της φύσης είναι απρόβλεπτη...

    χαιρετώ

    Γαβριήλ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα όσα λες καλέ φίλε Γαβρίλη. Μόλις περάσει λίγο το κακό που μας βρήκε δεν κοιτάμε την ασφάλειά μας αλλά την καλοπέρασή μας. Είδα κι΄εγώ στις εικόνες τις καταστροφές και διαπίστωσα πολλές παραβάσεις. Τριόροφα με βάσεις ψεύτικες.
      Ας ελπίσουμε πως τούτη τη φορά θα βάλουμε μυαλό.
      Θα τα πούμε.

      Διαγραφή
  4. Πολύ φοβάμαι Ντένη μου οτι Κεφαλονίτες έχουν μπουχτίσει απο καλούς λόγους.Θάθελαν να δουν έργα,που δυστυώς δεν είμαι αισιόδοξη οτι θα δουν. Η παρέλαση των διαφόρων πολιτικών παραγόντων για προεκλογική εκμετάλλευση,ελπίζω να ολοκληρώθηκε και ν αφήσουν τον κόσμο στη συμφορά που τους βρήκε,άλλωστε εξάντλησαν την μεγαλοθυμία τους σ εκείνα τα 500κάτι ευρουλάκια...πόσαάλλα πιά να δώσουν;;;;
    Οταν ακούω οτι οι περιοχές μας είναι θωρακισμένες και δεν κινδυνεύουν γελάω,όπως θαρρώ γελάει και ο εγκέλαδος. Εχει απόλυτο δίκιο ο Γαβρίλης, σ όσα γράφει και αποδείχθηκε δυστυχώς και στην πράξη. Ας ελπίσουμε οτι το Ληξούρι θα επουλώσει τις πληγες του,οτι το φαινόμενο θα έχει εκτονωθεί κι ο κόσμος για ΄αλλη μια φορά θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα βοηθήσει απο το υστέρημά του,γιατί μόνο απο εκεί υπάρχει ελπίδα.
    Καλή δύναμη και υπομονή στους πληγέντες, καλή δύναμη για συνέχεια σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα όσα γράφεις αγαπητή μου Χαρά και στ΄αλήθεια, όπως πάντα οι Ληξουριώτες για μια ακόμη φορά χόρτασαν λόγους.
      Δυστυχώς το κράτος όχι μόνο ήταν απροετοίμαστο για τέτοιες περιστάσεις αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρει τίποτα πιό πολύ. Α; βάλουν μυαλό όλοι τους και ας κοιτάξουν στα σοβαρά το μέλλον.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  5. καλημερα, καλησπέρα καλο κουράγιο....
    κανείς δεν ξέρει πλεον τι να ευχηθεί στους συνανθρώπους μας που πλήττονται απο τους σεισμούς.
    Τα λογια ειναι περιττά λοιπόν: περιμένουμε έργα απο όσους έχουν την δυνατότητα να δώσουν ενα χεράκι βοήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα.
      Μπορεί να νομίζεις περιτά τα λόγια, και σωστό είναι, όμως θα πρέπει να τα λέμε για να μπορέσουμε να φτάσουμε κάπου.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Ντένη δυστυχώς τα νησιά μας είναι στο έλεος του Εγκέλαδου, δεν ξέρουμε την ώρα που θα κτυπήσει και με πόση ορμή . Εύχομαι να είναι το κακό έως εδώ .Να είναι βούλα και να βουλώσει που λέμε στην πατρίδα .Όμως , υπάρχει και το όμως , κανείς δεν μπορέι να προβλέψει τις διαθέσεις του Εγκέλαδου .Κάποτε θα κτυπήσει ξανά και με περισσότερη μανία ,αν ψάξει κανείς κατα τις ιστορικές περιόδους θα βρεί καταγεγραμμένους σεισμούς με πολύ τραγικά αποτελέσματα .Οι περισσοτερες οικοδομές τριόροφες και τετραόροφες κυρίως ξενοδοχεία είναι κτισμένα σε περιοχές τελείως ακατάλληλες ,δίπλα στο κύμα λόγω τουρισμού . Το 53 μου έλεγε ο πατέρας μου ότι έδωσε το κράτος 25.000χ δραχμές βοήθημα κι αυτό ως δάνειο ,ενώ είχαν μαζευτεί δωρεές από όλο τον κόσμο πολλά εκατομμύρια που αρκούσαν να οικοδομηθούν ξανά και τα τρία νησιά και όμως πήγαν άφαντα .......Το δάνειο εκείνο το χάρισε στους σεισμόπληκτους η Φρειδερίκη .Εύχομαι να μην ξαναζήσουν τα νησιά μας κάτι σαν εκείνο το τραγικό που ζήσαμε εμείς .Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Κάτε μου καλή μου, είναι στο DNA του Έλληνα να κοιτάζει ακόμη και από την καταστροφή του συνανθρώπου του να οφεληθεί. Όσο για τις ακατάλληλες κατασκεύες το έχουμε πει πολλές φορές ότι αφού συνέλθουμε από κάποιο χτύπημα δεν κοιτάζουμε θα θωρακιστούμε αλλά πως να φτιάξουμε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο από του γείτονα.
      Κι΄εκεί την παθαίνουμε.Αν υπήρχε κάποιος σοβαρός έλεγχος θα είχαμε γλυτώσει πολλά.
      Νάσαι καλά Κάτε μου και φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Υπάρχει ένα καλό παράδειγμα στην Ελλάδα, αυτό της Καλαμάτας, μετά τον σεισμό έγινε μια άλλη πόλη.
    Τώρα τι να λέμε... Οι πολιτικοί πέρασαν από εκεί με την παρέλασή τους, τι θα κάνουν μετά; Θα το δούμε... Ως συνήθως ΤΙΠΟΤΑ, θα ξεχαστεί κι αυτό όπως όλα...
    Δυστυχώς, ξέροντας την κατάσταση δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάω το τελευταίο φίλε Στράτο, από όσα λες. Ξέροντας την κατάσταση δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Το ίδιο κι΄εγώ. Πιστεύω πως και αυτή τη φορά στην τραγωδία του νησιού μας θα παιχτούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
      Καλή σου μέρα φίλε.

