tag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post7737052400298424743..comments2024-02-24T07:49:46.256-05:00Comments on ΤΑ ΕΦΤΑΝΗΣΑ: “Κεφαλονίτικες Ρετσέτες”Dennis Kontarinishttp://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-51349965997191119692010-12-07T08:45:43.276-05:002010-12-07T08:45:43.276-05:00Αγαπητή μου Κική
Ευγενική και αγαπητή η γνώμη σου....Αγαπητή μου Κική<br />Ευγενική και αγαπητή η γνώμη σου.<br />Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.<br />Νάσαι καλά<br />ΝτένηςDennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-17011533381110260612010-12-07T07:14:27.966-05:002010-12-07T07:14:27.966-05:00Πολύ ωραίο ποστ κ. Ντένη!Πολύ ωραίο ποστ κ. Ντένη!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-38737481991120115812010-12-03T18:04:29.113-05:002010-12-03T18:04:29.113-05:00Μου μοιάζεις φίλε Στράτο
Όχι μόνο λάτρης του καλού...Μου μοιάζεις φίλε Στράτο<br />Όχι μόνο λάτρης του καλού φαγητού αλλά και μάγειρας άπιαστος. Όσοι έχουν δοκιμάσει τα φαγητά μου έχουν να πουν τα καλύτερα.<br />Σου έχω ακόμη πιό πολά στην επόμενη ανάρτηση<br />Νάσαι καλά<br />ΝτένηςDennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-77428845837175979062010-12-03T18:01:49.927-05:002010-12-03T18:01:49.927-05:00Αγαπητή μου Ρισσιάνα
Σ' ευχαριστώ για την επίσ...Αγαπητή μου Ρισσιάνα<br />Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.<br />Η αλιάδα έχει πολλά μυστικά ακόμη και στον τρόπο που την σερβίρουν <br />Κάποια στιγμή θα γράψψ=ω κι΄άλλα<br />Θα τα πούμε<br />Χαίρομαι που με καλοδέχτηκες<br />Νάσαι καλά<br />Ντένης<br />ΥΓ Κάνε μια βόλτα και από το Καφενείο Ελλάς.Dennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-63619718979288820402010-12-03T17:59:13.959-05:002010-12-03T17:59:13.959-05:00Υιώτα μου
Μαγείρεψε ό,τι σου αρέσει και άσε τον Δη...Υιώτα μου<br />Μαγείρεψε ό,τι σου αρέσει και άσε τον Δημήτρη να φωνάζει.<br />κανόνισε να συναντηθούμε για καφά.<br />Ελάτε ένα απόγευμα στην Όαση<br />Μόνο τηλεφώνησέ μου μια μέρα πριν<br />Νάσαι καλά<br />ΝτένηςDennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-3685618093061712282010-12-03T17:57:33.234-05:002010-12-03T17:57:33.234-05:00Φίλε Γαβρίλη
Είναι αμέτρητα τα Εφτανησιώτικα φαγητ...Φίλε Γαβρίλη<br />Είναι αμέτρητα τα Εφτανησιώτικα φαγητά και που να τα βνάλω όλα σε μιά ανάρτηση. Θα συνεχίσω κάποια στιγμή<br />ΝτένηςDennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-34060475497272030112010-12-03T17:55:20.234-05:002010-12-03T17:55:20.234-05:00Αγαπητή μου Μαριάνθη
Μπορεί να άνοιξε η όρεξή σου ...Αγαπητή μου Μαριάνθη<br />Μπορεί να άνοιξε η όρεξή σου αλλά θα πρέπει κάποτε να καταφέρεις να δοκιμάσεις τις Εφτανησιώτικες γεύσεις θα σου μείνουν αλησμόνητες<br />Ναι. Μανέστρα είναι το χοντρό κριθαράκι<br />Νάσαι καλά<br />ΝτένηςDennis Kontarinishttps://www.blogger.com/profile/10892574830314261401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-82905929969133153832010-12-03T08:23:19.679-05:002010-12-03T08:23:19.679-05:00Λάτρης του καλού φαγητού, το είδε ο Θεός και μου χ...Λάτρης του καλού φαγητού, το είδε ο Θεός και μου χάρισε γυναίκα που "κεντάει" στην κουζίνα...<br />Πολύ καλές οι Ρετσέτες μαγειρικής του βιβλίου, κι εδώ με πρόλαβε ο Γαβριήλ (Ρεσέτα = συνταγή από τα Ισπανικά) αλλά έγιναν μόδα και τώρα με την κρίση είναι πειρασμοί...<br />Καλή επιτυχία να έχει το βιβλίο.Μηθυμναίοςhttps://www.blogger.com/profile/00385827632710967989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-16635594765449269352010-12-03T06:31:02.756-05:002010-12-03T06:31:02.756-05:00Αχ Ντένη μου πρωί-πρωί μ έκανες να
δακρύσω. Όχι πώ...Αχ Ντένη μου πρωί-πρωί μ έκανες να<br />δακρύσω. Όχι πώς μου άνοιξες μόνο την όρεξη, ήδη χορτάτη, το πρωινό τελείωσε, αλλά μου έφερες στην μνήμη τα μαγειρέματα της μάνας μου κι εκείνες τις θαυμάσιες μυρωδιές.<br />Ειδικά την αλιάδα, προσπαθώ κάθε χρόνο 25η Μαρτίου που συνηθίζεται, να την φτιάξω, αλλά λείπει το γουδόχέρι και τα μπράτσα.Πάντως την πετυχαίνω και χωρίς γουδί.Μαζί με το ελαιόλαδο και πολύ λεμόνι.<br />Μην τον παραλείψουμε.Δεν σε διορθώνω,συμπληρώνω. Αυτό που ξέχασε ο κ.Γαβριήλ είναι η μαντραούρα τό (μανιτάρι). Κάτι να πω κι εγώ.<br />Να είσαι καλά Ντένη και χαίρομαι<br />που ξαναήρθες κι έλαμψαν τά<br />Επτάνησα. Καλό μήνα.<br />Με αγάπη και κεφαλονίτικους χαιρετισμούς<br />ΡισσιάναAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-7340080883602067272010-12-02T22:01:13.544-05:002010-12-02T22:01:13.544-05:00...μας "άνοιξες την όρεξη,"
Ντένη μου!
......μας "άνοιξες την όρεξη,"<br />Ντένη μου!<br />κι η ώρα είναι δέκα παρά τρία λεπτά!<br />..κι αν πω να φτιάξω κάτι, π.χ. ψάρι, ποιος ακούει το Δημήτρη, για την ολονύκτια ...μυρωδιά!!!!!!!!!!!<br /><br />Αυριο; τα ίδια στης κόρης μας...<br />Μάλλον θα περιμένω για το...καλοκαίρι, ποιος ξέρει; μπορεί να πλεύσουμε κατά κει!!!<br />Χαιρετισμούς<br />Υιώτα<br /><br />Υγ.<br />...μπορεί να μας δεις σε κάποια μικρή ελληνική παρουσία... για ψάρι!Αστοριανήhttps://www.blogger.com/profile/08738006999585378601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-32426506972623967332010-12-02T17:53:21.738-05:002010-12-02T17:53:21.738-05:00Καλή μας όρεξη με τις Κεφαλλονίτικες ΡΕΣΕΤΕΣ,
Εκτ...Καλή μας όρεξη με τις Κεφαλλονίτικες ΡΕΣΕΤΕΣ, <br />Εκτός από τον βακαλάο στην αλιάδα κάναμε και κορφές από τις περγουλιές έχουν μια γεύση υπόξυνη, μετά το γαύρο ή μαρίδες ψάρι στην τσερέπα με σκόρδο ντομάτα φρέσκια και μια στρώση πατάτες από κάτω. το λέγαμε ΜΠΟΥΡΓΙΕΤΟ.<br />Μετά είχαμε κυδώνια σοφιγάδο, ή τομάτες γεμιστές με τραχανά ή κοφτό, μετά αυτές οι πίτες όπως η κρεατόπιτα, ή βακαλαόπιτα, ή κολοκυθόπιτα, με κολοκύθι κίτρινο το λεγόμενο Μπαρμπαροκολόκυθο.<br />Ένα από τα καλίτερά μου φαγητά τα τσιγαρίδια, Ανοιξιάτικο φαγητό με άγρια χόρτα όπως καφκαλίδες, παπανούρια, και πολλά άλλα.<br />Ένα άλλο που τρώγαμε λειψή κουλούρα ζεστοφούρνι παραγεμισμένη με ξύγκι γίδας. Και που να πρωτοθυμηθώ το πιτοπούλι στη χόβολη. <br /> Ντένη οι περισσότερες ρεσετες είναι τοπικές δηλαδή μπορεί σε άλλο χωριό να μην της ξέρουν, ή ας πούμε ρεσέτες της ανάγκης.<br /><br />Ρεσέτα = συνταγή από τα Ισπανικά RECETA,<br /><br />χαιρετώ<br />Γαβριήλpylaroshttps://www.blogger.com/profile/04292419117033438618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3438889494850577336.post-13017158319950790952010-12-02T17:43:59.277-05:002010-12-02T17:43:59.277-05:00Γιαμ γιαμ τι νοστιμιές είναι αυτές κ. Ντένη;Δεν ξέ...Γιαμ γιαμ τι νοστιμιές είναι αυτές κ. Ντένη;Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω...!!<br />Δε μου λες, μανέστρα εννοείς το κριθαράκι;Μαριάνθηhttps://www.blogger.com/profile/03937324224848519997noreply@blogger.com