      Διαγραφή
  8. Καλή σου μέρα αγαπητέ μου Ντένη,
    επειδή δεν είμαι και πολύ ο άνθρωπος της γκρίνιας, αυτήν την στιγμή που
    δοκιμάζεται το νησ ίμας και οι κάτοικοί του, μέσα σ αυτούς έχω και αρκετούς
    συγγενείς, ευχαριστώ τον θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα.
    Ευχαριστώ ακόμη προσωπικά όλους τους άνθρώπους(εκτός απο μερικούς ανεπιθύμητους),
    που αυτήν την στιγμή προσφέρουν προσωπική αλλά και οικονομική βοήθεια.
    Χωρίς να κάνω διαφήμηση γιατί δεν το θέλω, κι απο δώ θα υπάρξει σχετική βοήθεια.
    Τα φυσικά φαινόμενα πάντα θα υπάρχουν.Δεν ευθύνεται κανείς. Οι επισκέψεις των πολιτικών είναι κι αυτές γνωστές, τα παρατράγουδα μετά απο κάθε είδους καταστροφή είναι παντού τα ίδια.
    Κι εδώ που βρίσκομαι που είναι ένας οργανωμένος λαός, πριν λίγα χρόνια έγιναν στο
    βόρειο μέρος τρομερές πλημμύρες που ξεσπιτώθηκαν πάρα πολλοί. Εκ των υστέρων ειπώθηκαν, πολλά και διάφορα,γιατί φτιάχνουν τα σπίτια τους κοντά στις όχθες των ποταμών κ.τ.λ
    Ας συνηθίσουμε να λέμε και κανένα ευχαριστώ. Ότι οι πατριώτες μας ταλαιπωρούνται
    καμμιά αμφισβήτηση, όμως άν υπήρχαν νεκροί τότε τι θα λέγαμε; Tα σπίτια θα ξαναγίνουν,
    όχι βέβαια σαν πρώτα, οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται! Δεν θέλω να τα βλέπω όλα μαύρα.
    Ο καθένας μας ευθύνεται όταν κτίζει χωρίς άδεια, δυό τρείς ορόφους χωρίς γερά θεμέλια, κρυφά,
    κι άλλα που δεν λέγονται.Το μόνο που εύχομαι είναι να σταματήσουν οι δονήσεις, και να μην
    συμβεί κάτι χειρότερο.
    Συγχωρέστε με αν έχω άλλη γνώμη, αλλά προς το παρόν έτσι τα βλέπω.
    Πολλούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι, αγαπητή μου Ρισσιάνα που όλι οι δικοί σου είναι καλά.
      Οι ανεπιθύμητοι παίζουν το παιγνίδι τους και είναι λυπηρό που κάποιοι Κεφαλονίτες είναι μαζί με αυτή την εγκληματική οργάνωση.
      Σχετικά με τις οικοδομικές παραβάσεις οι ευθύνες ανήκουν και στο κράτος που ποτέ του δεν είχε σοβαρούς ελέγχους αλλά με λίγο λάδωμα όλα έπερναν άλλο δρόμο.
      Θα τα λέμε καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  9. Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι να μην ξεχάσουμε και να μην αφήσουμε να ξεχαστούν αυτοί οι άνθρωποι!
    Ολοι μπορεί να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση και το μόνο που μας έμεινε δυστυχώς σε αυτή την χώρα είναι να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον, ας μην το ξεχάσουμε αυτό!
    Την καλημέρα μου και κουράγιο σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, αγαπητή μου Λένα, όλα αυτά που λες. Να μην ξεχάσουμε και να μην αφήσουμε μόνους αυτούς τους ανθρώπους. Πλέον το μόνο που μας έχουν αφήσει είναι να είμαστε ο ένας για τον άλλον.
      Καλή σου μέρα Λένα μου και καλή σου βδομάδα.

      Διαγραφή
  10. Πολύ λυπηρό αγαπητέ μου Ντένη... Παρακολουθούμε όλοι το δράμα αυτό που δεν έχει τελειωμό...
    Ας ευχηθούμε να πράξει το κράτος το καλύτερο και να συγχαρούμε τους εθελοντές συνέλληνες!
    Καλή εβδομάδα σε σένα φίλε μου και σε όλους τους Κεφαλονίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγδα μου καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.
    Ευχή όλων μας να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Μεγάλο το δράμα που βιώνουν κάθε στιγμή. Βλέπω την πόλη των γονιών μου να ερημώνει και θλίβομαι. Ας ελπίσουμε πως θα έχει και κάποιο τέλος τούτο το κακό.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντένη μου, η σκέψη μου είναι κοντά σ' αυτους τους ανθρώπους. Να μην πιστεύεις στις φιλανθρωπίες των εφοπλιστών και στους πολιτικάντηδες που σε προεκλογική περίοδο, τρέχουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να εμφανιστουν στα κανάλια. Πολλοί ανθρωποι στην Αθήνα ζουν ακόμα, απ' το σεισμό του 99, σε κοντέ'ι'νερς. Οι πυρόπληκτοι της Ηλίας δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί. Είχαν και πολλά θύματα. Το ευχάριστο στη Κεφαλονιά είναι ότι δεν έχουμε θύματα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρα μου γλυκιά μου ποτέ δεν πίστεψα τους πολιτικούς και ποτέ δεν τους είχα σε καμμιά εκτίμηση. Η κάθε ενέργειά τους προϋποθέτει άγραν ψήφων.
      Το ευθυμογράφημα του Απόστολου Χαλικιόπουλου που πρόστεσα στην ανάρτηση τα λέει όλα. Μέχρι ο αρχιφασίστας ο Κασσιδιάρης πήγε στην Κεφαλονιά για να βοηθήσει.
      Τι να πεις καλή μου; Για μια ακόμη φορά η Κεφαλονιά θα το ξεπεράσει και αυτό.
      Την αγάπη μου και φιλιά.

      Διαγραφή
  13. Kρατάτε γερά. Με Αλληλεγγύη αναμεταξύ σας, γιατί από ουσιαστική κρατική στήριξη άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστά τα όσα λες φίλε μου Ευρυτάνα Ιχνηλάτη. Ένα κράτος άστα να πάνε.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ευχόμαστε.. τα καλύτερα!!! ευχόμαστε.. να μην ξαναγίνουν πάλι σεισμοί καταστροφικοί!! κουράγιο στους συμπατριώτες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου καλή σου μέρα και ευχαριστώ για τις ευχές σου. Μακάρι να μην ξαναγίνει τέτοιο κακό.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  16. Συγκλονιστικές φωτογραφίες !!!
    Εύχομαι κουράγιο, δύναμη και υπομονή σε όλους πληγέντες στην Κεφαλονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Στέλιο καλή σου μέρα.
    Καλοδεχούμενες οι ευχές σου.
    Να περνάς από εδώ. Θα το χαίρομαι
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή